A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged a Tiszához közel elhelyezkedő vendéglátóhely, amely retró belsővel és kerthelyiséggel idézi a régi Szegedet. A halászlé az étterem ikonikus kínálata, sűrű, gazdag ízvilággal, bográcsban tálalva. A kiszolgálás általában udvarias és barátságos, a személyzet segítőkész, és a vendégközpontú hozzáállás jellemző. Az adagok mérete bőséges, lehetővé téve a közös étkezést és a maradék hazaszállítását.
Tovább olvasom >>
A hangulat nosztalgikus, a dekorációban a kockás abrosz és a retró elemek visszaverik a régi időket. A halászlé mellett a túrós csusza is gyakran kiemelten finom, a hagyományos ízvilág jellegzetes. A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged ideális csoportos vagy családi ebédre, és előre foglalás ajánlott. Nyáron a kerthelyiség élettel teli, a kilátás a Tiszára kellemes, a hangulat pedig barátságos. A belső tér és a kiszolgálás összehangolt, így a látogatók többnyire elégedetten távoznak. A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged hosszú éveken át a szegedi halászlé hagyományának meghatározó pontja, generációk keresik fel. Összességében a halászlé és a hagyományos ételek gazdag kínálata, a vendégközpontú kiszolgálás és a jellegzetes helyszín egyedi élményt nyújt.
Barátoktól kaptuk korábban az információt: ha finom és szálkamentes rántott halat és halászlét szeretnénk Szegeden enni, ide menjünk. Igaza volt az ajánlónknak, mert nem csalódtunk. Olyannyira nem, hogy az azóta akárhányszor Szegeden járunk, nem hagyjuk ki a helyet, visszatérünk!
Vannak pincérek, akik már ismerősként üdvözölnek, pedig évenként csak 2 - 3 alkalommal jutunk ide! Szerencse, hogy az unokák görkorcsolyáznak,s mikor Szegeden van verseny, (nem hagyjuk ki soha! ! ) megyünk, drukkolunk, s jókat eszünk! Minőségileg és mennyiségileg is kifogástalanok az ételek! Szeretjük a várost is, mert élhető és szép, tele látnivalóval.
Csoportosan kirándultunk el a városba és már a vonaton megbeszéltük, hogy ide megyünk enni. A barátokkal ültem egy asztalnál és kértünk három őszilevet, két halászlevet, két túrós csuszát és egy mákos palacsintát meggy mártással. Ebédidőben voltunk így rengetegen voltak, de a leves 10 percen belül kiért, gusztusos tálalásban (kis bográcsban).
Forró volt és a csípős paprikát is egyből hozták hozzá a kenyérrel. Hatalmas adag volt még a kis adagnak titulált étel is. A csusza is kis adag volt, ahogy a palacsinta is, mindegyik gusztán tálalva. A pincér ugyan sietett, de fejben tartotta a rendelésünket. A számlára várnunk kellett egy jó 10 percet, de addig volt időnk pihentetni a gyomrunkat.
Sokat vártam az étteremtől a jó híre alapján, de nagyot csalódtam. A drága bor pocsék volt. A halászlé nem volt friss, így az is rossz volt, és feleslegesen sok. Inkább lett volna kevesebb, de minőségi. Alig volt vendég, a kiszolgálás mégis igen lassú volt. A mosdóban pedig nem volt szappan, ami szintén elfogadhatatlan egy étteremtől.
Hát nem így nézett ki ez régen, az biztos! Az ember keresi a szemével az emléket, a jót, nyomokban találja meg. Sokévtizedes szerelemhely ez, Szeged iránt, a halászlé iránt, a lányok iránt, akikkel itt jártam, ó, meg egyáltalán. . . most nem olyan pont, de most is nagyon, nagyon. . . Ha elmegyek mellette és nem eszem itt semmit, az olyan, mintha hiába élném az életem.
Bemenetem, beültem és egy nagyon szélesen mosolygós, nagyon kedves nő fogadott, étlapot adott, türelemmel várt, én meg mit nézzek itt étlapot, nem fogok itt zebrapörköltet kérni, szóval a ponty-halászlé, az lesz az! Újabb széles mosoly bátorít, és mondom, hogy kisadagot kérek, aztán majd meglátom. Ülök, behunyt szemmel szívom magamba a falakba ragadt illatát a régi nőknek, jön a kisadag ponty, egy nagy bográcsban, szép piros partedli is jár mellé, kétszer telemertem a tányéromat a varázsszerrel, jól is laktam nagyon, és még maradt is a bográcsban a felel. Ez volt a kisadag, ez 3800 forint. . . kinek mi baja van ezzel? Isten áldjon, sokáig állj, szegedi halászcsárda!
2024. 04. 13. ,Pestről leautóztam hogy megkóstoljam a híres neves halászlét. egy vicc;a belsőség csak ikra kőkeményre főzve,30 dkg-os csirkecomb is vicc. . jó ha csonttal együtt volt 25 dkg! habos krumpli püré a legnagyobb vicc! darabos jellegtelen ízű! uborka saláta:mondom ez nem egyforma. mire pincér: igen ez a tegnapi. mi van!
? ! ? ? Persze a pesti bunkó okoskodik. a pincér mindenkivel normálisan beszélt velünk lekezelően! 48 ezerért amit ott hagytunk elvártam volna egy kis kedvességet! De nem baj majd itthon elmegyek a budai egységbe és előveszem az igazi állat vendéglátós oldalam! ! ! ! !
Egy szombat estén, kollégákkal jártunk az étteremben. Mindennel nagyon elégedettek voltunk,az ételek nagyon finomak voltak, a mennyisége "brutál", alig tudtunk vele megbirkózni. A kiszolgálás profi, figyelmes és gyors volt.Az estét megkoronázta a fantasztikus hangulatot teremtő élő cigányzene. Igazi vendéglátásnak ezt nevezem.
Barátainkkal vettük nyakunkba Szeged városát egy nagyon meleg nyári napon. Az étterem felé járva úgy gondoltuk, hogy kipróbáljuk a helyet. Zsúfolásig tele volt a terasz. Viszont a segítőkész felszolgálóknak köszönhetően sikerült helyet találnunk. Egy probléma volt, hogy lassú volt a kiszolgálás.
Nagyon régóta vágytam arra, hogy Szeged városát megismerhessem. A férjem születésnapomra meglepett egy remek hétvégével. A Tisza parton fekvő Halászcsárdába a férjem már többször járt céges vacsora keretében és ígéretet tett, ha egyszer ott járunk akkor engem is elvisz, hogy egy megkóstolhassam a szegedi halászlevet :) Azon a napon 40 fok volt a csárda nagyon zsúfolt.
Aki arra jár a nagy szezonban érdemes asztalt foglalni, mert a kerthelyiség foglalt volt és csak a benti teremben tudtunk leülni, ahol nem volt klíma. Elhatároztuk, hogy ennek ellenére is megkóstoljuk az ételeket. A leves nagyon forró volt, de isteni finom azonban a terembe beszorult meleg és a magas páratartalom miatt nem volt kellemes a környezet. Alig vártuk, hogy elfogyasszuk az ételt és menekültünk a szabadba, mert ott jobban elviselhető a volt a forróság. Összességében jó volt, de legközelebb meggondolnánk, hogy ilyen melegben betérünk-e. A kerthelyiségben biztos kicsit elviselhetőbb lett volna, de a hely tényleg népszerű és folyamatosan telt házas. A kilátás kellemes, a pincérek kedvesek voltak.
Tíz éve már, hogy évente többször is ide jövünk halászlét, halételt enni - Budapestről. A tíz év alatt változatlanul kiváló minőségben kínálják mindezt. Mivel minden alkalommal "batyuzunk is", bátran állíthatom, nemcsak mi vagyunk elfogultak. Családtagjaink, barátaink is mindig elismeréssel és hálával emlegetik ezeket a kiruccanásokat.
Igaz, van, hogy sorba kell állni asztalért, ha az ember előre nem foglal, de számunkra ez is csak azt bizonyítja, hogy nem választottunk rosszul, amikor először ide jöttünk. Nekünk még a tisztasággal sem volt soha problémánk, pedig jártunk itt már a borfesztivál, vagy a halészléfőző verseny idején is, amikor 1000 fokon pörögtek a pincérek. S igen, ők sokfélék; vannak tüneményesek és kevésbé azok is. Biztosan nem véletlen, hogy ezen a nyáron már háromszor ültünk az asztaluknál. . . Ha hamarabb nem is, karácsony előtt pedig biztosan jövünk, mert szegedi halászlé nélkül nem igazi az ünnep (bár ahogyan a párom viccesen megjegyzi, én nem is szeretem a halászlét - még szerencse:))
Annak ellenére, hogy 60%-os volt a foglaltság, sokat vártunk az ételekre. A "Szegedi csípős gulyásleves csipetkével" csipetke nélkül érkezett (vissza már nem küldtük). A rántott hús száraz, ehetetlenség határát súrolva. Egyik étel sem (4 fő) emelkedett ki ízében, minőségében. Az árak alapján sokkal többet vártunk volna. Hibát követtünk el, amikor a külcsín becsalogatott minket.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.