A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged a Tiszához közel elhelyezkedő vendéglátóhely, amely retró belsővel és kerthelyiséggel idézi a régi Szegedet. A halászlé az étterem ikonikus kínálata, sűrű, gazdag ízvilággal, bográcsban tálalva. A kiszolgálás általában udvarias és barátságos, a személyzet segítőkész, és a vendégközpontú hozzáállás jellemző. Az adagok mérete bőséges, lehetővé téve a közös étkezést és a maradék hazaszállítását.
A hangulat nosztalgikus, a dekorációban a kockás abrosz és a retró elemek visszaverik a régi időket. A halászlé mellett a túrós csusza is gyakran kiemelten finom, a hagyományos ízvilág jellegzetes. A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged ideális csoportos vagy családi ebédre, és előre foglalás ajánlott. Nyáron a kerthelyiség élettel teli, a kilátás a Tiszára kellemes, a hangulat pedig barátságos. A belső tér és a kiszolgálás összehangolt, így a látogatók többnyire elégedetten távoznak. A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged hosszú éveken át a szegedi halászlé hagyományának meghatározó pontja, generációk keresik fel. Összességében a halászlé és a hagyományos ételek gazdag kínálata, a vendégközpontú kiszolgálás és a jellegzetes helyszín egyedi élményt nyújt.
2024. 04. 13. ,Pestről leautóztam hogy megkóstoljam a híres neves halászlét. egy vicc;a belsőség csak ikra kőkeményre főzve,30 dkg-os csirkecomb is vicc. . jó ha csonttal együtt volt 25 dkg! habos krumpli püré a legnagyobb vicc! darabos jellegtelen ízű! uborka saláta:mondom ez nem egyforma. mire pincér: igen ez a tegnapi. mi van!
? ! ? ? Persze a pesti bunkó okoskodik. a pincér mindenkivel normálisan beszélt velünk lekezelően! 48 ezerért amit ott hagytunk elvártam volna egy kis kedvességet! De nem baj majd itthon elmegyek a budai egységbe és előveszem az igazi állat vendéglátós oldalam! ! ! ! !
A gyerekeim is éppen hogy jól laktak az étellel. Minőség nulla. Adag kritikán aluli. Ennek tetejében a fizető pincér annak ellenére, hogy Ő hibázott és többet számlázott mint kellene, minősíthetetlen b*nkó stílusban beszélt velünk. Az egész egy nagy kalap ...!
Túl árazott silány alapanyagokból készült ételek. Pl. Fogasfilé mandulabundában, amit kértem 4500,- köret nélkül. . . A filé a hal farokrészéből volt, 3 kicsi darab, túlsüve, élvezhetetlenül kiszárítva. A párom sertés szűzet rendelt, ugyanez volt a helyzet, túlsütve-cipőtalp rágósra.
A köretek szemtelen magas áron kaphatóak, unalmasak, kifőzde kategóriájú-állagú. A halászlé átlagos volt, tetszett, hogy filézett halból van, ami pl. az más [moderálva - a szerk. ] halászcsárdában nem így van. A kiszolgálás normális volt, türelmes pincérrekkel. . . . . Ha drágán akar valaki gyenge minőséget, rosszul elkészített ételt enni, akkor itt jó helyen van.
Annak ellenére, hogy 60%-os volt a foglaltság, sokat vártunk az ételekre. A "Szegedi csípős gulyásleves csipetkével" csipetke nélkül érkezett (vissza már nem küldtük). A rántott hús száraz, ehetetlenség határát súrolva. Egyik étel sem (4 fő) emelkedett ki ízében, minőségében. Az árak alapján sokkal többet vártunk volna. Hibát követtünk el, amikor a külcsín becsalogatott minket.
Ide szerettük volna szervezniaz esküvőnket,de a szervezés teljes hiányát tapasztaltuk,vissza nem hívások,több órás várakoztatások,és a teljes érdektelenség,meg momdom őszíntén nem értem. . . . a neve, híre alapaján mást vártunk,de ezt kaptuk. Ebben az értékelésben viszont nem minősítem az ételt,a felszolgálást,a tisztaságot,addig ugyanis nem jutottunk el. . . .
Idén márciusban Szegeden töltöttünk egy hétvégét. Egy ismerős ajánlotta, mert itt igazán finom a halászlé. Az étellel nem is volt gond, a kiszolgálás viszont egyszerűen borzalmas. A pincérek udvariatlanok, figyelmetlenek és iszonyatosan flegmák. Kb. 20 percet álltunk asztalra várva, úgy hogy meg sem kérdezték miért ácsorgunk ott.
Amikor végre kaptunk egy asztalt 15 perc elteltével megkérdezte a pincér, hogy mit is akarunk. Amikor a végén a számlát megkaptuk,láttuk hogy 2 üveg Tonic helyett 3 üveggel számoltak. Szóvá tettük és kb. 10 perc elteltével sem kaptuk vissza az árát. Az udvariatlanság és flegmaság a legjellemzőbb az itt dolgozó pincérekre. Biztos, hogy nem fogom ajánlani ezt a helyet senkinek.
Nem sikerült itt ennünk,igaz előre nem rendeltünk asztalt,de a pincérek hozzá állása kritikán aluli volt. Voltak üres helyek,de állítólag már minden hely foglalt volt,ami természetesen hihető is lett volna,ha ezt normálisan közlik velünk. Mi igyekeztünk udvariasan kérni,hogy hátha megoldható,de jobban is jártunk egy jó helyet találtunk,ahol jól éreztük magunkat.
Egy hideg téli napon betértünk teázni erre a helyre, egy fiatal felszólgáló kedvesen fogadott minket és mondta hogy nyugodtan üljünk be teázni. Amikor a másik munkatársának mondta hogy csak teázunk elkezdett höbölögni neki hogy miaz hogy egy étterembe beülün teázni és melegedni. Az említett [moderálva - a szerk] uriember szúros szemkkel nézett ránk végig
Már többször jártunk itt, de az utolsó látogatásunkkor eldöntöttük, most tényleg utoljára járunk itt. A kiszolgálás pocsék, kedvesség 0. A pincérek flegmasága, hangos, maguk közti beszélgetése szerintem nem illendő. Egyedül a terasz és a gyönyörű táj miatt éri meg ide betérni.
Az étel izletes volt, de valahogy az az érzésünk volt, hogy csak összedobták volna. Sajnálom, mert szüleimmel réges-régen mindig itt ebédeltünk ha Szegeden jártunk és ahogyan ők emlékeznek mindennel meg voltak elégedve.
Nagyobb társaság tagjaként vacsoráztunk most ebben az étteremben, ahol is az átlagnál hosszabb várakozás után kaptuk meg a rendelt tálakat langyos, rágós húsokkal, hideg körettel, s - mint később kiderült - elcserélt halakkal. A jogos reklamációt egy félhangosan morgó felszolgáló közvetítésével kb.
húsz perc után tudtuk eljuttatni az elnézést kérő illetékesnek. Ilyen ételeket, sőt jobbakat az ember otthon is össze tud hozni ennyi idő alatt mirelitből - esetleg ott is abból készültek?