A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged a Tiszához közel elhelyezkedő vendéglátóhely, amely retró belsővel és kerthelyiséggel idézi a régi Szegedet. A halászlé az étterem ikonikus kínálata, sűrű, gazdag ízvilággal, bográcsban tálalva. A kiszolgálás általában udvarias és barátságos, a személyzet segítőkész, és a vendégközpontú hozzáállás jellemző. Az adagok mérete bőséges, lehetővé téve a közös étkezést és a maradék hazaszállítását.
A hangulat nosztalgikus, a dekorációban a kockás abrosz és a retró elemek visszaverik a régi időket. A halászlé mellett a túrós csusza is gyakran kiemelten finom, a hagyományos ízvilág jellegzetes. A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged ideális csoportos vagy családi ebédre, és előre foglalás ajánlott. Nyáron a kerthelyiség élettel teli, a kilátás a Tiszára kellemes, a hangulat pedig barátságos. A belső tér és a kiszolgálás összehangolt, így a látogatók többnyire elégedetten távoznak. A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged hosszú éveken át a szegedi halászlé hagyományának meghatározó pontja, generációk keresik fel. Összességében a halászlé és a hagyományos ételek gazdag kínálata, a vendégközpontú kiszolgálás és a jellegzetes helyszín egyedi élményt nyújt.
Két halászlevet kértünk. Egy bográcsaban hozták ki. Nem tudom, hogy az árat itt hogy számítják ki, de mivel mi nem vagyunk nagy étkűek, a két halászléért fizettünk több mint 4500 Ft-ot. Jobb lenne, ha valóban két adag halászlevet hoznának ki, és nem kellene azt is kifizetni, amit nem eszünk meg.
Egyébként úgy ajánlották, hogy ide menjünk halászlevet enni, de sajnos furcsa íze volt a halászlének, kicsit gulyásleves és szokatlan fűszer ízű. nem erre számítottunk.
Túristák vagyunk, és vacsorázni szerettünk volna. Ki is néztünk több éttermet az ajánlások alapján, ezt egyre hátrább soroltuk az ára miatt. Végülis a csoport ebbe az étterembe ment be jókedvűen. Már a rendelésnél lefagyott a mosoly az arcokon, de senki nem mert elmenni. Egy fél adag halászlé és egy túróscsusza 14. 000 Ft.
Meglepetés volt viszont az adag mérete. Fél adag halászlé fél liter, egy adag 1 liter, ami duplája mint máshol. Túróstészta 40 dkg. A dupla adag feledteti talán a háromszoros árat. 4 cl unikum 1600 Ft. Maga az étterem kockásabroszos retró hangulatú, a pincérek "viccesek". A borpince alakú belső ellenére nem hozott hangulatba az étterem. Tele hassal, de üres pénztárcával távoztunk.
Nem voltam megelégedve az étellel a gulyáslevesben nem volt szinte hús,a párom húslevesében nem volt megfelelő a hús ,és a Brassói sem volt igazán finom kicsit csalódtunk az árakhoz képest
Túl árazott silány alapanyagokból készült ételek. Pl. Fogasfilé mandulabundában, amit kértem 4500,- köret nélkül. . . A filé a hal farokrészéből volt, 3 kicsi darab, túlsüve, élvezhetetlenül kiszárítva. A párom sertés szűzet rendelt, ugyanez volt a helyzet, túlsütve-cipőtalp rágósra.
A köretek szemtelen magas áron kaphatóak, unalmasak, kifőzde kategóriájú-állagú. A halászlé átlagos volt, tetszett, hogy filézett halból van, ami pl. az más [moderálva - a szerk. ] halászcsárdában nem így van. A kiszolgálás normális volt, türelmes pincérrekkel. . . . . Ha drágán akar valaki gyenge minőséget, rosszul elkészített ételt enni, akkor itt jó helyen van.
A Gazdagréti Kegyhelylátogató Zarándok csoport látogatta meg a Szegedi Ferencesek templomát. A lelki feltölződés után szerettünk volna feltöltődni az autentikus szegedi halászlével is. Szombat lévén igen nagy volt a forgalom, de kedves rábeszélésünkre megvártuk, amíg ürülnek az asztalok, végülis 11 fővel három asztalt körbeültünk.
A halászlé valóban nem hazudtolta meg magát. sőt akkora adag volt, hogy feleségemmel nagy bográcsot kérve végül elcsomagoltattuk a megmaradt halászlét, hogy Pestre érve utólag is élvezzük. Nagyon finom volt a túróscsusza is. Kár, hogy ez kissé hideg volt, ráadásul egyenletlenül - hideg és meleg csuszdarabok váltakozva. Végülis köszönjük a pincéreknek, hogy velünk együtt kitartóak voltak. Ide máskor is eljövünk, valahányszor eljövük Szegedre.
Szeged-A híres Halászcsárda. . Meg kell kóstolni. . De tudni kell a pénztárcát is kinyitni fizetéskor. . - előre bocsájtás Le kell foglalni a z időpontot, it t csak úgy besétálni nem érdemes. . . Rendelésünket nagyon hamar felvették udvarias kiszolgálóssal. . A kisadag is fél literes bogrács -halászlé. . pontyhalászlé.
sűrű igen finom. . Ezután még ínyencségként béka comb társult, ropogósra sütve. . Borjupapirikás , uborka salátával szintén kifogástalan. . A szatymazi túros lepény két személyre is elég, még forrón tálalták. . Igen jól éreztük magunkat, köszönjük. . .
Egy napsütéses szombaton tértünk be a halászcsárdába. Sok éve nem voltunk itt. A kerthelyiségben ültünk le. Bár elég hideg volt. A személyzet toppon volt, jött az étlap és nem sokat kellett várni az ételre. Az én ételem teljes adag volt. Hatalmas tányéron, 3 kisebb méretű hús meg a krumpli. Dekoráció egy saláta arab egy negyed paradicsom.
Párom rántott halat kért, az kis adagot. Hát azt is kapott! Az ízvilága és mennyisége az ételeknek nem tükrözi az árat. Olyan II osztályú szint, az ár meg magasabb annál. Elvitelre kért halászlé mennyisége és minősége megfelelő. tehát érdemes elvinni az ételt ezek szerint.
A gyerekeim is éppen hogy jól laktak az étellel. Minőség nulla. Adag kritikán aluli. Ennek tetejében a fizető pincér annak ellenére, hogy Ő hibázott és többet számlázott mint kellene, minősíthetetlen b*nkó stílusban beszélt velünk. Az egész egy nagy kalap ...!
Egy születésnapi meglepetésvacsorára voltam hivatalos az étterembe, ahol én voltam az ünnepelt. Teljes meglepetés volt számomra az összejövetel, amit sikerült az egyik pincérnek szinte teljesen agyonütnie. Nem tudom, hogy már túl régóta van a pályán az úriember vagy egyszerűen csak mindig ilyen, de az a hanyag elegancia, ahogy a kiszolgálás művészetét űzte mindenképp hagyott némi kívánnivalót maga után.
Amikor javasolta, hogy egy adaggal kevesebb halászlevet rendeljünk, mint ahányan vagyunk, mert az is elég lesz, még azt gondoltam, hogy jó fej, mert tökéletesen igaza volt, még így is bőven hoztunk haza maradékot. Az azonban már kevésbé volt szimpatikus, hogy a halászlé elfogyasztása után a teljes társaság előtt kérdezte meg, hogy hozhatja-e a meglepetés tortát, amit ugyebár titokban kellett volna. Majd miután a barátaim felocsúdtak kellemetlen helyzetükből, még megkérdezte szintén előttem, hogy esetleg valami zenét húzzanak-e a zenészek. Nem kértük, hogy húzzanak. . . Az étteremben amúgy cigányzene szól, amit helyben húznak a zenészek, szerintem kicsit zavaróan hangosan, nem nagyon hallottuk tőle egymás szavát. A halászlé finom volt, de ettem már jobbat is, kedvezőbb áron szintén Szegeden, és bár bőven volt hely az étteremben, valahogy sikerült minket egy olyan asztalhoz ültetni, ahol koránt sem fél el kényelmesen hat ember. Összességében azt kell, hogy mondjam, hogy nem ajánlom az éttermet komolyabb összejövetelekre, esetleg ha valaki a párjával meg akar enni egy halászlevet a belvárosban, arra jó.
Egy hideg téli napon betértünk teázni erre a helyre, egy fiatal felszólgáló kedvesen fogadott minket és mondta hogy nyugodtan üljünk be teázni. Amikor a másik munkatársának mondta hogy csak teázunk elkezdett höbölögni neki hogy miaz hogy egy étterembe beülün teázni és melegedni. Az említett [moderálva - a szerk] uriember szúros szemkkel nézett ránk végig