Bakos Attila vendéglője egyike a legmeghittebb, legrokonszenvesebb, legszerethetőbb éttermek egyikének. A falon megannyi berámázott kicsi kép, köztük családi fotók is. A tulajdonos keresztény nemzeti értékrendje egyértelműen kiderül a dekorációból. A kiszolgálás helyhez illő, kedves, családias.
Ettünk egy ízletes vargányakrémlevest, majd pacalt, aminek szaftja lehetett volna sűrűbb, pörköltszerűbb, de így is ízlett, a túrógombóc állagától nem voltunk oda, kicsit vizenyősre sikeredett.
Egész évben nyitva, Bakos Attila személyes kiszolgálásával és anekdotáival Szigilet és az ország múltjáról és jelenéről. Finom étkek, kitűnő borok, János-áldás.
Hosszú hétvégén Pünkösd hétfőn, kora délután estem be hirtelen elhatározásból. Korábban olvastam a helyről, gondoltam megnézem mitől nevezetes az étterem. Brokkolikrémlevest rendeltem füstölt pisztránggal, főételnek grillezett azthiszem süllőt kértem sóskamártással és petrezselymes burgonyával, a végén lefolytottam túrógombóccal, és ittam egy limonádét is.
Az ételek nem túl nagy adagok de finomak voltak, véleményem szerint kissé túlárazott a hely, mindezekért 5500 forintot fizettem egyedül. Az étterem helykínálata szűkös, de a falakra kirakott régi dolgok/fotók tetszettek. A kiszolgálás kicsit lassú de kedves volt, ezt betudtam a hosszú hétvégének és a forgalomnak. A mosdók megközelítése macerás. Összességében nem rossz hely, de szerintem nem akkora durranás mint amit olvastam róla.
A családi és személyes emlékekkel gazdagon berendezett házban kissé szűkös a hely. Sajátos a Napi kotta elnevezése, és tájjellegű a kínálata. Egy kicsit nagyobb adagok vagy enyhített árak jobban egyensúlyt mutatnának, mert egyébként az ízek fantasztikusak. Üdülési szezonban érdemes előre foglalni. A Főnök Úr rendkívül barátságos, érezhető, hogy az étterem az élete.
Nem ismertük az éttermet, de a Balatoni nyaralásunk része volt a gasztronómia. Indulás előtt Vinkó József írását tanulmányoztuk, ami a Balatoni éttermeket, halsütőket és cukrászdákat vette górcső alá. Gondoltuk ha már a Káli-mendencében járunk, megnézzük. Mindenhol halászlét eszünk, ahol jó híre van a konyhának, itt is azt kértünk.
Életemben nem ettem ilyen sűrű halászlét, amire jobban illett volna a "halászlé pörkölt" elnevezés. A pincér azt mondta, ez az igazi Balatoni halászlé. Hogy így van-e, nem tudom, de nekünk ízlett. Elkövettük azt a hibát, hogy este 9-kor vacsoráztunk, így komoly nehézséget okozott az adag. A kenyér nem volt túl friss, a limonádé nagyon jó volt, borral nem kísérleteztünk, minthogy autóval mentünk. A kiszolgálás kicsit lassú volt, de nem volt bosszantó. Aki nyáron megy, számítson a seregélyek sortüzére a teraszon. Nem mindenhová ér el a napernyő. Az étteremmel szemben lévő park nagyon szép, érdemes megnézni, a tulajdonos adományozta a településnek. Érdemes kipróbálni az éttermet.
Márton nap környékén járva, betértünk hévízi pihenésünk idején, mivel bejártuk a környéket. Ekkor találtunk erre a kívülről nagyon hangulatosnak tűnő étteremre. Mivel ott tartózkodásunk ideje alatt, egy céges összejövetel is volt itt, ezért nagyon lassú volt a kiszolgálás. A rendelt ételek minősége 50-50%-os volt.
Ugyanis a Páromnak ízlett amit kapott (gyömbéres sütőtök krémleves füstölt libamellel), de a süteménynek amit én rendeltem, nevezetesen egy szelet lúdláb torta, lényegében semmi köze nem volt az ismert süteményhez. Ár-érték arányban borzasztó, nagyon drága ahhoz képest, hogy az ételek kifogásolhatóak.
Kb. 20 perc várakozás után kérdezték meg, mit szeretnénk, aztán kb. egy órát vártunk az ételre. A halászlé jó volt, a harcsa viszont nem harcsa volt, a saláta jó volt, a fagylalt vacak. A többi étel elég jó volt, vagy nagyon jó. A kiszolgálás elég gyenge volt, a csapat mísz, nem túl segítőkész és elég amatőr, ehhez képest az árak meglehetősen magasak voltak. A mellékhelyiség egészen borzalmas.
Nagyon családias hangulat. Az étterem tele van kis apróságokkal ami nagyon hangulatossá teszi. A teraszon étkeztünk párommal én natúr sült halat, ő halászlevet. Gyorsan megkaptuk a rendelésünket az italunkat is. A halászléhez egy nagy tányér "patika" is járt ami mindenféle fűszert, és belsőséget tartalmazott.
Kitűnő hely, barátságos vendéglátók. Vasárnap estefelé kerestük fel ezt a hangulatos,családias éttermet. Az ételek finomak voltak, az adagok nagyok. A halászlé pedig egyszerűen szenzációs,csak dunaföldvári halászcsárda vetélkedhet vele. Maga Bakos úr szolgált ki bennünket, még beszélgetni is tudtunk különféle témákról.
Kétszer is voltunk pár nap eltéréssel és mindig mást adott a hely! Első alkalommal nem túl kedves fogadtatás,de nagyon finom ételek (általánosságban). Négyen voltunk, hármunk étele nagyon finom volt,a levesek, a harcsapaprikás, a roston fogas, de a kacsamell mézes sütőtökkel meg hasábbal az valahogy csak egymás mellé volt pakolva, de nem volt összhangban.
A kávé valami borzasztó lötty. Második alkalommal (ugyanaz a pincér) szívélyes(! ) fogadtatás. (biztos jobb napja volt) Ugyanúgy finom levesek a főételek közül csak az enyém, a napi ajánlat szűzérme vargányás öntettel párolt brokkolival hagyott némi kívánnivalót maga után, mert teljesen ki lett szárítva a hús. A többi főétel finom volt és persze akkor már ott nem kávéztunk. Nem olcsó a hely (a túrós csuszát 2500 Ft-ért teljesen irreálisnak gondoltuk), régi időket idéz, tele festményekkel és fotókkal a fal, kik jártak már ott (hát nagyon sokan). Vegyes volt minden ezen a helyen. Volt nagyon jó és kevésbé, a hangulat ugyanígy, de azért mégis egy jó helynek mondanám.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.