A Fenyő Vendéglő Szilvásvárad a Szalajka-völgy bejáratánál található, hangulatos belső térrel és kellemes terasszal. A kiszolgálás gyors és udvarias, a felszolgáló személyzet figyelmes és készséges. Az ételkínálat gazdag, a tányérok bőségesek, és a pisztráng az étterem egyik kiemelt fogása. A teraszon történő étkezés kényelmes, és a kutyát hozók részére is ideális megoldás. A somlói galuska desszert kiemelkedő élményt nyújt.
Az étterem kialakítása családbarát és barátságos hangulatú, ahol gyors kiszolgálás jellemzi a forgalmas órákban is. A Fenyő Vendéglő ár-érték aránya általában korrekt, az adagok bőségesek és a minőségre is figyelnek. A különféle hagyományos magyar ételek mellett a halételek, például a pisztráng, kiemelt figyelmet kapnak. A kiszolgálás mellett a mosdók és a vendégcsarnok tisztasága is pozitív visszajelzéseket kap. A hely intimebb hangulata és a környezet szépsége hozzájárul a kellemes kiránduló-tapasztalathoz Szilvásváradon. Összegzésként a Fenyő Vendéglő Szilvásvárad a Szalajka-völgyi gasztronómiai kínálat meghatározó eleme, amelyre sok pozitív visszajelzés érkezik.
Családommal többször is vacsoráztunk itt az 1 hetes nyaralás alatt. A Fenyő Vendéglő a Szalajka-völgy alján, az éttermek sorában található. A külső teraszon, ha meleg idő van, nagyon kellemes az étkezés. (bár van asztal, ami fölött nincs tető illetve napernyő, így simán a fáról potyog mindenféle a nyakunkba és az ételbe.
)Mikor ott jártunk a családommal, pont ezért várni kellett egy felszabaduló asztalra, mert nem akartunk a "potyogós" asztalhoz ülni (az üres volt. Talán nem véletlenül. ) Az ételek viszont nagyon finomak. Az első vacsoránk alkalmával a Hegyvidéki tárkonyos vadmalacleves és a Tejfölös bükki gombaleves erdei gombákkal igazán nagyon finom volt. A párom malac-csülköt rendelt, amit fatányéron hoztak ki, nagyon finom és jó nagy adag volt. Egész csülök, párolt lila káposzta, kockaburgonya. Az én főételem a Szilvási borzacska fokhagymás tejföllel is kitűnő volt. A gyerek csak rántott csirkemellet hasábburgonyával evett, de két nagy szelet hús volt, és ízlett neki. Másik alkalommal megkóstoltuk a vaddisznó pörköltet házi galuskával, és a hagymás rostélyost, ez is nagyon ízlett. A rostélyoson rengeteg volt a pirított hagyma amit imádok és igazán ropogós és nem égették agyon, hanem szép világosra volt sütve. A kiszolgálás is jó, bár kicsit jobban figyelhetnének a pincérek. A párom rendelt egy málnapálinkát, erre kihoztak kettőt! Mondtuk, hogy csak egy lesz, amit nem nagyon akart elhinni. . . (én soha nem iszom pálinkát, a gyerek meg végképp nem) csodálkozva ugyan, de visszavitte :) Összességében kellemes étterem. Az árak is elég jók. Jól laktunk, finom volt és ez volt a lényeg.
Nekem az étteremről pozitív véleményem van. Szilvásváradon voltunk 3 napot, hát az idő nem kedvezett, de az étterem kárpótolt mindenért. Az Ittjártam. hu értékelései alapján választottuk a helyet, mivel már volt szerencsénk vacak ételekhez. Pisztrángot rendeltünk (márványsajtal), és nagyon finom volt.
(azóta is emlegetjük itthon :) ) Ropogós, jóízű , kifogástalan, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A felszolgálók kedvesek, a környezet meseszép! Ajánlom mindenkinek!
Szilvásváradra a családommal érkeztünk és testvéremék ajánlására ebbe az étterembe ültünk be (korábban már jártak itt és finomakat ettek). Egyik nap a teraszon ültünk le, mert velünk volt egy kiskutya. Ezen a napon a legtöbben pisztrángot ettünk, azt muszáj volt kipróbálni. Nagyon nagy adag volt, finoman elkészítve.
Aztán másnap is itt ebédeltünk, akkor már vegyesen válogattunk az étlapról. Szintén jóllaktunk. Olvastam negatív kritikákat az étteremről, de mi semmi ilyesmit nem tapasztaltunk. A felszolgáló lányok kedvesek, hamar hozták az ételeket és semmi rosszat nem tudok mondani a helyről.
A szarvascomb hideg,a gyümolcsmártás íze 0 (fagyasztott minden izesítés nélkül, a krokett mirelit! (szegénységi bizonyítvány,egy nagy multúnak mondott étteremben! ) WC koszos,büdös! Az abroszok pecsétesek,nem ártana néha lecserélni. Az hogy kutyákat miért kell beengedni,az már külön kérdés? ! Kell még valamit leirnom? ? ?
Kedves felszolgálók ,rendelésfelvételtől számítva 1-2 perc volt és már ott volt az ital. Az étlapról a bőség zavarával küzdve nehezen választottunk , jól hangzó ételeket . Az italt még meg sem kóstoltuk már ott volt a leves, ízletes , meleg a főétel is hasonló és a desszert is . az adagok megfelelőek volta. és az ár sem csillagászati mindenkinek ajánlani tudom .
én a fenyővendéglőben gyros tálat ettem főételként nagyon ízlete és a tálalásában is egy gasztronómiai élményben vettem részt desszertként somlói galaluskát ettem az is nagyon finom volt a kiszolgálás udvarias a környezet tiszta ápolt jó hangulatban finomakat enni csak ajánlani tudom a helyet
Régóta járunk ide. Az idei szilvásváradi nyaralásunkkor mindennap itt ettünk. Nem vagyunk már nagyevők, de vannak olyan ételek, pl. a flekken, ami két személynek is elég. Bő vegyes salátával tálalták. Finom volt a halászlé. A desszertek közül a somlói galuskát és a sztrapacskát kóstoltuk meg. (A z utóbbi juhtúrós nudli néven szerepel az étlapon. )
Megmentette "Szilvásvárad becsületét" :), csúnyán fogalmazva,de lényegében igen. Csontleves. Végre egy meleg és csontot látott csontleves,finom volt. A vajas mandulás pisztráng páratlan gasztro élmény volt,köszönöm. Nejem sima sült pisztrángja is csodálatos volt,pedig ő nem szereti a halat :D.
Minden kis falatkát feltakarított,ami esetleg kárba veszhetett. A desszert repetát igényelt,végre nem tocsogott a palacsintám (friss) a csokiszószban,hanem kérhettem külön. Párom túrósa is mennyei volt. A pincér: Profi! Profi! Profi! Akkor jött,amikor kezdtem gondolkodni,hogy hívom a pincért. Annyit beszélt és úgy,ahogy kell. Gyors volt és körültekintő. Profi.