A Fenyő Vendéglő Szilvásvárad a Szalajka-völgy bejáratánál található, hangulatos belső térrel és kellemes terasszal. A kiszolgálás gyors és udvarias, a felszolgáló személyzet figyelmes és készséges. Az ételkínálat gazdag, a tányérok bőségesek, és a pisztráng az étterem egyik kiemelt fogása. A teraszon történő étkezés kényelmes, és a kutyát hozók részére is ideális megoldás. A somlói galuska desszert kiemelkedő élményt nyújt.
Az étterem kialakítása családbarát és barátságos hangulatú, ahol gyors kiszolgálás jellemzi a forgalmas órákban is. A Fenyő Vendéglő ár-érték aránya általában korrekt, az adagok bőségesek és a minőségre is figyelnek. A különféle hagyományos magyar ételek mellett a halételek, például a pisztráng, kiemelt figyelmet kapnak. A kiszolgálás mellett a mosdók és a vendégcsarnok tisztasága is pozitív visszajelzéseket kap. A hely intimebb hangulata és a környezet szépsége hozzájárul a kellemes kiránduló-tapasztalathoz Szilvásváradon. Összegzésként a Fenyő Vendéglő Szilvásvárad a Szalajka-völgyi gasztronómiai kínálat meghatározó eleme, amelyre sok pozitív visszajelzés érkezik.
Minden vendéget rögtön belépéskor köszöntöttek és kedvesen érdeklődtek, hogy ebédelni szeretnének-e. Változatos, magyaros ételek, amit egy magyar vendéglőtől vár az ember. Középkategóriás árakkal. Gyorsan megkaptuk a rendelt ételeket, az adag szerintem bőséges volt.
A mosdó illatos, felszerelt (a wc fülkében külön papír- és fertőtlenítő adagoló az ülőke fertőtlenítéséhez) és tiszta. A főpincér hölgy kicsit szigorú tekintetű, egy kis mosolyt jó néven vettünk volna, de nem volt mogorva. Plusz pont, hogy kisállatot is szívesen látnak! Összességében elégedetten és jóllakottan távoztunk.
Szilvásváradon több éttermet is sikerült, vagy kényszerültünk már kipróbálni, így új körben megint a Fenyő étteremre esett a sor. Ahogy látjuk, és tapasztaljuk a völgybe befelé menet csökkennek az éttermi árak (leszámítva a kiülős lángosos, gyrososokat) A Fenyő Étterem kb középen van, és ez árban is látható.
Hosszú hétvége lévén szerencsénk volt, hogy rövid kóválygás után épp egy távozó vendég helyére tudtunk leülni. Felkészültünk, hogy hosszabb ebéd lesz a sok vendég miatt, ami kb be is jött. A leves valószínűsítem, hogy általános leves lé, plusz májgaluska volt zöldségekkel, mert a csontleves tésztájából is kaptam pár darabot. Párom rántott csirkemelle nem volt rossz, de semmi extra. A kemencés csülköm kissé szárazra sikeredett, ellenben komplett csülök lévén emberes adag volt. Az árak nem szerények, a kiszolgálás a sok vendég ellenére is működött.
Az utolsó szabad asztalt foglaltuk el a teraszon, ezért megértem, hogy a kiszolgálás kicsit lassabb volt. Az ételek ízletesek, bár kicsit drágábban adják, mint a környéken. Az illemhely valóban aprócska, de büdöset, tisztátalanságot nem tapasztaltam. (bár a terítő morzsás, pecsétes volt :) ) A pincérnők is udvariasak voltak.
Kiváló választás a sétában megfáradt, megéhezett kirándulóknak. Udvarias, gyors kiszolgálás, hangulatos belső tér, nagyon finom ételek, helyhez illő kínálat, kiváló ár-érték arány. Meglepően jól felszerelt és tiszta mellékhelység. Csak jókat tudok írni, biztos, hogy legközelebb is ott eszünk, ha arra járunk. A medvehagymás tejföl Isteni volt! Bátran ajánlom mindenkinek. :-)
Ők aztán minden körülmények között a helyzet magaslatán állnak. Téli étlap, nyári étlap, csoport étlap is van - ezeket már a honlapról előzetesen tanulmányoztuk. Étlapjaikról a humor sem hiányzik. Sajnos pont egy sáros-esős útépítés közben tévedtünk ide, de a vendéglőbe lépve el is felejtettünk minden kinti körülményt.
Nagyon részletes és gazdag étlapról választottunk és a kiszolgáló személyzet is leste minden gondolatunkat. Természetesen a pisztráng a fő, de jómagam például vadat fogyasztottam. Elfogadnak mindenféle fizetőeszközt. A tiszta mosdót is kipróbáltuk. Mindenkinek ajánlom!
Egy hetet töltöttünk Szilvásváradon, több éttermet is kipróbáltunk, de nem kellett volna. Az első este ebbe a nagyszerű vendéglőbe tértünk be, a pincér figyelmes, kedves volt, a kiszolgálás gyors, az ételek pedig nagyon finomak és bőséges adag volt mindegyik. . ritkán ettem finom somlói galuskát étteremben, de itt mennyei volt az is.
A sok jó értékelés miatt jöttünk ide a hétvégén, de csalódás volt. A páromnak ízlett a pisztráng, de mivel én nem eszem halat cordon bluet kértem, ami kritikán aluli volt. A benne lévő sonka féleség keserű volt, mint a máj. Az adagok nem túl nagyok. Legközelebb mást választunk.
Többször voltunk már ezen a helyen és mindig pozitív volt a véleményünk! Legutóbb augusztusban voltunk itt! Welnes uraknak elnevezésú ebédet ettem,ami kiváló ízek, fatányéron! Kérésemre megküldték a receptet is! Kiváló hangulatos hely,gyors kiszolgálás,pedig tele volt az étterem! Udvarias pincérek!
Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki finomat és elfogadható árat keres! Családias hangulatú étterem! Máskor is betérünk,ha Szilvásváradon vagyunk! Köszönjük a szives vendéglátást!
Kifejezetten ajánlották az éttermet, mondván, hogy a sült pisztrángja miatt ki ne hagyjuk. Életünk egyik legfinomabb fokhagymás pisztrángját ettük itt. Egyéb kínálata is jelentős, van választék bőven. Az árak elfogadhatóak (felső közép), a kiszolgálás udvarias, kifejezetten kedves volt. Külön szedtek nekem mentát a vizembe, amit külön köszönök. Abszolút elégedettek voltunk, biztosan fogunk még itt enni. Ajánlom!
Az etelek fantasztikusak voltak,nagy adagokat kaptunk,jol is laktunk. Az etterem kicsit regimodi,de nem nezelodni mentunk :) Meg voltunk elegedve egyebkent mindennel,koszonjuk.