Pál Csárda Tihany - Vendégvélemények összefoglalója
A Pál Csárda Tihany a szőlőlugas alatt található, hangulatos étterem árnyékos kerthelyiséggel. A Pál Csárda 53 éves múltra tekint vissza, és a családi vállalkozás hagyománya jellemzi a légkört. A kiszolgálás udvarias és figyelmes, a személyzet gyors és gördülékeny. A kínálat a hagyományos magyar ízvilág felé orientálódik, a bőséges adagok és a jó ár-érték arány a jellemzők közé tartoznak.
A terasz és a belső tér egyaránt kényelmes, a szőlőlugas árnyékos légkört biztosít, különösen forró napokon. A halételek és más magyaros finomságok visszatérő kedvencek, amelyek jellegzetes ízeket idéznek. A vendégek többsége kiemeli a családi jellegű, barátságos hozzáállást és a személyzet szakmaiságát. A környezet történelmi hangulatú, a vidéki stílus és a kerthelyiségi adottságok kényelmes étkezési élményt teremtenek. A közeli látnivalókhoz való közelség, a Visszhang-domb közvetlen környezete és a központi elhelyezkedés hozzájárul a kellemes látogatáshoz. A megújuló arculat ellenére megőrizte a hagyományos jellegét és a családi hangulatot, amely a visszajáró vendégek szerint is vonzó marad. A vélemények alapján ez a hely továbbra is megbízható és vonzó célpont Tihanyban.
véletkenül tévedtünk be a Pál csárdába, de ennél jobb helyre nem is tévedhetünk volna. Nagyon hangulatos a szőlőlugas alatt beszélgetni, elfogyasztani egy fenséges ebédet és ámélkodni, hogy milyen profi a kiszolgáló személyzet.
Remek hely :) 5 évig jártunk ide családommal vacsorázni, és nagyon elégedettek voltunk. A kiszolgálás kiváló, nagyon nagy ételválaszték, varázslatos, csendes, nyugodt hely. A tulajdonos nagyon kedves, a pincérek csinosak, fiatalok. A kovetkezo évben is itt fogunk vacsorákat fogyasztani.
kb 8-9 évvel ezelőtt már jártunk itt, az akkor még a 2 éves kislányunkkal, de akkor már megfogott a hely hangulata, varázsa, csendessége, klímája az árnyékot adó szőlőlugas alatt. A kiszolgálók kedvessége, az ételek mennyisége, minősége. Akkor megfogadtuk, hogy ha újra Tihanyban járunk felkeressük Pál úr csárdáját.
Idén útba ejtettük a Félszigetet így nem volt kérdés hol töltsük el az ebédünket. Örömmel tapasztaltuk a hely mit sem vesztett a fentebb leírt pozitívumaiból és újra nagy megelégedéssel távoztunk. :) A hangulat, a kedvesség, az ételek igazi kikapcsolódást nyújtottak. De tessenek kipróbálni nyugodtan és azonnal beleszeretnek :)
Valamikor régen, már 8 éve ebédeltünk itt, a ma már felnőtt gyerekeinkkel, és a kicsivel, aki akkor 1 éves volt. Nagyon nosztalgikus hangulatban tértünk be a Pál csárdába júliusban, egy hol esős, hol napsütéses napon, már a nagyok nélkül 3-an, hogy megkoronázzuk a Tihanyi kiruccanásunkat egy finom ebéddel. Nem csalódtunk!
A kiszolgálás gyors, az ételek nagyon ízletesek, és az egész étteremnek van valami megmagyarázhatatlan kisugárzása. Véleményünk továbbra sem változott, ha legközelebb Tihanyban járunk újra a Pál csárdát választjuk! :D
Minden évben megyünk Tihanyba és már többször jártunk az étteremben és nagyon finom ételeket ettünk! A haltálat a mai napig emlegetjük :) maga az étterem környezete és stílusa illetve hangulata is imádnivaló! A kiszolgálás is nagyszerű volt és kedves! Még szeretnénk ide visszatérni, vagy nyáron vagy ősszel de biztosan jövünk még! :)Bátran ajánlom mindenkinek a helyet!
Áprilisban jártunk az étteremben, mint visszatérő vendégek. A kiszolgálás, az ételek semmi kívánni valót nem hagynak maguk után! A halászlé csodás, már-már súrolja a szolnoki Halászcsárda halléjének minőségét! (Annál jobbat még sehol nem ettem! ) Mindenkinek ajánlom, aki a tihanyi kiruccanásban megéhezik, vagy a túra közben elfárad!
A novemberi Tihanyi Garda fesztivál idején menekültünk be ebbe a kis étterembe a tömeg elől, de egy pillanatig sem bántuk meg. Nagyszerű, és kedves kiszolgálásban, isteni finom ételekben és jobbnál jobb borokban volt részünk. Az étterem a Visszhang-domb közvetlen szomszédságában helyezkedik el. Nagyon hangulatos, kedves, barátságos hely. Nyáron egészen biztos újra meglátogatjuk, és kipróbáljuk a teraszt is.
Tihanyban a Régi idők udvarán kívül ebbe az étterembe is érdemes elmenni. Családias kis étterem, nagyszerű személyzettel, akik ha jól tudom zömében szintén a család tagjai. Ha betérünk érezhető, hogy ez az étterem nem csak kizárólag a profit miatt üzemel, hanem avendég és vendéglátás iránti elhivatottság is nagyon jelen van.
Közel van a Kálváriához, egy kiadós séta után nagyszerű élmény a hűs fák alatt a teraszon finom ételeket enni, és nagyszerű bort kortyolgatni. Egész biztos, hogy a már bevált helyeink mellé a Pál Csárda is felkerül a törzshelyeink közé.
Mint minden évben az idén is ellátogattunk Tihanyba és mint mindíg most is egy újabb éttermet próbáltunk ki. Most a Pál Csárdára esett a választásunk. Pokoli meleg volt. Még az sem enyhített rajta hogy árnyékos,fedett részen foglaltunk helyet,mert megszorult a meleg bent. Jobb lett volna ha becsuknak mindent és a légkondicionálót használják.
Mert így csak az izzadságot törölgettük magunkról. Egyébként ezektől eltekintve egy nagyon hangulatos csárdáról beszélünk. Kedves,figyelmes kiszolgálással. Igaz sok tanuló volt,de látszott rajtuk ,hogy a továbbiakban ők is komolyan szeretnének ezzel a szakmával foglalkozni. Az ételek nagyon ízletesek voltak és nagy adagok,Még csomagoltatni is kellett mert nem bírtuk megenni. Rendeltünk bőségtálat 2 személyre,fokhagymás ,sajtos bordát hasábburgonyával és rántott sertésbordát vegyes körettel,illetve majonézzel. Aki erre jár próbálja ki. Nyugodt szívvel ajánlom ez a príma csárdát.