Echo Residence All Suite Hotel Tihany - Vendégvélemények összefoglalója
Az Echo Residence All Suite Hotel Tihany a Balatonra nyíló panorámával és tágas, jól berendezett lakosztályokkal jellemző a régió üdülőhelyeinek kínálatára. A szálláshely elhelyezkedése a tihanyi hegytetőn különleges kilátást és nyugodt környezetet biztosít. A lakosztályok praktikus elrendezése és a modern berendezés a hosszabb tartózkodások kényelmét szolgálja. A kilátás a Balatonra gyakran említett erősség, amely a vendégek szerint is felejthetetlen élményt nyújt.
A reggeli és vacsora kapcsán a kínálat és az ízek sok esetben pozitív értékelést kap, és a séf munkáját kiemelik. A személyzet udvarias és segítőkész, amit a különböző véleményekben többször is megemlítenek. A wellness részleg kisebb méretű, de a hozzáférés és a szolgáltatások lehetőségei a pihenést szolgálják. A környezeti adottságok és a panoráma miatt a szálláshely sok vendég számára felejthetetlen élményt ad. A szobák kényelme és a kilátás kompenzálja az esetleges felmerülő karbantartási és szolgáltatási hiányosságokat. Összességében az Echo Residence All Suite Hotel Tihany a Balaton-kedvelők számára vonzó választás lehet, aki a panorámát és a kényelmes apartmanokat értékeli. A kilátás és a beltéri kialakítás együtt nyújt lehetőséget a nyugodt feltöltődésre és a tihanyi táj felfedezésére.
A szolgáltatásokkal és a színvonallal elégedettek voltunk, a személyzet barátságos. Amit hátránynak írnék, az a hely adottságaiból fakad. Amikor ott jártunk, esett a hó,majd olvadni, később fagyni kezdett. Az erős lejtő miatt, a kikövezett út rettentően csúszós volt és a térvilágítás is elég gyér.
Nyáron, jó időben hangulatos az út a recepció és a szállás többi épülete között,de csúszós,téli időben jobb lenne valami lépcső és erősebb kivilágítás a biztonságosabb közlekedés miatt. Ettől eltekintve nagyon jó hely!
Nagyon kedves volt a személyzet,az ételek változatosak és finomak voltak. A szobák szépek és tiszták, saját szauna is tartozott a szobához. A wellness rész is jó,csak a gőzkabin nem volt üzemképes. Kicsit messze van a központtól, de rövid sétával elérhetők a település látnivalói.
Az interneten találtam a szállásra, nagyon vonzónak tűnt. Valóságban is az volt, hisz gyönyörű kilátása van a Balatonra. De igazából ez volt a legszebb benne. Szép, tágas szobánk volt. Ami nagyon elriasztott, hogy a szobák nagyon pókhálósak voltak és rengeteg poloska volt mindig a bejárati falon. A függöny is szakadt volt.
Nagyon jól éreztük magunkat. Jó volt kikapcsolódni a vírus után! Nagyon tetszett ahogy megoldották az étkeztetést! Minden szobának meg volt a saját helye az étteremben! A szakácsok kínálták az elkészített ételeket! Ígaz védő palánk mögül. A Balaton partján fekszik és saját strandja van. Sajnos még hideg volt a víz, így nem tudtunk fürdeni. Örülök hogy itt is voltunk! Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Tihany a kedvenc balatoni helyünk, sokat voltunk már itt. Picit csalódtunk a szállodába. Mi félpanziós ellátást kértünk és való igaz ételek ízletesen el voltak készítve, de furcsa volt, hogy kétféle menüből lehetett csak választani. Illetve a hotel nincs felkészülve ha valaki laktóz-, glutén érzékeny, legalábbis ilyen típusú menü választék nem volt.
A szálloda elhelyezkedése tényleg nagyon jó, sajnos a balatoni panorámás kilátás csak félig igaz, legalább is a mi szobánk fekvése miatt, illetve az előttünk lévő apartman miatt csak részben volt az. A tisztaság sem az igazi A teraszon a pókhálók elég zavaróak voltak. A lépcsőház tisztaságára is jobban kellene figyelni. A pici kis konyhai résznél hiányzott a papírtörlő, mosogatószer és szivacs. Sajnos tényleg szakadások vannak a függönyön és a klíma sem az igazi. A zuhanyzókabin ajtó kissé veszélyes, a kádnál a tus folyt, a wc tető lejárt. Elmenetelkor jeleztük a recepción hogy kellenének ezek a karbantartások. A személyzet viszont tényleg nagyon aranyos és nagyon segítőkész a legjobbakat tudjuk elmondani róluk. Azt gondolom lassan megérett a szálloda egy nagyobb karbantartásra.
Mikor elfoglaltuk a lakosztályt, kb. 10 pókkal találkoztunk csak. Az ágynemű, a kanapé, a takaró koszos és foltos volt. Ki tudja mitől, jobb nem belegondolni. Miután újabb takarítást kértünk csak még több pók lett, szóval este 10-től éjfélig porszívóztunk. Mondjuk ilyet még nem éltem, hogy én takarítok a szállodában napi 40 ezerért per fő!
! ! ! A légkondícionált szobában ugyan van készülék, csak kb 30éves és csak a meleget fújja, szúnyogháló nincs, 60 ezer darázs és 70 fok van. Miután reklamáltunk a recepciós hölgy felajánlott egy üveg lekvárt kompenzálás céljából :D
Apróságok, melyek azt a képzetet adják, hogy nincs tisztaság, karbantartás: összes lefolyó, szifon dugulós állapotban- gusztustalan- A tüll függönyök szakadtak, a világítás hiányos égők! A konyhához legalább 1 konyharuhát mosogatószert bekészíthettek volna. A hely a kilátás az illat felülmúlhatatlan! A Füvészkert étterem étkei és személyzete fenségesek!
Az első szempont, ami miatt ezt a szálláshelyet választottuk, hogy Balatonra néző szobát ajánlottak. A képek alapján jónak tűnt, a kilátás meg is volt, csodálatos. De a többi, hát nem egy 4 csillaghoz passzoló. A szoba berendezése kis javításra szorulna, a szakadt függönyről nem is szólok, meg az üveges szekrény ami a mosogató fölött volt, nem mertük kinyitni, le ne szakadjon.
A fürdőbe elég fura a csap a mosdóhoz, a fele víz mellé megy. A személyzet mind a recepción, mind az étteremben kedves volt. Viszont az étkezéssel nem voltunk megelégedve. Vacsoránál csak 2 féle főételből lehetett választani, amik nem voltak finomak, az ital árak nagyon magasak. A reggeli svédasztalos volt, volt választék. A wellness részleg egy másik épületben volt, az öltözőbe nem volt fűtés, vizesen kellemes volt ott öltözni. Gyerekeseknek nem igazán ajánlom, van ugyan egy kicsi játszótér szerűség, de más nekik semmi.
Mindennel nagyon elégedettek voltunk: gyönyörű a hely,szívélyes személyzet,kiváló ellátás.Köszönjük! Viszont hiányoltuk a szállodát hirdető táblát . (Egyet láttunk az utca elején )
Elolvasva a korábbi értékeléseket, gyakorlatilag mindegyikben sok az igazság. Valamikor biztos "luxus" lehetett, mára csak az árak emlékeztetnek a magas színvonalra. Az hotel elhelyezkedése csodálatos, viszont az ide foglalóknak tudni kell(ene a leírásból is), azt az apró hibát, hogy a Balaton megközelíthetetlen gyalogosan.
A szobák tágasak jó kialakításúak, nagyon jó látni a tavat a kanapén ülve akár rosszabb idő esetén is. A belső sok helyen lepukkant, bár az első benyomás nagyon kellemes otthonos hangulatot feltételez, de. . . . elhasznált, szakadt, kopott részletek inkább egy 3 csillagos panzió benyomását kelti. Személyzet kedvessége talán kompenzálja a felújításra szoruló részleteket.