Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Árnyas fák alatt étkezni? Miért ne! Íme 10 fantasztikus budapesti étterem kerthelyiséggel

2022.08.02 | 8 perc

Ha a hőség kegyetlenül betör a városba, olyankor nem is vágyunk többre, mint egy hűs szegletre valahol a város peremén. De mi lenne, ha ötvöznénk a finom ételeket az árnyat adó kertekkel, ahol egyszerre tudunk jókat enni és kellemesen pihenni? Összegyűjtöttük Budapest legcsábítóbb éttermeit, szigorúan árnyas fák alatti étkezésre invitálva, varázslatos kerthelyiségekben.

Szállásajánlatok Budapesten>>

 

Kiosk Budapest

A belváros szívében, mégis nagy területen várja vendégeit a jó idő beköszöntével a Kiosk Budapest, hiszen a Március 15.-e tér füves részét szinte teljes egészében elfoglalják az étterembe érkező vendégek. Ha szeretnénk átélni a Kiosk-os feelinget, érdemes az esti órákban érkezni, amikor a tér megtelik babzsákokon pihenő, koktélozó fiatalokkal, és a lampionok alatt, kellemes zene kíséretében a napnak is búcsút vehetünk. Ebéd időben érdemes a menüajánlatra lecsapni!

Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Kép: Kiosk Budapest (Budapest)Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Kép: Kiosk Budapest (Budapest)

Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Kép: Kiosk Budapest (Budapest)Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Kép: Kiosk Budapest (Budapest)

 

 

Jardinette

Az a fajta francia kisvendéglő, ami után epekedünk, akárhányszor egy francia filmben jókat esznek a főszereplők. Pedig nem kell Párizsig menni mindehhez, a Németvölgyi út gesztenyefákkal árnyékolt kertjében, sikkes környezetben falatozhatunk, nem is akárhogyan! A kiváló házias ételek mellett a Jardinette étterem erőssége a sütiző, ahol az édességek széles kínálatát sorakoztatják fel, mentes ajánlatokkal kiegészítve.

Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Kép: Jardinette (Budapest)Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Kép: Jardinette (Budapest)

 

 

Émile

Buda talán egyik legszebb étterme az Émile, ami nyugodtsága és eleganciája révén komoly csáberőt jelent mindazoknak, akik szeretik a kifinomultságot, és nem csak a környezet tekintetében, hanem az étkezés vonatkozásában is. A Gerbeaud-ház budai egysége egy pasaréti villában található, a kertben rattan bútorok, bájos kávésasztalok, napernyők és lampionfűzérek nyújtják azt a hangulatot, amiben egy kései reggeli, egy délutáni kávé vagy akár egy borozásba átcsúszó vacsora tökéletessé válhat.

Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal - Émile (Budapest) / Kép: Sidó NóraBudapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal - Émile (Budapest) / Kép: Sidó Nóra

Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal - Émile (Budapest) / Kép: Sidó Nóra Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal - Émile (Budapest) / Kép: Sidó Nóra

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kezdjétek a napot, mint egy király! Bemutatjuk a 10+1 legjobb reggelizőhelyet Budapesten
Ugyan most csak 10+1 reggelizőhelyet mutatunk be Budapesten, a főváros bővelkedik kisebb és nagyobb, modern és elegáns helyekben, ahol bőséges reggelik, finom kávék és ínycsiklandó sütemények teszik még szebbé a reggeleket.

 

A Kert Bisztró

Nem is hinnénk, hogy a Tököly út forgatagában meghúzódó étterem milyen kiváltságos adottságokkal rendelkezik! Pedig A Kert Bisztró komoly vonzerővel jelent, hiszen az egykoron is étteremként működő épület egy ősfás kertvendéglővel egészül ki, ahol szinte minden napszakban élmény a nagypolgári magyar konyha fogásait ízlelgetni. A kivételesen finom cukrásztermékek és a ragyogó borválaszték csak tovább fokozzák az étterem kiválóságát.

Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Kép: A Kert Bisztró (Budapest)Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Kép: A Kert Bisztró (Budapest)

Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Kép: A Kert Bisztró (Budapest)Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Kép: A Kert Bisztró (Budapest)

 

 

Pavillon de Paris

Egy kis ékszerdoboz a Fő utcában, amit csak akkor fedezünk fel, ha belépünk a kapun. Ilyenkor azonban elénk tárul a belső udvar, ahol a lombos fák alatt a város egyik legromantikusabb kertvendéglője tárul elénk, kovácsoltvas asztalokkal és székekkel, pavilonokkal, és vérbeli francia stílussal. Ízletes falatok, kellemes hangulat és figyelmes kiszolgálás teszi meghitté az ott töltött perceket. Ha valahol, a Pavillon de Paris-ban tényleg érdemes bevállalni egy békacombot burgonyapürével!

Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Kép: Pavillon de Paris (Budapest)Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Kép: Pavillon de Paris (Budapest)

Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Kép: Pavillon de Paris (Budapest)Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Kép: Pavillon de Paris (Budapest)

 

 

Bobo Restaurant (Haris Park)

A Haris Park éttermi egysége, a Bobo Restaurant exkluzív környezetben fogadja a vendégeket, akik számára a budai étterem magas színvonalú kisszolgálás mellett, fesztelen, ám mégis elegáns környezetben szervírozza a hazai és nemzetközi fogások színes választékát. A Haris Park történelmi német-reneszánsz stílusú szárnyánál elhelyezkedő terasz kellemes élménnyel gazdagítja a gasztronómiai élményeket.

Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal - Bobo Restaurant / Kép: harispark.hu (Budapest)Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal - Bobo Restaurant / Kép: harispark.hu (Budapest)

Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal - Bobo Restaurant / Haris Park (Budapest)Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal - Bobo Restaurant / Haris Park (Budapest)

 

 

Czakó Kert

A Naphegy-Gellérthegy-Tabán metszéspontjában találjuk a Czakó Kertet, ami az egykori vincellérházban vetette meg a lábát. A kiváló cukrászdával büszkélkedő étterem ebédidőben menü kínálattal teszi még vonzóbbá, hogy árnyas kertjében fogyasszuk el ebédünket. Akkor is érdemes errefelé venni az irányt, ha egy kiadós reggelire vagy egy kellemes kávéra vágyunk, hétvégente pedig a termelői piac megannyi finomsága csábítja a vásárlókat.

Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Fotó: CzakóKert&Piacz (Budapest)Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Fotó: CzakóKert&Piacz (Budapest)

Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Fotó: CzakóKert&Piacz (Budapest)Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Fotó: CzakóKert&Piacz (Budapest)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot
Bár erősen főváros centrikus hazánk gasztronómiai élete, a vidék is büszkélkedhet igazi gyöngyszemekkel, hiszen egyre több különleges bisztrót és vendéglátóhelyet találunk az országot járva. Elhoztuk most a kedvenceket, melyek közül több díjat is nyert már, de néhány "újoncot" is bemutatunk - szigorúan profi séffel az élükön! A legjobb vidéki éttermekből és bisztrókból mutatunk most be tízet.

 

Náncsi Néni vendéglője

Igazi klasszikus, ahová szinte mindenki kikívánkozik, amikor betör a meleg. Tökéletes választás abban az esetben is, ha éppen háziás kosztra támadna kedvünk, hiszen Náncsi Néni vendéglője a második kerület árnyas fái alatt éppen azokat az ételeket tálalja fel számunkra, amiket nagymamánk is oly szívesen készített. Érdemes a szezonális kínálatból is válogatni, mert olyan klasszikusok várnak ránk, mint a tökfőzelék, a bográcsban főtt friss lecsó, vagy éppen a madártej.

Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Náncsi Néni vendéglője (Budapest)Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Náncsi Néni vendéglője (Budapest)



 

Csendes társ

Olyan, mint egy titkos kert, amelyet a Belváros szívében, a Károlyi kert mellett találunk. A Csendes társ bájos környezetben nyújt megoldást azoknak, akik szeretnének zöld fák alatt, ugyanakkor a városközpontban maradva egy jót falatozni. Ha rábukkansz a Károlyi kertre, minden bizonnyal beleszeretsz, és annál kézenfekvőbbet, mint a kertben kávézni, nem is nagyon lehetne kitalálni!

Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Csendes társ (Budapest)Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Csendes társ (Budapest)

 

Majorka

Igazi lazulós hely a Majorka, ami magát csak gasztrokocsmaként aposztrofálja, így biztosak lehetünk abban, hogy a finom ételek és a fesztelen hangulat egy helyen, egy időben megvalósul. Ehhez ráadásul adva van a Városmajor zöld fái alatt meghúzódó kerthelység, ahol a nagy melegben isteni frissítők mellett, vagy az esti hűvösebb órákban egy jó pofa sör vagy egy kellemesen behűtött bor mellé a toastok, burgerek mellett akár egy steaket vagy egy tökéletesen elkészített csirkemellet is elfogyaszthatunk.

Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Majorka (Budapest)Budapesti kiülős éttermek kerthelyiséggel, terasszal / Majorka (Budapest)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Budapesti borbárok: ha nemzetközi bort kóstolnál, ide érdemes betérned!
Egy jó bor, egy szépen gyöngyöző pezsgő megadja a módját az étkezésnek, bár sokszor érdemes csak önmagában, a bor szépségéért kóstolni. És mi lehetne ehhez jobb helyszín, mint egy borbár, ahol a nemzetközi márkák legszebb tételeit kínálják a bor rajongóknak. Nemzetközi borbár körképünk következik!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Fiatalos és vagány hely, ahol a faszenes grillé, a húsé és söré az abszolút főszerep. Kipróbáltuk a balatonfüredi Vasüzletet, és előljáróban annyit mondunk: 10/10 pontos a hely!
Utazás babával? Nem lehetetlen! Csak böngésszétek át remek szállásajánlónkat, mert az említett szállodákból ki sem kell mozdulnotok ahhoz, hogy szenzációs wellness kalandokkal és csodás ízekkel találkozzatok! Nézzétek meg, mely szabadtéri pancsolóval is rendelkező hotelek kerültek fel a listánkra!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.