A Laroba Hotel Budapesttől egy órányi autóútra, a Balaton északi partján, Alsóörsön található, a parttól mindössze 250 méterre. Az érkezőknek hamar feltűnik az impozáns épület, mely színeivel, építészeti megoldásaival kiemelkedik környezetéből.
Augusztusban keresgéltem már a szilveszteri ajánlatok között és a Hotel Laroba- ra talàltam. A két éjszakás csomag ára megfelelő volt és a Balaton közelsége meggyőzött hogy ott töltsem a szilvesztert. ( előre fizetéssel kellett megerősíteni a szándékomat így vissza lépni sem nagyon lehetett). Nagyon vártuk már.
A megérkezéskor közöltek velünk hogy van lehetőség a szilveszter éjszakára ital csomagot rendelni 3000 Ft / fő ( holott az ajánlatban amit kaptam sehol nem volt feltüntetve) . A recepciós hölgy ingerülten közölte hogy ez így van, ő állította össze az ajánlat szövegèt és tudja hogy szerepelt benne. Mindegy, gondoltam. Megvettük. A szálloda szuper elhelyezkedése, a finom ételek és a jó hangulatú szilveszteri buli elfeledtették a kezdeti kellemetlenséget. A 3 csillagból most 4 akarnak csinálni ( vagy többet) így teljes felújítás vár a hotelre. Ez nagyon ráfér már! A wellness részleg nekem nagyon tetszett, igaz kicsi, de minden megvan benne ami kell. Az ételek finomak és minden igényt kielegitettek. ( A halleves isteni volt) A szoba felszereltsége és kényelme megfelelő volt, a sok Tv csatorna szuper! ! Szóval, döccenősen indult de minden szuper lett! ! Kiemelném a szilveszteri gálavacsoràt. Az ételek kitűnőek voltak, a pincérek remek munkát végeztek, a zene szuper volt( köszönjük Summer Band) a tűzijáték pazar! ! A fellépők igazi született tehetségek, gratulàlunk Eurodace Táncszínház , színvonalas műsort adtak elő! ! ! Egyszóval Köszönjük! ! !
Hotel Laroba válasza
Kedves Vendégünk!
Köszönjük véleményét és észrevételeit! Örömmel olvastuk, hogy a kezdeti nehézségek és félreértések ellenére remekül sikerült a kikapcsolódás.
Sok szeretettel várjuk Önöket idén is, az addigra már felújított szállodánkban!
A kis 30 szobás szállodában alig volt vendég, így sokat lehetett wellnessezni. Felújítás előtt van a szálloda, de így is egész jó. Superior szobában voltunk ez elegendő méretű. Az ételek általában finomak voltak (kivétel a hideg paradicsomleves). Az elhelyezkedése a fő út és a vasútállomás mellett ideális. Közel van Füred, Almádi, Tihany van hová kirándulni.
A Hotel szép, de felújításra szorul, a személyzet kedves, az ételek finomak, a választék megfelelő. A wellness részleg kicsi, de mellette kiváló. A légkondi nem működött rendesen, de szerencsére ősszel jártunk ott, így nem volt különösen zavaró. A szoba és a fürdő tisztaságával nem volt probléma, az étkezőre viszont ráférne egy alapos pókháló mentesítés.
Mindent összevetve kellemes kikapcsolódást nyújtott, jól éreztük magunkat.
Hotel Laroba válasza
Kedves Vendégünk,
nagyon szépen köszönjük, hogy értékelésével segíti a munkánkat! Örömmel tájékoztatom, hogy januárban bezárunk és minden a hotel szeglete megújul és egy teljesen új arculattal, megszépülve, várjuk vissza Önöket 2020 februárjától. Kellemes Ünnepeket kívánva, üdvözlettel:
Pár napja jöttünk haza párommal a Hotelből, és azt kell mondjam most sem csalódtam a helyben. Hozzá kell tennem, hogy már korábban már jártam itt, és akkor is meg voltam elégedve. Sajnos a sok negatív vélemények ellenére, amit én magam sem értek, remek pár napot töltöttünk el itt.
(Ha annyira rossz lenne, nem jöttünk volna vissza)
A recepción lévő három ott dolgozóra panasz nem lehet, rendkívül segítőkészek és barátságosak voltak. Le a kalappal. A wellness rész egy két része fizetős ugyan, de érdemes kipróbálni. Az ételek mindegyik napon kifgástalanok voltak, mind választékban, mind minőségben. A ott dolgozó pincér pedig szintén nagyon kedves volt, egy apró probléma ellenére azt kell mondjam, nagyon meg voltunk elégedve. A szoba kényelmes volt, és tiszta, bár az ott lévő oszlop létét én magam nem értettem. Minden közel volt a szállodához, akár gyalog, akár kocsival. A Balaton közelsége pedig minden pénzt megér. Egy valamit azért le kell szögezni. A félreértések elkerülése végett, nekem személy szerint nagyon tetszett minden, de valamit tudni kell. A hely nem több emeletes(mint más hotelek [moderálva - a szerk. ] forgalmas de persze nem akkora, mint a part közelében. DE! 4 csillagos, és azt megérdemli. A helyhez képest, (viszonylag "apró :-)) mindent megtesznek, az ételek az italok tökéletesen megfelelőek. Családias és kedves személyzet vezeti ezt a helyet. Mindennap 4! féle melegétel volt, és leves 3 fajta savanyúság. Ez a helyhez képest több mint elegendő. Kérem, ne hasonlítsuk a Laroba-t egy pl a Marina-féle helyhez. . Nem tudom miért fanyalognak. Sok ilyen hely van, és példát vehetnének egyes szállodák. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Négy napot töltöttünk el a szállodában, szép a hotel, a tisztaság is rendben van, a személyzet kedves. Kellemesen telt el ez a pár nap, igaz az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, de a wellness részlegben el tudtuk tölteni az időt. Sokat sétáltunk Alsóőrsön, a közelben minden megtalálható, a strand is elég közel van a szállodához.
Kettesben próbáltuk ki ezt a kényelmes szállodát. A szoba felszerelése igényes volt, de azért pl. a fürdőszobában hiányzott még egy fogas, esetleg valamilyen lerakó asztal. Látszott, hogy inkább 4 személyre (esetleg kisgyerekes családnak) alakították ki, két pótágy is volt az igazán tágas szobában.
Az ágyak, a törülközők, fürdőköpeny kifogástalan, talán az nem volt érthető, hogy a wellnes törülközőt érkezéskor kaptuk meg, nem a fürdőbe menet. A minibár felszerelt volt (ami nem minden 4 csillagos szállodában alap), a tisztasággal nem volt problémánk. Az étterem lehetne hangulatosabb (talán a nagy nyári forgalomban ez a jobb, de még csak március volt). A reggeli választéka kicsit szegényes, hiányoltam a salátákat, de a péksütemények frissek és finomak voltak. A személyzet nagyon udvarias, készséges, bár észrevehetően volt tanuló is köztük. A medencék kellemesek, tiszták voltak, a vízhőmérséklet mindenhol megfelelő. Kicsit zavart első éjszaka a vonat és a főút zaja, de meg lehetett szokni. A környék igen gazdag látnivalókban, nagy kirándulásokra csábít. Talán lehetett volna a szállodában ismertetni a faluban zajló programokat, pl. mi a neten találtuk meg, és egy felejthetetlen zongorakoncertet élvezhettünk a művelődési házban.
Nagyon rég szerettem volna már eljutni ide, most a családommal megtettem. Sok pozitívuma van a hotelnek, mint a kedves segítőkész személyzet, a szobák, amelyek tágasak, jól felszereltek, s nem utolsó sorban tiszták. Az étkezésekről is csak jókat tudok mondani, kiváló halételeivel teljesen levett a lábamról.
DE, sajnos a wellness részlege számomra túl kicsi, főleg, ha egy hétvégén telt ház vagy ahhoz közeli telítettség van. A medence kicsi, s ilyenkor sajnos kevésnek bizonyul a szauna, gőzkabin, infraszauna hármasa is. Így aki a kikapcsolódása során inkább wellnessezni szeretne, az nézzen más helyet inkább.
Nagyon sok pozitívuma van a hotelnek. Jó az elhelyezkedés, kedves, segítőkész a személyzet, tágas, kényelmes, jól felszerelt és tiszta a szoba és az egész hotel. Kellemes a wellness-részleg, és szerencsére nem voltak sokan, így mindenhová kényelmesen be tudtunk jutni. A reggeliknél nagy volt a választék az ételek is jók voltak, viszont a vacsorától többet vártunk.
4*-os szállodához képest kissé szegényes volt. Az egyik nap egy leves volt, előétel egyáltalán nem, 3 főétel, amelyből az egyik rántott sajt hasábbal. Összességében jól éreztük magunkat, szívesen visszatérnénk ide.
Gyorsan eltelt az a néhány nap, amit itt töltöttünk. A kellemetlen időjárás ellenére igyekeztünk a környéket bejárni. A szállás nagyon kényelmes volt és tiszta. Ennyi törülközővel még sehol sem láttak el minket, és az, hogy a gyerekek is kaptak méretüknek megfelelő köntöst nagyon jó volt. Sajnos a fürdő rész ennyi embernek kicsi.
Folyamatosan lestük (a családok)egymást mikor hol tartózkodik valaki, szinte körforgásban voltunk a szaunák és a jakuzzi között. A külön szervezett programok is jók voltak. Biztos, hogy máskor is vissza fogunk ide jönni.
2014. áprilisban voltunk hosszított hétvégére a férjemmel hoteljukban. Köszönünk mindent,nagyon jól éreztük magunkat ebben a családias környezetben. Kellemes hotel, udvarias,figyelmes kiszolgálás. Szépek és tiszták a szobák, a wellnes részleg is nagyon jó. Számunkra a hotel fekvése is kiváló, mivel kerékpáros kirándulásunkhoz nagyon jó kiindulópont.