Bánd Veszprém megyében, Veszprémtől nyugatra, Herendtől keletre fekszik. Valamivel 1233 előtt Bánd, illetve Seg helységet az Igmánd nemzetségből való I András, Farkas fia vette meg 120 márkáért. Itt, az úgynevezett várhegyen építette fel Essegvárát.
Mivel 1619-től Bánd az adóösszeírásokban pusztaként szerepelt, valószínű, hogy a várat a törökök robbantották fel, köveit pedig a később ideköltöző lakosság használta fel építkezéshez. Mára csak az egyik bástyájának és falainak csekély maradványai láthatók. Utolsó ismert birtokosa Kinizsi Pál neje volt.
A teljes személyzet nagyon segítőkész és kedves. Érkezésünkkor 9. emeleti szobánkat azonnal 1. emeletire cserélték. A szoba tiszta és igényesen berendezett, tökéletesen felszerelt. A szálloda strandja szépen karbantartott, napozóágyakban, székekben sincs hiány. Az ételek, italok kínálata bőséges...
Nem pont fagyizzós időben voltunk itt. De gondoltuk nyár végén még belefér egy gyors fagyizás, a kiszolgáló hölgy rettentően kedves volt és még kóstolót is kaptunk ,hogy pontosan tudjuk mit is szeretnénk enni. Utólag is nagy köszönet érte. Csak ajánlani tudom ezt a helyet.