Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5+2 helyszín 2022-ben, ahol elmerülhettek az adventi vásár forgatagában

Idén sem maradunk varázslatos adventi vásárok nélkül és összeszedtük nektek, hogy mikor indulnak hazánk főbb vidéki és fővárosi karácsonyi vásárai.


Hangolódj az ünnepekre és töltődj fel még idén. Összegyűjtöttük a legjobb szállásajánlatokat, ahol válogathatsz a wellness szállodák és a vidéki vendégházak ajánlata között is. Tovább>>

 

Eger

Idén is Eger csodálatos főterén, a Dobó téren kerül megrendezésre az Adventi és Karácsonyi vásár. Az idei évtől igyekeznek minden alkalommal új küllemet adni az eseménynek, amit aztán évről évre formálnak, fejlesztenek, még varázslatosabbá alakítanak. Ennek eredményeképp nagyot álmodtak és az egész teret egy igazi mesevilággá alakították, ahol megelevenednek a karácsony motívumai, ezzel egyedülálló és izgalmas rendezvényt varázsolva az egriek és a városba látogatók számára.

Időtartam: November 18. – December 31.
Helyszín: 3300 Eger, Dobó István tér

Szállásajánlatok Egerben>>

 

 

Pécs

A XI. Adventi Kézműves és Mesevásár november 25-én nyitja meg kapuit a pécsiek és a városba látogatók számára, melynek különlegessége a Dzsámi lesz, melynek látványos fényfestése koronázza meg az idei eseményt. A meghitt koncertek, mesék, programok mellett vadonatúj 3D-s karácsonyi fotóelemek és az adventi vásár 16 gasztronómiai és 31 kézműves kitelepülője gondoskodik majd az ünnepi hangulatról. Sétáljatok be a ragyogó adventi kapun és engedjétek, hogy az ünnepi ízek és illatok magával ragadjanak.

Időtartam: November 25. – December 24.
Helyszín: 7621 Pécs, Széchényi tér

Szállásajánlatok Pécsen>>

5+2 helyszín 2022-ben, ahol elmerülhettek az adventi vásár forgatagában - Fotó: XI. Adventi Kézműves és Mesevásár (Pécs)5+2 helyszín 2022-ben, ahol elmerülhettek az adventi vásár forgatagában - Fotó: XI. Adventi Kézműves és Mesevásár (Pécs)

 

 

 

Győr

A megszokottnál szolidabb körülmények között rendezik meg a győri adventet, de a folyók városában, idén is készülődhetünk az ünnepi hangulatra. Itt sem maradhatnak el a testet és lelket átmelengető téli finomságok széles kínálata, miközben a Széchényi téren sétálgatva a különböző kézműves portékákat csodálhatjátok meg. A Dunakapu térre átsétálva a kihelyezett selfie boxok segítségével akár meg is örökíthetitek ottléteteket egy ünnepi fotóval.

Időtartam: November 26. – December 23.
Helyszín: 9022 Győr, Széchényi tér

Szállásajánlatok Győrben>>

 

Sopron

Idén sem telhet el az ünnepi időszak adventi vásár nélkül Sopron városában, mely az idei évben a Mária-szobornál kerül megrendezésre. A vásár leglátványosabb eleme nem meglepő módon az óriás karácsonyfa lesz, illetve a hagyományoknak megfelelően minden adventi vasárnap 18 órakor gyújtják majd meg a gyertyát a koszorún.

Időtartam: November 25. – December 24.
Helyszín: 9400 Sopron, Várkerület 62.

Szállásajánlatok Sopronban>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Forró, édes lélekmelegítők télre
Egy forró csoki, egy gőzölgő puncs megmelengetne ebben a hidegben? Vágysz valami téli nyalánkságra? Segítünk! Összegyűjtöttünk néhány hangulatos helyet, ahová érdemes beülni decemberben egy kis adventi hangolódásra.

 

 

Kecskemét

Közel egy hónapon át idén is ünnepi köntösbe borul Kecskemét városának történelmi főtere, a Kossuth tér, a Régi idők karácsonya adventi vásár keretein belül. Színes programok, finomabbnál finomabb ételek, árusok tömege és adventi dallamok segítik a város lakosságát és az ide látogatókat ráhangolódni az ünnepekre.

Időtartam: November 26. – December 22.
Helyszín: 6000 Kecskemét, Kossuth tér

Szállásajánlatok Kecskeméten>>

 

Budapest, Advent Bazilika

Meghitt adventi hangulattal, az ünnepi időszak illataival, ízeivel, fényeivel és szívet-lelket melengető pillanatival vár idén is, a tavaly másodjára is Európa legjobb karácsonyi vásárának választott Advent Bazilika. A bazilika előtti téren megrendezésre kerülő rendezvényen kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a számukra tetszőt programot a számos lehetőség közül, lesz például fényfestés, szelfipont, jégpálya, valamint közel 120 minőségi kézműves és gasztronómiai kiállító.

Időtartam: November 18. – Január 1.
Helyszín: 1051 Budapest, Szent István tér

Szállásajánlatok Budapesten>>

5+2 helyszín 2022-ben, ahol elmerülhettek az adventi vásár forgatagában - Advent Bazilika5+2 helyszín 2022-ben, ahol elmerülhettek az adventi vásár forgatagában - Advent Bazilika

 

Budapest, Vörösmarty Classic Xmas

Idén a hagyományos Vörösmarty téren megrendezett karácsonyi vásár egy megújított kiadásával találkozhattok Budapest belvárosában. Idén a karácsonyi hagyományok kerülnek a középpontba, mind arculatban és díszítésben, mind a kitelepülő gasztronómiai és kézműves-faházak kínálatában. Ebben az évben a Vörösmarty-szobor is új takarást kap, illetve a Harisnyaházat is gyönyörű karácsonyfa-dekoráció díszíti, de a legkisebbeknek is kedveznek a vásáron, akik az ingyenes használható kisvasúton kerülhetnek ünnepi hangulatba.

Időtartam: November 18. – December 31.
Helyszín: 1051 Budapest, Vörösmarty tér

Szállásajánlatok Budapesten>>

5+2 helyszín 2022-ben, ahol elmerülhettek az adventi vásár forgatagában - Vörösmarty Classic Xmas5+2 helyszín 2022-ben, ahol elmerülhettek az adventi vásár forgatagában - Vörösmarty Classic Xmas

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kastélyszállók Magyarországon romantikus téli kikapcsolódáshoz
Bármelyik évszak tökéletes arra, hogy kicsit elvonuljatok kettesben, de talán mégis a tél a leghangulatosabb időszak a romantikus kikapcsolódáshoz. Ha szeretnétek még tovább fokozni, meg se álljatok egy stílusos kastélyszállodáig!
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Éld át a hamisítatlan középkori hangulatot egy finom ebéd keretein belül a hazai reneszánsz étteremek egyikében! A korhű ízek, az ínyenc gasztroélmények, a különböző programok, a középkort ábrázoló belső termek és a hagyományos kézzel evés garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak.
A bowling az a tökéletes sport, ami mindig összehozza az embereket, akár baráti társaságról, akár csapatépítő tréningről beszélünk. És miért ne élvezhetnénk ezt egy kényelmes hotel falai között? Cikkünkben bemutatunk öt saját bowlingpályával rendelkező szállodát, ahol az esti kikapcsolódás már garantáltan biztosítva lesz.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Pihenj és alkoss! 6 kreatív workshopot mutatunk, ahol könnyen kikapcsolódhatsz
2024.01.18 | 6 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Események
A varázslatos ünnepi időszak után hirtelen kell visszacsöppennünk a szürke hétköznapokba, ahol könnyen elfáradhatunk a mókuskerékben. Hoztunk nektek 6 izgalmas workshopot, hogy kreatívan és szuper programokkal induljon az új év! Kerekedj fel, alkoss, babrálj és pihenj a megszokottól eltérő módon valamilyen kreatív workshop segítségével!
10+1 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén
2023.09.05 | 8 perc | Gasztronómia
Akár egynapos, akár hosszabb kikapcsolódásra érkezel a Balaton környékére, jó pár olyan péksütemény-lelőhelyet felfedezhetsz, ahol mennyei kínálatból lehet válogatni. Legyen szó omlós, pisztáciás croissant-ról, nosztalgikus sós kifliről, vagy fejedelmi túrós batyuról, éhes biztosan nem maradsz.
7 különleges hely, ahol átjár a karácsonyi varázslat - mesebeli karácsonyi látnivalók, helyszínek, programok
Nehezen hangolódtok rá a karácsonyra vagy szinte alig várjátok, hogy elkezdődjön az adventi időszak? Bármelyik táborba is tartoztok, van a tarsolyunkban 7 olyan különleges hely, ahol biztosan átjár majd a karácsonyi varázslat! Tartsatok velünk, és kövessetek minket a Karácsonyház mesebirodalmába és a Lumina Christmas fénysorai közé!
5 szuper téli randi ötlet
A téli időszak mondhatni uborkaszezon a randizás terén, hiszen ilyenkor a legtöbb szabadtéri program kiesik; nem lehet kiülni a fűbe beszélgetni, nincsenek koncertek vagy fesztiválok, ráadásul még az időjárás sem túl barátságos. Szerencsére azonban ez idő tájt is lehet izgalmas találkákat szervezni, ha nincs ötleted, akkor ebben a cikkben adunk neked ötöt is!
5+1 szuper családi program gyerekkel a téli szünetben
2021.12.22 | 5 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gyermekekkel
A nyári szünet maga a lehetőségek tárháza: táborok, utazások, vagy akár csak rohangálás a napsütötte kertben. Ezzel ellentétben télen igencsak meg van kötve a kezünk, sokkal kevesebb lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy lekössük a gyerkőcöket. Szerencsére ilyenkor sem kell a kardunkba dőlni, sőt, mesés programok közül tudunk válogatni. Ezeket a programokat imádni fogják a gyerekek a téli szünetben!