Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Középkori, reneszánsz éttermek - fenséges lakoma igazi lovagkori hangulatban

2022.11.23 | 6 perc

Éld át a hamisítatlan középkori hangulatot egy finom ebéd keretein belül a hazai reneszánsz étteremek egyikében! A korhű ízek, az ínyenc gasztroélmények, a különböző programok, a középkort ábrázoló belső termek és a hagyományos kézzel evés garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak.

 

Reneszánsz Étterem, Visegrád

A 11-es főút mentén, a Duna mellett találjuk a visegrádi Reneszánsz Éttermet, ami 5 különböző stílusú teremmel és egy panorámás terasszal vár minket. Bizonyára mindannyiunk számára ismerős Mátyás király neve, ha csak a történelem órákra gondolunk. Most nem kell egészen az iskolapadig mennünk, ugyanis az étterem belső kialakítása, kosztümjei, tálalása és felszereltsége egyenesen a 15. század végére repít minket. A helyi alapanyagokból készült finomabbnál finomabb ételekkel megismerhetjük a környék ízeit, miközben megőrzik az igazi magyar konyha elemeit. Egészben sült pisztráng, egy őzraguleves egy finom házi szörppel, vagy zamatos borral egy visszautasíthatatlan ajánlat.

Középkori, reneszánsz éttermek - Fotó: Reneszánsz Étterem (Visegrád)Középkori, reneszánsz éttermek - Fotó: Reneszánsz Étterem (Visegrád)

Középkori, reneszánsz éttermek - Fotó: Reneszánsz Étterem (Visegrád)Középkori, reneszánsz éttermek - Fotó: Reneszánsz Étterem (Visegrád)

 

 

 

Aranykorona Történelmi Étterem és Látványpince, Miskolc

Röppenjünk egyenesen a történelem korhű hangulatába. Az Aranykorona Történelmi Étterem és Látványpince mindössze néhány percre található Miskolc belvárosától. Kialakítását tekintve egyből a XVI. századba érezhetjük magunkat, amit a berendezések és a felszolgálók jelmeze is tükröz. Kézzel enni egy étteremben?! Azt kell, hogy mondjuk igen! Az ételeleinket a kornak megfelelő módon is fogyaszthatjuk, a leveseket kérhetjük bográcsban, vagy akár cipóban is és ha ez nem lenne elég, a lovagi dárdára húzott lángoló húsok biztosan levesznek a lábunkról minket. Az étteremhez tartozó borlovagterem különleges adottságai, élményei és borai miatt igazán kár lenne kihagyni a listáról.

Középkori, reneszánsz éttermek - Fotó: Aranykorona Történelmi Étterem és Látványpince (Miskolc)Középkori, reneszánsz éttermek - Fotó: Aranykorona Történelmi Étterem és Látványpince (Miskolc)

Középkori, reneszánsz éttermek - Fotó: Aranykorona Történelmi Étterem és Látványpince (Miskolc)Középkori, reneszánsz éttermek - Fotó: Aranykorona Történelmi Étterem és Látványpince (Miskolc)

 

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Történelmi látnivalók - Ópusztaszer, az élő magyar történelem
A magyar történelem szerelmeseinek kötelező úti cél Ópusztaszer, ahol a látnivalók által betekintést nyerhetünk az elmúlt évszázadok eseményeibe, megismerhetjük, milyen körülmények között éltek őseink, hol laktak, és milyen volt a vidéki élet. Lenyűgöző kirándulás a múltban, amit a kicsik és a nagyok is élvezni fognak!

 

 

 

Excalibur Középkori Lovagi Étterem, Eger

A középkori lovagi étterem Eger szívében, az Érsekkertben helyezkedik el, a fürdőtől mindössze három percre. Garantált fejedelmi lakoma, kellemes zene, középkori berendezésű terek, kedves, középkori ruhába öltözött felszolgálók; így vár minket az Excalibur Középkori Lovagi Étterem. Rengeteg magyaros fogás közül választhatunk, mint például szarvas, malac, pisztráng és szárnyasok, amiket igazi régies tányérokon terítenek elénk. Kevesebb jó dolgot ismerünk a finom forró levesnél, amit friss cipóban fogyaszthatunk el, azonban itt erre is lehetőség van. Mindenkire bőséges lakomázás vár, akár több személyes tálakkal, de mindenképp hagyjunk helyet egy finom desszertnek is.

Középkori, reneszánsz éttermek - Excalibur Középkori Lovagi Étterem (Eger)Középkori, reneszánsz éttermek - Excalibur Középkori Lovagi Étterem (Eger)

Középkori, reneszánsz éttermek - Excalibur Középkori Lovagi Étterem (Eger)/ Fotó: ittjartam.hu, AdelidKözépkori, reneszánsz éttermek - Excalibur Középkori Lovagi Étterem (Eger)/ Fotó: ittjartam.hu, Adelid

 

 

 

Sir Lancelot, Budapest

Budapest szívében, a VI. kerületi Podmaniczky utcában találjuk a hangulatos Sir Lancelot éttermet. Erre járva mindenképp érdemes betérni ide és átélni az igazi középkori hangulatot. A gyertyák, a díszek és képek, a beltér különleges kialakítása, a műsorok és a személyzet sem hagy kívánnivalót maga után. Az ételek mindig friss és minőségi alapanyagokból készülnek, így igazán széles és minőségben magas ételek közül választhatunk a lakomához, amit akár leöblíthetünk egy igazán zamatos borral. Az étterem itt sem hagy nekünk könnyű feladatot, ugyanis 100 féle magyar nemes bor mellett dönthetünk.

Középkori, reneszánsz éttermek - Sir Lancelot (Budapest)Középkori, reneszánsz éttermek - Sir Lancelot (Budapest)

Középkori, reneszánsz éttermek - Sir Lancelot (Budapest)Középkori, reneszánsz éttermek - Sir Lancelot (Budapest)

 

 

 

Castrum Boldua Középkori Étterem, Boldogkőváralja

A Boldogkői Vár falai között vár minket a korhű hangulatot árasztó Castrum Boldua középkori étterem, ahol a falakon helyezkedő pajzsok igazán magukkal ragadnak minket. Ezek az apró részletek is a vár történelméhez kapcsolódnak. Különlegessége, hogy az étterem működő látványkonyhával rendelkezik, ahol akár személyesen is végigkísérhetjük az ételeink elkészítését. Az ételeket egy alapos kutatómunka előzi meg, hogy minél jobban érezhessük és átélhessük az igazi ómagyar ízeket, amit aztán jó középkori szokáshoz híven kézzel fogyaszthatunk el. Zártkörű eseményt választva a kellemes vacsorát egy középkori fegyver- és lovasbemutatóval, vagy íjászokkal is színesíthetjük.

Szállásajánlatok Boldogkőváralja környékén>>

Középkori, reneszánsz éttermek - Castrum Boldua Közékori Étterem (Boldogkőváralja)/ Fotó: Ivanics AnikóKözépkori, reneszánsz éttermek - Castrum Boldua Közékori Étterem (Boldogkőváralja)/ Fotó: Ivanics Anikó

Középkori, reneszánsz éttermek - Castrum Boldua Közékori Étterem (Boldogkőváralja)/ Fotó: Ivanics AnikóKözépkori, reneszánsz éttermek - Castrum Boldua Közékori Étterem (Boldogkőváralja)/ Fotó: Ivanics Anikó

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Széljárta fennsíkokról, meredek sziklacsúcsokról vagy fából épült kilátótornyok tetejéről gyönyörködnétek szívesebben az alattatok elterülő világban? Adunk egy kis segítséget a döntéshez és megmutatjuk az Országos Kéktúra álomszép panorámapontjait, de közben történelmi várakat és rengeteg más látnivalót is ajánlunk.
A bowling az a tökéletes sport, ami mindig összehozza az embereket, akár baráti társaságról, akár csapatépítő tréningről beszélünk. És miért ne élvezhetnénk ezt egy kényelmes hotel falai között? Cikkünkben bemutatunk öt saját bowlingpályával rendelkező szállodát, ahol az esti kikapcsolódás már garantáltan biztosítva lesz.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.