Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10 romantikus úti cél őszi városnézéshez

Időutazás a Dunakanyarban, vártúra Kőszegen, borozgatás Siklóson, török fürdőzés Egerben vagy romantikus séta az ország egyik legszebb füvészkertjében? Hoztunk nektek 10 helyszínt, melyek bebarangolása édes kettesben is nagy élmény lesz!

 

Romantika a köbön: Tata

Az Öreg-tó partján álló, évszázadokkal dacoló, Tatai vár biztosan titeket is hamar elbűvöl majd, amihez az itt megtekinthető, szuper kiállítások is hozzájárulnak. Ráadásul a felejthetetlen sétákhoz több csodás helyszín közül is szemezgethettek: a Cseke-tavat körülölelő, mesés Angolpark vagy a pazar Fényes Tanösvény is tökéletes megoldás. Azt javasoljuk, hogy a tartalmas napot a Kalóz Fregatt étteremben zárjátok, egy romantikus vacsora mellett!  

A tatai szállodák rátok várnak>>

Fedezzétek fel a helyi vendéglátóhelyeket is>>

Tatai vár és az Öreg-tóTatai vár és az Öreg-tó

 

Ahol életre kel a történelem: Kőszeg

A Vas megye nyugati peremén emelt város telis-tele van történelmi kincsekkel. Feltétlen ejtsétek útba az interaktív kiállításáról híres Jurisics-várat, a Kőszeg jelképének számító Hősök Tornyát, illetve a Tábornokházat, mely ma a Városi Múzeum központi épületének ad otthont! A gyönyörű, belvárosban magasodó Jézus szíve templom pedig kívül-belül tartogat látnivalókat.

A kőszegi szállodák rátok várnak>>

Fedezzétek fel a helyi vendéglátóhelyeket is>>

KőszegKőszeg

 

Andalgás a Dunakanyar kapujában: Szentendre

Igaz, hogy a Szentendrei Skanzen már téli álmát alussza, de még így is rengeteg izgalmas kalandot kínál ez a bájos település. Korzózzatok a hömpölygő Duna mentén, majd melegedjetek meg a gasztroélményeket nyújtó, kiváló kávézókban és éttermekben! Egy kis múltidézésért a Retro Design Centert érdemes felkeresnetek, természetrajongóknak pedig a Szentendrei Japánkertet vagy a Dömörkaput ajánlott közelebbről is szemügyre venni!

A szentendrei szállodák rátok várnak>>

Fedezzétek fel a helyi vendéglátóhelyeket is>>

SzentendreSzentendre

 

Elveszni a pillanatban: Eger

Észak-Magyarország szívében, a magyar Athénban megszámlálhatatlanul sok, izgalmas hely lapul – kezdve a legismertebbel, az Egri Várral. Lazítsatok a Török Fürdőben, borozgassatok a Szépasszonyvölgyben, varázslatos panorámáért pedig válasszátok az Egri Minaret megmászását vagy üljetek fel az Eger Eye Óriáskerékre!

Az egri szállodák rátok várnak>>

Fedezzétek fel a helyi vendéglátóhelyeket is>>

EgerEger

 

Bor, mámor, szerelem: Siklós

Baranya megye egyik kedvelt kirándulócélpontja a Villányi-hegységtől délre fekvő Siklós, ahol a múltról suttogó Siklósi Vár, a wellness örömöket nyújtó Thermal Spa Siklós és az érzékeiteket elbódító, Máriagyűdi Levendulás Ház bújik meg. Járjatok utána a Tenkes-hegy oldalába ékelődött, kitűnő borospincék kínálatának is – nem fogjátok megbánni!

A siklósi szállodák rátok várnak>>

Fedezzétek fel a helyi vendéglátóhelyeket is>>

SiklósSiklós

 

Várbörtönből a kilátóig: Veszprém

A festői Veszprémi Várnegyed, a Kálvária-domb, a Várbörtön Kiállítás, a Gizella királyné-kilátó – mind olyan bakancslistás helyek, ahová megéri elzarándokolni, ha Veszprémben tervezitek eltölteni a szabadságotok napjait. Persze a település gasztro vonalon is erős, így a patakparti Fricska étteremlakásba is jót ötlet betérni!

A veszprémi szállodák rátok várnak>>

Fedezzétek fel a helyi vendéglátóhelyeket is>>

VeszprémVeszprém

 

Botanikus kert és mesés vár: Sopron

Tudtátok, hogy a híres Tűztorony mellett olyan különleges látnivalókkal is szolgál nektek Sopron, mint a Taródi Vár, a Károly-kilátó vagy a Soproni Botanikus Kert? Ha viszont nem csak nézelődnétek, akkor olyan élmények várnak rátok, mint a Soproni Sörgyár meglátogatása, illetve a Sopron Gokart.

A soproni szállodák rátok várnak>>

Fedezzétek fel a helyi vendéglátóhelyeket is>>

SopronSopron

 

A magyar tenger ősszel is lebilincselő: Balatonfüred

Kezdésnek ballagjatok keresztül a Tagore sétányt borító, ropogó falevelek között, oldalatokon az álomszép Balatoni látképpel, majd vegyétek az irányt a Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont felé! Eszméletlen panorámáért pedig másszátok meg a Tamás-hegyen magasodó Jókai Kilátót!

A balatonfüredi szállodák rátok várnak>>

Fedezzétek fel a helyi vendéglátóhelyeket is>>

BalatünfüredBalatünfüred

 

Városnézés mellé trópusi csobbanás: Debrecen

Szinte magától elindul majd a lábatok, ha Debrecen talaját érintitek, annyi csoda csalogat titeket városnézésre. Feltétlen tekintsétek meg a Debreceni Református Nagytemplomot, a Nagyerdei Víztornyot és a Botanikus Kertet is. Merüljetek el a trópusi hangulatú Aquaticum vízi örömeiben és járjátok körbe a Debreceni Állatkert és Vidámparkot!

A debreceni szállodák rátok várnak>>

Fedezzétek fel a helyi vendéglátóhelyeket is>>

DebrecenDebrecen

 

Alföldi meglepetések: Szeged

Az égbe törő Szegedi Dóm, a vízi csúszdákkal megbolondított Napfényfürdő Aquapolis és a közel 1000 egyedet felvonultató Szegedi Állatkert mind szuper hívószó egy alföldi kiránduláshoz. Ha pedig ez sem lenne elég, akkor a káprázatos Füvészkertje a városnak biztosan az lesz!

A szegedi szállodák rátok várnak>>

Fedezzétek fel a helyi vendéglátóhelyeket is>>

SzegedSzeged

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Gyönyörködjetek dézsafürdőből a csillagfényes égboltban, burkolózzatok be a forró szauna párába, ébredjetek jurtában és derítsétek fel a többi izgalmas élményt, ami a most következő, mesés panziókban és minden igényt kielégítő apartmanokban vár rátok!
Izgalmas belegondolni abba, hogy túrázás közben olyan építményeket láthatunk, melyek akár már 800 éve részei a tájképnek. Pontosan ez a helyzet a romtemplomokkal, amik szerte az országban csak arra várnak, hogy felfedezzétek őket. Íme 8 templomrom, amiért érdemes útrakelni.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!