Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Panoráma, naplemente, koktélok: Budapest top rooftop bárjai

2022.06.07 | 8 perc

Ha szeretnétek a vacsorátokat különleges élmények között elkölteni, vagy szívesen koktéloznátok a kivilágított Budapest felett, akkor a rooftop teraszok egyike – de akár mindegyike! – a tökéletes döntés! Elhoztuk a budapesti kedvenceinket!

Budapesti szállásajánlatok>>

 

360 BAR

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 39.

Míg télen fűtött iglukkal, addig nyáron mesés naplementével várnak a 360 Bar teraszán. Az Andrássy út 39. alatt található bár az egykori Párizsi Nagyáruház épületének tetőteraszát foglalja el, ahonnan 360 fokos körpanoráma tárul elénk. A délutáni nyitvatartásnak köszönhetően akár dolgozhatnánk is innen, ám ha az estékre pályázunk, akkor remek koktélokkal, bar food-okkal készülnek.

Rooftop bárok Budapest - Fotó: 360 BarRooftop bárok Budapest - Fotó: 360 Bar

 

 

HIGH NOTE SKYBAR

Cím: 1051 Budapest, Hercegprímás u. 5.

Talán a legközelebb a Bazilika kupoláihoz akkor lehetünk, ha ellátogatunk a Hercegprímás utcában található Hotel Aria tetőteraszára. A High Note SkyBar teraszán azt érezhetjük, hogy részesei vagyunk a város lüktető, pezsgő életének, mégis, fentről nézve minden más. Mindenképpen foglalással érkezzünk, a panorámás tetőterasz nagyon népszerű a szállóvendégek között is, hiszen a profi séfeknek és kitűnő bartendernek köszönhetően emlékezetes estében lehet részünk.

Rooftop bárok Budapest - Fotó: High Note SkyBarRooftop bárok Budapest - Fotó: High Note SkyBar

 

THE DUCHESS

Cím: 1056 Budapest, Váci utca 36.

Budapest egyik legpatinásabb épületének, a nemrég átadott Matild Palotának a legfelső emelete rejti a kíváncsi szemek elől a The Duchess névre hallgató koktélbárt, melynek teraszáról bámulatos kilátás nyílik a Dunára, a Gellérthegyre, és természetesen Budapestre is. Az art deco hangulatú bár már az első pillantásra elbűvöli az embert, a kiváló koktéloknak és a remek hangulatnak köszönhetően könnyen egy másik világban érezhetjük magunkat. A Spago by Wolfgang Puck iránymutatása szerint a bárban is egyedülálló gasztronómiai élményekben lehet részünk, és érdemes egy kicsit több időt szentelni a koktélkínálatnak is, mert igazi csemegéket rejt.

Rooftop bárok Budapest - Fotó: The DuchessRooftop bárok Budapest - Fotó: The Duchess

 

 

THE SKY GARDEN ROOFTOP TERRACE

Cím: 1064 Budapest, Podmaniczky u. 45.

Mintha csak egy elvarázsolt kastélyba érkeztünk volna, a Mystery Hotel Budapest – az egykori magyar szabadkőművesek székháza – ma is számos meglepetést okoz: a különleges szobák, a galériás étterem vagy a boltívek alatt meghúzódó spa mellett a kertszerűen berendezett, dór oszlopokkal díszített tetőterasz menedék a nyüzsgő városban. A Podmaniczky utcában található The Sky Garden pont azt nyújtja, amire szükségünk van: kiragad a mindennapok zajából és kivételes hangulatával, kiváló grill fogásaival és remek koktéljaival egy békés, mesés élményt nyújt, miközben mesés kilátásban gyönyörködhetünk. 

Rooftop bárok Budapest - Fotó: Mystery The Sky GardenRooftop bárok Budapest - Fotó: Mystery The Sky Garden

 

 

MEMORISE SKYBAR

Cím: 1056 Budapest, Bástya u. 33.

A Bástya utcában, a Hotel Memories Oldtown tetőteraszán hétvégi nyitvatartással vár minket a Memorise SkyBar, ahonnan a mindig pezsgő belváros csak egy karnyújtásnyira van. A grill ételek és a koktélok mellett a remek hangulat, az élő zene is valódi csábereje a helynek, a Bástya utca rooftop bárja kiváló kiinduló pontja lehet egy hétvégi esti programnak.

Rooftop bárok Budapest - Fotó: Memorise SkyBarRooftop bárok Budapest - Fotó: Memorise SkyBar

 

 

ST. ANDREA WINE & SKYBAR

Cím: 1052 Budapest, Váci 1. (Office Building Rooftop)

Kihagyhatatlan helyszín a St. Andrea Wine & Skybar, hiszen az egykori Tőzsdepalota épületének tetején 2017-ben megnyílt bár a minőségi borok és koktélok kedvelői számára egy tökéletes helyszín. A Váci utca 1. szám alatt, a Vörösmarty tér szomszédságában húzódó rooftop terasz kellemes atmoszférájával, kimagasló gasztronómiai élményeivel teszi feledhetetlenné az ott töltött időt. Egész évben nyitva tart, így nem csak a nyárestéket élvezhetjük teraszán, de a hűvösebb idő beköszöntével a kiváló barfood fogásokat a zárt belső részben fogyaszthatjuk el. Tematikus napokkal, programokkal is készülnek.

Rooftop bárok Budapest - Fotó: Fotó: St. Andrea Wine&SkybarRooftop bárok Budapest - Fotó: Fotó: St. Andrea Wine&Skybar

 

 

LEO ROOFTOP

Cím: 1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.

Bár a Lánchíd teljes felújítása zajlik, ám a látványon mit sem ront, ha a Leo Rooftop teraszáról szemléljük Budapest látképét. A Clark Ádám téri Hotel Clark 8. emeletén lévő rooftop bár akkor is izgalmas helyszín, ha egy vártúra előtti pihenésre térünk be, de akkor is, ha csak belekóstolnánk a budapesti éjszakába. A széles étel- és italválaszték mellett a legújabb kínálatuk, a zoodiákus signature koktéllap 12 féle izgalmas itala is minden bizonnyal elbűvöl majd.

Rooftop bárok Budapest - Fotó: Leo RooftopRooftop bárok Budapest - Fotó: Leo Rooftop

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Izgalmas tematikus városi séták és városnéző túrák Budapest alatt és felett
Boszorkányok, gyilkosok és kurtizánok nyomába eredhettek Budapest legjobb tematikus sétáin. Az út során bepillantunk a budai vár mélyére, nyomozásba lendülünk, barlangtúrázunk vagy épp ízletes csokikat kóstolunk majd. Ne maradjatok le!

 

 

SOLID SKY BAR

Cím: 1053 Budapest, Királyi Pál u. 4.

Az egykori Toprum helyét vette át a Solid Sky Bar Budapest, mely a Salt Étterem kistestvéreként magasra helyezte a lécet – nem csak átvitt értelemben, de valósan is. A Hotel Rum hetedik emeletén egy borkínálatban erős egység vendégei lehetünk, ahol a hazai és nemzetközi natúr és a klasszikus borok mellett párlatokat is találunk. Rába René séf kiváló érzékkel tervezte meg a Solid ételkínálatát, melyben a Saltnál már megismert kenyér kínálat visszaköszön. Érdemes ide betérni reggelire, brunch-ra is, a tojásos fogások mellett könnyedebb reggelinek valókat is találunk, amiket akár pezsgővel is kisérhetünk.

Budapesti szállásajánlatok>>

Rooftop bárok Budapest - Fotó: Solid Sky Bar BudapestRooftop bárok Budapest - Fotó: Solid Sky Bar Budapest

 

 

INTERMEZZO ROOF TERRACE

Cím: 1054 Budapest, Hold u. 3. (Hotel President)

A Banknegyed egyik kedvenc top terasza a Hold utcában lévő Hotel President Budapest tetején található Intermezzo Roof Terrace. A látvány önmagáért beszél: a teraszról a Zsolnay csempékkel díszített Postatakarékpénztár míves tornyai mellett a Parlament és a Bazilika is jól látható. A délután 16 és 22 óra között nyitva tartó terasz könnyed fogásokkal, grill ételekkel, koktélokkal és frissítőkkel készül.

 

LIZ AND CHAIN SKY LOUNGE

Cím: 1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 4.

A Budai vár semmihez sem fogható pazar látképe talán legjobban a Duna partján fekvő Liz and Chain Sky Lounge teraszáról élvezhető. Az elénk táruló látvány minden napszakban csodálatos, ám az esti fények ejtik igazán rabul az embert. A szerdától szombatig nyitva tartó sky bárt a Hotel Marriott Budapest 9. emeletén keressük, ahol ízletes falatok és italok várnak 17 és 01 óra között.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Budapesti borbárok: ha nemzetközi bort kóstolnál, ide érdemes betérned!
Egy jó bor, egy szépen gyöngyöző pezsgő megadja a módját az étkezésnek, bár sokszor érdemes csak önmagában, a bor szépségéért kóstolni. És mi lehetne ehhez jobb helyszín, mint egy borbár, ahol a nemzetközi márkák legszebb tételeit kínálják a bor rajongóknak. Nemzetközi borbár körképünk következik!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Történelmünk kiemelkedő színtere, amit számos regény, film idéz fel számunkra. Ám poroljuk le Eger városát övező történelmi hangulatot és lessünk a színfalak mögé! Ugyanis ott zajlanak az igazi turista csalogató események, amik egy egri városlátogatást mindig izgalmassá tesznek. Megannyi látnivaló és programlehetőség vár Egerben.
Csobbanás a Balatonban, minőségi borok, finom ételek, szuper programok – ezt mind megtaláljuk Balatonfüreden, sőt, ennél még sokkal többet is! A város nem véletlenül a tó egyik legnépszerűbb állomása, most megmutatjuk mit érdemes megnézni, ha arra jártok!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.