Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Fedezd fel Magyarországot kisvasúttal!

Gyerekek és felnőttek is imádják a kisvasutat, ami hangulatos választás Magyarország gyönyörű vidékeinek megismerésére. Szerencsére bármerre is indulnánk, szinte minden régióban találkozunk ezzel a közlekedési eszközzel.

Most meg is mutatjuk pontosan hol!

 

Széchenyi-hegyi Gyermekvasút

Budapest szívében, 11 km hosszú vonalon közlekedik a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút, mely Hűvösvölgyről indul, és a Széchenyihegyig megy. Az útvonal mentén számos érdekesség látható, így a vasutazás összeköthető az Erzsébet-kilátó, a Normafa, a Libegő, a fogaskerekű, vagy akár a Vadaspark meglátogatásával is.

Ez a kisvasút egyébként világrekordot is tart: ez a világ leghosszabb olyan vasútvonala, ahol a forgalmi és kereskedelmi szolgálatot gyermekek látják el.

Íme néhány tipp arra az esetre, ha a kirándulás után megéheznétek>>
Szállásajánlatok Bupesten>>

A Gyermekvasút 11 km-es útvonalán rengeteg izgalmas helyet meglátogathattok.A Gyermekvasút 11 km-es útvonalán rengeteg izgalmas helyet meglátogathattok.

 

 

Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút

Ha a tóparti nyaralást egy kicsit feldobnád, akkor a Balatonfenyvesről induló, 13 kilométeres vonalon közlekedő kisvasút rád vár. Külön érdekesség, hogy ez az ország utolsó gazdasági vasútja, mely egykor az egész Kárpát-medencét behálózta. A kisvasút is több vonalból állt, de ma már csak ez a somogyszentpáli szakasz használható.

Nézzétek meg a balatonfenyvesi éttermeket>>
Szállásajánlatok a környéken>>

A balatonfenyvesi az ország utolsó gazdasági vasútja, mely egykor az egész Kárpát-medencét behálózta.A balatonfenyvesi az ország utolsó gazdasági vasútja, mely egykor az egész Kárpát-medencét behálózta.

 

 

Csömödéri Erdei Vasút

A Zala megyei Csömödéri Állami Erdei Vasúté a leghosszabb kisvasúti hálózat Magyarországon, a rendszer teljes hossza 109 kilométer. Ennek mindössze a harmadán, 32 kilométeren keresztül van személyszállítás, a forgalom nagy részét még ma is a fát szállító tehervonatok teszik ki. Vonalai hangulatos településeket érintenek, számos turisztikai látnivalót kötnek össze.

Szállásajánlatok a környéken>>

A Zala megyei vasút, a maga 109 kilóméterével az ország leghosszabb kisvasút hálózata.A Zala megyei vasút, a maga 109 kilóméterével az ország leghosszabb kisvasút hálózata.

 

 

Gemenci Állami Erdei Vasút

Nemcsak Magyarország legnagyobb összefüggő ártéri erdeje a dél-dunántúli Gemenci erdő, de egész Európában is az egyik legjelentősebb. Ebben az egyedülálló környezetben kanyarog 30 kilométeren keresztül a Gemenci Állami Erdei Vasút, csatlakozva az Alföldi Kéktúra útvonalához. A kisvasút minden nap menetrend szerint közlekedik, nyári hétvégéken gőzvontatású nosztalgiavonattal is. Egyéb programokkal is fel lehet dobni a napot Gemencen, lehetőség van sétahajózásra, kerékpározásra vagy kenutúrára is.

Szuper szálláshelyeket találtok a környéken>>

Egyedülálló környezetben kanyaroghattok a gemenci kisvasúton 30 kilóméteren keresztül.Egyedülálló környezetben kanyaroghattok a gemenci kisvasúton 30 kilóméteren keresztül.

 

 

Lillafüredi Erdei Vasút

Észak-Magyarországon – és az egész országban - a Lillafüredi Erdei Vasút az egyik legszebb vonalvezetésű kisvasút, melynek útja meredek hegyoldalakon, alagutakon és völgyhidakon át vezet. A Miskolcról induló járat számos látványossághoz segít eljutni; útvonalán érintjük a Lillafüredi Palotaszállót, a Garadna-völgyet, vízeséseket, barlangokat és számos gyalogos túra útvonalát.

Szállásajánlatok Lillafüreden>>
Étteremajánlások Lillafüreden>>

Magávalragadó a lillafüredi kisvasút útvonala, ráadásul rengeteg látnivalót érint is.Magávalragadó a lillafüredi kisvasút útvonala, ráadásul rengeteg látnivalót érint is.

 

 

Hortobágyi Kisvasút

Észak-Alföldön sem maradunk vonatozás nélkül, Hortobágy csodás tájait is felfedezhetjük kisvasúttal, legalábbis egy 5 kilométeres szakaszon. Az öreg-tavi kisvasút évtizedekig a közelben elterülő halastavakat szolgálta ki, vitte a haleledelt, és hordta a kifogott halakat. A Hortobágyi Nemzeti Park úgy gondolta, hogy fellendítenék a helyi turizmust, ezért felújították a pályát, új járműveket vásároltak, és 2007-ben beindult a személyforgalom. Érdemes is a 2000 hektáros védett tóegységhez ellátogatni, mert elképesztő madárvilágot figyelhetünk meg a környéken.

Szálláshelyek a környéken>>
Nézd meg az éttermeket>>

Fedezzétek fel a Hortobágy csodás tájait kisvasúttal. Fedezzétek fel a Hortobágy csodás tájait kisvasúttal.


A kisvasutazás remek megoldás minden korosztály számára, hogy a kellemes vonatozást összekösse a természet megismerésével, és szerencsére erre az egész ország területén lehetőségünk van.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha a szórakozást összekötnéd egy adrenalinlökettel, ami közben ráadásul még sportolsz is, akkor az extrém kalandparkok neked lettek kitalálva.
Ismerjétek meg a 2010-es év Európa Kulturális Fővárosát, Pécset.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 eldugott vidéki wellnes szálloda távol a világ zajától
Időről időre mindenkiben előtör a vágy, hogy milyen jó lenne egy kis időre kiszakadni a mindennapos mókuskerékből, és kicsit félrevonulni egy csendes helyre, ahol a telefoncsörgést a madárcsicsergés váltja fel, a számítógép kijelzője helyett pedig a panorámát lehet nézni. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szállást, ahol kellemes környezetben tudtok elvonulni a világ elől.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Meseösvények Magyarországon - 5 varázslatos hely az országban gyerekeknek
Minden szülő számára fontos, hogy gyermekével megismertesse a természeti értékeket már egészen kicsi kortól. A meseösvények azt a célt szolgálják, hogy interaktív, játékos módon mutassák be egy adott terület állat- és növényvilágát úgy, hogy az mind a gyerekek, mind a felnőttek számára is szórakoztató legyen. Íme néhány szuper meseösvény, ahová mindenképp érdemes idén nyáron ellátogatni!
Üdv a Jurassic Parkban! 5+1 varázslatos dinó park Magyarországon
Lépjetek be Magyarországon a Jurassic Park kapuján, mert Budakeszin vagy épp Rezin könnyedén az őslények birodalmában találhatjátok magatokat! Élethű őshüllők, régészeti feltárások és izgalmas játékok – ezek lapulnak a hazai dinó parkokban! A gyerekek garantáltan imádni fogják!
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!