Élmények első kézbőlOlvass, írj véleményeket éttermekről, szállásokról programokról!

Fedezd fel Magyarországot kisvasúttal!

Gyerekek és felnőttek is imádják a kisvasutat, ami hangulatos választás Magyarország gyönyörű vidékeinek megismerésére. Szerencsére bármerre is indulnánk, szinte minden régióban találkozunk ezzel a közlekedési eszközzel.

Most meg is mutatjuk pontosan hol!

 

Széchenyi-hegyi Gyermekvasút

Budapest szívében, 11 km hosszú vonalon közlekedik a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút, mely Hűvösvölgyről indul, és a Széchenyihegyig megy. Az útvonal mentén számos érdekesség látható, így a vasutazás összeköthető az Erzsébet-kilátó, a Normafa, a Libegő, a fogaskerekű, vagy akár a Vadaspark meglátogatásával is.

Ez a kisvasút egyébként világrekordot is tart: ez a világ leghosszabb olyan vasútvonala, ahol a forgalmi és kereskedelmi szolgálatot gyermekek látják el.

Íme néhány tipp arra az esetre, ha a kirándulás után megéheznétek>>
Szállásajánlatok Bupesten>>

A Gyermekvasút 11 km-es útvonalán rengeteg izgalmas helyet meglátogathattok.A Gyermekvasút 11 km-es útvonalán rengeteg izgalmas helyet meglátogathattok.

 

 

Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút

Ha a tóparti nyaralást egy kicsit feldobnád, akkor a Balatonfenyvesről induló, 13 kilométeres vonalon közlekedő kisvasút rád vár. Külön érdekesség, hogy ez az ország utolsó gazdasági vasútja, mely egykor az egész Kárpát-medencét behálózta. A kisvasút is több vonalból állt, de ma már csak ez a somogyszentpáli szakasz használható.

Nézzétek meg a balatonfenyvesi éttermeket>>
Szállásajánlatok a környéken>>

A balatonfenyvesi az ország utolsó gazdasági vasútja, mely egykor az egész Kárpát-medencét behálózta.A balatonfenyvesi az ország utolsó gazdasági vasútja, mely egykor az egész Kárpát-medencét behálózta.

 

 

Csömödéri Erdei Vasút

A Zala megyei Csömödéri Állami Erdei Vasúté a leghosszabb kisvasúti hálózat Magyarországon, a rendszer teljes hossza 109 kilométer. Ennek mindössze a harmadán, 32 kilométeren keresztül van személyszállítás, a forgalom nagy részét még ma is a fát szállító tehervonatok teszik ki. Vonalai hangulatos településeket érintenek, számos turisztikai látnivalót kötnek össze.

Szállásajánlatok a környéken>>

A Zala megyei vasút, a maga 109 kilóméterével az ország leghosszabb kisvasút hálózata.A Zala megyei vasút, a maga 109 kilóméterével az ország leghosszabb kisvasút hálózata.

 

 

Gemenci Állami Erdei Vasút

Nemcsak Magyarország legnagyobb összefüggő ártéri erdeje a dél-dunántúli Gemenci erdő, de egész Európában is az egyik legjelentősebb. Ebben az egyedülálló környezetben kanyarog 30 kilométeren keresztül a Gemenci Állami Erdei Vasút, csatlakozva az Alföldi Kéktúra útvonalához. A kisvasút minden nap menetrend szerint közlekedik, nyári hétvégéken gőzvontatású nosztalgiavonattal is. Egyéb programokkal is fel lehet dobni a napot Gemencen, lehetőség van sétahajózásra, kerékpározásra vagy kenutúrára is.

Szuper szálláshelyeket találtok a környéken>>

Egyedülálló környezetben kanyaroghattok a gemenci kisvasúton 30 kilóméteren keresztül.Egyedülálló környezetben kanyaroghattok a gemenci kisvasúton 30 kilóméteren keresztül.

 

 

Lillafüredi Erdei Vasút

Észak-Magyarországon – és az egész országban - a Lillafüredi Erdei Vasút az egyik legszebb vonalvezetésű kisvasút, melynek útja meredek hegyoldalakon, alagutakon és völgyhidakon át vezet. A Miskolcról induló járat számos látványossághoz segít eljutni; útvonalán érintjük a Lillafüredi Palotaszállót, a Garadna-völgyet, vízeséseket, barlangokat és számos gyalogos túra útvonalát.

Szállásajánlatok Lillafüreden>>
Étteremajánlások Lillafüreden>>

Magávalragadó a lillafüredi kisvasút útvonala, ráadásul rengeteg látnivalót érint is.Magávalragadó a lillafüredi kisvasút útvonala, ráadásul rengeteg látnivalót érint is.

 

 

Hortobágyi Kisvasút

Észak-Alföldön sem maradunk vonatozás nélkül, Hortobágy csodás tájait is felfedezhetjük kisvasúttal, legalábbis egy 5 kilométeres szakaszon. Az öreg-tavi kisvasút évtizedekig a közelben elterülő halastavakat szolgálta ki, vitte a haleledelt, és hordta a kifogott halakat. A Hortobágyi Nemzeti Park úgy gondolta, hogy fellendítenék a helyi turizmust, ezért felújították a pályát, új járműveket vásároltak, és 2007-ben beindult a személyforgalom. Érdemes is a 2000 hektáros védett tóegységhez ellátogatni, mert elképesztő madárvilágot figyelhetünk meg a környéken.

Szálláshelyek a környéken>>
Nézd meg az éttermeket>>

Fedezzétek fel a Hortobágy csodás tájait kisvasúttal. Fedezzétek fel a Hortobágy csodás tájait kisvasúttal.


A kisvasutazás remek megoldás minden korosztály számára, hogy a kellemes vonatozást összekösse a természet megismerésével, és szerencsére erre az egész ország területén lehetőségünk van.