Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hagyd a főzést, egyél itt egy jót!

2018.03.01 | 4 perc

Szeretsz enni? És talán akkor esik a legjobban az ebéd, ha nem te készíted? Tudod, mit?! Legyen most csak annyi dolgod, hogy kinyitod az étlapot és ráböksz a kedvencedre! Étteremtippeket meg adunk mi.

 

Egy hajó legénysége vár Hajdúszoboszón

Főzött már neked valaha hajószakács? És szolgált-e már fel neked ételt egy igazi hajós legénység? Nos, ha a bakancslistádról már csak éppen ezek mellől hiányzik a pipa, akkor ne habozz! Vágyaidért ugyanis csak Hajdúszoboszlóig kell menned. A Nelson Pub és Étterem a város szívében engedte le a horgonyt, hogy díszvendégeként téged is fogadhasson. Ez vár rád: nemzetközi és magyaros ízvilág, széles italválaszték, de Nelson tengernagy lakosztálya otthont ad egy olyan cukrászdának is, ahol több mint hatvan féle desszertet, köztük ínycsiklandó süteményeket, csokoládékat és fagylalt különlegességeket kóstolhatsz.

Szállás ajánlataink Hajdúszoboszlón>>

 

Mennyei csülkös falatok Esztergomban

Ha nem tudsz ellenállni a csülkös ételeknek, akkor nincs más választásod, mint az esztergomi Csülök Csárdában falatozni. A bazilika és a királyi vár történelmi környezetében található étteremben többek között tradicionális és saját receptek alapján készülő magyaros fogásokat, zamatos hazai pálinkákat, híres magyar borokat kóstolhatsz. És nem fogod elhinni, de a vendéglő pincéje már 1683-ban, Esztergom török uralom alóli felszabadulásakor már létezett!

Szállás ajánlataink Esztergomban>>

 

Hazai ételspecialitások a hévízi borozóban

Hévíz napsütötte szőlőhegyén áll egy borozó, ami ennél bizony sokkal több. Az Öreg Harang Borozóban a hévízi szőlősgazdák boraival töltik meg a poharad, a tányérodra pedig olyan különleges, kizárólag magyar specialitásokból készülő fogások kerülhetnek, mint a kecske, a szürkemarha, a vízibivaly, a szamár vagy éppen a gyöngytyúk. És ha mindez még nem elég: az egyedi ételkülönlegességek alapanyagai a környékbeli tenyésztőktől és termelőktől valók. Egyél, igyál hát, élvezd a csendet és merülj el a csodálatos kilátásban!

Szállás ajánlataink Hévízen>>

 

Halat, vadat Siófokon!

Nem tudsz leállni, ha vadételekről van szó? Akkor ki ne hagyd a siófoki Diana Éttermet! A vendéglő különlegességei kétségtelenül a vadhúsból készített ételek, de találsz majd az étlapon halakból, szárnyasokból, sertés-, marha- és borjúhúsból készült fogásokat, sőt, vegetáriánus falatokat is. Ráadásul a gyermekek külön menüből is választhatnak, mi több, a helyhez játszótér és egy játszószoba is tartozik. Ugye, most már nem kérdés, hol eszik a család?

Szállás ajánlataink Siófokon>>

 

Ebédelj ott, ahol Mária Terézia is vendég volt!

Házias ízek és jól megrakott tányérok várnak rád a különleges hangulatú, soproni Fehér Rózsa Fogadó éttermében. Tudtad-e, hogy ez az ország egyik legrégebbi fogadója? Bizony ám: 1725-ben avatták fel. Ráadásul ez a fogadó nem amolyan hétköznapi fogadó: soproni tartózkodása idején itt látták vendégül Mária Teréziát, és egykor ez volt a társadalom elitjének grófok, hercegek a szálláshelye is.

Szállás ajánlatok Sopronban>>

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Mi a hasonlóság a március 15-e, a húsvét és a pünkösd között? Igazad van, ha rögtön rávágod: mind ünnep, amit érdemes jól ki is használni egy olyan helyen, ahol minden perc rólad szól.
Végre itt a tavasz, ami nemcsak azt jelenti, hogy hamarosan szépen nyílnak majd a virágok, hanem azt is, hogy végre elkezdődnek a jobbnál jobb 2018-as fesztiválok. Mutatjuk, a közeljövőben hova érdemes elmenned.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Kicsiben a világ – miniatűr kiállítások
Amilyen kicsik, annyira érdekesek ezek a kiállítások, mert itt a szemünk előtt elevenednek meg gépek, városok, mozdonyok, falvak vagy éppen könyvek. A miniatűr kiállítások különlegessége, hogy méretarányosan, kicsinyített formában gyönyörködhetünk bennük. Mutatunk néhány mini kiállítást, amit érdemes megtekintenetek.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!
„Tüskevári Tündérkert” és Rákóczi pihenőhelye – sziget-túrák tavaszra
Ismered Magyarország legszebb szigeteit? Tudod, hová indulj, ha természetközeli, vízparti sétára vágysz? Kerekedj fel velünk, mert különleges sziget-túránkon a „tüskevári Tündérkertet” és Rákóczi pihenőhelyét is útba ejtjük!
Meseösvények Magyarországon - 5 varázslatos hely az országban gyerekeknek
Minden szülő számára fontos, hogy gyermekével megismertesse a természeti értékeket már egészen kicsi kortól. A meseösvények azt a célt szolgálják, hogy interaktív, játékos módon mutassák be egy adott terület állat- és növényvilágát úgy, hogy az mind a gyerekek, mind a felnőttek számára is szórakoztató legyen. Íme néhány szuper meseösvény, ahová mindenképp érdemes idén nyáron ellátogatni!