Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Illatos, színpompás virágos kertekben járva - 5 csodálatos tulipánszüret, amit kár lenne kihagyni!

Már nem kell Hollandiába utazni, hogy káprázatos tulipánmezőket lássunk, hiszen szerencsénkre évről évre egyre több tulipánkert várja a látogatókat Magyarországon. Az április a tulipánok hónapja, nem véletlenül kezdődnek ilyenkor a tulipánszüretek is, a hosszú tél után pedig igazán üdítő tavaszi programot jelentenek. Mutatunk 5 tulipános kertet az országban, ahova érdemes ellátogatni és csodás csokrokat szedni.

Kezdődik a tulipánszüret - 5 mesés tulipános kert és tulipánmező Magyarországon, ahova érdemes ellátogatni.Kezdődik a tulipánszüret - 5 mesés tulipános kert és tulipánmező Magyarországon, ahova érdemes ellátogatni.

 

Fontos megemlíteni, hogy az események időpontjai módosulhatnak, hiszen az időjárás befolyásolhatja a virágzást.

 

 

Kőröshegyi Tulipánszüret

Látogatható 2022. április 13-tól május 1-ig, hétköznapokon 10:00-18:00, hétvégén 09:00-17:00 között, húsvét hétvégén mindennap 09:00-17:00 között.

A Kőröshegyi Levendulás egy egyedülálló virágos birtok a Balaton déli partján. 2012-es alapításától kezdve 5 éven át zárt kapuk mögött dolgoztak a virágültetvényeken, és ekkor kezdtek el kísérletezni a tulipánültetéssel is. A családi- és baráti körben megrendezett szüretek után végül 2017-ben a nyilvánosság előtt is megnyitotta kapuit a Kőröshegyi Tulipánszüret, méghozzá az országban elsőként!

Akkoriban 12.000 virággal várták a vendégeket, azonban az évek alatt kialakult hatalmas érdeklődésnek köszönhetően 2022-ben már közel félmillió tulipán bonthat szirmot Kőröshegyen! Ráadásul 100.000 szálat megóvnak a leszedéstől, így nem csak a szüretelés élménye biztosított, hanem a több ezer virág mesébe illő látványa is. Több mint 50 fajta tulipánt lehet majd megcsodálni, köztük különleges fajtákkal, mint amilyen a papagáj tulipán vagy az éjfekete queen of night. Az aratók kosarakba és pasztell színű vödrökbe gyűjthetik a tulipánokat, de ingyenes kötöző anyagokat is biztosítanak csokrok összeállításához, illetve, letéti díj ellenében metszőollót is.

A gazdaságban több látnivaló is megtalálható, mint például az óriás fa keretes tulipán, vagy a balatoni panorámás hinta. Újdonsággal is készülnek, azonban ezt egyelőre még misztikus köd fedi. A szüretelés fáradalmait az árnyékos ligetekben lévő kényelmes függőágyakon vagy a kávézó hangulatos teraszán lesz lehetőség kipihenni. A helyszínen található még egy bolt is, ahol kézműves termékeket (szörpöket, lekvárokat, mézeket, szappanokat stb.) vagy palántákat is tudnak vásárolni az érdeklődők. Húsvét hétvégéjén pedig játékos tojáskeresésre hívják a gyerekeket.

A tulipánok szálja 250 Ft lesz, azonban a belépőjegyek ára - ami felnőtteknek 500 Ft, gyermekeknek és nyugdíjasoknak ingyenes - teljes mértékben levásárolható lesz.

Szállásajánlatok a kőröshegyi tulipános kert környékén>>

Tipp! Kőröshegyen járva biztosan nem fogja elkerülni a figyelmeteket Magyarország leghosszabb hídja, a Kőröshegyi Viadukt. A lábánál fekvő Völgyhíd Konyha & Rét nevű étteremben pedig minden nap brunch reggelivel, és a környék legjobb minőségű alapanyagaira épülő menüvel várnak titeket. Ha kicsit messzebb merészkednétek és hazafelé elugornátok balatonparti naplementét nézni, érdemes egy kis kitérőt tenni a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközponthoz és Kilátóhoz.

5 csodálatos tulipános kert Magyarországon - Kőröshegyi Tulipánszüret5 csodálatos tulipános kert Magyarországon - Kőröshegyi Tulipánszüret

Tulipánkertek Magyarországon - Kőröshegyi TulipánszüretTulipánkertek Magyarországon - Kőröshegyi Tulipánszüret

Káprázatos tulipánmezők - Kőröshegyi TulipánszüretKáprázatos tulipánmezők - Kőröshegyi Tulipánszüret

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Álomszép japánkertek és cseresznyefa-virágzás Magyarországon
A Kelet varázslatos világa akár Magyarországon is megérintheti az embert, köszönhetően azoknak a titokzatos japánkerteknek, melyekbe elkalauzolunk benneteket. Ha pedig már elindultok, akkor a bámulatos cseresznyefa-virágzást is érdemes megnézni - mutatjuk, hogy hol.

 

Abádszalóki tulipánszüret - TulipGarden Tisza-tó

Látogatható: 2022. április 15-16-17-18, április 22-23-24, április 29-május 01, május 6-7-8., 09:00-17:00 között

Közvetlenül a Tisza-tó szomszédságában is lehetőség nyílik egy fantasztikus nap eltöltésére a virágok ölelésében a családdal vagy a barátokkal. Idén több, mint 120.000 tulipán 34 fajtája borítja majd be az abádszalóki kertet színeivel, de ez még csak a kezdet, hiszen a bódító illatokról 5000 jácint és nárcisz gondoskodik majd.

Náluk klönösen igaz, hogy a tulipánszüret nem csak a felnőtteknek hatalmas élmény, hanem akár a kisebbeknek is. A kertben lévő játszótér már az egykori nyitáskor is hatalmas kedvenc volt, azonban 2022-re ezt is feltúrbózzák. Különböző programokat szerveznek, hogy a gyerkőcök számára garantált legyen egy szuper nap eltöltése. Számíthatunk például  kézműves foglalkozásokra, állatsimogatóra, arcfestésre egyaránt.
És ha már állatokról van szó: a látogatók házi kedvencei felhőtlenül szaladgálhatnak a szomszédos mezőn, azonban a tulipános kert területén inkább legyen kéznél a póráz és szájkosár is. 

Egyes hétvégékre kézműves vásárokat szerveznek, hiszen rengeteg termelő és élelmiszerelőállító van, akiknek fantasztikus termékei megérdemlik, hogy hazavigyétek őket. Helyi nevezetes ételeket is kóstolhattok majd - tekintve, hogy a friss levegőn hamarabb megéhezik az ember, ez igazán jó hír! -, és, hogy a délutáni álmosságot megszüntessék, egy, csak itt a tulipánkertben kapható isteni finom kávéval várják a látogatókat.
Különböző szelfi-pontokat is kialakítanak, sőt, még egy bemutató kertet is, ahol 32 fajta virágot ismerhettek meg alaposabban.

Szerencsére könnyen eljuthattok a kertbe, hiszen a waze és google maps alkalmazás is a „TulipGarden Tisza-tó” elnevezéssel pontosan a helyszínre, Abádszalóktól 4 kilométerre, Kunhegyes irányába navigál.  Ennek ellenére jelzőtáblákat is elhelyeznek majd az út mentén, ezzel még könnyebbé téve a tájékozódást. Parkolásra is lehetőség nyílik, ugyanis  a kertig beton út vezet.

Szállásajánlatok az abádszalóki tulipánkert környékén>>

Tipp! Abádszalókon extrémebb élményekben is része lehet a látogatóknak,  melyeket a Riviera Vízisport garantál. A Tisza-tó strandján jet-ski, vízibanán, vízibob, sup, wakesurf is kipróbálható, ha azonban a  kevésbé aktív program vonzóbb, akkor egy hajótúrára érdemes befizetni. Ezen a résztvevők bepillanthatnak  a Tisza-tó és a folyó sajátos kapcsolatába.

5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Tisza-tó5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Tisza-tó

5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Tisza-tó5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Tisza-tó

5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Tisza-tó5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Tisza-tó

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A balatoni álomnyaralás receptje: Villa Plattensee Vonyarcvashegy
Panorámás reggelik, hűsítő medencék, zamatos koktélok és varázslatos programok csalogatnak benneteket egy igazi álomnyaralásra, amit a Vonyarcvashegyen álló Villa Plattensee-ben élhettek át. Milyen élmények várnak még a Balaton-partján? Most kiderül!

 

 

Szőlősgyöröki tulipánszüret - TulipGarden Balaton

Látogatható 2022. április 09-től, szombaton és vasárnap 10:00-16:00 között

2018-ban Szőlősgyörökön álmodta meg a TulipGarden első kertjét Kalafatics Kata és Mátrai Zoltán. Még abban az évben 30.000 hagymát telepítettek, méghozzá kézzel! Hamar rájöttek azonban, hogy ez minden, csak nem praktikus, úgyhogy egyenesen Hollandiába utaztak, ahol egy erre szakosodott gépgyártóval speciális eszközt gyártattak. Azóta profi ültetőgép, és a hozzá  tartozó traktor segítségével kerülnek a talajba a hagymák.

A kertekben ma már 60 különféle fajtában és hibridben gyönyörködhetnek a látogatók. A TulipGardennél teljes joggal büszkék arra, hogy megteremtették itthon a tulipán szabadföldi termesztését. A balatoni szedd magad piknikeken lehetőség van metszőolló és kosár vásárlására is, bár a legbiztosabb az, ha otthonról hoztok magatokkal.

A bakhátak között gyalogos utakat hagytak szabadon, úgyhogy kényelmesen hozzá lehet férni a gyönyörű tulipánokhoz, amikből egy saját ízléshez szabott csokrot is összeállíthatunk. Azonban akkor is érdemes ellátogatni a Tulipánszüretre, ha csupán egy jól sikerült profilképet szeretnétek készíteni, hiszen számtalan fotózkodásra alkalmas pont került kialakításra. Ráadásul, a rokoni és baráti kör virágkedvelőinek is nagy örömet okozhattok azzal, ha a tulipános ajándéktárgyak közül hazavisztek egyet (vagy többet). Elárulhatjuk, hogy az idei újdonság például egy tulipános, virágos történetekkel teli mesekönyv lesz. 

Az itt eltöltött nap garantáltan a "zen" nyugalom jegyében fog telni, melyet az elkápráztató látvány tesz igazán különlegessé. Természetesen a Balatonnál is minden kutyabarátot örömmel látnak a kis-és nagy-kedvencével a tulipánszüreten, de a póráz használatát ők is kérik.

Szállásajánlatok a szőlősgyöröki tulipános kert környékén>>

Tipp! Akár kutyussal együtt is felkereshetitek a környéken lévő Kishegyi kilátót. Ez a legyező alakú panorámaterasz a Kishegy tetején fekvő Parkerdőben várja a természetjárókat. Szőlősgyörökből a másik irányba indulva a több, mint 800 éve épült Béndekpusztai Templomromot is érdemes felkeresni.

5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Balaton5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Balaton

5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Balaton5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Balaton

5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Balaton5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Balaton

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Maximális kényelem és élményteli pihenés - all inclusive wellness szállodák
Már Magyarországon is pihenhetünk olyan all inclusive wellness szállodákban, ahol a korlátlan étel- és italfogyasztás biztosítja, hogy az ott töltött idő alatt tényleg semmire ne legyen gondunk, és minden a feltöltődésről, a tökéletes pihenésről szóljon. Íme 4+1 belföldi hotel all inclusive ellátással

 

TulipGarden mórahalmi tulipánszüret

Látogatható: 2022. április 09-től

A TulipGarden története a Balatonnál indult, s 2021-ben Mórahalmon újabb fejezetet nyitottak. Hogy miért éppen ott? Az ok egészen egyszerű:  létrehozása egy régi ismeretség alapjain nyugszik. A másfél hektáros kert tökéletesen kiegészíti a helyi turisztikai értékeket, természetközeli és minőségi időtöltést nyújt minden látogató számára.
A társadalmi felelősségvállalás sem ismeretlen a számukra, ugyanis már az első években elhatározták, hogy a kert működtetésével és eredményességével szeretnék más emberek életét is jobbá tenni, ebből kifolyólag a kert működéséből származó árbevétel bizonyos részét alapítványok részére ajánlják fel.

A Mórahalomtól 5,5 kilométerre megrendezett Tulipánszüretre tavaly több mint hétezer ember látogatott el, ezen fellelkesedve számos tervet dolgoztak ki, még sokrétegűbbé téve a programok és látnivalók sorát.
Az idei évben megduplázzák a hagymás virágok számát, a tulipánok, nárciszok illetve jácintok mellé 500 bazsarózsát is telepítettek, amelyek két év múlva válnak termővé. Egy közel 900 tőből álló rozárium létrehozása is tervben van. Hosszú távú céljaikat parkosítási törekvések szolgálják, aminek keretében körülbelül 400 növényt ültettek a tulipánok köré.

Annak érdekében, hogy a gyerekek is jól érezzék magukat, a kerti tó mellé egy játszótér is kialakításra kerül.  Ebben a tóba egyébként várhatóan 7 teknős is be fog költözni,  létrehozva egy mini teknősrezervátumot is, a nem is olyan messze található Bivalyrezervátum megfelelőjeként.

Szállásajánlatok a mórahalmi tulipánkert környékén>>

Tipp! A mórahalmi TulipGarden meglátogatását érdemes kiegészíteni a közeli látnivalók felkeresésével: a kiruccanást folytathatjuk a történelmi Magyarország építészeti és történeti emlékeit makettek formájában bemutató Ezer Év Parkjával, a záró program pedig akár a Szent Erzsébet Gyógyfürdő is lehet. Itt a felejthetetlen élményeket medencék, szaunák és spa szolgáltatások kínálata biztosítják.

5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Mórahalom5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Mórahalom

5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Mórahalom5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Mórahalom

5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Mórahalom5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon - TulipGarden Mórahalom

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot
Bár erősen főváros centrikus hazánk gasztronómiai élete, a vidék is büszkélkedhet igazi gyöngyszemekkel, hiszen egyre több különleges bisztrót és vendéglátóhelyet találunk az országot járva. Elhoztuk most a kedvenceket, melyek közül több díjat is nyert már, de néhány "újoncot" is bemutatunk - szigorúan profi séffel az élükön! A legjobb vidéki éttermekből és bisztrókból mutatunk most be tízet.

 

Bálványosi tulipánszüret - Kincsek Völgye

Látogatható 2022 április 15-től május 1-ig, mindennap 10:00-17.00 között.

Egy igazán különleges helyen is lesz Tulipánszüret idén tavasszal, méghozzá Bálványoson. A Kincsek Völgyében rendezett esemény 2017-re vezethető vissza, ekkor fogalmazódott meg ugyanis az első, virágból formázott mandala ötlete.
A szakrális geometriai formát (Nautilus csiga) ábrázoló mintában rejtettek el 16.000 darab tulipán hagymát, ráadásul a csigaház szeletei más-más színekben pompáznak. Tavaly óta 3 ilyen mandalából is lehetőség van a  szüreletésre, a tulipánok mellett nárciszokból is szemezgethettek.

Immáron hagyománynak mondható, hogy kézműves kiállítással és vásárral is várják a látogatókat. Többek között a mesevilágba illő Juloceramics kerámiákban is gyönyörködhet az érdeklődő, vagy  Kay Roy (Vayaro Art) és párja, Lucy képeiben.

Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn pedig a gyerekek örömére a nyuszi a tulipánok közt csokitojásokat is elrejt majd, ne maradjatok le a kincskeresésről! A völgy jurtájában pedig kellemes zene,  nagy beszélgetések várhatóak - igazi meditatív program!

Metszőollót érdemes magatokkal vinni, ugyanis sajnos mindenkinek nem tudnak biztosítani. A tulipánok ára 200 Ft, a nárciszok 150 Ft szálanként.

Szállásajánlatok a tulipános kert környékén>>

Tipp! A túrázni vágyók elugorhatnak Kerekire is, ahol célba vehetik Fehérkő várát. A családdal érkezőknek a Balatoni Madárkertet ajánljuk. A díszmadár és kisállatpark ma az egyik legnagyobb hazai egzotikus madárgyűjtemény, de otthonra találtak itt kenguruk, pónik és nyulak is.

5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon (A kép illusztráció)5 csodálatos tulipánszüret Magyarországon (A kép illusztráció)

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Néhány éve kezdtek igazán betörni a köztudatba a szabadulószobák, és azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek, nem véletlenül, hiszen kitűnő program esős napokra vagy randihelyszínnek. Ahány szoba annyi tematika, úgyhogy ebben a cikkben megmutatunk néhányat, hogy legyen miből válogatni!
Bár erősen főváros centrikus hazánk gasztronómiai élete, a vidék is büszkélkedhet igazi gyöngyszemekkel, hiszen egyre több különleges bisztrót és vendéglátóhelyet találunk az országot járva. Elhoztuk most a kedvenceket, melyek közül több díjat is nyert már, de néhány "újoncot" is bemutatunk - szigorúan profi séffel az élükön! A legjobb vidéki éttermekből és bisztrókból mutatunk most be tízet.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.