Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kényeztető wellness és felejthetetlen élmények: programok és látnivalók Sárváron

Tündérkertre hajazó arborétum? Aranymosás a kalandparkban? Daloló szökőkút a vacsora mellé? Ezt mind meglelhetitek, ha Sárvár kincseit kutatjátok. A remek programok és csodás látnivalók mellé pedig finom ízeket és pihentető wellnesst is ajánlunk!

 

Egy hely, ahol mindenki otthonra lel

Igazi ékszerdoboz rejtőzik a Nyugat-Dunántúl szívében, ahol nem csupán az aktív, hanem a passzív kikapcsolódás szerelmesei is megtalálják majd a számításaikat. Sárváron ugyanis egyszerre pöröghettek fel és nyugodhattok meg, attól függően, hogy épp mivel szeretnétek tölteni a napot. Viszont bármelyik opciót is választjátok, érdemes előtte egy hangulatos séta során megismerkedni az utóbbi években igazi turista mágnessé változott településsel. Az éltető gyógyvízben dúskáló fürdő, a varázslatos arborétum és az élményekkel kecsegtető kalandpark ugyanis csupán a jéghegy csúcsai!

Sárvár madártávlatbólSárvár madártávlatból

 

Múltidéző pillanatok

Elsőként célszerű felkeresni az idilli park közepén elhelyezkedő Nádasdy-várat, mely a remek tárlatok mellett számos koncertnek is otthont ad. Csodáljátok meg a freskókkal dekorált Dísztermet, a régi korok bútorait és a nagy becsben tartott Nádasdy-órát is!

Nádasdy-vár, SárvárNádasdy-vár, Sárvár

 

Pihenésre hívogató terek

A szépen karban tartott települést az elmúlt években tovább csinosították. Ennek jegyében a Posta téren egy fényekben fürdő szökőkút mellett fagyizhattok, vagy kiülhettek egy finom fogásra, esetleg kávéra a közeli Brick Bistro teraszára, míg a víz játékát nézitek. A különleges építészeti megoldásokat felvonultató helyszíntől pedig csak pár lépést kell megtennetek, hogy a zebrán átkelve a Kossuth térre jussatok. Itt egyből magára vonja majd a figyelmeteket a Városháza épülete és a mesés szökőkút is, mely az előző térhez hasonlóan szintén hang- és fényjátékkal nyűgözi le a látogatókat - az előre meghatározott időpontokban. Ráadásul alkalmanként különleges harangjáték is megörvendezteti a fáradt vándorokat, amit nem érdemes kihagyni!

Éjszaka a Posta térenÉjszaka a Posta téren

Szökőkút a Városháza előttSzökőkút a Városháza előtt

 

Vadregényes kirándulás

A következő megállóhely a listánkon egyértelműen a Csónakázó-tó, melynek tükörsima felszínén nyáron csónakázni, vízibiciklizni, télen pedig - a jégvastagság függvényében - korcsolyázni is lehet. Na meg természetesen piknikezni és kirándulni is tudtok a vadregényes tájon!

 

Az igazi lelassulás

Amennyiben szívesen töltötök időt a természetben, feltétlen nézzétek meg közelebbről a - jelképes összegért látogatható - Sárvári Arborétumot is! A 9,2 hektáros területen több száz éves tölgyek, kőrisek és burjánzó cserjék mellett vezet majd az utatok. Azonban legyetek résen, mert a Halastónál üldögélve még futkározó mókusokat is megpillanthattok, ha szerencsétek van! Simogassátok meg a különleges platánfákat és érezzétek át azt a páratlan légkört, ami körüllengi ezt a mesebeli helyet!

Csónakázó-tóCsónakázó-tó

 

Aranymosástól a falmászásig

Nem csak sétálgatni szeretnétek, hanem kipróbálni valami újat is? Akkor térjetek be a Sárvári Kalandparkba, ahol belekóstolhattok az íjászkodás és a légpuska lövészet szépségeibe, vagy részt vehettek egy aranymosáson, ami után még kincsek után is kutathattok! Az sem baj, ha nem rettentek meg a magasságtól, ugyanis akkor a mászófalat és a 120 állomásos kötélpályát is meghódíthatjátok. A legbátrabbak pedig a Patkó-tó víztükre fölött is átsuhanhatnak! Na persze, ha már idáig eljöttetek, akkor azt ajánljuk, hogy barangoljátok be az innen induló tanösvényeket is!

 

Hatalmas csobbanások – minden évszakban

Mi más koronázhatná meg a legjobban a szabadságot, mint egy kis wellness! A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő minden korosztálynak tartogat meglepetéseket. Fedezzétek fel együtt a kültéri- és beltéri medencék titkait: az éltető termálvíz melegét, a frissítő élményfürdőt, az ellenállhatatlan szaunavilágot és a megannyi klassz kényeztető szolgáltatást, amik közül lehetetlen mellélőni! Élvezzétek a hullámmedence simogatását, száguldjatok a vízi csúszdákon, lazítsatok a jakuzziban, vagy épp ússzatok pár hosszt a feszített víztükrű medencében! Május elejétől szeptember végéig pedig mindez a strand élményelemeivel is kiegészül. Ne hagyjátok ki!

Sárvári Gyógy- és WellnessfürdőSárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

 

Ahol jó lenni, ahol jó enni!

Ínycsiklandó ételekben sem lesz hiány Sárváron, ahol egymást érik a jobbnál jobb vendéglátóhelyek. A Nádasdy-vár szomszédságában épült Bassiana Hotel éttermében és a Várkapu vendéglőben épp úgy jól jártok majd, mint a patakparti Banya tanyában. Ezeken a helyeken ugyanis az ételek és a kiszolgálás is elsőrangú lesz – csodás környezetben.

 

Varázslatos feltöltődés

 

Park Inn by Radisson Sárvár Resort&Spa****

A Park Inn Sárvár Resort &  Spa**** vendégei közelebb nem is lehetnének Sárvár fürdőjéhez, ugyanis csak egy folyosón kell átsétálni, és máris élvezhetik a víz pihentető hatását. A 236 szobával rendelkező hotel nagysága ellenére megtartotta családias hangulatát és ezt csak fokozza a rengeteg gyerekbarát szolgáltatás. A színes szobáik között pedig mindenki könnyen megtalálhatja a hozzá leginkább passzolót. További részletek>>

 Sárvári Gyógy- és WellnessfürdőSárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

 

Ensana Thermal

Az Ensana Thermal az arborétum ölelésében fekszik. A nyitott és fedett termál medencék, az élményfürdő, a pezsgőfürdő, a szaunavilág és a sóbarlang együttese energiával tölti fel a testet és a lelket is. Azonban ha valakinek ez önmagában nem elég, számára szakavatott gyógyászati tudással kínálnak különböző kezeléseket. További részletek>>

Ensana Thermal Ensana Thermal

 

Spirit Hotel Thermal Spa*****sup

A Spirit Hotel Thermal Spa***** a város központjától 15 perc sétányira, a hét tó közvetlen szomszédságában várja a vendégeit. Fürdőrészlege saját termálkúttal rendelkezik és több mint 10 000 négyzetméteren kapott helyett 22 db medencéjük a szaunavilág mellett. A különlegességet keresők örömére van olyan szoba, ahol keleties stílusvilágot idéző körágy garantálja a pihentető alvást a pezsgőfürdős megmártózás után. További részletek>>

Spirit Hotel Thermal Spa*****Spirit Hotel Thermal Spa*****

 

Hotel Wolf***

A fürdő közelében található a Hotel Wolf*** is, szerencsére több csomagajánlatuk is tartalmazza az ajándék belépőt. A teljes kikapcsolódást a hotel masszázs szolgáltatásai garantálják, mint például a kényeztető csokoládé- vagy frissítő masszázs, de szolgáltatásaik között szerepel a regeneráló és fájdalomcsökkentő sport- és gyógymasszázs is. További részletek>>

Hotel Wolf***Hotel Wolf***

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A hűvösebb idő ellenére sem kell lemondanunk a szabadtéri programokról, és egy ódon hangulatú kastély felfedezése különösen nagy izgalmakat rejt a család minden tagja számára. Folytassuk tehát a sort újabb öt magyarországi várral, melyekért megéri felvenni meleg ruháinkat és nekivágni az országnak!
Ha Magyarországra és hídjaira gondolunk, mindenkinek azonnal a Budát és Pestet összekötő gyönyörű építmények jutnak eszébe, pedig sok különleges hidat találunk vidéki városainkban is, melyek mindenképp megérnek egy látogatást. Ezekből válogattunk össze egy kis ízelítőt!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
5 vár, ami minden évszakban elbűvöl
5 olyan magyarországi várat mutatunk nektek, melyek bármely évszakban meghozzák a kedvet egy kellemes kiránduláshoz.
Magyarország rejtett szépségei: a Móri-árok
Érdemtelenül kevés figyelmet kap Mór és környéke, pedig fantasztikus természeti és kulturális értékekben bővelkedik. Akár a szabadban töltenénk a napot, akár egy múzeumban, itt mindenre lesz lehetőség, ezért elhoztunk nektek hat olyan látnivalót, melyek a család összes tagja számára szórakoztató programot biztosítanak, miközben segítenek igazán megismerni a Móri-árok nem mindennapi csodáit.
Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!