Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Magyarország a lábaink előtt hever: 5 izgalmas hazai kilátó

Országszerte megszámlálhatatlan mennyiségű kilátót találunk, így bőven van merítési lehetőségünk arra az esetre, ha akár több száz méteres magasságból szeretnénk gyönyörködni a panorámában. Cikkünkben 5 olyan kilátópontot gyűjtöttünk össze, amit mindenképpen érdemes felírni a listátokra!

 

Kálvária kilátó, Szekszárd

Szekszárd felett, a Bartina hegyen áll a Kálvária kilátó, mely az elmúlt években történt felújításokat követően a város közkedvelt kirándulópontjává vált. Az építményből az egész település belátható, a panoráma lenyűgöző, így biztosan megéri a kaptatós sétát a látványosság.  A tornyot más néven Szőlő-kilátónak is nevezik, ugyanis 1983-ban itt kapott helyet Kiss István szobrászművész Szőlő nevű alkotása, melynek talpazata szintén megmászható, így a kilátás mellett ez is egy ok, hogy mindenképp ellátogassunk ide. A kellemes séta végén érdemes útba ejteni a közeli barokk műemléket, a Remete kápolnát, vagy megtölteni kulacsunkat az itt csordogáló patakból, hogy felfrissülve vágjunk neki utunk további részének.

Szállásajánlatok Szekszárd környékén>>

Kilátók Magyarországon - Kálvária kilátó, SzekszárdKilátók Magyarországon - Kálvária kilátó, Szekszárd

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 kilátó a Balaton körül, ahonnan lélegzetelállító a panoráma
A Balaton ezer arcát megcsodálhatjátok a partról, egy vitorláshajón ringatózva a tó közepéről, de felkereshetitek azokat a kilátókat és kilátópontokat is, ahonnan a legszebb a panoráma. Merüljetek el a Balaton szépségében madártávlatból! Elhoztunk nektek 10 kilátóhelyet az északi- és a déli partról.

 

 

Bence-hegyi kilátó, Velence

A Sukoró melletti Bence-hegyen álló, közel 20 méter magas, különleges formájú Bence-hegyi kilátó tetejére 113 lépcső vezet fel, de ezek leküzdése minden egyes lépést megér. Gyönyörködhetünk a tóban és a Velencei-hegységben, de távolabb láthatjuk a Bakony és a Vértes lankái is.

Szállásajánlatok a közelben>>

 

Kilátók Magyarországon - Bence-hegyi kilátóKilátók Magyarországon - Bence-hegyi kilátó

 

 

 

Felsővár kilátó, Szendrő

Az egykori szendrői vár 16. századtól kezdődően Felső-Magyarország legfontosabb védelmi pontja volt, azonban ez sem bizonyult örökéletűnek. Az 1707-ben történt lerombolását követően csak 2012-ben támadt fel hamvaiból, mikor hosszan tartó restauráció után egy 25 méter magas kilátópontot emeltek az egykori romok mellé. Az alsó szinten kiállítás keretében ismerhetjük meg a feltárási munkákat, míg tetején a Szendrőre nyíló 360 fokos körpanoráma teszi feledhetetlenné az ott tartózkodást. Megtekintéséhez előzetes bejelentkezés szükséges, jegyek a helyi Látogatóközpontban válthatóak.

Szállásajánlatok Szendrő környékén>>

Kilátók Magyarországon - Felsővár kilátó, SzendrőKilátók Magyarországon - Felsővár kilátó, Szendrő

 

 

Nagyvölgy-tetői kilátó, Szomolya

A kétszintes, inkább vadászlesre emlékeztető kilátó nem tekintélyes magassága miatt fog emlékezetünkben megmaradni, viszont mindenképpen javasoljuk, hogy csúcsáról vessetek egy pillantást a Bükk szelíd dombjaira. A torony vörös szerkezete a funkcionalitás jegyében lett kialakítva, megmászása nem igényel nagy energiabefektetést, lábánál pedig megannyi pad és tűzrakóhely gondoskodik a pihenésről és szórakozásról. A környék határában nagyszámú titokzatos kaptárkövet találunk, melyeket a közelben található tanösvényen ismerhetünk meg jobban, és arról se feledkezzünk meg, hogy a település lédús cseresznyéjéről híres, ha szezonban érkezünk, okvetlen álljunk meg egy kóstolóra.

Szállásajánlatok Szomolya környékén>>

Kilátók Magyarországon - Nagyvölgy-tetői kilátó, SzomolyaKilátók Magyarországon - Nagyvölgy-tetői kilátó, Szomolya

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
„Tündérek temploma” és őseinkről mesélő helyek ‒ barangolás az Alföldi Kéktúrán
Hallottatok már a Zemplénben rejtőző mesés Magyar Kálváriáról, a Nyírség varázslatos kastélyairól vagy arról a pöttöm faluról, ami a Honfoglalás Kori Látogatóközponttal büszkélkedik? És azt tudjátok-e, hol lapul az az Árpád-kori templom, amit a legenda szerint tündérek építettek fel? Kövessetek minket, mert az Országos Kéktúra útjai helyett most az Alföldi Kéktúra legjobb kirándulóhelyeit hoztuk el nektek!

 

Prónay-kilátó, Alsópetény

A Romhányi-hegy tetejére, a Kecske-kő csúcsra épített 26 méteres Prónay-kilátón teljeskörű panoráma vár ránk. Az Országos Kéktúra útvonaláról rövid kitérővel elérhető kilátóról szemünk elé tárul a Badacsony, a Szandavár, a Selmeci-hegység a Szitnya csúccsal, a távolban pedig a Karancs, a Mátra vonulatai, a lankás Gödöllői dombvidék és a Naszály, a Pilis és a Visegrádi-hegység csúcsai is kémlelhetőek.

Szállásajánlatok Alsópetény környékén>>

Kilátók Magyarországon - Prónay-kilátó, AlsópetényKilátók Magyarországon - Prónay-kilátó, Alsópetény

 

 

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Pazar önálló házak és szállások, ha a barátaiddal elvonulnátok a világ elől
Ha szeretnél elutazni a barátaiddal, hogy néhány napra kiszakadjatok a mindennapi rohanásból, akkor itt a megoldás! Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan vendégházat, ahol tiétek az egész hely, sokan elfértek, senki sem zavarja meg a nyugalmatokat, és még kirándulni is tudtok a környéken, ha ahhoz van kedvetek.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Elképzelted már, ahogyan lógsz egy felhőkarcoló tetejéről, vagy egy igazi gladiátorként küzdesz meg az ellenséggel? Esetleg fénykardokkal harcolnál? Most már egyiknek sincs akadálya: ugorj fejest a jövőbe, és próbáld ki legvadabb vágyaidat a csúcstechnológia segítségével! Cikkünkben 5+1 VR termet gyűjtöttünk össze, ahol mindez valósággá válhat.
Farsangi programokkal, köztük táncházzal, jelmezes felvonulással, látványetetésekkel, állattréningekkel és kedvezményekkel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert szombaton és vasárnap.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lépcsője és völgybe zárt falvak - Mesélő helyek a Kelet-Mecsek ölelésében
A vadregényes Kelet-Mecsek hangulatos mesefalvakat, rejtett látnivalókat, kies völgyeket, csodálatos túraútvonalakat és még számtalan más csodát tartogat nektek, amiért megéri túracipőt húzni 2023-ban is.
10 kihagyhatatlan látnivaló és kirándulóhely a Mátrából
A varázslatos Mátra megannyi kirándulóhelye és eldugott látnivalója kimeríthetetlen forrás egy-egy mozgalmas hétvége eltöltéséhez. Cikkünkben 10 olyan helyszínt gyűjtöttünk össze, amiért mindenképp megéri útra kelni és felkeresni a hegység legszebb nevezetességeit.
Jártál már itt? Mutatunk 5 gyönyörű hazai tengerszemet
Vibráló kékségük, magával ragadó szépségük vetekszik bármely tengerszemmel – ám valójában bányatavak. Mindezek ellenére a természetjárók kedvelt helyszínei ezek a mesterséges tavak, melyekből most gyűjtöttük ötöt, talán a legszebbeket.
Legendák nyomában - zarándokhelyek Magyarországon, amiket látnod kell
Kis hazánkban számos ismert és kevésbé ismert zarándokhely található. Cikkünkben 6+1 olyan csodatevő vallási helyet mutatunk nektek, melyek egyben remek kirándulóhelyek is!
TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni!
Nem kell ahhoz átlépnünk az országhatárt, hogy különleges helyekre leljünk; az ország számos városa rejt olyan népszerű és kevésbé ismert látnivalókat, melyek egy egész hétvégére elegendő időtöltést biztosítanak. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan hazai várost, amivel nem tudunk mellélőni egy rövid tavaszi kiruccanás során!