Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mesebeli kirándulóhelyek, melyekről talán még sosem hallottatok…

Szellemkastély a pósteleki parkerdőben? Lebilincselő patakparti templom a világtól elzárva? Múltról mesélő barlanglakások a vadregényes északon? Mutatunk nektek 10 csodás helyet, amikről ugyan ritkán hallani, de nagyon megéri őket felkeresni!

 

Szent István kápolna (Tótkomlós, Nagykopáncs)

A végtelenbe futó Alföldön, Békés és Csongrád megye határán, a hajdani Mezőkopáncson kell keresni azt a XII. században emelt, Árpád-kori, román templomot, melyet nem hagyhattok ki, ha különleges kincsek után kutattok az országban. Érdemes azonban előzetesen bejelentkezni a tótkomlósi Polgármesteri Hivatalnál vagy a Természet Házánál, ha szeretnétek belülről is megtekinteni a hangulatos Szent István király kápolnát! A környék szuper lehetőséget kínál egy kis piknikhez is a buja növényzet mellett.

Szállásajánlatok a környéken>>

Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Szent István kápolna (Tótkomlós, Nagykopáncs)Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Szent István kápolna (Tótkomlós, Nagykopáncs)

 

 

Széchenyi-Wenckheim kastélyrom (Békéscsaba)

Ősfákkal körülzárt szellemkastély bújik meg a pósteleki parkerdő közepén, mely elhagyatottsága ellenére egyáltalán nem félelmetes. Sőt! A Széchenyi-Wenckheim kastélyrom romantikus, időtlen nyugalmat áraszt, ahol bármikor elmerenghettek a letűnt korok emlékei között. A második világháború után az enyészeté lett épület maradványai között varázslatos sétát tehettek és remek fotókat is készíthettek, amit érdemes nem sokáig halogatni. Az a hír járja ugyanis, hogy hamarosan megkezdődhetnek a békéscsabai kastélyon a régen várt felújítási munkálatok.

Szállásajánlatok Békéscsabán>>

Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Széchenyi-Wenckheim kastélyrom (Békéscsaba)Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Széchenyi-Wenckheim kastélyrom (Békéscsaba)

 

 

Szent Mihály és Gábriel arkangyalok templom (Grábóc)

A világtól elzárva, Szekszárdtól nem messze, a Tolna megyei Völgységben fekszik Grábóc települése. Miután megérkeztetek, a patak fölött áthajló hídon át juthattok el ahhoz a kolostorhoz, mellyel szemközt a fehérre és sárgára meszelt Szent Mihály és Gábriel arkangyalok templom magasodik. Az épület mögött ortodox kolostorok miniatűr változatait tekinthetitek meg. A bejáratnál fakadó, hűsítő forrás vizével pedig bármikor olthatjátok a szomjatokat.

Szállásajánlatok a környéken>>

Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Szent Mihály és Gábriel arkangyalok templom (Grábóc)Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Szent Mihály és Gábriel arkangyalok templom (Grábóc)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Lélegzetelállító várak és várromok szerte az országban
A várak a történelem élő lenyomatai, jó pár közülük túlélt viharos évszázadokat, és ma ugyanazon falak között sétálhatunk, ahol a középkorban nemesek és harcosok rótták a folyosókat. Megmutatunk néhány várat illetve várromot Magyarországon, ha a kirándulást egy kis történelemórával kevernétek.

 

 

Megvilágosodás sztúpa (Becske)

A Cserhát vonulatai közt rejtőző Becskét mélyen áthatja a spirituális légkört, mely a buddhista közösségek kedvelt elvonulási központja. Az itt emelt Megvilágosodás sztúpa azonban nem csak számukra, hanem minden érdeklődőnek szabadon látogatható. Ideális helyszíne lehet a befelé fordulásnak, a meditálásnak és természetesen ahhoz is jó választás, ha csodálatos panorámában szeretnétek gyönyörködni.

Szállásajánlatok a környéken>>

Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Megvilágosodás sztúpa (Becske)Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Megvilágosodás sztúpa (Becske)

 

 

Sárospataki vár (Sárospatak)

A Rákócziak dicső korát, valamint a vörös-torony és a reneszánsz konyha titkait is kifürkészhetitek a Sárospataki várban elérhető állandó kiállításokon. A Bodrog partján fekvő sárospataki erődítményben a Rákóczi-család életét ismerhetitek meg közelebbről, miközben korabeli bútorok között vagy a csodás lovagteremben barangoltok. A torony tetején elhelyezkedő kilátótoronyból pedig fantasztikus panoráma fogad benneteket.

Szállásajánlatok Sárospatakon>>

Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Sárospataki vár (Sárospatak)Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Sárospataki vár (Sárospatak)

 

 

Szent András plébániatemplom (Tornaszentandrás)

A vadregényes Észak-Magyarország egyik ékköve vár titeket Tornaszentandráson, amit bizony kevesen ismernek. Célozzátok meg a hófehér falakkal és zsindelyes tetővel borított Szent András plébániatemplomot, melynek története a XII. században kezdődött! Ez az egyedülálló, Árpád-kori műemlék ikerszentélynek ad otthont. Az apszisokon a bányászok védőszentje, Szent Borbála szobra, valamint a templom védőszentje Szent András kegyoltára osztozik.

Szállásajánlatok a környéken>>

Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Szent András plébániatemplom (Tornaszentandrás)Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Szent András plébániatemplom (Tornaszentandrás)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Pecázók paradicsoma: 5 mesés wellness szálloda saját horgásztóval és horgászati lehetőséggel
Néha legszívesebben fognátok magatokat és kisétálnátok a szürke hétköznapokból, hogy élményekkel színesítsétek meg az életet? Akkor vigyetek magatokkal pecabotot is, és lassuljatok le a most következő szállásokon, ahol még saját horgásztó is rejtőzik!

 

Barlanglakások (Noszvaj)

A Kánya-patak völgyében megbújó Noszvaj ideális úti cél lehet a csendes kikapcsolódásra vágyók számára, ugyanis rengeteg természetközeli program leselkedik rátok ezen a festői vidéken. Többek között a Kövesdi kilátó és az erdei pihenőhelyként szolgáló Síkfőkút is, de nem mehetünk el szó nélkül a Noszvaji Barlanglakások mellett sem. Utóbbiakat még a XIX. században vájták a kövekbe, hogy otthonául szolgáljon a falu napszámosainak. Ez az örökség jelenleg a helyi művésztelep gondozásában van és belépődíj fejében látogatható.

Szállásajánlatok Noszvajon>>

Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Barlanglakások (Noszvaj)Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Barlanglakások (Noszvaj)

 

 

Óbudai Gázgyár (Budapest)

A III. kerületben található Óbudai Gázgyár 27 hektáros területén több olyan épületet is megszemlélhettek, melyek ma már műemléki védettséggel bírnak. A hivatalosan 1914-ben megnyitott gázgyár 1984-ben állította le végleg a termelését. Szerencsére, a közelmúltban teljes felújításon átesett víztorony és a mellette álló három kátrány-torony napjainkban olyan hatást kelt, mintha egy mesébe csöppennénk.

Szállásajánlatok Budapesten>>

Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Óbudai Gázgyár (Budapest)Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Óbudai Gázgyár (Budapest)

 

 

Belgrád székesegyház (Szentendre)

A Dunakanyar szívében, Szentendrén álló, kőkerítéssel övezett Belgrád székesegyházat az egykoron idetelepült szerbek leszármazottai építették még a XVIII. században. Az épület legkiemelkedőbb pontja a 48 méter magas, főhomlokzati harangtorony, mely már messziről megragadja a vándorok tekintetét. A csodálatos, rokokó kapun belépve, a macskakövek egészen a templom bejáratáig vezetnek, melynek küszöbén túl csodálatos és gazdag díszítés fogad benneteket.

Szállásajánlatok Szentendrén>>

Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Belgrád székesegyház (Szentendre)Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Belgrád székesegyház (Szentendre)

 

 

Orfűi Malmok (Orfű)

A Mecsek hegyhát közepén, Baranya megye egyik legkedveltebb településén, Orfűn lapulnak az Orfűi Malmok, ahol a vízi-, a száraz- és a papírmalmok működésébe is betekintést nyerhettek a szuper tárlatvezetéseken. A Malom pincében péksüteményekkel és finom italokkal szolgálnak majd nektek, de érdemes részt venni a hasznos kenyérsütési bemutatón vagy végigjárni az innen induló, körülbelül 1 kilométer hosszú Vízfő-tanösvényt is.

Szállásajánlatok Orfűn>>

Mesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - OrfűMesebeli kirándulóhelyek Magyarországon - Orfű

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Magyarország legszebb helyei - különleges látnivalók hétvégi kiránduláshoz
Olyan különleges látnivalókat szeretnénk bemutatni nektek, amelyek talán kevésbé ismertek és felkapottak, így pedig háttérbe szorulnak. Magyarországon rengeteg gyönyörű hely van, ahol megannyi kaland és szép pillanat vár rátok. Íme néhány, ahova feltétlenül látogassatok el!

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Már lázasan szervezitek az idei családi nyaralást, de még keresitek a szálláshelyek között az igazit? Megmutatjuk azt a top10 wellness szállodát Nyugat-Magyarországon, ami közvetlen átjárást biztosít a fürdőbe.
Mesebeli titkok nyomába eredtünk a Dél-Dunántúlon, ahol betértünk a legendás Siklósi várba, megnéztük az óbányai Ferde-vízesést, valamint a híres Csepegő-sziklát, de útba ejtettük a komlói Mini Zoo-t és Pécsváradot is. Ezt ne hagyjátok ki!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.