Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ha tanácstalan lennél, irány a Bartók! Étteremből nincs hiány, mutatjuk, hová érdemes beülnöd!

2023.10.12 | 7 perc

A Bartók Béla út, mint egy kulturális kavalkád, úgy várja a művészetekre fogékonyakat, akik a galériák, műtermek között sétálva a kulináris sokszínűségnek is részesei lehetnek. Találunk is franciás bisztrót, spanyol tapas bárt vagy olasz pizzériát, de érdemes reggelente is a Bartók felé venni az irányt, mert a brunch felhozatal példás!

 

Kelet Kávézó & Galéria

Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 29.

Könyvrajongók elsőszámú törzshelye a Gárdonyi térnél található Kelet, ahol a polcok rogyadoznak az olvasnivalóktól, a két szintes egység pedig szinte mindig fullon van vendégekkel. A szűk étlappal rendelkező Kávézó és galéria inkább a meghitt beszélgetések, a kávé specialitások, sör variációk és bor szortimentek helyszíne, amihez jól illenek a rágcsák és a falatkák.

Összegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - Fotó: Kelet Kávézó és GalériaÖsszegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - Fotó: Kelet Kávézó és Galéria

Összegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - Fotó: Kelet Kávézó és GalériaÖsszegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - Fotó: Kelet Kávézó és Galéria

 

 

MITZI - Kávé, Konyha, Bár

Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 1.

Franciás hangulatát le sem tagadhatná a Mitzi, elég csak kiülni a Bartók Béla út platánfákkal szegélyezett teraszára. Mindehhez kiváló bruncok társulnak, de az étlapot úgy állították össze, hogy ebéd és vacsoraidőben is találhatunk finomságokat magunknak. Az étterem a Bartók 1 Galériában kapott helyet, így a kultúrához való erős kötődése érthető is. A kiállítások mellett zenei produkciók is színesítik az estéket, amikhez tökéletes egy-egy Mitzi-s koktél.

Összegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - Fotó: Mitzi Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - Fotó: Mitzi Facebook oldala

 

 

 

Bartók - reggel.délben.este

Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 9.

Könnyen megszerethető a Bartók, hiszen kiváló reggeli fogásokkal várja vendégeit. A hétvégéken teltházzal futó egység a hét minden napjára kínál valami finomat. Ebédre akár a heti ebédmenüt is válaszhatjuk, de barfood fogásaik, salátáik is elsőosztályúak. A Két Szerencsen tulajdonosa, Kereszty Gábor által megálmodott bohém étteremben figyelnek a glutén és laktóz érzékenyekre, így számukra is könnyű lehet a választás.

Összegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - Fotó: Bartók - reggel.délben.este Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - Fotó: Bartók - reggel.délben.este Facebook oldala

 

 

Allegro Ristorante & Bar

Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 23.

A legjobb budapesti pizzázók között nyilvántartott olasz étterem a Fragola fagylaltozók tulajdonosainak olaszos egysége. 2011 óta kapcsolódnak éttermek a fagyi lánchoz, hol önálló egységként, hol a fagylaltozóval egy fedél alatt. A minőségi pizzák mellett a Bartók 23. szám alatt található Allegroban kóstolhatunk tésztákat, rizottókat, észak-olaszországi fogásokat és klasszikus salátákat. Akkor sem csalódhatunk, ha csak egy kávéra, vagy egy könnyed koktélra térünk be, a kellemes környezet maradásra bír minket.

Összegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - Fotó: Allegro Ristorante & Bar Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - Fotó: Allegro Ristorante & Bar Facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Budapesti éttermek Michelin ajánlással
Tobzódunk a jobbnál jobb éttermekben a fővárosban, ám ha segítségre lenne szükségünk, hagyatkozzunk a Michelin Guide ajánlásaira. A budapesti ajánlások 13 remek éttermet jelentenek, egytől egyig csillagjai a magyar gasztronómiának.

 

 

Béla. - bár, étterem, lakás, arborétum

Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 23.

A Bartók Béla út egyik legrejtélyesebb egysége, mely egyszerre hozza egy étterem, egy botanikus kert és egy művész otthon hangulatát. A Béla. ínyenc fogásai mindig tökéletes részei egy ebédnek, vacsorának, amihez alkalomszerűen élő zene is társul. Érdemes figyelni a folyamatosan megújuló séf ajánlatokat is, mint ahogyan a reggeli, brunch kínálatnak sem szabad ellenállni. Tökéletes randihelyszín, amit a falfestmények, az egyedi dekorációk tesznek emlékezetessé.

Összegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - Fotó: Béla. Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - Fotó: Béla. Facebook oldala

 

 

Hadik Kávéház, Szatyor Bár és Galéria

Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 36.

A századforduló irodalmi kávéházi élete éledt újjá 2010-ben, amikor a sokáig hányatatott sorsú üzlethelység újra eredeti funkcióját kapta vissza. Megnyílt a Hadik, mely ma is nyugalomnak és csendes filozofálgatásnak ad helyet, akár bent, akár a hatalmas teraszon foglalunk helyet. A mellette található Szatyor Bárral kéz a kézben járnak, közös programokkal várják az irodalom és a zenekedvelőket. A Szatyor progresszívebben közelíti meg a közösségi étkezés, létezés fogalmát, kötetlenebb stílus és lazább életérzés társul hozzá.

Összegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - Szatyor Bár és Galéria Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - Szatyor Bár és Galéria Facebook oldala

 

 

La Nube és Ultramarinos Martinez

Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 41.

Bár nem közvetlenül a Bartók Béla út 41. számról nyílik, hanem a Ménesi úton található a bejárat, mégsem maradhatott ki Buda legújabb tapas bárja. A dél-spanyol tulajdonosi körnek köszönhetően autentikus alapanyagokból dolgozik a konyha, és olyan klasszikusokat kóstolhatunk, mint a tortilla de patatas vagy a padron paprika, de a kínálat halakban, tengeri herkentyűkben is erős. Italkínálatban is a spanyol vonalat képviselik, testes vörösök és karakteres cavak várják, hogy megkóstolják őket. Az La Nube egy kistestvérrel is büszkélkedhet, az Ultramarinos Martinez a Bartók Béla út elején, a 16. szám alatt várja mindazokat, akik még zavartalanabb formában szeretnének belekóstolni Ibéria ízeibe, vagy épp, hazavinnék azokat. A delikátesz polcain számos spanyol finomság várja a vendégeket.

Összegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - La Nube Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - La Nube Facebook oldala

 

 

Moto Pizza

Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 46.

Ahogy Pestnek, úgy Budának is kijár egy nápolyi stílusú Moto pizzéria, így Szűcs Attila és Szűcs Ferenc a Madách téri egység sikerén felbuzdulva hozta el a Bartókra is a nápolyi pizzák kultuszát (azóta a harmadik egység is megnyílt a Rákóczi téren). A siker titka a tökéletesre fejlesztett, hosszan kelesztett pizzatésztán nyugszik, meg azon a tényen, hogy a 400 fokra felfűtött kemencében néhány perc alatt készre sül a pizza, így a rendelést követő 10 percen belül már fogyaszthatjuk is a feltétekben gazdag ropogós pizzánkat.

Összegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - Moto Pizza Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük a legjobb éttermeket a Bartókon - Moto Pizza Facebook oldala

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Napestig lehetne sorolni a Dél-Dunántúl csodálatos látnivalóit, melyek között történelmi várak, vadregényes erdők, izgága vízesések, varázslatos fürdők is akadnak. Fedezd fel a kincsekben gazdag Baranya, Somogy és Tolna vármegyéket, ahol mesés szálláshelyeken kapcsolódhatsz ki!
A sűrű, akár monotonnak érződő hétköznapok forgatagát talán nem is lehetne jobb helyen kipihenni, mint egy hibátlan, balatoni wellness szállodában. Az északi és a déli partról egyaránt hoztunk most inspirációt, ha olyan helyet keresel, ahol a wellnessrészleg, a kulináris élvezetek, a relaxáló atmoszféra, és a hotel kollégáinak kedvessége egyaránt topon van. Vedd hát elő hazai bakancslistádat, és véss fel rá néhányat a TOP 10 szálloda közül!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.