Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Víztornyok Magyarországon - magassági mámor és programok

Nagyobbat nem is tévedhetnétek, ha azt hiszitek, hogy unalmasak a Magyarországon sorakozó víztornyok. Miért? Azért, mert a földöntúli panoráma mellett, lenyűgöző kiállításokat, kávézókat, oxigénbárt és élményközpontot is rejtenek ezek a klassz helyek.

 

Művészi megoldások: Margitszigeti Víztorony (Budapest)

Budapestiek vagytok? Akkor valóban szerencsésnek mondhatjátok magatokat, mert még a fővárost sem kell elhagynotok egy kis izgalomért! A minden nap nyitva tartó, Margitszigeti Víztoronyban ugyanis nem csak a látogatókat megbabonázó panorámáért éri meg felkapaszkodni, hanem azokért a kitűnő tárlatokért is, melyeket a Visual Art kiállító térben csodálhattok meg. Az 57 méter magas műremek belsejében, szépen megmunkált csigalépcső kanyarog a csúcsig.  Természetesen ez a helyszín is igazi méhkassá változik, amikor beköszönt a Budapesti Nyári Fesztivál, melynek színtere épp a víztorony lábánál kapott helyet. Fedezzétek fel bátran!

Szállásajánlatok Budapesten>>

Művészi megoldások: Margitszigeti Víztorony (Budapest)Művészi megoldások: Margitszigeti Víztorony (Budapest)

Művészi megoldások: Margitszigeti Víztorony (Budapest)Művészi megoldások: Margitszigeti Víztorony (Budapest)

 

Fűtött kilátótér és mennyei kávék: Víztorony (Szombathely)

Az Alpokalja kapujában, ahol a Kisalföld véget ér, ott terül el a hazánk egyik (ha nem a legrégibb) városa, melyet „A nyugat királynőjeként” is szoktak emlegetni. Ez Szombathely, ahol a varázslatos Csónakázó-tó, a Kámoni Arborétum és megszámlálhatatlanul sok, piknikre csábító park terül el. Utóbbiak közül kiemelkedik a Brenner Park, amit igazán egyedivé a fölé magasodó, 55 méteres, Octopus névre hallgató víztorony tesz.
A fákkal körülölelt építmény belseje fűtött, üvegfallal övezett kilátóteret őriz, ahová csigalépcsőn keresztül juthattok fel, hogy elmerülhessetek a fantasztikus panorámában. A földszinten pedig örömmel várnak titeket egy finom kávéra, de ugyanitt emléktárgyakat és belépőjegyeket is vásárolhattok az aktuális kiállításokra.
Amennyiben gyerkőcökkel érkeznétek, akkor sem kell aggódnotok, hogy unatkozni fognak a kicsik. A helyszínen bérelhető rollerek és gokartok segítségével ugyanis az örökmozgó lurkók önfeledten száguldozhatnak majd a KRESZ park aszfaltján!

Szállásajánlatok Szombathelyen>>

Fűtött kilátótér és mennyei kávék: Víztorony (Szombathely)Fűtött kilátótér és mennyei kávék: Víztorony (Szombathely)

Octopus Víztorony, SzombathelyOctopus Víztorony, Szombathely


Izgalmas kiállítások otthona: Szent István téri Víztorony (Szeged)

A Tisza és a Maros összefolyásánál fekvő, Dél-alföldi városban, Szegeden is találkozhattok egy közel 55 méteres, égbe törő víztoronnyal, ha felkeresitek a Szent István teret. Az ámulatba ejtő óriást júliustól októberig minden hónap első szombatján nézhetitek meg 10-16 óra között bejelentkezés nélkül, amit már csak azért is megéri megtenni, mert a Zielinski Szilárd tervei alapján készült Szegedi Víztorony szuper kiállításoknak szokott otthont adni. Miután a mesés panorámát megcsodáltátok, pihenjetek meg egy kis időre a parkban álló szökőkút melletti padokon. Egyébként, ha elfogadtok egy tippet, akkor célszerű fesztiválnapra időzíteni a látogatásotokat, amikor a víztorony lábánál is felpezsdül az élet!

Szállásajánlatok Szegeden>>

Szent István téri víztorony, SzegedSzent István téri víztorony, Szeged

Szent István téri Víztorony (Szeged)Szent István téri Víztorony (Szeged)

 

Élményközpont a javából: Siófoki Víztorony és Kávézó (Siófok)

Nem véletlenül számít a Balaton egyik ékességének a Siófoki Víztorony, mely a város szívében nyújtózkodik és 360 fokos, elképesztő látképpel ajándékozza meg az érdeklődőket. A 45 méter magas épület tetejére 2 panoráma lifttel juthattok fel, hogy saját szemetekkel is megcsodálhassátok a lenyugvó Nap utolsó sugarait - miközben a forgó padlórészen álltok.
A víztoronyból ráadásul nem csak Siófok környéket pásztázhatjátok végig, hanem a Samsung által biztosított élményközpontot is letesztelhetitek. Hazaindulás előtt pedig becsücsülhettek egy kiváló kávézóba is, vagy 95%-os, tiszta levegővel is feltölthetitek a tüdőtöket a nem mindennapi Oxigénbárnak köszönhetően.

Siófoki szálláshelyek>>

Siófoki Víztorony és Kávézó (Siófok)Siófoki Víztorony és Kávézó (Siófok)

Siófoki Víztorony és Kávézó (Siófok)Siófoki Víztorony és Kávézó (Siófok)

 

Fesztiválhangulat mellé extrém mászófal: Nagyerdei Víztorony (Debrecen)

Hazánk másik oldalán, Észak-Magyarországon is bőven akadnak látnivalók a „Cívisvárosként” elhíresült Debrecenben. A Kerekerdő Élményparkon, a vízi kalandokban bővelkedő Aquaticumon és a csodaszép városon túl ugyanis ezer felfedeznivalót tartogat a település. Tudtátok például, hogy létezik egy olyan hatalmas építmény, melynek tövében számos fesztivált is szerveztek már? Ha még nem, akkor feltétlen látogassatok el a 34 méter magas, Nagyerdei Víztoronyhoz, mely nem csak az egyetemvárosra és Debrecenre nyújt lélegzetelállító kilátást, hanem más izgalmakat is ígér.
Ha nem féltek a magasságtól, azt ajánljuk, hogy hódítsátok meg a 13 méter magasra nyúló mászófalat, ami az épület emeleti teraszáról indul. Egy kis testmozgásért pedig riksát vagy biciklit is bérelhettek, hogy több keréken járjátok be a vidéket.
A nyugisabb programokért a földszinti Kávézó és Fröccsbárba érdemes betérni, ahol sötétedés után, finom italok mellől élvezhetitek a helyszínen rendezett pazar fényjátékot. Jó tanácsként még annyit mondanánk, hogy feltétlen próbáljátok ki a Víztorony saját kávéját is!

Szállásajánlatok Debrecenben>>

Nagyerdei Víztorony (Debrecen)Nagyerdei Víztorony (Debrecen)

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Gyulán már a török hódoltság ideje alatt is virágzott a fürdőkultúra, ezen túlmenően pedig a város kulturális látnivalókban is gazdag: a gyulai vár, kastélyok, múzeumok, tájházak, templomok, történelmi kalandok várják az idelátogatókat.
Ragyogó panoráma, erdei környezet, központi elhelyezkedés, meseszép wellness… ugye, hogy nehéz lenne nemet mondani minderre? Szerencsére, nem is kell, mert legfrissebb ajánlatunkban olyan hazai hoteleket mutatunk, amikben biztosan nem csalódtok majd!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!