Szlovák Söröző & Étterem Budapest - Vendégvélemények összefoglalója
A Szlovák Söröző & Étterem Budapest hosszú múltra visszatekintő vendégfogadó hely, amely a Nyugati tér közelében található. A galériázott beltér nosztalgikus hangulatot áraszt, a lambériás mennyezet és a nyers tégla a nyolcvanaskilencvenes évek nosztalgiáját idézi, miközben a szeparált részek intimebb étkezési lehetőséget kínálnak. Az étlap gazdag választékot kínál, ahol a hagyományos magyar konyha klasszikus fogásai és a szlovák specialitások egyaránt megjelennek, köztük sztrapacska, knédli és csülkös párolt káposzta.
A levesek, főtt ételek és sültek között megtalálhatóak olyan kedvencek, mint az erőleves tojással, bográcsgulyás és vadas marha, amelyek kiadós adagokban érkeznek. A sörválaszték kiemelkedő, három Staropramen csapolás mellett palackos sörök közel húszféle sorakozik, köztük cseh főzetek és a helyi Rizmajer sörök is. A bor- és pálinkakínálat is széles, cseh pálinkák és magyar pezsgő különlegességek is megtalálhatók. A személyzet udvarias és rutinos, a kiszolgálás gyors, és az étterem ár-érték aránya általában kedvező a belvárosi környezetben. A résztvevők körében gyakran megemlítik a nagy adagokat és a korábbi évek óta megőrzött kielégítő minőséget, ami miatt többen visszatérő vendégnek számítanak. A beltér és a konyha retró hangulatot teremt, amelyhez a kockás abrosz és a jellegzetes fa berendezés illeszkedik, a terasz pedig nyáron ideális a street-szerű ücsörgéshez. A Szlovák Söröző & Étterem Budapest rendszeresen frissíti kínálatát a kézműves sörök és regionális italok felé, miközben megőrzi a hagyományos ételkínálatot. Összességében a Szlovák Söröző & Étterem Budapest egy olyan hely, amely évtizedek óta stabil célpontja a környékbelieknek és az idelátogatóknak egyaránt; a retró hangulat, a kiadós ételek és a változatos sörkínálat jellemzi.
Leültünk és rögtön éreztük, hogy hideg van. A radiátor jéghideg volt. A felszolgálónő mondta, hogy elromlott a fűtés. Ezt asztal foglaláskor, nem sokkal érkezésünk előtti nem mondták, pedig biztos, hogy már akkor se volt fűtés, különben nem lett volna olyan hideg. (Kinn mínusz 5-6 fok volt.
) Másik negatívum, hogy a számla átadásakor közölte, hogy az nem tartalmaz felszolgálási díjat. Meg szoktam nézni, hogy a számlán van-e szerviz díj, ha nincs, akkor adok borravalót, ha van, akkor nem. Visszataszító volt, hogy itt gyakorlatilag felszólítottak, hogy adjunk borravalót. A sztrapacska elfogadható volt.
Szörnyű 2025. március 29., üzleti partnerrel járt itt
Ma jártunk itt a pincér rossz rendelést hozott ki kisebb vita után hozták ki az eredeti rendelésünket ami hideg volt, a személyzet flegma és lekezelő az étel rossz minőségű alapanyagokból volt készitve ár érték arányban elfogadhatatlan. Senkinek nem ajánlom a helyet
A kiszolgálás borzasztó volt, többször átültettek minket. A z ételek borzasztóan íztelenek. A fizetés nagyobb társaság esetén esélytelen. SZÉP kártya akkora probléma, hogy kizavarják a vendéget.
A sörkínálat erősen hiányos volt. Egy ilyen helyen elvárható lenne, hogy az üveges sör kínálata teljes legyen A pincér kérés nélkül kihozta a számlát, mint ha már nemkívánatos vendégek lettünk volna. Pedig még fogyasztásban voltunk. Fizetéskor közölték, hogy nem lehet bankkártyával fizetni, pedig ott volt a terminál.
A juhtúrós sztrapacskát tehéntúróval keszítették. A fizetéskor legyetek óvatosak, ugyanis többen voltunk, és nem engedték a bontott számlát majd elég b. nkón beszéltek velünk. Hivatkoztak egy nem létező szabályozásra. A hely 10 éve még jó volt de mára sajnos a tipikus magyar mutyi, hogy lehúzzák a turistákat.
Az utcáról belépve egy erősen lelakott,kopottas berenendezésű helyiségben találja magát a vendég,ami sokkal inkább hasonlít egy elhanyagolt sörözőre,mint étteremre. De ha a balsors az emeleti helyiségbe száműzi a vendéget,egyből rájön,hogy tulajdonképpen a földszinti rész ehhez képest eszméletlenül reprezentatív.
Egy totálisan elhanyagolt,ócska asztalokkal,padokkal,cafatokban lógó padlóborítással "berendezett" helyiség. Ráadásul olyan mértékben zsúfolt,hogy mozdulni sem lehet. A balkáni kinézetű toalettek állapota egyszerűen leírhatatlan,nagy ívben való elkerülése erősen ajánlott! Viszont,ha sikerül az első megdöbbenésből felocsúdni és nem választotta a vendég a menekülést,akkor kellemes élmények várnak rá. Ízletes,változatos ételek,kitűnő sörök és más italok,gyors,udvarias kiszolgálás. Az árak abszolut barátságosak,az/érték arány kiváló! Kár,hogy a tulajdonos(ok)nem teremtenek teremtenek egy kicsit európaibb körülményeket. Talán úgy vannak vele,hogy minek,mikor így is tele van. Szerintem újra kéne gondolni,ha hosszú távon sikeresek akarnak maradni.
Valamit illene kiegészítenem az értékelésen. . . tegnap este beültünk vidékről jött barátaimmal ide, nem a szép emlékek miatt, hanem azért, mert ez volt közel és ez jutott eszembe. Éppen egy asztal volt még, ami nem volt foglalt. Hát bezsúfolódtunk szűken.
A kínálat nem volt túl jó, amit kértünk, arról egy oda-vissza séta keretében közölte a hölgy, hogy nincs a konyhán csak az étlapon, ezért kértünk inkább mást. A sör nem volt rossz és nem nem volt nagyon jó, az étel sem volt rossz, a tálalás szép, az adag bőséges, a velünk kapcsolatba lépő felszolgálók vagy fáradtak, vagy érdektelenek. A hely viszont tele volt hétköznap este, valamiért járnak ide az emberek, és talán van, aki kedveli is. Én is beülök talán máskor is, ha jobb nem jut eszembe.
Ma arra sétáltam és eszembe jutott. Valamikor régen jó volt itt találkozni másokkal, de nem az étterem a jó emlék, hanem az arc meg a társaság. Kb. két hónapja bementem egyedül. Fura, mert csak úgy nem ülök be egy sörre ok nélkül, de éppen erre jártam, szomjas voltam.
Meglehetősen ingerülten küldtek el egy asztaltól, amelyik nem volt foglalt, szinte nem is volt rajtam kívül más a délutánban, csak én, hogy ne foglaljak már el egyedül egy ilyen nagy asztalt, üljek valami kicsihez. Elég rosszkedvűen átültem, megittam a sört és elhatároztam, hogy nem jövök ide többet.
Ebben az étteremben utoljára valamikor az 1970-es években jártam több esetben, akkor évfolyam társaimmal több alkalommal betértünk ide ebédelni és sok esetben fogyasztottunk tatár bifszteket. Ezen nosztalgiától vezérelve javasoltam családomnak nézzük meg milyen most ez az étterem. Így betértünk ide 04. 12-én.
Ami a körülményeket illeti nagy változásokat nem tapasztaltam azt lehetne mondani megállt az idő. Áttekintve az étlapokat a családomból jelen lévő négy személy ki-ki izlésének megfelelően választott, míg én kitartottam a tatár bifsztek mellett. Az adaggal mint annak idején most is meg voltam elégedve, bekevertem az adagot és pirítóssal jóízüen elfogyasztottam. Mivel fiam is szereti ezt az ételfajtát, így ő is evett belőle és megevett hároszelet pirítóssal egy adagot a készítményből. A meglepetés másfél-két nap elteltével jelentkezett, mindketten hasmenést kaptunk és igen magas láz gyötört benünket ami mindkettőnk esetében 4-5 napig tartott. Az orvosok egymástól függetlenül azonos diagnózist mondtak, azaz valamilyen étel fogyasztásával hozták összefüggésbe állapotunkat. Mivel más alkalom nem volt amikor együtt ugyanazon ételt fogyasztottuk volna és egymástól ezt követően 250 km-re voltunk, így a tatárbifsztek az amivel bajunkat azonosítani tudtuk. Csak remélni tudom mások nem jártak hasonlóan mert nagyon kellemetlen volt.