Hotel Bellevue Esztergom - Vendégvélemények összefoglalója
A Hotel Bellevue Esztergom a Dunára kilátást kínáló impozáns kastély-szerű szálloda a Búbánat-völgyben, ideális pihenésre és kirándulásokhoz Esztergom közelében. A wellness részleg sokféle medencével és szaunával rendelkezik (bio szauna, finn szauna, sókamra), amely hozzájárul a pihenéshez. A beltéri és kültéri teraszokról nyíló lenyűgöző panoráma a Dunára és a környező vidékekre terül el.
Reggeli és vacsora svédasztalos kínálata bőséges, változatos, így széles körben kielégíti az étkezési igényeket. A személyzet több tagja kedves és segítőkész, a kiszolgálás gyors és figyelmes. A látványos belső terek, a sok festmény és a Tiffany-lámpák jellegzetes hangulatot adnak az egyébként modern környezetnek. Gyermekes családok számára játszószoba és gyermekmedence áll rendelkezésre, így a családi pihenés zökkenőmentes lehet. A szobák tágasak és ízlésesek, a kilátás pedig több esetben lenyűgöző, az ablakokon keresztül a természet és a Dunára nyíló panoráma érvényesül. A hotel ideális kiindulópont Esztergom történelmi látnivalóihoz és a környékbeli kirándulásokhoz. Az ár-érték arány, a kellemes környezet és a széles körű wellness-kínálat a szálloda kiemelkedő vonásai közé tartoznak. Összességében a Bellevue Esztergom az utazók számára pozitív élményt nyújt, a környezet szépségével, a panorámával és a vendégközpontú szolgáltatásokkal kiemelkedően beilleszkedik a Dunakanyar szállásai közé.
Kuponnal érkeztünk délben,de csak 14h-tól lehetett elfoglalni a szobát. Ez rendben is lett volna,ha 15h. -kor a szoba beköltözésre készen állt volna. Az ágyak (2 különágy) egybetolva a szoba egyik sarkában,az ágyazás kiábrándító,gyűrött,s azt a benyomást keltette,hogy használt ágyneművel vártak bennünket.
A két ágyközti éjjeliszekrény a szoba egy másik részében árválkodott ! A bútorokon a fiókok,ajtók fogantyúi hiányoztak csakúgy mint a WC papír,melyet reklamálásunk után felhozott egy szobalány. Az ágyakat mi magunk toltuk eredeti helyükre. A hűtő kikapcsolva,valószínű azért,mert olyan erősen zúgott,hogy magunk is kihúztuk a konnektorból éjszakára. Ami sajnálatos,hogy az első éjszaka után a szobában nem történt takarítás,a szemetet mi vittük ki s adtuk át egy ott ácsorgó szobalánynak,aki azt mondta,hogy ő még új,és nem tudja mi a dolga. Ez egy magára vallamit is adó 4 csillagos hotelben tűrhetetlen. Ez az észlelésünk már délután 3 óra tájban történt,így kénytelen-kelletlen tudomásul vettük,hogy egy normál hétköznapon(okt. 22. -én) nincs rendbe hozott szobánk ! . Az étkeztetés és az egyéb kondíciók megfeleltek az osztályba sorolásnak. Véleményünket szóban közöltük utazásunk napján a recepción,ahol sajnálkozásuknak adtak hangot.
Nagyon csalódott voltam a hotel jelenlegi állapotát tekintve. 5 évvel ezelőtt, még szinte új hotelként töltöttünk itt egy hetet a családommal és nagyon jól éreztük magunkat. A hely olyan érzést keltett benne, mintha a tulajdonosok magukra hagyták volna a többé-kevésbé képzett személyzetet és elutaztak volna a világ másik végére, ellenőrizetlenül hagyva a csapatot.
A legszembetűnőbb a kosz és az elhanyagolt wellness. Az étterem és a wellness részleg ablakait hónapok óta nem takarították, a gyönyörű dunai kilátást pókokkal és bogarakkal kellett megosztanunk. A melegvizes medence alján a homokot nem takarítják, a csempék nagyon sok helyen töröttek, akár a peremet, akár az alját nézzük, a vízkő rettenetes kinézetű a szép kék csempéken. Az ágyra méretétől eltérő matracot tettek, amelyen nem megfelelő volt a lepedő (nem gumis, hanem hagyományos, de nem lehet rögzíteni az oldalát, hogy ne csússzon el). A folyó bor választék siralmas: 1 fehér-1 rosé-1 vörös, a többi csak üveggel kérhető. Viszont nagyon jó minőségű kerékpárokat lehetett bérelni, és egészen Esztergomig be lehet tekerni, egy csodaszép partszakaszon. Az ételek változatosak és nagyon finomak volta, viszont igyekezni kellett, hogy ne későn érjünk oda, mert a kitálalt ételt nem melegítették. A recepciósok nem álltak a helyzet magaslatán, számlát nem tudtak nyomtatni, viszont elköszönéskor annyit sem kérdeztek meg, hogy meg voltunk-e elégedve a szolgáltatásokkal és visszavárnak bennünket. :(
2 éjszakát töltöttünk a hotelben. A gyerekeknek van játszószoba és játszótér. A játszószobában kevés játék van, és nagyon meleg (a hotel többi része légkondícionált). A játszótér nagyon kicsi, és kevés a játék. A trambulin viszont siker volt. A személyzet kedves, segítőkész, kérésemre rögtön kaptam tollpárnát az egyébként nagyon kényelmetlen párna helyett.
Az ágy igen kemény, a matracok régiek, elhasználtak. A 2 évesnek kiságy helyett utazóágyat adtak, ami elég keskeny volt neki, így nem nagyo tudott benne aludni. Az étterem leírásánál megemlítik hogy reform-illetve diétás ételek is vannak, de ez kimerült az ízetlen rántott gombában és a szintén ízetlen kukoricás rizsben. A férjemnek azért minden ízlett. Reggelinél a rántotta egyáltalán nem volt megsózva, és gyümölcs sem volt. A gyerekeknek etetőszék van, de ezen kívül semmi. Sem előke, sem műanyag étkészlet. Úgy kellett minden étkezésnél desszertes villát kérnem. Volt olyan, hogy várni kellett asztalra, mert sokan voltak. Szóval számomra az étterem minősíthetetlen volt. A személyzet azért segítőkész. A wellness rész elég kicsi, de hétköznap nem voltunk sokan, így elég volt. A gyerekmedencébe a 2 éves lába nem ért le, így neki nem volt túl kényelmes. Hiányoltam a kinti medencét. Jó időben szerettünk volna kint lenni. A bio szauna és a sókabin jó, bár elég kicsik. Összességében a hotel szép, a berendezés igényes, a szobánkból és az étteremből ráláttunk a Dunára.
Érkezésünk kicsit korábbra sikerült, kb egy óra, a recepciós hölgy kioktató stÍlusban közölte a szabályokat, majd a visszaigazolásban az szerepelt, hogy tetőtéri esetleg erdőre néző. Kértük, hogy erdőre nézőt kapjunk, mire közölte, hogy az plusz négyezer. OK mondtuk, a végén olyan szobát adott, ahol csak a pár méterre levő gazos meredek földet láttuk.
Továbbá az egyik ágyhoz nem volt éjjeli szekrény, a fürdőszobába fogas, a lakószobába egy oda nem illő fa fogas éktelenkedett, stb. A TV nehezen volt működtethető, Egyébként a konyha remek volt, és a welness is kellemes volt. Egyéb apró hibákról nem kívánok panaszkodni. Mindezek ellenére ismerőseimnek fogom ajánlani.
Elso benyomas a hotelrol kellemes volt,a szemelyzet es a fogadtatas is. A szoba mereteben is megfelelo volt, szep de a tisztasagra nagyobb figyelmet kellene szanni. Igaz, akcios aron jutottunk oda, de ugye ez nem fugghet ossze a szolgaltatasok minosegevel? Szobankban pokhalok voltak,a furdoben a zuhanyzo fulke enyhen elhanyagolt allapotban volt az uj vendeg fogadasara.
Teny,hogy voltak tiszta torulkozok es poharak is. . . Az agy minosege viszont valoban nem a legjobb,a matracon szivacs is talalhato,de ez sajnos nem a javara szolgal. Raadasul mi magasak vagyunk, ugyhogy kicsit kenyelmetlenne is tette szamunkra a pihenest az agy hossza. A ket lepedo keresztul az agyon igencsak meglepett,szerintunk a klasszikus egy darabos praktikusabb. Az internet csatlakozas a szobankban #119 mondhatni egyenlo volt a 0-val, csak a szoban kivul tudtunk csatlakozni. A klima berendezes a szobaban hangos volt igy estenkent kenytelenek voltunk kikapcsolni. Erdekesnek talaltam az agyak feletti kislampakat is, amelyekhez a kapcsolok nagyon magasan talalhatok,szoval fel kell allnia az embernek az elalvas elott. A minibart nem hasznaltuk,de abszolut jo volt a valasztek es az arak is a foldon jartak. Tetszett a reggeli es a vacsora felhozatal is, mind a valasztek mind a mennyisegre nagyon odafigyeltek. A wellness reszlegen napi 3 orat toltottunk,igenybe vettuk a szaunakat es a medenceket is. Mivel a szalloda nem volt teljesen foglalt,igy valoban kenyelmesen kikapcsolodhattunk mindannyian. Maga a hely nagyon szep,felujitott,eltekintve az emlitett dolgoktol,ajanlani tudjuk mi viszont keresunk a jovoben tovabb. . . koszonjuk szepen
A szálloda nagyon szép, de az üzemeltetésen lehetne javítani, ha visszatérő vendégeket szeretnének. A wellness részleg szolgáltatásai csak akkor működtek, ha külön kértük(forgó,pezsgő fürdő,Illetve nagy ritkán bekapcsolták, attól függ, ki volt a pultnál). Reggelire nem volt egy szem gyümölcs sem.
Viszont este volt cikkekre vágott narancs, és héjastól(! )feldarabolt banán. Ja, és egy különlegesség:gerinces halfilé! Sütemény kétféle volt,töltött alma és két napig(a második nap már kissé kiszáradt)túrós sütemény. Úgyhogy bementünk Esztergomba sütizni. És mindezt karácsonyi időszakban.
A wellness részleg jó volt, a szoba minőségével volt némi kis probléma érkezéskor a kezembe maradt az ajtófélfa takaró léc, a fürdőszobába a világításból csak egy égett, és a fürdőszoba szellőztetése nem volt megoldva, ami elég rossz volt. Az ágymatrac nagyon puha volt így elég kényelmetlen volt az alvás, persze ez egyéni probléma, mert nyilván valaki meg ezt szereti?
! Ahhoz képest, hogy aránylag új építésű eléggé le vannak lakva a szobák vagy legalább is a mienk olyan volt, ami valószínűleg a kis számú személyzetnek köszönhető, de ez is érthető a mai gazdasági helyzetben nyilván nem bír el több személyzetet? ! Ennek ellenére mi jól éreztük magunkat nem ezzel foglalkoztunk a környék is nagyon szép, bár mi esős időt fogtunk ki, de azért elmentünk szétnézni a környéken. Ezeket azért írtam le mert megkérdezték és ha ezeken tudnak javítani, akkor még jobb hellyé válhat ez a szálláshely. Üdvözlettel Dohány Ferencné
Kiváló adotságú szálláshely, de mint ha tudatosan hagynák lepusztulni. A karbantartás nulla. A szobai wc rossz volt és 4 napig nem sikerült megjavítani. A szoba mágneses zára rossz volt és 4 napig nem sikerült megjavítani. A welnes részleg "csodainak" fele rossz vagy nem üzemelt. A konyhai sütö rossz volt, igy az étkezés látta kárát. A szobában hangyák.
A remek elhelyezkedés és környezet továbbá az személyzet igyekezete ellenére sajnos nem voltunk maradéktalanul elégedettek. 1. Wellness mániások lévén szerettük volna (ki)használni a szaunákat, de a háromból az egyik "Karbantartás alatt" egyáltalán nem üzemelt, a másik pedig csak egy napig ment rendesen, utána vagy nem üzemelt, vagy csak jóval alacsonyabb hőfokon.
2. Az étkezések során kellemetlenséget okozott, hogy ha nem étterem nyitásra érkeztünk, akkor előfordult, hogy már nem minden étel volt, nem sikerült utántölteni, sőt 1,5 órával az étteremzárás előtt "az már elfogyott" választ kaptunk. 3. Apróság, de szintén zavaró, ha nem működik a TV távirányítója (a szobaelőkészítés során egyszerűen ellenőrizhető lett volna) A (fent leírt) legkellemetlenebb szauna ügyben különösen furcsálltuk, hogy a "Karbantartás alatt" tábla ellenére egyszer sem láttunk karbantartást. Tájékoztatásul; ne legyenek illúzióik, több vendég jelezte, hogy fentiek miatt nem megy többet Önökhöz. Visszatérő vendégükként szeretném, ha legközelebb már nem szembesülnénk a fent leírtakkal. Üdv Roskó József & Balla Edit
A személyzet a messzemenőkig megtett mindent, de sajnos sok mindent ők sem tehettek bizonyos dolgokban:a törölközőszárító vastagon rozsdás volt, csak egy éjjeliszekrény volt az ágy egyik oldalán, mögötte pókháló, internet 4x volt 20 percet a 4 nap alatt, egy üres sörösüveg maradt a hűtőben a korábbi vendégtől.
A wellness részleg kellemes, ha épp működik minden szauna. Több 4 csillagos helyen jártunk már, de sajnos ez a hely korántsem éri el az ott megszokott színvonalat.