A korábbi vélemények alátámasztják ezt, a vidék Costes-ének nevezik a Kékest. Ráadásul vasárnap 50%-os kedvezményt adtak minden fogásra és italra, tele is volt az étterem! Mára sajnos mindez a múlté. Séf váltás volt, és ez rossz irányba sült el. A vasárnapi kedvezmény megszűnt, a kedvezményes vasárnapi menü kissé gagyira sikerült. Tavaly még elolvadtunk a báránycsülöktől, a libamájtól. Mára utóbbi már nincs is az étlapon. De lássuk az idei menüt (2016. 04. 10. )! Szögezzük le: a kiszolgálás ma is profi és kedves, a hely, a tálalás igényes. Ám amikor az Erős Pista megjelenik az asztalon, átlibben a gyanú árnyéka. . . ajaj! A francia hagymaleves még jó, ám a tavaly még kiváló erdei gombaleves szinte érintetlenül visszamegy. Rossz kezdet, ilyen tavaly még nem volt! Jönnek a főétkek. A mátrai borzas korrekt, bár semmi különös. . . ezt nehéz is elrontani. Ám a korábbi csoda báránycsülök mára kisbüdös-kockásasztalos szintre esett: a tócsni gumis, ízetlen, nem friss, a csülökhús belül szaftos, ez a része ízletes, de kívül száraz, a konfitáltra rápirított - mindez 4 ezer ft-ért. . . A gyöngyhagymás ragu majdnem ehetetlen. De az igaz gáz a rose vadlibamell bacon-ben. A rose-ból csak az "r" betűt hozták, de "ágós" folytatással. Hűtőszekrényszagú, állott, kifejezetten rossz ízű hús. A sült bacon nem friss, mikróban melegítve az egész. Visszaküldjük. Aztán kijön valami kisfőnökféle, és közli, az ételt megvizsgálták, és a minősége megfelelő. Valóban? Akkor jó étvágyat hozzá, kedves séf, egyél ilyet, sokat! Javukra írandó, hogy a tétel nem szerepelt a számlában. Kérjük vissza a régi Kékest, a mostanit meg felejtsük el, és ha ez az új séfen múlik, hát húzzon el, mert gagyit csinált az ígéretes minőségből!