Kőröshegy község Somogy megyében, a Siófoki járásban található. A Balaton déli partjától 3 km-re, egy völgyben fekszik. Kőröshegy és környéke a Somogy megyei dombvidékhez tartozik, közelebbről a Külső-Somogyi dombság egyik völgye a Kőröshegyi-völgy.
Nevezetességei: római katolikus templom, református templom, pinceváros, Széchenyi-kastély, Dézsma pince, Kőröshegyi völgyhíd, népi parasztházak.
Az étterem bejáratánál öles betűk hirdetik, hogy "NYITVA". Ezzel szemben 2026.05.07.-én, csütörtökön 17 óra 20-kor sehol-senki fogadott. Azért oda mentem, mert többéves tapasztalatom alapján kiváló a környezet, a konyha és a kiszolgálás is. Bakker!
2026.05.07.-én próbáltam az egyébként egész évben nyitva tartó étteremben megvacsorázni. A kifüggesztett nyitvatartási idő 20 óra, ezzel szemben 17 óra 30 perckor közölték velünk, hogy éppen most zártak be. Soha a büdös életbe nem megyek ide.
Csodásan éreztük magunkat.A recepciónál kedves fogadtatás fogadott minket.A személyzet kedvesek,segítőkészek és udvariasak voltak.Az étel mennyisége bőséges,minősége jó volt.A szoba tiszta és rendezett volt.Maga a szálloda külső és belső része, a fürdő rész nagyon szép.A szálloda gyönyörű...