A Benevár éttermet a Mátra szívében találjuk, mely több évtizedes hagyománnyal rendelkezik. Az étterem egész évben nyitva tart, ahol házias ízekkel és udvarias kiszolgálással várják a betérőket.
A hely hangulata nagyon kellemes, minket visszavitt az időben 15-20 évet: a bútorok,a dekoráció,a pincérek öltözete, a szintetizátoros "élőzene", még az ételek is. Ez az érzés feledtette velünk a tényt, hogy az ételek minősége hagyott némi kívánnivalót maga után.
A sült krumpli rettentő olajos volt, a sült máj pedig folyós állagú, viszont a gesztenyepürén felszolgált tejszínhab igazi szifonos volt (amit évek óta nem ettem), nálam ez megmentette az estét. Összességében pozitív élményekkel jöttünk el, így ajánljuk a helyet másoknak is.
Családias környezet. Barátságos, gyors kiszolgálás. Finom, ízletes ételek. Elfogadható árak. Lassan Már 20 éve ide járunk amikor csak a Mátrában kirándulunk. Minden egyes alkalommal szívesen jövünk mert Szeretettel és Vendégnek kijáró Tisztelettel fogadnak. A családi rendezvényeinket is legyen az születésnap vagy esküvő általában itt tartjuk. Mindenkinek Ajánljuk!
Klasszikusan jó hely. Kívánságra rugalmasan felezik az adagokat. A kétféli napi menü és a napi ajánlatok teljes adagok. Kilencszer ettünk ott tíz napos nyaralásunk alatt. Nagyon finoman, gazdagon díszítve, és kérésünkre fokhagymásan készítették el a pisztrángot. A borjúpaprikást kellemesen fűszerezték. A túrós csusza is forrón, sok tejföllel és tepertővel érkezett.
Ár érték arány kiváló. Személyzet első osztályú. Már több mint 30 éve! Figyelmes mindenre kiterjedő a személyzet figyelme. Nagyon jó családi rendezvények megrendezésében. Többször volt alkalmam nagyobb társasággal itt vendégeskedni, mindig a legnagyobb megelégedésünkre. Csak ajánlani tudom minden ide utazónak és helybélinek.
Ebbe az étterembe valamikor/kb 10 évvel ez elótt/ évente több napon keresztül rendszeresen ebédeltünk. Szerintem a legjobb étterem a Mátrában. Most visszatértünk és nagyon vártunk a régi varázslatos hangulatot, Aki akkor felszolgáltak, ma is itt dolgoznak, ősz hajuk ellenére mosolyuk, kedvességük, figyelmességük mit sem változott. Próbáld ki!
A neten tájékozódtunk az éttermekről, a Benevár éttermet az úticélunkhoz való közelsége és az - előszezon ellenére - bőséges választék, valamint a kedvező árak miatt választottuk. A telefonon kapott nagyon barátságos hangvételű tájékoztatás után bizakodva kerestük fel az éttermet, és bizony, kincset találtunk.
A főételek árai 1200-3000 Ft között mozogtak, így bátran válogattunk - ráadásul a napi ajánlaton újabb csemegéket találtunk. Így kóstoltunk rántott békacombot remoulád-mártással (isteni! ! ! ), rántott süllőt, igazi, kézzel pucolt, jól átsütött sültkrumplival és remoulád-mártással, omlósra sült vaddisznócombot gyümölcsös áfonyamártással és igazi krumplipürével. Az én választásom a kakashere pörkölt és a juhtúrós sztrapacska volt - amivel hazarepítettek a gyerekkoromba. Ilyen volt anyukám sztrapacskája is, aki a felvidéki nagymamájától tanult főzni. Az adagok bőségesek voltak, a tálalás egyszerű, de gusztusos, a környezet hangulatos és tiszta, a kiszolgálás gyors és figyelmes - távoztunkban még programlehetőséget is ajánlottak. Már evés közben tudtuk, hogy ha újra a Mátrában járunk, a Benevár étterembe mindenképpen visszatérünk. Nagyon melegen ajánlom minden Mátrafüred felé kalandozónak!
A " Benevár étterem " történetem van vele kapcsolatban. Annak idején most már több mint 26 éve Mátraházán voltunk nászúton, akkor bukkantunk rá erre az étteremre. Már akkor is vonzó volt a kínálat és elérhető árakon szolgálták fel az ételeket. Szerintem ez most is elmondható, de itt jegyeznék meg valamit Akik akkor 1986-ban kiszolgáltak azok az emberek ma is ott dolgoznak !
! ! Ez a mai világban hihetetlen ugye pedig így van, aki nem hiszi járjon utána. Azóta ha utunk arra visz soha nem kerüljük el ezt az éttermet. Szinte ismerősként üdvözlik a visszatérő vendéget, tudják mit szeretünk és ha a család valamelyik tagja éppen nincs ott velünk érdeklődnek utána. Úgy gondolom ez egy nagyon fontos megközelítése a vendéglátásnak mert az ott dolgozók törődnek a vendégekkel azzal, hogy jó szájízzel távozzanak és vissza is térjenek legközelebb. Az én kedvencem a párizsiszűz érme hasábkrumplival ( amit ott pucolnak az asszonyok nem mirelit ) vegyes friss savanyúsággal. Mindenkinek csak ajánlani tudom télen nyáron hóesésben napsütésben ! Sok szép emlékem van :) Az éttermet körül vevő erdős táj maga a csoda :)ha lemegyünk az ösvényen ilyen szépséges fákkal találkozhatunk egy szépen kiépített sétáló útvonalon oldalán patak csörgedez, húzz túracipőt és irány a MÁTRA
Július végén Mátrafüreden nyaraltunk a férjemmel és a kisfiammal. Első estén a Benevár étteremben vacsoráztunk, amit már az interneten kinéztem, mert szép kártya elfogadó hely. Benevár-tálat rendeltünk. A vacsora bőséges és nagyon ízletes volt, a kiszolgálás gyors, udvarias.
A következő napokban a nyaralásunk alatt, bár vacsora előtt sétáltunk és más helyeket is megnéztünk, mindig a Benevár étterem teraszán kötöttünk ki, és az étlapról még sok fajta ételt kipróbáltunk. Minden nagyon finom volt és hatalmas adagokat kaptunk. Nagyon szép helyen van, Jó a kiszolgálás, isteni finomak az ételek, szép a berendezés, és jók az árak, szóval nagyon jó hely! ! ! :)
Egy kirándulást , egy " kutyaszánozást" követően - kicsit izzadtan, nem a legelegánsabb öltözékben - leülni és egy jót enni tökéletesen megfelelt. Az ételek jól elkészítettek, a kiszolgálás gyors és udvarias volt, az ár értékarány megfelelő. Adott esetben ismét ott fogunk megállni ebédelni, vacsorázni.