2017. december 16.egyedül járt itt 25 Ritkán járok a Duna Plázában, így az ételudvar részlegeinek színvonalát sem ismerem. Bár legtöbb helyen ugyanaz azok az üzletláncok képviseltetik magukat, sok meglepetés nem érheti az embert. Találomra választom ki az Ázsia Lótuszt. Semmi extra, a pultban a kommersz kínálat, de azok között is sok van, amit kedvelek.
Látom, hogy a fafülgombás csirkében jó sok a gomba, emellett döntök. Köretnek pirított rizstésztát kérek. A hölgy két külön tányérra teszi a kétféle ételt, nem tudom, milyen meggondolásból. Nehéz így enni, és jobb is lenne összekeverni, mert a csirke teljesen íztelen, a tészta viszont rettentően el van sózva. De úgy meg van pakolva mindkét apró tányér, hogy egyikre se tudok átszedni a másikból. Csipegetek felváltva innen-onnan, végül ott marad mindkét kisadag fele a tányéron. Kis bosszúság, előfordul, ha az ember a legrövidebb sor alapján választ étkezdét.
2017. december 16.egyedül járt itt 45 Tavasszal jártunk már itt, mármint az üzlet előtt, mert csak a küszöbig jutottunk. Este 7 óra tájban, színházba menet akartunk bekapni néhány falatot, de bizony nem fértünk be. A sor vége az utcán állt, a szűk helyen elég paprikás volt a hangulat, gyorsan továbbálltunk. Most kora délután akadt arra dolgom.
A csöppnyi étkezde üresen igen barátságosnak tűnt. Három natúr fából ácsolt, magas asztal 4-4 bárszékkel, a másik oldalon körbefutó bárpultnál is leülhet néhány ember. Letisztult színek és formák. A kiszolgáló hölgy kedves, talán örül az egy szem vendégnek. Bajor kolbászt kérek a magos kenyértölcsérbe, de rábeszél, hogy kóstoljam meg a magyarosat is. Fele-fele, legyen összehasonlítási alap. Káposztát, pirított hagymát, bacont, többféle szószt tesz bele bőven. Az elején kicsit nehéz is enni, úgy meg van púpozva. Kényelmesen majszolom, a kenyér végig kitart, nem ázik át, és nagyon finom. Érdemes betérni ide, főleg az ebéd és a vacsora közti holtidőben. :)
2017. november 16.a párjával járt itt 55 Bár a Gelato hálózat eredetileg fagyizónak indult, de a körülmények - legalábbis az Allee Bevásárlóközpontban lévő egységüknél - indokolják, hogy "igazi" cukrászdának tekintsük. A fő profil persze itt is a fagylalt, és kiemelkedően jó a kínálat parfétortákból. Sokféle gyümölcsös, csokis, fahéjas, mákos, alig tudunk választani.
Jó nagy szeletek, és meglepően olcsók. A jeges finomságok mellett a klasszikus cukrászdai sütemények, a gesztenyepüré, a kávé és az üdítő italok is megtalálhatóak. A felszolgálás is hagyományos, a kedves vendégnek nem kell egy tucat csomagot fogva egyensúlyoznia a tálcát (ne felejtsük, hogy egy plázában járunk), kényelmesen ülve várjuk, hogy a mosolygós hölgyek kihozzák az asztalhoz, amit rendeltünk. Az elkerített "presszó rész" barátságos és tiszta, a kiszolgálás gyors.
2017. november 16.a párjával járt itt 55 Lehet, hogy nyitott kapukat döngetek, és már rég felfedezte a nagyközönség. Legalább a környékbeliek, mert átmenő forgalom nemigen van arrafelé. Kétszer jártunk ott rövid időn belül, de mindig csak mi voltunk "a vendégek". Egy csöpp kis cukrászda a Franczstadtban, csak pár asztal, de a választék láttán egy belvárosi, felkapott cukrászdában is elismerően csettintenék.
Érdekes, fantáziadús, máshol nem látott sütemények, normális méretű szeletek, falatnyi csemegék, bonbonok. Guszták, finomak, és az áruk is reális, elfogadható. Diabetikus süti is van többféle. Sok cukrászdában azt állítják, ilyesmire nincs igény. (Miközben a fél ország cukorbeteg. )
Tiramisut tortát és citromos túrótortát ettünk, és kétféle "apróságot" kóstoltunk meg, diósat és gyümölcsöset. Egyik jobb volt, mint a másik. Formatortákat is készítenek rendelésre, a mintakollekció az ajtón lévő plakáton látható. Nekem persze a sonkás, kolbászos tetszett legjobban, de egy cukrászdában ezt illetlenség bevallani. :)
2017. november 5.a párjával járt itt 35 Az elnevezése szerint kávézó és bár, az előttem értékelés nélkül (? ? ) fotókat feltevő látogató is ezt a képet erősíti. Azóta bővítette szolgáltatásait a hely, főtt ételeket, déli menüt is kínál. Mi is egy ilyenre fizettünk be, Holstein csirkemell rizzsel, salátával, joghurtos körtés desszert, házi limonádé.
Ígéretes. A belépés pillanatában azt gondoltuk, itt biztosan jól főznek, mert az utolsó szabad asztalt sikerült elfoglalnunk. A limonádé jó volt. Kellemes, citrusos, lime- és narancs karikákkal. Ördög tudja, miért futott be ekkora karriert a száraz és ízetlen csirkemell. Egyetlen erénye, hogy hamar elkészül. Nem véletlenül szokták a Holstein szeletet sertéshúsból készíteni. De a morgásunk nem jogos, csak egy közbevetett megjegyzés, tudtuk, hogy csirkemellet kapunk. Így csak akkor akadt fönn a szemünk, mikor kihoztak egy kb. hamburgerpogácsa átmérőjű húst, ami a tükörtojás méretére volt gondosan leszabva. Mellé két kupac hófehér, pucér rizst. Érdeklődtünk a saláta iránt, mire a kedves pincérleány elcsodálkozott, mert nem tudta, hogy azt is kérünk. Kértünk. Mondta, hogy most már mindegy, maradhat a rizs (? ? ? ), és hozott egy-egy nagy tányér, jó alapanyagokból összeállított friss salátát, hozzá egy igen kellemes öntetet. Kár lett volna kihagyni, ez volt a menü fénypontja. Praktikus megoldásként a salátás tányérra kotortunk egy kis rizst, és átpakoltuk a Holstein szeletkét. Ahogy végre nekiálltunk volna az evésnek, megjelent a bájos leány, és hozta a desszertet. Ami persze már nem fért az asztalra. Így aztán elvitte a két tányért egy-egy gombóc rizzsel. Nem túrtuk szét a maradékot, valamire csak jó lesz. A desszerttel kár volt annyira sietni, a nagyon édes, nagyon sűrű, túlfahéjazott trutyiból próbáltuk kieszegetni a friss gyümölcskockákat, de pár falat után feladtuk. Nem tudom, hogy lehetett ilyen jó alapanyagokból ilyen rémes nemtommit készíteni. Úgy tűnhet, hogy végigbosszankodtuk az ebédet, de nem. A felszolgálás sutaságában volt valami báj, értékeltük az igyekezetet. Ha sok pont nem is jár érte. A főétel ehető volt, bár a tükörtojást kár volt megszórni azzal a zacskós ételízesítővel. Csak azért ajánlom a helyet, mert a pultban igen gusztusos sütemények és szendvicsek sorakoztak. A melegkonyhát viszont nem kellene erőltetni…
A mellékhelyiség tiszta volt, de az asztalok nem ártana rendszeresen összesöpörni a morzsatengert.
2017. november 2.a párjával járt itt 55 Az év felfedezése, talán így novemberben már megelőlegezhetem a címet. Egy kuponos cég ajánlatából tudtuk meg, hogy létezik, és a kedvezményes japán menü is elnyerte a tetszésünket. Míg az ebédünk készült, nézegettük az étlapot, aminek az lett a következménye, hogy két hét múlva visszamentünk.
A kínálatban minden kedvencünk szerepelt, az árak pedig bónusz nélkül sem magasak. Szóval most két októberi látogatásról számolok be egy füst alatt. Azt hiszem, ez jó ajánló, magáért beszél. Első alkalommal currys csirkét kaptunk rizzsel, algasalátát és tempurázott tigrisrákot. Friss és finom volt minden, a mennyiség is pont elegendő. Másodszorra szusizni akartunk, de mire átfázva megérkeztünk, inkább egy forró Rament kívántam. Olyan volt, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Tele hajszálvékony, puha marhahús szeletekkel, tésztával, zöldségekkel. Fűszerként csípős, savanykás pácolt retket és szójacsírát adtak mellé, tökéletes, harmonikus ízhatás. Említésre méltó a kisebb merőkanál méretű és fazonú evőeszköz, első látásra meghökkentő, de igen kényelmesen lehet vele enni, sokkal praktikusabb, mint a megszokott kis porcelánkanál. A párom ropogós kacsasültet evett rizzsel. Az íze jó volt, de a bőr ropoghatott volna egy kicsit jobban. Jól laktunk az emberes adagokkal, így szusit végül csak desszertnek választottunk. egy tízdarabos válogatást osztottunk el ketten. A japán sört egy kicsit drágállottuk, de hát "messziről jön", mondta a pincérnő. Erős, finom, érdemes megkóstolni. Az étterem berendezése ízléses, a dekoráció stílszerű. A japán személyzet barátságos, és nagyon szépen beszélnek magyarul. Sokszor visszajövünk még, az biztos.
2017. október 26.egyedül járt itt 45 Picit meglepődtem, mikor az értékeléseket olvasgatva véletlenül rábukkantam a Gina Cukrászda véleményezésére. Ismerem és kedvelem évek óta, sokszor vásárolok náluk, de bevallom, számomra inkább egy bolt a piacon, mint az Itt jártam keretei közé tartozó vendéglátó egység.
Nem célom a rekord-döntögetés, így eltekintek a sajtbolt és a savanyú káposztás stand értékelésétől. De a Ginának, ha már így adódott, én is adok néhány jó pontot. Megérdemli. Rendszeres látogatásaim közül a szeptemberit emelem ki, mert akkor nemcsak elvitelre vásároltam, hanem helyben is fogyasztottam. Erre is van lehetőség, igaz, csak állva, papírtálcáról, eldobható villával. Itt kóstoltam meg az ország 2017-ben díjat nyert diabetikus tortáját, a Pöttyös Pannit. Pikáns, kellemes. A recept kőbe van vésve, így az íz nem a cukrászda érdeme, az ára viszont igen. Miniatűr szeletkéket láttam szerte a városban, kétszer ennyiért, de a Gina nem használja ki, hogy "az országtortákat úgyis mindenki megkóstolja", és nem srófolta az egekig az árát. A cukrászdában mindig friss és gusztusos tortaszeleteket látok, de én főleg a sós aprósütemények miatt járok oda. A tökmagos pogácsájuk remek, a sajtfánkjuk utolérhetetlen. A kiszolgáló hölgyek barátságosak, szívesen ajánlanak desszertet a bőség zavarával küzdő vásárlóknak, felhívják a figyelmet az újdonságokra.
2017. október 26.a párjával járt itt 55 Nem túl édesszájú a családunk, de ebbe az édeni csokiboltba minden alkalommal bemegyünk, ha Szentendrén járunk. Itt vettünk először csilis csokit, ami akkor még különlegességnek számított, nem beszélve a kandírozott gyömbérdarabkákkal dúsított étcsokoládéról, szerintem arról kapta a bolt az "édeni" nevet.
Az ajándékba vett csokikat rendszeresen elmajszoltuk hazafelé a HÉV-en. Na, de az emlékek helyett beszéljünk a jelenről! A csokibolt időközben egy kis kávézóval bővült, ami egy újabb kihagyhatatlan program. Kávék és forró csokik, jeges italok, nehéz a választás. Kedvünk lenne végigkóstolni az étlapot, de sajnos alkalmanként csak egyetlen erős kávét merünk inni. Most a kevés csokoládéval feldobott, cayenne borssal szórt kávét választottuk. Selymes, krémes, erős, harmonikus összhatás. A bors inkább utóízként érvényesül, viszont sokáig kitart az íze a szánkban. Mennyei. A kiszolgálás a boltban és a kávézóban is igen barátságos. A kávéfőzés titkaiba is bepillantást engednek a kedves hölgyek, pl. megtudjuk, hogy a fűszerek többségével, pl. a frissen őrölt kardamommal nem a kész kávét ízesítik, hanem azzal együtt főzik. Az italok árai elfogadhatóak, a fent említettek pl. 380 Ft-ba kerülnek csészénként. A különleges bonbonokat, csokoládékat sajnos aranyárban mérik, de ez összhangban van a minőséggel. Kifelé jövet, a bolt pénztárában kell kifizetni a kávézóban fogyasztott tételeket is, így a borravaló kérdése fel sem merül.
2017. október 25.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Megvannak a kedvenc éttermeink Szentendrén, de most valami újra vágytunk, ezért megnéztem, mit ajánlanak az Itt jártam ínyencei. A Mjam Étteremre esett a választásunk, ahol karibi, ázsiai és európai fogásokat is tartalmaz az étlap. Csalódtunk, talán túl sokat vártunk. Például karakteresebb ízeket, kevésbé óvatos fűszerezést.
Talán egyszerre akarnak megfelelni mindhárom irányzat kedvelőinek, ami lehetetlen és fölösleges próbálkozás. Sajnos az időjárás nem engedte, hogy a teraszon üljünk le. A belső terem nem túl hangulatos, bár a dekoráció érdekes. Egy hosszú, keskeny helyiség, a fal mellett egy sor, szinte egymásba érő asztallal. Előttem már említették a "szellemes" megoldást: a fekete táblára, krétával írt étlapot. Amihez odazarándokol az összes vendég, és egy készséges pincérnő tételesen elmagyarázza mindenkinek külön-külön, hogy melyik tétel mit is tartalmaz. Tizedszer hallva már kissé unalmas, és elég idegesítő, hogy két lépésre az asztalodtól fennhangon tárgyalják meg vad idegenek, hogy mire allergiásak, és mit ennének, vagy jaj, inkább mégsem azt kérik. Az, hogy ez a műsor egy alkalmazott teljes munkaidejét lefoglalja, legyen a cég baja, a vendég részére "csupán" zavaró. Később egy külföldi társaság ül le a mellettünk lévő asztalhoz, ők kapnak írott étlapot. Szóval itt is tudják, hogy meg lehet/ne ezt oldani kevésbé "jópofán", de kulturáltan. Füstölt kacsamellet ettem batátapürével, guszta volt és finom. Bár én szívesen eszem húst hússal, a művészien szétkent kanálnyi pürét nagyon kevésnek találtam a sülthöz képest. De ezt félve írom le, nehogy miattam csökkentsék majd a húsadagot. A párom a nap ajánlatát választotta: kemencés kubai oldalast. A hölgy felsorolt féltucatnyi fűszert, ami ehhez a különlegességhez kellett. A szöveg érdekesebb volt, mint az étel, egy korrekt sült oldalas, minden extra zamat nélkül. Kis darab hús, a közepe egy ujjnyi zsírréteg, de hát az oldalas már csak ilyen lutri. A 3200 Ft-os árba nem fért bele semmilyen köret a tányérdíszként szolgáló pici salátán kívül, így külön kértünk hozzá currys steakburgonyát. Amin megint csak nem érződött a curry, pedig az elég intenzív ízű, nem kell belőle sok. Az árak eléggé elszálltak, persze Szentendrén hajlamosak a turisták pénztárcájához igazítani a tarifát. Már csak ezért is furcsa, hogy nem lehet kártyával fizetni.
2017. szeptember 25.egyedül járt itt 35 Kevés hely van a fővárosban, ahol - szabad elhatározásból vagy orvosi előírásra - egészségtudatosan étkezhet a betérő vendég. Ezért nagyon örültem, mikor egy bónuszos cég ajánlatában rábukkantam erre a büfére. Ha elmegyek előtte, lehet, hogy rá sem bukkanok, mert a nagy plakátokat, falragaszokat már észre sem vesszük, a sötét beugróban lévő portál pedig olyan "hátsó kijárat" jellegű, hogy alig mertem bemenni.
A kezdeti lendületből már visszavettek egy picit, "átmenetileg" már csak 11-kor nyitnak, nem 8-kor, és a weblapjukon kínált tucatnyi gyümölcslé és üdítő helyett mindössze Zero Colából és buborékos ásványvízből állt az italválaszték. Legalább stílszerűen bubimentes lett volna. :) Persze a gyümölcslevek drágábbak, tiszta ráfizetés, ha menüben, választható tételként kínálják. Inkább válasszon vizet a kedves vendég! A helyiségben kb. 10 bárszék áll a fal körüli pultok mellett. Hangulatról nem beszélhetünk. . . Az étlapot a falon lévő táblákról olvashatjuk. Többféle hamburger, tortilla és óriáspalacsinta kapható. A szénhidrát- vagy kalóriatartalom sehol sincs kiírva, vagy hogy melyik étel miből készül és mitől mentes. Néhány sütemény is van a pultban, ezekről sem tudunk meg semmit. Furcsállom, hogy egy kvázi diétás vendéglátóhelyen hétféle édes palacsinta kapható, de egyetlen sós palacsinta sincs a kínálatban. Az ötféle tortilla közül a Cézárt választottam, ami nagyon finom volt. Jó ízek és arányok, omlós csirke, megfelelő mennyiségű saláta, a rendkívül finom szósztól pedig szaftos, de nem csurgós, tocsogós, lehetett "szépen" enni. Sajnos már beleharaptam, mikor eszembe jutott, hogy lefényképezem. :) (Délelőtti színház után, éhhalál-közeli állapotban voltam. )
A kiszolgálás viszonylag gyors volt, frissen készült az étel. A felszolgáló hölgy barátságos és udvarias. Az árfekvés kicsit magas, és azt se értem, egy tortilla és egy víz mitől "menü". A kuponos árat tartom reálisnak. Így végül is annyit fizettem, amennyit ért. Vegyes érzelmekkel távoztam, vagy inkább hiányérzettel, mert információ hiányában semmi bizonyítékát nem láttam annak, hogy ez a hely egészségesebb ételeket kínál, mint a többi gyorsbüfé. De ezt a pontokban nem tudtam kifejezni. A tortilla viszont tényleg nagyon finom volt, így ajánlom a helyet, nézzen be, aki arra jár.