Népszerű író még 185 hasznos szavazat kell
2020. szeptember 9.barátokkal járt itt 45 Sűrűn akad errefelé dolgom, meg idejárnak sokszor az egyetemisták is az SzFE-ről, én is biztos voltam itt már, csak nem emlékszem hirtelen, de most beültünk páran egy sörre. Éppen alig volt vendég, a teraszt választottuk, aztán hiába vártam, csak be kellett mennem rendelni valamit.
Bementem és ott is hiába vártam, három ember nevetgélt bent a pultban, hátrébb húzódva, én meg mintha nem is lennék. Ez egy darabig zavart, gondolkodtam, hogy most nagyot kiáltok, felháborodok, vagy morcosan, sértődötten távozom, de nem mentem sehová, majd előjött a lány, beszéltünk a sörökről, meg is egyeztünk, és kiültem aztán jó sokára, de tényleg sokára, amit nem indokolt semmi, megkaptuk kint a söröket. Pedig alig volt vendég. Poénkodtunk, hogy most főzik meg most vadásszák az árpát meg a komlót. . . de végül megjött, jó volt a sör, hideg és friss, nem is volt drága a hely, de kártyával fizetni aztán nem lehet. Ez sokakat meglephet esetleg, rendelés és fogyasztás után. Egyébként meg kedves, szerethető a hely, a fenti problémákkal együtt is.
2020. szeptember 9.egyedül járt itt 35 Valami ennivalót kutattam a múlt héten, mint távoli őseim a dzsungelben, amikor felfedeztem ezt a helyet. Egy próbát megér ez a pince, ételkínálat is van. A pulthoz somfordálva találkoztam egy nem túl lelkes rendelésfelvevővel, akitől az aktuálisan legdrágább ételt kértem, tarját sült hagymával, steak-burgonyával.
Rendben, üljek le. Úgy is történt. A kész ételt aztán tálcán kihozta, megkaptam. A helyiség nagyon új, bizonyos jeleket hordoz magán, ezek a jelek nem egységesek, de majd kialakul. Az ételtől egyáltalán nem voltam elragadtatva. Valami jó kis sülthagymára számítottam, helyette kaptam a viszonylag kicsike húsra valami édeskésnek tűnő hagymalekvárt, itt-ott benne valami kis árva gyöngyhagymákkal. A steak-burgonya meg aztán végképp ízetlen volt, de nagyon. Megpróbáltam agyonsózni mindent, és végül valahogy megettem. A limonádé viszont nagyon finom volt, jólesett. A felszolgáló fiú eljött a tálcáért és érdeklődött, hogy hogy ízlett az ebéd? Nem csak úgy rutinból, hanem komolyan, tényleg érdekelte. Én meg kínosan elmondtam az összes problémámat vele. Ő meg inkább tanulságnak vette, mint bántásnak, éreztem, hogy újak a piacon és szeretnének megfeleli az igényeknek. Ez egy sokkal pozitívabb benyomás volt, mint az, ahogy fogadtak. Később olvastam róluk, hogy mások máshol tényleg meg vannak velük elégedve, így talán megérdemelnek majd tőlem is, meg mástól is egy újabb esélyt.
2020. szeptember 9.egyedül járt itt 35 Átlagos kínai gyorsétterem, igen fura módon 50-100 méteres körzetben a negyedik vagy az ötödik. És valahogy megél. Nem volt barátságtalan a fogadtatás, ajánlott is a kínai hölgy ételt, meg is egyeztünk gyorsan. Átlagos ízű tészta, talán egy árnyalattal nyersebb a szokottnál, a csípős kacsaalkatrészek, meg a csípős káposzta.
Hozzá Aloe Verás itóka, hogy stílusosak legyünk. Olcsó volt, bőséges, jól is laktam. Az evőeszközök kifogásolható módon a hegyüknél fogva állnak ki a tartókból, a helyiség tisztasága átlagos. Casablanca filmes képek vannak a falon, ebéd végén megkérdeztem a magyarnak látszó alkalmazottat, hogy van valami oka, talán valaki itt vonzódik a filmhez? Nagyon elutasítóan rámmorgott, hogy mit tudja ő. . . megkérdeztem tőle az étterem nevét, hogy csak annyi, hogy kínai étterem? Igen, annyi, nincs más, mit akarok még? Á, már semmit.
2020. szeptember 7.egyedül járt itt 35 Biatorbágy centrumánál (talán ez lehet a centrum, tényleg), van/volt ez a kínai étterem, amit jelenleg Redfruitnak neveztek el. Tehát megér egy próbaebédet is. A hangulat ott kezdődik, hogy bemész, és mozogsz egy kicsit szemben az üvegpulttal, és a mozgásérzékelő folyamatosan éles csipogásokat hallat, tehát, mire köszönsz, végignézed a kínálatot, lekommunikálod, hogy mit kérsz, körülbelül 15-ször vészjelez idegszaggatóan, mire kiérsz a hatóköréből.
A tulaj vagy alkalmazott elég korlátozottan tud magyarul, rá kell, hogy álljon a füled, hogy megértsd. Pirított tészta, borsos csirkemáj, és még magától ad kéretlenül egy másfajta kajából is, ami csak feldobja az ételt, nem baj, hogy rákerült. Talán félreértés volt, de mindegy. A kedvenc csípős káposztám előrecsomagolt, műanyag dobozban van, a szokásos szűk italkínálatból valamit meg inni is kell. Az étel sem jobb, sem rosszabb nem volt az átlagkínai büféknél, tömegárú, de, hogy járványidőszakban, kézmosás nélkül mindenki csak úgy belenyúl a mancsával a kanál- és villatartóba, amiből nem a nyelével áll kifelé a villa, hanem a fogaival, az elég felháborító! Dörgöltem is plusz szalvétákkal sokáig. . .
2020. szeptember 5.egyedül járt itt 45 A szokásos történet, este hazafelé, valami helyet keresve itt akadtam meg. Bízzunk a kirakat erejében! Volt pár ramen, tészta, rákok, tengeri cuccok, kacsák, csak főznek itt valamit a magam fajtájának is. A bun leves, a pho meg a ramen fogalmai eléggé szabadon keverednek az európai-ázsiai köztudatban, lássuk, itt hogyan értelmezik?
Kacsából készültet kértem. Számot kapsz mint a bonyolult McDonald's-okban, leülsz csüggedten várni, aztán, de tényleg nem túl soká, meg is érkezik. És most kövezzen meg bárki, ez a jobb ázsiai levesek közé tartozik! Nem volt benne az a bizonyos mosogatólé-íz, ami a rosszabb vietnami éttermekben megrohan! A kiegészítők nem voltak túl izgalmasak, elviseltem volna valami változatosabb felhozatalt is. Szóval, ajánlom is, meg nem is. De tiszta a hely, kulturáltabb az átlagnál, szóval mégis inkább ajánlom.
2020. szeptember 4.egyedül járt itt 55 Jártamban-keltemben mindig belebotlok valamibe. . . néha meg újba is. Hiába hittem azt, hogy már mindent láttam a Karinthy úton, kiderült, hogy ez a kis kedves falatka itt áll évek óta, én meg csak úgy elmegyek mindig mellette. Hiba volt. Kicsi, barátságos, vonzó hely. Nagyon kedves a kiszolgálás, amit ettem (csirkecomb rizzsel) nagyon finom volt.
A gondos tisztaság benyomását kelti az egész, semmi zavaró nincs benne, szívesen ajánlom bárkinek. A kínálat szűkös, de ami van, azért öröm ide betérni.
2020. szeptember 4.egyedül járt itt 35 Különös, hogy hogyan él meg kb. 50-100 méteres körzetben három kínai büfé vagy gyorsétterem, sőt, még egy félkínai is. . . Ma itt volt szerencsém elkölteni az ebédet. Közepes kínálat, közepes higiénia, közepes öröm a vendég felé. Ételek pont olyanok, mint bármelyik másik kínai büfében.
Valami maradék pirított tészta is akadt, ezt ettem némi kacsahússal, meg a kedvenc csípős káposztás savanyúságommal. Ha savanyúságot kérsz, az nincs kint, a hölgy eltűnik hátul a bizonytalan tisztaságba, onnan hozza. Nem drága egyáltalán, sőt, kifejezetten olcsó. Italválaszték is szűkös, de egy gyümölcslével beértem. Nincs kínai fíling nincsenek dömping keleti dísztárgyak, zene sincs, csak egy integető macska a polcon, meg a natúr ebéd.
2020. szeptember 3.egyedül járt itt 55 Kétesélyes, gondoltam, de azért próbáljuk meg. Apró büfé a Kazinczy utcában, a Macesz Bisztró meg a Kőleves között. Hogy lehet ilyen óriások árnyékában megélni? Hát így! Hogy kedves vagy, hogy szívesen látsz. . . A választék nem túl bőséges, de azért elégségesnek mondható.
Talán nem is kell bővebb, ha bármi másra vágynál, csak néhány lépést teszel balra vagy jobbra és megvan. Itt speciel gulyás - is - van, nem is sokat tanakodtam, hogy kérem vagy sem. Persze, hogy kérem! Csípőst kérés nélkül is felkínáltak hozzá. Első kanál után hígabban éreztem a kelleténél, úgy szeretem, ha szét van főve kissé és ettől jól besűrűsödik a lé, meg jobban dominált a zöldség a vártnál, de aztán hamar belebarátkoztam, a végére meg határozottan jó volt! A melléadott kenyér külön téma, ez egy tunkolós hely, minden köret a kenyér és nagyon-nagyon finom! A tényleg baráti érdeklődés a hölgytől, hogy mennyire ízlik, közben is jólesett. Beszélgettünk is. Az is jólesett. Vigyorogva ültem a leves után, ennék még vagy sem? Hát, sokat már nem. Kisadag? Van. Esetleg muflonpörkölt? Paff, meg voltam fogva! Igen, kérek! Kenyérrel! Tunkolgatva! Ááá, remek! Megalapozta a hangulatot, azután a bodzaszörp már csak rátett egy lapáttal! Jóllakva és tele jóérzéssel távoztam.
2020. szeptember 2.egyedül járt itt 45 Éppen zajlik a történelem a túloldalon a Vas utcában, az egyetemet elfoglalták a hallgatók, én meg egy szusszanásnyi szünetben átsétálok enni valamit a másik oldalra. Na végre egy nem szokványos kínai büfé! Nem úgy vagy, hogy csak rábökdösöl az unalomig ismert tésztára, rizsre, kacsa- csirke- és marhahúsos egyenkajákra.
Itt egész más a stílus, meg a nyelvezet is, mivel senki nem beszél magyarul. De ez, ha jól vettem észre, az égvilágon senkit nem gátol semmiben, a kínaiak is jól beszélnek angolul, és az ide betérő magyarok is zökkenőmentesen kommunikálnak nemzetközi szinten. Talán nem az átlagja jár ide. Így aztán meg is egyeztünk egy csirkés rizses felhozatalban, megbeszéltük, hogy inni majd később, de azt is kalkuláljuk bele. Kártyával fizetés simán. Galéria, várakozás, közben fotósok, TV-sek hada áramlik az utcán. Nem kész étel, az biztos, mert várni kell rá rendesen. De megérte! Felhozta a lány, esztétikus is volt, friss is, finom is! Vigyázz, ha idejössz, a kézmosóhoz, WC-hez hajolj le, mert nagyon bevered a fejed az alacsony falazatba! Kis padlómélyedés is van, de nem eléggé mély így sem. Én is alaposan bevertem. Örömködve megettem az ebédemet, aztán átrohantam a történelembe, aztán később vissza meginni ama bizonyos kínai sört, amit az egyik magyar betérő ajánlott közben, nem is csalódtam, picit drága volt, de tényleg finom! Érdekes, hogy kést eleve nem adtak a felszolgálásnál, egyél csak villával, elég az, gondolták. De, amúgy jó hely, ajánlom mindenkinek! Hogy milyen az elvihető étel, szendvics, amiit hirdetbek, azt még nem tudom.
2020. augusztus 29.családjával járt itt 45 Mivel nem messze innen, a polgármesteri hivatalban voltunk esküvőn, adódott, hogy utána átjöhetnénk ide. A hosszú asztal le volt foglalva, kint kánikula volt, bent kellemes és barátságos hűvös. A szocreál környezetből egy kicsit kilóg az épület, más tónusa van, frissebben van rendbehozva, mint a környékbeli házak.
A betonoszlopokon látszik egy vonal, hogy eddig, és innentől aztán nem. A hely kb. négyszögletes, három oldalról sivár semmi, a felfelé álló főhomlokzat meg kellemesen csalogató. A megrendelés elhangzása után meglepően gyorsan előkerültek az ételek, sok tálon sokféle hús és köret, de nem keltettek melegített benyomást, inkább friss és jóízű volt minden. Közben pezsgőt is ittunk, az alkalomhoz illően. Az egy kicsit nyomott az összbenyomáson, hogy pl. bontatlan dobozos üdítők sorakoztak az asztalon, kissé büfé-benyomást keltve. A húsok, a köretek nagyon jók voltak, a savanyúság is. A kiszolgálás baráti, figyelmes és elsőrangú. A mellékhelyiség különösen tiszta, automata minden, a csap kivételével. Ajánlható, többsélú hely!