Gyémánt 500
Népszerű író még 185 hasznos szavazat kell
2019. április 8.egyedül járt itt 35 Éhesen erre, estefelé, sokesélyes a környék. 10 méterenként lehet mást és mást enni. Ma itt kötöttem ki. Nem volt csalogató, talán valami kis ismeretlen ázsiai fíling vonzott, de nem annyira. Senki nem volt bent, a langyos este tele volt kóbor vendégekkel a bulinegyedben. Ide nem jött senki. Hát akkor én. Tésztát, igen. . .
marhahússal. . zöldséggel. . . lehet akár enyhén csípős is. Klikk-klakk, blokk. Készül. A kiszolgáló legény földink, a kis wokos srác from Asia. Valami maszatot belemér a homorú edénybe, lángok csapnak fel, pár perc múlva megkapom a fúdot, kis papírdobozkában. Itt akarom megenni, látom, le lehet ülni. Akkor is ez van. Jó. Választok villát a rendkívül gusztustalanul, hegyeivel kifelé álló villák közül a tartóból, remélem, viszonylag tisztát. A street food nem is rossz, éhes voltam amúgy, de a felénél már ragacsos masszává válik, de még mindig ehető. Az alján összegyűlt a lé, de vitézül leküzdöttem magam odáig is. Fura a szűk dobozban a villával kotorászni, nem kényelmes. A végén egy kommersz körte-alma egészítette ki szerény vacsorámat.
2019. április 4.egyedül járt itt 35 Mai vizsgálódásom tárgya a hely, többször elmentem már előtte, de mindig éppen jól voltam lakva és valahonnan valahová siettem talán. Most viszont célzatosan ide. Úgy általában egyetértek az ideírókkal az átlagosságot illetően, viszont a kiszolgálás olyan kedves, barátságos volt, hogy nem mehetek el mellette.
Lépésről lépésre megbeszéltek mindent velem, ajánlottak, és még azt is hozzátették, hogy melyik összetevő mennyire kedvelt. Szépen össze is raktuk így közösen a marhahúsos, avokádós, paradicsomos rizses, feketebabos stb. cuccot, talán az volt egy kis hiányérzet, hogy nem melegítették meg, kicsit langyos, kicsit hideg volt itt-ott, de nem volt rosszízű, viszont különösebben jó sem. Egy kicsit ott is hagytam a végéből. A barackos tea viszont vitán felül finom volt. És ez így együtt drágának sem tűnt.
2019. március 25.a párjával járt itt 35 Esti mozi után egy próba volt a Panda Wok étterem. Nem igazán gyorsétterem, nem igazán kínai, de nem is volt egyértelmű, hogy minek szeretné definiálni magát. Mondjuk, emlékeim szerint nem a kínai éttermek specialitása a ramen leves, it viszont a vezető attrakciók egyike. Feleségen zöldséges ráment, én meg rákban dús, wokban pirított tésztát kértem.
Mindketten úgy ítéltük meg, hogy finom volt! Kicsit lassan készült el, kíváncsi lennék, hogyan győzné a magyarul egyáltalán nem beszélő (? ) házaspár (? ) az étterem teljes üzemű forgalmát. Azt hiszem, inkább dobozban árult, elvihető street foodra specializálódtak, de azt ki győzné így kivárni? Amúgy étlapra, fényképre bökdösve lehet választani.
2019. március 25.egyedül járt itt 45 Párszor már elmentem előtte, mivel most viszonylag gyakran járok kezelésre a János Kórházba, de ma éppen kapóra jött, éhes is voltam, és már untam is a kórházi büfét. Az időjárás éppen határeset, ezért tanácstalanul tipródtam, hogy a kerthelyiségbe vagy a belső térbe üljek le.
Aztán mégis a szabad levegő mellett döntöttem, a kissé csípős szellő dacára. Az étterem kínálata nem túl széles, de kifejezetten minőségi! Mangalica ragulevest ettem kapros burgonyagombócokkal, és nem bántam meg semmit, tökéletes választás volt! Nagyon finom! Kicsit kevésnek véltem egy ebédre, fél tál, de egy második fogással együtt már elég drága lett volna, ha meg még iszom is valamit, megközelítem a 10. 000,- forintot. . . hát azért annyira nem, mert azért ez mégis csak a egy villamos-végállomás, 5 nagy út kereszteződése, és lehet, hogy a Városmajor vagy Pasarét széle, de annyira azért nem romantikus a nagy forgalomban ezen a kis zöld szigeten ücsörögni. Közben a szél lefúlt egy szomszéd asztalról mindent. . . A kiszolgálás viszont nagyon kedves, figyelmes, kifogástalan, és még beszélgetésbe is elegyedtünk a borok milyenségét tekintve. Nem szeretnék megfeledkezni a nagyon gusztusosan tálalt kis padlizsánkrémről sem, ami üde ötlet! A helyet viszont nyugodt szívvel ajánlom bárkinek!
2019. március 20.egyedül járt itt 35 Egy próbát megér, gondoltam a Napház előtt a II. János Pál pápa tér sarkánál. Népszínház utca, kínai étterem, itt még talán nem is jártam. . . hát, kívülről szebb, mint bent. Két kínai ül az asztalnál, kérdezek tőlük, láthatóan a személyzet, a trikójuk alapján. Kezükkel intenek, hogy nem értek. Mutogatnak, hogy menjek oda.
A pultban áll egy szemüveges kínai lány, ő sem ért sokkal többet, azzal próbálkoztam, hogy megmosnám a kezem és aztán majd ennék is valamit. Ez így túl sok, ez meghaladja a magyar kommunikációját. Talán angol? Az jobban egy. Szeretném vasing m hendemet. . . ok, persze, ott van lent. Egy sötét lépcső, semmi nem jelzi, hogy mi van arrafelé. . . lent mozgásérzékelős fény, sötét nagyterem, meg viszonylag tiszta mosdó is van, bár kézmosó folyadék az nincs. Ne legyek telhetetlen. Fent kimutogattuk, hogy mit ennék. Csak kisadag, mert a bizalmam fogytán. Megbeszéljük, hogy szeretem a hot end szpájszit, hátha összehozzuk a csípőset így. Nem hoztuk. Életemben ilyen ízetlen kínai kaját nem ettem, pedig elég sok helyen megfordultam. Siralom és unalom. Még a savanyúságot is meghagytam, pedig az mindig, mindenhol ugyanaz. Itt nem. Ne egyél itt! Én szóltam!
2019. március 20.barátokkal járt itt 45 Azért ajánlanám, ha igen, mert színház után (most hosszú volt a darab nagyon) nagyon kevés hely van már nyitva, ahol még enni lehet valamit. Ez itt egy világváros, éjfél van, megyünk erre meg arra, de végül ezt találtuk meg és nem is bántuk. Igaz, hogy már sok étel fogytán volt, nem volt tömve a pult, de azért elég sokféle falat akadt még.
Én gyros tálat választottam, meglepően jó volt. Ár is rendben, központi helyen van, evőeszköz ragyog, mi kéne még ilyenkor,
2019. március 14.egyedül járt itt 45 Tulajdonképpen semmi más, mint egy török étterem. Talán a Bartók Bélán lévő Eker egy fokkal hangulatosabb. Kicsit gépiesen ment a kiszolgálás, nem volt semmi barátságos abban, ahogy értekeztünk, csak szükségszerű. Mondjuk, diákidő volt, az iskolások egy része éppen ekkor akart valahová beülni valamilyen ürüggyel mobilozni.
Én akkor gyros tál, jobb volt az átlagnál, de élve attól, milyen durván kiosztottak a másik Ekerben, hogy itt nem lehet fényképezni, hát nem fényképeztem. csak azt a fát, amelyik beszorult ide. Szép, szép, hogy nem vágták ki, hanem köré építették a házat, de be van betonozva a tetőbe ez a platán, és így is fog elpusztulni, bilincsben. Csoda, hogy most éppen új hajtásokat hozott, a kis zöldek keresik kétségbeesetten az utat a szabadság, a Nap felé.
2019. március 11.egyedül járt itt 35 Szóval, ajánlom is, meg nem is. Ha nem, akkor azért nem, mert semmi érdekes nincs benne, ahogy az előttem szóló kolléga írta, abszolút semmiféle kurd különlegesség nincs, egy átlagos Közel-keleti típusú étterem. Gyros, falafel, ilyenek. Nem volt rossz, de nem volt emlékezetesen jó sem. Az asztal egy picikét maszatos volt, a tálca picit törött és picit foltos.
Az evőeszköz viszont ragyogóan tiszta. A személyzet éppen arról beszélt háromszögben körülöttem, valamelyik vendégről lehetett szó, hogy bezzeg régen ez nem így volt, ha valaki bement egy étterembe, az rendesen, tisztelettel viselkedett, adnának ők katonaságot ezeknek, majd ott megtanulnák. . . stb. A lány a pultban viszont nagyon kedves volt, meglátta, hogy az egyik kezem gipszben van, azonnal kiugrott és hozta a tálcámat, ahová csak kértem.
2019. március 8.egyedül járt itt 45 Ma arrafelé voltam éhes, az Aurórában elfogyott a kaja, mikor ott szerettem volna enni, és ismerősöm ezt ajánlotta, hogy ide menjek inkább át. Hittem is, meg nem is bántam meg. Jóféle kis pakisztáni étterem árválkodott a sarkon, azért árválkodott, mert jöttömkor nem is volt más vendég, csak én. Pedig nagyon rendben van a hely.
A kiszolgálás megfelelően figyelmes, a srác elég sok nyelven beszél, és amíg ott voltam, változatos nyelvű vendégek tértek be később, jól el is boldogult velük. Bárányt ettem rizzsel, meg bizonyos joghurtos mártással, jó döntésnek bizonyult. Elég sok is volt, csodák csodája, még hagytam is a tányéromon, pedig nem szoktam. Az árral sincs semmi baj, teljesen rendben van. Ajánlom másnak is, nem egy csúcskategória, de egy korrekt hely!
2019. március 6.egyedül járt itt 35 Csak ezért el ne gyere ide! Ez a büfé az idők kezdete óta fent van a János Kórház felső végén, később épült, szerintem az erősebb konkurenciája, a lenti, bejárathoz közeli, nagyobb étterem-büfé. De van ebben itt fent egy adag retró báj azért. Én ügy emlékszem, 50 éve is itt volt, meg ma is.
Szendvicskínálat és édesség elsősorban, zsúfolt kis üzlet a pusztuló, romos kórház részeként. Most egy vagdaltas szendvicset ettem, a legutolsó a polcról, frissen gipszelt kézzel, a délután közepén. Meg egy üdítőt hozzá. A szendvics visszafogottan volt finom. A kisház elé ki lehet ülni kávézni és dohányozni, nézni a romos kórhuzat.