Ugor egyéb értékelései

Értékelései
5
70
273
188
31
1
2778

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg Ugor értékeléseit!

Olvasd el Ugor egyéb értékeléseit!

Ugor értékelései

2018. novemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2018. november 30. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Valahogy kétszer is idekeveredtem az elmúlt hetekben és azt hiszem, feltétlenül említést érdemel, a múzeumok, egyéb helyek között. Az a típusú beépített tér, amivel egyre több helyen találkozhatsz, hogy régi egy gangos ház belső udvarát befedik, közösségi térré alakítják, így mentve meg értékeket a múltból és teremtve bele modern élhetőt.
Megosztom
2018. októberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2018. október 19. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Azt hiszem, számtalanszor elmentem már mellette. Tapolca felől a legelső, impozáns épület. Csak nem esett le, hogy ez valami látogatható hely. A kanyarban, amikor beérsz a településre a nagyegyenesről, inkább nagyon figyelsz és fékezel, nem annyira a környezetet bámulod. De most bementem és egyik ámulatból a másikba estem.
Megosztom
2018. októberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2018. október 6. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Nem tudnék mást adni a Magyar Nemzeti Múzeumra, csak ötöst. Még akkor is, ha éppen túrják a kertjét, éppen akadályok vannak itt és ott, de amit találok benne sokszor az fantasztikus! Régen itt láttam a magyar koronát is, a koronázási ékszerekkel. Most éppen a Seuso-kincsek vannak kiállítva, de miért is érdekelnének, ha éppen most van a World Press Photo kiállítás?
Megosztom
2018. szeptemberben, barátokkal járt itt
Értékelt: 2018. szeptember 30. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Rippl-Rónai József az egyik legnevesebb festőnk. Ha alkalom kínálkozik, hogy a keze vagy a lába nyomát megcsodáljuk vagy kövessük valahol, persze, hogy meg is tesszük! A szép ősz és Kaposvár ma módot kínált erre. De mégsem a múzeumba mentünk, hanem a házba, ahol élt. A képeit már többé vagy kevésbé ismeri az ember, a képek születési körülményeit nem annyira.
Megosztom
Nem tudhatod, hogy mit veszítesz -

Zselici Csillagpark Zselickisfalud

2018. szeptemberben, barátokkal járt itt
Értékelt: 2018. szeptember 30.
Ha csak egy alkalom kínálkozik rá, hogy ezt megnézd, el ne mulaszd! Hatalmas, ötfogásos vacsora után, feketesötét igyekezet a Zselic erdejében a Kardosfa Hoteltől, botladozva, bosszankodva, félve, odaérve és láss csodát! ! A Csillagpark szakemberei két csoportra osztva a látogatókat, odaszegeztek bennünket az éjszakába, tátott szájjal az éget bámulva.
Megosztom
Hiánypótlás, ajánlattal -

Pajta Múzeum Szentbékkálla

2018. szeptemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2018. szeptember 12. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
A környéken kószáltam néhány hete, panziókat, éttermeket néztem, meg hát a feledhetetlen vidéket, az eső szemerkélt is éppen, amikor rátaláltam az út mentén erre a helyre. Nincs eldugva, a település főútján van, de még nem fedezték fel sokan. Kapu szélesre tárva, ember nincs a környéken, séta a zöld udvaron át, és a pajtából, ami tényleg egy pajta, kopácsolás hallatszik.
Megosztom
2018. augusztusban, csoporttal járt itt
Értékelt: 2018. augusztus 17. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
A közvetlen környék egyházi intézmények egész sorát rejti, utcákon át találkozhatunk idetartozó oktató, képző helyekkel, vendégházzal, püspöki palotával, de nyilván a püspökség egészének koronája maga a székesegyház épülete. Hosszú története van annak, mint minden hasonló intézménynek, alapítják, átépítik, háborús sérülést szenved stb.
Megosztom
Érzelmi és értelmi élmény -

Püspöki Palota Vác

2018. augusztusban, csoporttal járt itt
Értékelt: 2018. augusztus 17. - 2 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Az emberek ritkábban látogatnak püspöki palotákat, mint templomokat vagy múzeumokat. Van, amelyik nem is annyira látogatható. Dr. Beer Miklós váci püspök viszont nem feltétlenül olyan, mint bármelyik másik egyházi méltóság, közismerten nagyon kedves, nagyon közvetlen ember, igazi humánus lélek, aki sok szempontból inkább vall eredeti, a hit gyökerére emlékeztető tanokat, mint kollégái.
Megosztom
Galéria és Frida Kahlo -

Magyar Nemzeti Galéria Budapest

2018. augusztusban, a párjával járt itt
Értékelt: 2018. augusztus 4. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Gondolom, a legtöbb embernek a Magyar Nemzeti Galéria nem egy és ugyanaz, hanem rendre az időszakos kiállítások miatt is megy oda. Így voltunk már többször például Múzeumok Éjszakáján Munkácsyt ámulni, vagy máskor Ferenczy Károlyt, Rippl-Rónait, vagy például Modiglianit. Most az aktuális ok Frida Kahlo volt, amiért felzarándokoltuk a Budai Várba.
Megosztom
Valahogy másképp képzeltem -

Bőszénfai Szarvasfarm Bőszénfa

2018. júliusban, a párjával járt itt
Értékelt: 2018. július 24. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Némi csalódás. Azt hittem, itt aztán valami hatalmas rudlik száguldják a mezőt, és valahogy emberközelbe is kerülnek, megfigyelhetők, miközben élvezik az életet. Nem is tudom, miért hittem így… talán azért, mert nekem is volt már olyan élményem spontán, hogy szarvasak százai megjelentek az erdőszélen és csak rohantak és rohantak számolatlanul.
Megosztom
4 oldalon / 31 találat


TérképX