Ugor egyéb értékelései

Értékelései
7
147
514
324
69
1
4871

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg Ugor értékeléseit!

Olvasd el Ugor egyéb értékeléseit!

Ugor értékelései

2020. novemberben, a párjával járt itt
Értékelt: 2020. november 8.
Ma megpróbálkoztam ezzel a romtemplommal. Amúgy templom-, kolostor-, apátság-, stb. romokkal tele van az ország, csak fel kell fedezni őket. Néha vadregényesen szépek, néha érdektelenek is vannak. Ez egy közepes a sok közül. Nem lehet közel menni autóval, a felfelé vezető utcákból kétszer is elzavartak, hogy tűnjek el innen, ez magánterület.
Megosztom
A romok romjai -

Hegyesdi várrom Hegyesd

2020. szeptemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2020. október 27.
Leereszkedvén a hegyekből, először megcsodáltam a hegyesdi tavat, azután kedvet kaptam arra, hogy megmásszam a várhegyet is. Nem egy híres hely a hegyesdi vár, tulajdonképpen 500 éve nincs semmiféle jelentősége, amikor a magyarok kiverték innen a törököket, annyira leromlott, hogy nem építették újjá, inkább lerombolták végleg. Valaha magánvár volt, most az erdőé.
Megosztom
2020. októberben, a párjával járt itt
Értékelt: 2020. október 27.
Gödöllő végén van Máriabesnyő, sokan talán nem járnak arra, mióta megépült az M3-as sztráda, de akik ismerik a helyet, meglátogatják gyakran. A hely a Mária-zarándokút része, állomása. Több, mint egy templom, a környezete inkább egy nagyobb látogatócsoport fogadására kialakított együttes lenne.
Megosztom
Találkozás a feudalizmussal -

Schossberger-kastély Tura

2020. októberben, a párjával járt itt
Értékelt: 2020. október 25.
Egyszer túl korán érkeztem Gödöllőre egy vizsgáztatásra, és nyertem pár szabad órát, így ellátogattam Turára és felfedeztem a kastélyt. Nagyon izgalmas élmény volt, a portán lévő őr azt mondta, hogy menjen csak nyugodtan, nézze meg, aztán vigyázzon magára! Romantikusan érdekes volt, valami Angelina Jolie-kiállítás volt benne, a lépcsőkön, a falakon plakátok, én nagyon nem éreztem a romokhoz illőnek, de ezt találtam.
Megosztom
Kaland északon -

Nógrádi vár Nógrád

2020. októberben, a párjával járt itt
Értékelt: 2020. október 24. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Ez is egy régi tartozásom volt önmagam felé. Már több nógrádi várban voltam, ebben eddig miért nem? Igaz, ma ködborongós volt az ősz, nem látszott tökéletes kirándulóidőnek, várból kinézni, távoli ködöket látni nem olyan nagy élmény, mint tiszta időben. Ráadásul a vár és környéke sem volt valami tiszta, nemcsak a panoráma.
Megosztom
Kellemest a hasznossal -

Halász-kastély Kápolnásnyék

2020. októberben, a párjával járt itt
Értékelt: 2020. október 18.
A hely felfedezése - kicsit áttételesen - Pataki Ágihoz köthető, ő hívta fel a figyelmünket a kastélyra és benne lévő kiállításra. Nem kell több útmutató ehhez, még nem láttuk a Halász-kastélyt, szép őszi kirándulás. . . szezonja van éppen! Kellemes időben találtuk a meg a helyet, nem volt ennek ellenére sok ember a környéken, szabad parkolóhely is van a kastély körül bőven.
Megosztom
2020. szeptemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2020. október 2.
Szép őszben Sümegen barangolván ráakadtam egy feliratra, mely tudatta velem, hogy itt ér össze Magyarország meg Afrika. Ez csak felkelti az érdeklődést, nem? A vadgesztenyefák alatt szólt két idősebb ember, hogy egy csoport van bent, én meg csak pislogtam, hogy ez mit jelent, hogy nem szabad bemenni? De, lehet, csak egy csoport van bent. Így aztán bementem.
Megosztom
2020. szeptemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2020. október 2. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Különös, hogy hány ilyen templom- vagy kolostorrom van szerte az erdeinkben. Mekkora munka árán épültek ezek a vadonban valaha? Ha Sáskáról elindulunk az Agár tető felé az úton, ami gyalog, kerékpárral, de szükség esettén még autóval is járható, egyszer csak megpillanthatjuk a Szt. Jakab forrás feliratot. Itt a helyünk.
Megosztom
2020. októberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2020. október 2. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Valahol Tihany és Aszófő között, de inkább Aszófő határában van egy tábla az országúton, ott, ahol a vasúti sín keresztezi az utat, ami útbaigazít a rom felé. Ez a település széle. Az utolsó 1-200 méteren kiírás jelzi, hogy behajtás csak önkormányzati engedéllyel. Nem nagyon van hol itt leparkolni, de azért mindenki megoldja valahogy.
Megosztom
2020. szeptemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2020. október 2. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Azt hiszem, viszonylag kevesen tudják, hogy Dörgicsén három romtemplom is van. Mert, hogy a neten sokszor össze is tévesztik őket. Ez az un. Kisdörgicsei a legfelsőbb, legészakibb a három közül, és a legkevésbé látványos is. Nem olyan méltóságteljes, mint társai. De ezek szerint, egymástól egy-két kilométerre buzgó hitélet zajlott e tájon egykoron.
Megosztom
7 oldalon / 69 találat


TérképX