Ugor egyéb értékelései

Értékelései
7
117
451
275
51
1
4091

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg Ugor értékeléseit!

Olvasd el Ugor egyéb értékeléseit!

Ugor értékelései

Különleges hely -

Mádi zsinagóga Mád

2020. júliusban, a párjával járt itt
Értékelt: 2020. augusztus 3. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Egészen sajátos, hogy ilyen történelemdarabkákat lehet találni valahol a hegyek között. Valahogy most olyan elképzelhetetlen, hogy a csodarabbik itt éltek, ebben a házban, a magyarországi haszid zsidók egy ilyen különös zárványt alkottak a múltban, még az országban máshol tomboló zsidótörvények sem jutottak el hozzájuk, nem hatottak rájuk egy jó darabig.
Megosztom
Szobor a város felett -

Áldó Krisztus szobor Tarcal

2020. júliusban, a párjával járt itt
Értékelt: 2020. augusztus 3.
Mindeddig még elkerült engem ez a szobor, vagy csak én kerültem el őt, de kétségtelenül egy különleges nevezetesség, látványosság. Az Európa Unió pénzéből épült, szépen ki van építve a hozzá vezető út, sok pihenővel, nagyon kellemes környezettel. Jézus úgy áll a város felett, mint Rióban, de itt nincs kitárva a keze, itt áldásra emeli.
Megosztom
2020. júliusban, a párjával járt itt
Értékelt: 2020. augusztus 1.
Nehéz meghatározni, hogy egy pár falrészből álló várromon mi tetszik vagy mi nem. Talán az út odáig egy érdekesség, felfedezni valamit, ahol még nem voltál. Kilátás a tájra, itt nincs belépődíj, ajándékbolt, csak a falak maradványa, meg a fantázia, hogy mi lehetett itt egykor és miért ide építették? A bakonyi várak egyike volt. Egyszer érdemes ide is ellátogatni.
Megosztom
2020. júliusban, a párjával járt itt
Értékelt: 2020. július 31. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Többek között ezért jöttünk Tolcsvára, kerestük és meg is találtuk. Szép, nagy parkolója van, és nagyon kulturált belső tere, felkészült személyzete. Kevés helyen gondolják komolyan a közösségi terekben a maszkviselést, itt szigorúan veszik, nagyon helyesen. Járványidőszak van. Jó dolog, hogy az állagmegóvást a cipőre felhúzható papucsok is szolgálják.
Megosztom
2020. júliusban, a párjával járt itt
Értékelt: 2020. július 31. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Elmentünk a végtelenbe, hogy megnézzük ezt a látogatóközpontot. Szinte nem találtam ott semmit. Befizettük a belépőt, ezért hosszú, értelmetlen, szabadtéri folyosókon mentünk végig minden ok nélkül, igaz, a tóra van kilátás és az tényleg szép, de a belső térben egy jókora csalódás várt. Nem találtuk semmit.
Megosztom
Véletlen műve -

Szár-hegyi kilátó Ugod

2020. júliusban, a párjával járt itt
Értékelt: 2020. július 20.
Az az igazság, hogy az úgynevezett "bakonyi gyilkos tavat" kerestük Ugodon, amit a neten már párszor láttunk, mint érdekes kirándulóhelyet, és senki nem tudott helyben útbaigazítást adni. Az a néhány ember, akit sikerült megszólítani, csak tekergette a nyakát, maflázott, de végül valaki mondta, hogy menjünk az iskolához, ott van tábla, mutatja a irányt, bent van az erdőben.
Megosztom
2020. februárban, csoporttal járt itt
Értékelt: 2020. február 11.
Mivel számtalan alkalommal voltam korábban ebben a múzeumban, talán fél évszázada járok ide, ma egy olyan napon voltam itt, amikor a többi kiállítótermet nagyvonalúan hanyagoltam, és csak a Rubens, Van Dyck kiállításra koncentráltam. Hétfő van, ilyenkor minden múzeum zárva van, de mivel ez az időszakos tárlat már csak rövid ideig látható, így nyitva voltak, teljes árú belépőt kellett venni, de csak a jelzett részre lehetett ezzel ma bemenni.
Megosztom
2020. februárban, kollégákkal járt itt
Értékelt: 2020. február 9.
Gyerekkoromban egy saroknyira laktam az Állatkerttől és éves bérletem volt, mindig kijártam ide. Ma egy tanítványommal látogattam ki, aki nem volt még állatkertben, hát akkor legyen ez a program. Ma már egészen másképp látom ezt a helyet. Nyomorúságos életnek érzem, hogy ott a szerencsétlen fogoly, bámul ránk, és innen mindenki mutogat neki, meg grimaszokat vág.
Megosztom
Része a történelmünknek -

Esztergomi Bazilika Esztergom

2019. decemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2019. december 8. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Azt gondolom, hogy már sokan, sokszor jártunk ezen a helyen. Magyarország egyik főtemploma, nem csak szakrális, de talán politikai értelemben is. Engem sokszor lenyűgöz, és ha erre jártam éppen, és ködös tél ült a tájon, turista viszont egy sem akadt a környéken, pont kapóra is jött, hogy megálljak és benézzek ide. Éppen építik, tatarozzák.
Megosztom
2019. novemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2019. december 2. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Az úgy alakult, hogy volt egy programom, véget is ért, és a Duna partján villamosoztam éppen és lett volt egy következő dolgom is egy-másfél óra múlva, és tanakodtam, hogy akkor most hazamenjek vagy sem, a kettő között. És akkor beugrott a képbe, hogy a belvárosi főplébánia homlokzatára óriási betűkkel fel van írva, hogy OPEN 0-24.
Megosztom
6 oldalon / 51 találat


TérképX