Ugor egyéb értékelései

Értékelései
6
102
411
241
43
1
3745

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg Ugor értékeléseit!

Olvasd el Ugor egyéb értékeléseit!

Ugor értékelései

Része a történelmünknek -

Esztergomi Bazilika Esztergom

2019. decemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2019. december 8.
Azt gondolom, hogy már sokan, sokszor jártunk ezen a helyen. Magyarország egyik főtemploma, nem csak szakrális, de talán politikai értelemben is. Engem sokszor lenyűgöz, és ha erre jártam éppen, és ködös tél ült a tájon, turista viszont egy sem akadt a környéken, pont kapóra is jött, hogy megálljak és benézzek ide. Éppen építik, tatarozzák.
Megosztom
2019. novemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2019. december 2.
Az úgy alakult, hogy volt egy programom, véget is ért, és a Duna partján villamosoztam éppen és lett volt egy következő dolgom is egy-másfél óra múlva, és tanakodtam, hogy akkor most hazamenjek vagy sem, a kettő között. És akkor beugrott a képbe, hogy a belvárosi főplébánia homlokzatára óriási betűkkel fel van írva, hogy OPEN 0-24.
Megosztom
2019. novemberben, csoporttal járt itt
Értékelt: 2019. november 27.
Néha meglepő környezetben találunk izgalmas dolgokat. A Godot Galéria egy volt ipari monstrum romtelepében rejtőzik, és az ad a látogatásnak még külön aktualitást, hogy éppen ott zajlik a Heti Betevő javára felajánlott művek bemutatója és az aukcióra beérkezett képek kezdeti megtekinthetősége.
Megosztom
Most végre megálltam -

Cziráky-Kastély Lovasberény

2019. októberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2019. október 22. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Elég sokszor elmentem előtte, azt hiszem. Most végre gondoltam egyet, visszafordultam és megálltam. Hatalmas kastélykert, itt-ott egy-egy autó parkol az árnyékban, ha tud, köztük én is. A kastély eléggé lepukkant állapotban van, néhány helyi erő ücsörög a kapu előtt, valami belépőt szednek. 200 forint, nem egy összeg. De nem is nagyon látsz semmi különöset.
Megosztom
2019. októberben, barátokkal járt itt
Értékelt: 2019. október 7. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Azt hiszem, a kezdetek kezdete óta ismerem. Mióta létezik. Természetvédelmi major, a magyar állatok bemutatóhelye. Vannak/voltak állatok, amelyek viszonylagos szabadságban kóborolhatnak itt, egy zártabb területen szamarak vagy juhok, és persze vannak elítéltek is, zárt kis ketrecekben.
Megosztom
2019. szeptemberben, barátokkal járt itt
Értékelt: 2019. október 6.
Nem téveszthető el, az úton van, ahogy a községbe bejövünk, rögtön az elején. Elgondolkodtató, impozáns építmény, erre járt valaki és a kedvéért felépítettek egy ekkora kőkaput. Mellette egy templom áll, fent egy kis dombon. Aki pl. a szabadkígyósi kastélyba jön, mindenképpen találkozhat ezzel, megáll és kiszáll, hogy mi is ez az izé, menet közben nem lehet elolvasni a feliratát.
Megosztom
2019. októberben, barátokkal járt itt
Értékelt: 2019. október 4.
Úgy emlékszem, régebben nem volt ez nyitva vagy nem volt kész, vagy nem is tudom. De most impozáns, igazi látványosság kívül is, meg belül is. Szépen felújított kastély. A belépés egy kissé bonyolult, még nem bejáratott dolog, mindenféle kombinációban lehet jegyet kapni, van a toronyba, állandó, meg időszakos kiállításra, és az automatáknál össze-vissza lengetik a leolvasók előtt a vonalkódos jegyeket az ügyetlenebbek.
Megosztom
Érdekes, hogy még nem -

Vármúzeum Gyula

2019. szeptemberben, barátokkal járt itt
Értékelt: 2019. október 3.
Csodálom, hogy még senki nem írt róla, pedig a gyulai éttermekben sokan jártak, az írások szerint. A gyulai vár fura egy építmény. Az ember nem ilyen várakat szokott találni országszerte, nem ilyen épet, nem ilyen kicsit, és nem ilyen fura helyen állót. De mindennek megvan a maga legendája, itt is legyőzött 1000 magyar vitéz 6000 törököt.
Megosztom
2019. szeptemberben, barátokkal járt itt
Értékelt: 2019. október 1.
Különböző állapotokban láttam a kastélyt, volt, hogy be is mehettem és megcsodálhattam ott is, máskor meg csak kint rekedtem, és körbesétáltam. Most, az utolsó hétvégén nagy átalakításokba futottam bele, fel van ásva az egész park, tele van munkagépekkel a vidék, mindenhol le van kerítve. mint építési terület, de azért, ha elég bátor vagy, közelebb is lopózhatsz valahogy.
Megosztom
Jobb, több, mint gondoltam -

Kis-Balaton Ház Zalavár

2019. júliusban, a párjával járt itt
Értékelt: 2019. július 29.
A Kis-Balaton felfedezése közben akad ez az információs centrum az utunkba, és abszolút hiba volna kihagyni! Szépen megépített környék, árnyas parkolóval, kicsit fura magyaros templomvalamivel, Cirillel és Metóddal a Bolgár Népköztársaság jóvoltából, de a bemutatóház abszolút jó élmény! Ízlésesen, szellemesen elhelyezett belső térben nagyon szórakoztató, informatív, a legtöbb, ami kihozható ebből.
Megosztom
5 oldalon / 43 találat


TérképX