. . ) Na, de érkezzünk végre meg Fekedre, ebbe a káprázatos múzeumfaluba, és üssük be az orrunkat a Trabert Hofba, aztán tántorogjunk a meglepetés erejétől. Gyönyörűen felújított sváb ház, pár lépésre a település központjától. Igazából nyitva is van, meg nem is. Azaz. . . persze, hogy nyitva van, csak valahogy most tél van, hétköznap van, és nem üzemel teljes gőzerővel. Konyha is van, minden működik, meg egy kicsit takarítás is van, átalakítás, szóval, nem pontosan azt a képet mutatja, amit teljes pompájában. De belemerülni roppant érdekes. Először is a név. . . tételezzük fel, hogy nem tudod, hogy mi az a stifolder. . . na, hát azért írok, hogy elmagyarázzam. Gábor, a házigazda elképesztően jó arc, kellemes azonnalhaver-típus, érzed rajta, hogy neki ez szenvedély, küldetés, értékteremtés, a megtalált saját hely. A stifolder meg a baranyai sváb kolbász vagy szalámi, ami annyira jó, hogy elalélsz. Van anyag róla bőven a neten. Na, de más nézni, meg más enni. Azt mondja a mester, hogy külföldön sokkal nagyobb ismertséget, sőt, elismerést sikerült kivívniuk, mint idehaza. Na de. . . ez volt Magyarország legjobb szalámija 2018-ban. Londonban elismerések, Horvátországban arany minősítés. . . na, de majd megnézed, ha érdekel. Amit a képen látsz, a négy szalámi szeletelve, az első három mangalica, a negyedik szürkemarha. Sütöttek nekem a lányok a kóstolóhoz friss sváb péksüteményeket, és meg rögtönzött szertartás keretében magamhoz vettem az áldást. Azután nyüszítve könyörögtem, hogy de igen, vinnék haza, kérek, persze, mindegy mennyi, csak mindből legyen benne, és hát a feleségemnek is azt hiszem sikerült valamit átadnom ebből. Amúgy máskor más fogások is vannak, erről is van tájékoztató bőven, ehetsz itt még csodákat, meg szállás is éppen bontakozik ki, meg egy békés, kedves agár is sétál a lábaid mellett közben, kávéztam is, jó étvágyat kívántam a dolgozóknak, jól bevásároltam a helyi lekvárokból, és élményekkel, ízekkel gazdagabban távoztam, rendkívül jó érzéssel.