2020. októberben, a párjával járt itt

Értékelt: 2020. október 31.
A Lila zongora már sokadik tulajdonos-váltáson megy keresztül, mostani neve Horváth Kertvendéglő. Viszonylag gyakran járunk ide, de a legfrissebb váltás óta először, kíváncsian az új konyhára. De nagyon nagy csalódás volt. Most tekintsünk el attól, hogy a helyiség nagy része éppen átalakítás alatt van. Egy pincér volt a műszakban, ezért a kiszolgálás nem volt gördülékeny.
2019. áprilisban, a párjával járt itt

Értékelt: 2019. április 11. -
1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Az Étterem hét keretében foglaltunk asztalt először. A fix 3. 900 Ft-ért 3 előétel, 3 főétel és 2 desszert közül lehetett választani. De amit én választottam (Sertésszűz zöldfűszeres kéregben, őszi zöldségekkel) kiderült, hogy nincs. ,,Alternatívakén" felajánlották, hogy csirkemellből elkészítik. Kaptam egy natúr csirkemellet egy kis cékla- és zellerpürével.
Hát nem pont ugyanaz a kategória sem ízben, sem árban. Kompenzációt nem ajánlottak fel. A desszert (Somlói piskóták) borzasztóan édes volt, nem is tudtam megenni. A kiszolgálás nem ment flottul, sokat kellett várni, holott az étteremben rajtunk kívül még egy asztalnál ültek. Mivel akkor nem voltunk elégedettek, amit [moderálva - a szerk. ] meg is írtam, a séftől kaptam egy levelet, hogy szeretnék jóvá tenni, meghívnak a partneremmel egy tetszőleges időpontban. Ez tegnap este jött el. Úszott a konyha, kapkodós volt a kiszolgálás, ettől kényelmetlenül éreztük magunkat. Az ételekkel minden rendben volt, a gulyásleves tartalmas, kellemesen csípős volt, a sertésszűz pont megfelelő állagú, viszont a meghívás nem is értem, miről szólt, mivel a számlát ugyanúgy kihozták -megjegyzem, szándékunkban állt eleve fizetni, ezért nem is tettük szóvá. Az viszont fura, hogy a 15. 190 Ft-os végösszeg (2 leves, 2 főétel, 1 dl bor, 3 ásványvíz, 2 saláta ára) 1825 Ft-nyi szervízdíjat tartalmaz, és emellett simán elteszik a borravalót is. Máshol ezt szervízdíj mellett nem teszik. Nem hiszem, hogy törzsvendégek leszünk. A hely maga egyébként szép, nívós, kellemes terasszal, kilátás közvetlenül a Dunára.
Hasznos volt ez az értékelés?
Végre Esztergom is kilépett a komfortzónából
- 2015. októberben, a párjával járt itt

Értékelt: 2015. október 8. -
5 látogató hasznosnak vélte az értékelést
A Koriander Vendéglő séfje nem okj-s gyorstalpalón tanult meg főzni. Látszik ez az étlapon, az átgondoltan megkomponált, nagyon egyedi íztársításokon. Minden étel saját köretet kap, egyik sem hasonlít a másikhoz, és az ember nem is tudja eldönteni, hogy a sok különlegességből melyiket kóstolja meg előbb.
2015. júliusban, a párjával járt itt

Értékelt: 2015. augusztus 21.
Rendszeresen visszajáró vendégként már többedik alkalommal adok egy utolsó esélyt a helynek, de most már tényleg nincs tovább, amíg új személyzet nem lesz, biztosan nem megyünk ide többet. Egy teljesen kongó étteremben várni kell a pincérnőre. Várni, mert épp a pultot támasztva cseveg a többi alkalmazottal.
Aztán amikor már végre hozná a főételt, megcsörren a telefon, mire ő leteszi a tányérjainkat a pultra és felveszi a telefont! Az már cseppet sem meglepő, hogy nem azt hozza, amit kértem: velővel töltött bordát kértem, és gazdagon (póréval, gombával, sonkával) töltöttet kaptam, amiben a velő íze egészen elveszik, pedig én arra vágytam volna. Miközben ettünk, a kisasszony elővette a mobilját, és leült vele az egyik vendégasztalhoz, ott nyomkodta. Az étel minősége közepesnek mondható, bármelyik gyakorlott háziasszony hozza ezt a szintet, ezért nem érdemes étterembe menni. Egészen kellemetlen estét sikerült szereznie a helynek és a személyzetnek.
Ideális törzshely lehetne
- 2015. augusztusban, a párjával járt itt

Értékelt: 2015. augusztus 21.
A Filiben már jártam néhányszor évekkel ezelőtt, de akkor más tulajdonosa és neve volt. Most teljesen véletlenül választottuk ezt a helyet a 40 fokos kánikulában, és bár kint ültünk le, szerencsére átlengte annyira a szél, hogy nem volt elviselhetetlen (bent is lett volna hely, de nincs légkondi).
Első pillantásra barátságosnak tűnt, a falon Esztergom jellegzetes épületeit ábrázoló freskók, minden asztalon egy magazin, ami remek ötlet, hiszen aki kevéssé volt éhes, az a receptes újságokat forgatva garantáltan éhesebb lesz. Bár nem kérdeztünk rá, de határozottan úgy tűnt, hogy a pincér maga a tulaj. Vagy ha nem, akkor hát baromi jó a szakmájában, mert pont úgy éreztük, mintha a házigazdánk lenne. Javasolt, kérdezett, érdeklődött azon felül is, mint az egy pincérnek sajátja. Sajnos szűkített étlappal működtek, elég kicsi volt a választék, de azért találtunk kedvünkre valót. Én görög gyümölcslevest kértem tejszínhab nélkül (nem értem én a tejszínhabos gyümölcslevesek lélektanát, de ez egy másik történet), ami kis csészében érkezett ugyan, de tele volt meglepetéssel. A gyümölcsök apróra voltak vágva, és nem valami teszkógazdaságos dobozos izéből készülhetett, némelyiket fel sem ismertem ízről-színről. A teteje pirított édeskalács-kockákkal volt megszórva, talán mandulás lehetett, mert ropogott benne valami. Főételnek mindketten baconbe tekert csirkét ettünk, én salátával, a párom sült krumplival. Szerintem én jártam jobban, bár a lilahagymát engedték eluralkodni a salátában, jó lett volna, ha az is egy kicsit fantáziadúsabb, de a hús teljesen rendben volt. Még biztosan visszatérünk ide, remélem, akkor már rendes étlapról választhatunk.
Hasznos volt ez az értékelés?
Nehéz utazás után finom étel
- 2015. augusztusban, családjával (gyerekekkel) járt itt

Értékelt: 2015. augusztus 21. -
3 látogató hasznosnak vélte az értékelést
A Vaskapu nem az a hely, ahova csak úgy véletlenül betéved az ember, hiszen nincsen szem előtt, ráadásul éppen feltúrták az odavezető utat, így még nehezebb eljutni a célig. A teraszról gyönyörű kilátás nyílik a Dunára, már ezért megéri ellátogatni ide. A gyerekek is rögtön meg vannak véve: kecskéket és tengerimalacokat lehet csodálni és kis szerencsével simogatni.
Öten voltunk itt, mindannyian mást rendeltünk: mackósajttal töltött csirke, baconbe tekert szűzérme, mandulás-szezámos csirke, bolognai spagetti, és gazdagon töltött csirke volt a rendelés. Mindenkinek ízlett az étele, az adagok bőségesek voltak, köretként pedig a szokásos elvártnál jobb ízű, minőségű volt a vajas törtburgonya, a krokett és a chipsburgonya is. Egyedül a bandákban érkező darazsakkal gyűlt meg a bajunk, miattuk nem a teraszon élveztük a pompás kilátást, hanem bent kényszerültünk enni, de ez persze nem a hely hibája.
2014. novemberben, csoporttal járt itt

Értékelt: 2014. november 24.
Sajnos Esztergomban a vendéglátóhelyek nem igazán vendégbarát időpontban vannak nyitva. Este 10 után egyedül a Múzeum Koktél bárt találtuk nyitva a központban, ezért ide tértünk be egy kisebb baráti társasággal fél 11 tájban. Rajtunk kívül még 2 asztalnál ültek. 2 üveg minőségi bort fogyasztottunk némi üdítővel és ásványvízzel, és ittunk volna többet is, de éjfélkor egész egyszerűen lekapcsolták ránk a villanyt.
A hely csak a régi hírnevéből él meg
- 2014. augusztusban, családjával (gyerekekkel) járt itt

Értékelt: 2014. augusztus 23. -
2 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Az étlap szegényes, és még abból a kevésből sem volt minden választható. A felszolgálás finoman szólva is akadozó, a pincér pökhendi. A fokhagymakrémlevesben szó szerint megállt a kanál. A gyerekek rántott húsa rágós volt, a hús alatt bújt meg a pár szem állott főtt krumpli. A grillezett zöldség tocsogott az olajban.