A Várcsárda Sümegen a Sümegi vár lábánál található, és a várközeli környezet különleges hangulatot kölcsönöz az étteremnek. A belső tér tágas, korhű ruhákat viselő felszolgálók és a cimbalmos, élő zene hozzájárul a hagyományos csárda jelleghez. A külső részen árnyas ligetben elhelyezkedő asztalok kényelmesek, a kinti rész hangulata is kellemes. A kiszolgálás gyors és figyelmes, a személyzet udvariasan segít az ételválasztásban.
Az ételválaszték magyaros, a menü gazdag, és az adagok bőségesek; a halászlé, a gulyás és a házias fogások gyakran kerülnek az asztalra. A belső és külső területek összhangja mellett a Várcsárda Sümegen ár-érték aránya reális, és a minőséget tükrözi. Családok számára is ideális a játszósarok, a kert és a környezet, ahol a gyerekek is találnak elfoglaltságot. A régi idők hangulatát idéző enteriőr és a történelmi környezet (Kisfaludy Mór emléke) különleges élményt ad a vacsorához. A kerthelyiség és a fedett terasz nyáron kellemes menedéket nyújt a melegben is, miközben élő zene színesíti a napot. A vár környezetében végzett programok után a Várcsárda Sümegen jó kiindulópont a nap lezárására vagy egy ebédre/ vacsorára. Összességében a Várcsárda Sümegen autentikus magyaros hangulatú hely, gyors kiszolgálással, kitűnő ízekkel és kellemes környezettel várja a vendégeket.
A vár megtekintése után, kézenfekvőnek tűnt, hogy a Várcsárdában ebédeljünk. Az árak kicsit magasabbak, de nem vészesen. Kedves kiszolgálás, minőségi ételek. Mindenféle fizetési lehetőség.
Mielőtt meglátogattuk volna a várat betértünk ide egy ebédre. A hely szép, hangulatos élő zene is volt. Cimbalom! :) A kiszolgálás elegáns az ételek nagyon finomak! Ajánlom ezt a Csárdát! Vár látogatás előtt vagy után ide érdemes betérni! A Csárda mellett van egy állatsimogató , játszótér! Szuper elfoglaltság kicsiknek és nagyoknak!
Nyári nyaralás- sümegi vár tövében elfáradva. . Egy izéléses, hangulatos udvarba lépünk. Nagy árnyas fák alatt fa asztalok és székék, tiszta hely. . A felszolgálók korhű ruhában járnak. . . Gyorsan hozzák a finom ételeket. . Gyümölcs leves, egy személyre tervezett tálból- amin bőségesen találunk többféle húst-két személy jó lakik.
Már második alkalommal jártunk az étteremben. Mindkét alkalommal finomak voltak az ételek, és az adagok is bőségesek. Az étlapon érdemes lenne kicsit változtatni, pl. a gyerek menük között a rántott camembert sajt kicsit furcsa. . . szerintem kevés gyerek van, aki a camembert-et szereti.
Nagyon kellemes környezetben, a vár lábánál, kifejezetten nagy adagokat adnak, és amit ettünk, mind finom volt, mondjuk ezt az árszínvonala is tükrözi. Külön pozitívum, hogy a gyerekeknek van odakészítve egy játszó sarok, mindenféle játékkal, hogy ők is el tudják foglalni magukat.
Nem titkolom a jó vélemények alapján választottam a helyet egy finom szombati ebéd elfogyasztására. Azt gondoltam a "Várcsárda" fenn lesz a várban, de nem hanem mindjárt a várhoz vezető parkolónál található. Így aztán mivel a várlátogatás is terveinkben szerepelt előbb felsétáltunk a várba csak aztán tértünk be ide már jócskán megéhezve.
Volt bőven vendég. Minket kérésemre egy csendesebb és árnyékos asztalhoz vezettek. A kiszolgálás kedves, figyelmes és gyors. A megérkezett ételek bőségesek,finomak voltak és mindezt cimbalmos muzsika mellett elfogyasztani mennyei érzés volt. Feltétlenül ajánlanám a somlói galuskát is. Rendkívül finom volt.
Délután három órakor érkeztünk Sümegre, hogy megnézzük a várat és a környékét. Mivel még nem ebédeltünk, így első ízben a Várcsárdába tértünk be. Ebben az időben is szinte telt házas volt a kinti rész. Szinte alig ültünk le, már is megjelent a pincér. Kedves, udvarias volt. Az ételek nagyon finomak és bőségesek voltak.
Sümegi kirándulásunk alkalmával tévedtünk be a Várcsárdába. Látva a csodás környezetet, a gyönyörű tiszta belső éttermet, a külső verandát és a hozzá tartozó, fákkal körülvett, asztalokkal teli teraszrészt arra gondoltunk, hogy az árai nem a pénztárca barát kategóriába tartoznak. Kellemesen csalódtunk!
Áraik (ahhoz képest, hogy rengeteg a külföldi vendég) reálisak és az ár-érték aránynak megfelelőek! Ebédidő lévén sok vendég volt de ennek ellenére alig, hogy leültünk az egyik asztalhoz, odajött egy udvarias, magyaros, korhű ruhás pincér és felvette a rendelést. Az első meglepetés akkor ért amikor a rendelt kétszemélyes tálat a rendeléstől számított 20 perc múlva kihozták! A szakácsaik nagyon kitettek magukért! Isteni finom volt! A kitűnő ebédhez élőzene szólt. Csak ajánlani tudom bárkinek aki kirándulása célpontjául Sümeget választja! !
Sümegre hosszú idő után most látogattunk el újra. A lovagi torna bemutatója után tértünk be vacsorázni a Várcsárdába. Nem volt igazán jó idő, ezért a benti étteremben vacsoráztunk. Kellemes zene, tiszta környezet fogadott bennünket. A felszolgálók korhű ruhákban, mosolyogva, kedvesen, figyelmesen, udvariasan siettek kiszolgálni bennünket.
A legjobb étterem ahol mostanában jártunk. A hely csodálatos, nagyon hangulatos, igazi csárda jellegű. A rengeteg ember ellenére nem volt zsúfolt. A személyzet udvarias, kedves és nagyon gyors. Az árak elfogadhatóak, az ételek kiadósak, nagyon finomak és frissek. Pillanatok alatt kihozták.
8330Sümeg, Kisfaludy kert
06 87 350 924
Szolgáltatások
kerthelyiség akadálymentes csoportokat szívesen fogad élő zene étel elvitelre kisállat bevihető parkolási lehetőség rendezvényhelyszín szabadtéri zártkörű rendezvény lehetősége