Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

TOP10 szállodai étterem, ahol a fenséges ételekkel elnyerték a vendégek szívét

2021.10.13 | 19 perc

Kik alkothatnának hitelesebb véleményt egy szállodáról, mint a vendégek? Éppen ezért őket kérdeztük meg egy nem reprezentatív felmérésen, hogy melyik szálláshelyen ették a legfinomabb falatokat. Ezeknek a kiváló szállodai éttermeknek olvashatjátok a bemutatkozását, ezzel exkluzív betekintést nyerve gasztronómiai életükbe!

 

Hotel Kapitány **** Superior Wellness, Sümeg 

A sümegi szálloda éttermében nagyon fontos a kiváló helyi és környékbéli alapanyagok használata. A Sümegi Vártól 2 km-re található Kapitány úr mintagazdasága, mely a Hotel Kapitány Wellness háttérgazdasága. Az önfenntartó gazdaság idilli kis helyen fekszik, egy csodálatos természetes tó partján, ahol a őshonos állatfajták, mint például a mangalica és híres magyar fajtájú sertések túrják a földet, illetve a Lovagi Tornán szereplő utánpótlás lovak legelésznek. Az itt tenyésztett állatok, és a Történelmi Lovasjátékok bemutatón szereplő lovak is a gazdaság által megtermelt saját takarmányt eszik. A szálloda Szent László Lovagkirály Éttermében,  a Múzeum éttermében és a Várcsárdában részben innen származó, kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek nemcsak ízletes, de egészséges ételeik! A hagyományos eljárásokkal készült kézműves termékek táplálóbbak, illetve a természetes tápérték és ásványi anyag tartalmuk akár 300%-kal is magasabb lehet, mint az ipari gazdálkodással előállítottaké. Kézműves termékeik elkészítése során fontosnak tartják a hagyományos eljárások (füstölés, pácolás) alkalmazását.

A Mintagazdaságából származó termékek (parasztkolbász, csípős- és csemege és borókás szalámi, füstölt sonka, borókás kolbász, tepertő, házi májas) a szálloda Drinkbárjában megvásárolhatók, így a vendégeknek lehetőségük nyílik egy falat sümegi hangulatot a saját otthonukba is becsempészni. Aki elmegy hozzájuk pihenni, a testi-lelki felfrissülésen túl gasztronómiai élményekre is vágyik, és ezt a teljességet kézműves termékeik mellett a szálloda wellness részlege, kényeztető szolgáltatásaik, és az önfeledt kikapcsolódást biztosító egyedi programjaik biztosítják.

Nézd meg ajánlataikat>>

Hotel Kapitány Wellness, Sümeg Hotel Kapitány Wellness, Sümeg

Hotel Kapitány Wellness, Sümeg Hotel Kapitány Wellness, Sümeg

 

MenDan Magic Spa & Wellness Hotel**** Superior, Zalakaros

A zalakarosi szálloda étterme annak ellenére, hogy közel 300 fő befogadására is képes, hangulatában, miliőjében nagyon otthonos, amit a kellemes színeknek, a hangulatos megvilágításnak és a mindig finom illatoknak köszönhet leginkább. Az állandó jókedv is ezt erősíti, hiszen a MenDan Magic Spa & Wellness Hotelben a vacsorához tartozik a lágy élőzene és a tematikus hétvégéken a sztárok fellépése is.
A MenDan konyhájában a sürgés-forgás állandó, séfjeik, szakácsaik munkatempója irigylésre méltó. A késztermék náluk nem divat, házilag készítenek szinte minden alapanyagot, mert extra fontos számukra az állandó minőség. Ezt a vendégeik is megérzik. Tradicionális ételeiket hagyományosan készítik el, de persze a modern konyhatechnológiát is előszeretettel alkalmazzák.

A nemzetközi kínálat folyamatosan változik, mert séfük; Balogh Gábor extra figyelmet fordít a vendégvéleményekre, követi az egyes fogások „kedveltségi indexét” és annak függvényében szerepelhet egy-egy fogás a repertoárban. Gábor 2004 óta erősíti a MenDan kulináris élményekért felelős csapatát. Az ő személyes kedvence például nem csak finom, de nagyon egészséges is: a norvég lazacfilé egészben sütve kókuszmártással, sült quinoával.

Egy biztos; a MenDan-ból wellness élmények és persze jó ízek, felejthetetlen fogások nélkül senki sem távozik.

Nézd meg ajánlataikat>>

A MenDan Magic Spa & Wellness Hotel séfje, Balogh GáborA MenDan Magic Spa & Wellness Hotel séfje, Balogh Gábor

 MenDan Magic Spa & Wellness Hotel, ZalakarosMenDan Magic Spa & Wellness Hotel, Zalakaros

 

Hotel Lővér *** Superior, Sopron

A vendégelégedettség egyik fokmérője a finom étel. Jól tudják ezt a soproni  Hotel Lövérben is és mindent megtesznek azért, hogy vendégeik elégedettek legyenek. A gasztronómiai kínálatuk ízekben és választékban gazdag. Major Zsolt konyhafőnök és csapata naponta csal mosolyt a vendégek arcára az évszakokra hangolt finom étkekkel.
A titok a házias ízekben, a gondos odafigyeléssel és szeretettel elkészített, mindig friss fogásokban rejlik, melyek között az egészséges táplálkozás hívei is megtalálják kedvenceiket. A helyi termelők felé fordulás egyre hangsúlyosabb szerepet kap a Hotel Lövér éttermében. Tudatos törekvésük, hogy az ételek elkészítéséhez minél gyakrabban helyben termett és termelt alapanyagokat használnak fel, nagyban hozzájárul ahhoz a különleges regionális ízutazáshoz, ami a szálloda kínálatában megjelenik.

A reggeli büféasztalról könnyedén és napi változatossággal elkészíthetjük saját hidegtálunkat vagy szendvicsünket, választhatunk meleg ételek, péksütemény, szezonális gyümölcsök, diétás készítmények közül. Amikor pedig délben ülünk asztalhaz, komplett ebédet szervírozhatunk magunknak az igazán házias déli büfékínálatból, mely levesválasztékkal, főzelékekkel- és tésztaételekkel egészül ki. Vacsora idején a többféle hús, hal és zöldségétel mellett mindig van vegetáriánus fogás és az édességek kedvelői a klasszikus cukrászsütemények mellett ínycsiklandó éttermi melegtésztákat is találnak. 

Nézd meg ajánlataikat>>

Hotel Lővér, SopronHotel Lővér, Sopron

Hotel Lővér *** Superior, SopronHotel Lővér *** Superior, Sopron

 

Lotus Therme Hotel & SPA*****, Hévíz 

A hévízi   Lotus Therme Hotel & Spa-ban a vendégek a Corvinus étteremben élvezhetik a bőséges, büféasztalos reggelit és vacsorát. Persze napközben sem maradhatnak éhesen, ezért a Shali Mar Bárba, vagy jó idő esetén a Pool Teraszra bátran betérhetnek, hogy a szezonális a'la carte étlapról rendeljenek. Hat őstermelővel  dolgoznak együtt, akik kiváló sajtokkal, mézzel és zöldségekkel, gyümölcsökkel biztosítják a kiváló minőségű alapanyagokat a konyha részére.

A séf, Tatár Attila 10 éve vezeti a jelenleg 39 fős csapatot és elmondta nekünk, hogy mennyire fontos kihangsúlyozni az élőmunka jelentőségét. Az alapanyaggal foglalkozni kell és ezt a vendégeik is érezhetik, hiszen benne van minden tudásuk és szakmai szeretetük az ételekben. Ezen kívül a titok a folyamatos változás és az állandóság kettősében van. Folyamatosan képzik magukat, figyelemmel követik az aktuális trendeket, ugyanakkor odafigyelnek arra is, hogy az új ételkészítési technológiák használata ne menjen a jól ismert, hagyományos ízek rovására sem. Éppen ezért elmondható, hogy vendégeik igazán sokszínű kínálatból választhatnak: élvezhetik a hazai konyha klasszikus fogásait, de felfedezhetik akár a távol-keleti ízvilágot is. Ételallergia, vagy -intolerancia esetén is örömmel áll rendelkezésre a Lotus kompetens csapata.

Nézd meg ajánlataikat>>

Lotus Therme Hotel & SPA, Hévíz Lotus Therme Hotel & SPA, Hévíz

Lotus Therme Hotel & SPA, Hévíz Lotus Therme Hotel & SPA, Hévíz

 

Saliris Resort Spa & Conference****, Egerszalók

Az egerszalóki szállodától így nyilatkozott az F&B igazgató, Dobos Attila:
"Nagy öröm számunkra, hogy a vendégek válaszai alapján szállodánk vendéglátása kimagasló eredményt ért el. Fontosak ezek a visszajelzések, motiválnak minket a mindennapokban. A Saliris Resort Spa & Conference  étterme három részre tagolt és 320 fő befogadóképességgel bír. Konyhafőnökünk Ináncsi Tamás, főcukrászunk Zuber József, az F&B igazgató jómagam, Dobos Attila. Mindhárom terület célja a teljes körű vendégelégedettség, melyet egy jól működő szakmai csapat biztosít. Nagyon fontosnak tartom, hogy a pandémia miatti kényszerű üzemszünetek alatt is sikerült megtartanunk kollégáinkat, így az az újranyitás óta zökkenőmentesen tudjuk fogadni vendégeinket. A szállóvendégeink sokszínű ételkínálattal találkozhatnak mind a reggeli, mind a vacsora elfogyasztása alatt. Reggeli kínálatunkban megtalálhatóak több helyi kistermelő kézműves termékei, valamint a cukrászatunk által helyben készített édes és sós reggeli sütemények is. A félpanziós vacsoránál a hagyományos magyar ételek mellett számos ország kulináris fogásai és alapanyagai tűnnek fel a repertoárban. Emellett gondolunk a speciális étkezést igénylő vendégekre is: a vegetáriánus, gluténmentes és laktózmentes ételek is mindennaposak a büféasztalunkon. Desszertként ugyancsak helyben készített hideg és meleg cukrászati süteményeket kínáljuk vendégeink részére."

Nézd meg ajánlataikat>>

Saliris Resort Hotel, EgerszalókSaliris Resort Hotel, Egerszalók

Saliris Resort Hotel, EgerszalókSaliris Resort Hotel, Egerszalók

 

Hotel Castello****, Siklós 

Siklóson több évtizedig elhagyatottan állt az a malomépület, ahol a Hotel Castello megálmodta éttermét. Az olasz villák fényűzését idézték meg a fekete-fehér-arany-barna színek használatával, a vendégek csodás art deco környezetben fogyaszthatják el a finom fogásokat. Az étterem séfe, Eckstein Antal folyamatosan képzi magát, így immáron mesterszakácsként képviseli a magyaros konyhát csapatával és Péter Ákos étteremvezetővel karöltve. A helyi termelőkkel ők is szívesen dolgoznak együtt, köztük a Bőközi Legendással és a Trinitás Sajtműhellyel. Italkínálatuk összeállításakor fontos szerepet kaptak a siklósi borok: a Riczu Borászat vagy a Joó Tamás Pincészet kiválóságait mindenképp érdemes megkóstolnotok.

Elmondásuk szerint reggelijükre szinte még sosem volt panasz, hiszen a tipikus kedvencek mellett naponta új ízekkel is találkozhattok, akár még császármorzsával is. Vacsoraidőben szintén mindent megtesznek a vendégek elégedettségéért, a svédasztalról többek között antipastikat, salátákat, csodás húsokat és persze finom süteményeket is kóstolhatunk. Péntekenként általában halászlével kedveskednek a vendégeknek, kiemelt időszakokban pedig a gyerekeknek még külön menüvel is készülnek. Nem szabad kihagyni a fenséges a’la cart kínálatot sem, amit ebédidőben ízlelhettek meg. 

Nézd meg ajánlataikat>>

A Hotel Castello séfje, Eckstein AntalA Hotel Castello séfje, Eckstein Antal

Hotel Castello, Siklós Hotel Castello, Siklós

 

Hotel Piroska****, Bükfürdő

A Hotel Piroska 180 fő befogadóképességű a’la carte étterme és kávézója, az Ambrózia gyönyörű, vintage stílusú berendezéssel várja a vendégeket Bükfürdőn. Az étterem a magyar konyha legkiválóbb ételeit mutatja be, de nemzetközi ízvilágú ételeket is készítenek. Így akár igazi különlegességeket is kóstolhatnak a vendégeik, mint például konyhafőnökük, Lakatos Norbert kedvencét, a Chilis narancsos garnélát tagliatelle-vel. A szálloda igyekszik minden alapanyagot házon belül megtermelni vagy helyi termelőktől beszerezni. Legjobb példa erre saját fűszernövénykertjük, melynek termését ételeikben és italaikhoz is felhasználják. Nagy odafigyelést mutatnak speciális igényű vendégeikre is, akár laktóz-, glutén-, vagy cukormentes finomságokról van szó. Természetesen ezeken kívül bármilyen ételintolerancia esetén a személyzet készséggel áll rendelkezésre. A bőséges büfévacsora és az a’la carte étlap mellett, hasonlóan gazdag borkínálatból és kiváló kézműves pálinkákból is választhatunk. Érdemes említést tenni a ház boráról, a Piroska Cuvée-ről, mely a soproni borvidék vörösboraiból került ki a Steigler pincészet jóvoltából.

Csapatuk számára a vendégélmény a legfontosabb, ezért éttermük tökéletes helyszín akár romantikus vacsoráról, akár nagy családi rendezvényről van szó. Hornyák Laura a szálloda étteremvezetője, a következőképpen nyilatkozott a vendégeik véleményéről: „Hatalmas megtiszteltetésként ért engem is és kollégáimat is, hogy vendégeink ennyire elégedettek szállodánk éttermével. Mindent megteszünk, hogy a színvonalat továbbra is fenntartsuk.”

Nézd meg ajánlataikat>>

Hotel Piroska, BükfürdőHotel Piroska, Bükfürdő

Hotel Piroska, BükfürdőHotel Piroska, Bükfürdő

 

Hotel Vital****, Zalakaros

Lakatos Dóra étteremvezető is örömmel mesélt magukról:
"
Megújult La Vita éttermünk tapasztalt és kedves személyzettel, házias és nemzetközi ízekkel várja a kedves vendégeket a zalakarosi  Hotel Vitalban. Régiónk célzottan válogatott, autentikus alapanyagai, a tradicionális ételkészítési technikák keveredése a modern technológiákkal és termékeny gasztronómiai fantázia jelentik La Vita éttermünk szolgáltatásainak alapjait. Amennyiben napközben egy szaunázás és egy jacuzzis fürdőzés közben megéhezne, lehetőség van a bőséges büfévacsorán és büféreggelin kívül 3 fogásos menüebédre is.

Finom, ínycsiklandó ételeink mellől természetesen nem maradhatnak el az italok sem. A La Vita étteremben széles választékból csemegézhet a kedves vendég, legyen szó minőségi borról, vagy akár egy kis szíverősítő pálinkáról. Most mindezeket rendkívül kedvezményes árakon fogyaszthatják. Célunk nem egyszerűen vendégeink étkezéssel kapcsolatos biológiai szükségleteinek kielégítése. Élményszerzéssé szeretnénk tenni az éttermi tartózkodást, amely jól kiegészíti szállodánk többi szolgáltatását annak érdekében, hogy vendégeink tartózkodása a Hotel**** Vitalban felejthetetlen, életre szóló élménnyé válhasson."

Nézd meg ajánlataikat>>

Hotel Vital, ZalakarosHotel Vital, Zalakaros

Hotel Vital, ZalakarosHotel Vital, Zalakaros

 

Bellevue Hotel****, Esztergom

Az esztergomi vendégek a Bellevue Hotel  éttermébe lépve csodálatos, Dunára néző körpanorámával találkozhatnak, ami megalapozza a svédasztalos étkezések hangulatát. Az ételek ízvilága a magyaros ízvilágot követik, hiszen a vendégek többségét honfitársaink teszik ki. Reggelente meleg és hideg ételekből is lehet választani: tojásos, húsos ételek, majonézes és friss saláták, sajtok, sütemények, tej és tejtermékek is szerepel a kínálatban. Fatálakon kínálnak „parasztreggelit” is. Az idény termékekre is figyelnek, például télen hurkát, sült kolbászt, nyáron pedig friss salátát és zöldségeket kóstolhatunk. Vacsoránál két féle levest tálalnak az előételek, főételek és desszertek mellé, melyek helyben készülnek, igazi házias “nagymama sütemények”. Ebédre szintén lehetőség van az étteremben, a’la cart kínálattal, többek között megízlelhetitek a vajon párolt füstölt csülköt mogyoró burgonyával és póréhagymával vagy a magyaros szűzérméket házi lecsóval és karikaburgonyával.  

Nézd meg ajánlataikat>>

Bellevue Hotel, EsztergomBellevue Hotel, Esztergom

Bellevue Hotel, EsztergomBellevue Hotel, Esztergom

 

Hunguest Hotel Pelion**** Superior, Tapolca

A magyar konyhaművészet a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, amely változatos, kreatív ételkínálattal, egyedi és karakteres, pikáns. igazi magyaros ízvilággal büszkélkedhet. A Hunguest Hotel Pelion kínálata, közel 20 éves fejlődés eredménye, amely Magyarország jó természeti adottságain, valamint az évszázados tradicionális állattartás, növénytermesztés és a manufakturális élelmiszer-előállítás örökségén alapul. A balatoni borok és halak, a Tapolca környékére jellemző tradicionális ételek, valamint a magyar specialitások mellett kínálatukban természetesen mindig szerepelnek nemzetközi gasztronómiai különlegességek is. Legyen húsimádó vagy vegetáriánus, édesszájú vagy diétázó, éttermükben nem marad éhen: kiszolgálják a legkülönbözőbb táplálkozási igényeket is.

Nézd meg ajánlataikat>>

Hunguest Hotel Pelion, TapolcaHunguest Hotel Pelion, Tapolca

Hunguest Hotel Pelion, TapolcaHunguest Hotel Pelion, Tapolca

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Hajdúszoboszló kincsei a fürdőkön túl: fordított háztól az éjszakai vidámparkig! Európa legnagyobb fürdőkomplexumának otthonaként és egyben hazánk egyik legkedveltebb turistacélpontjaként ismerheted elsősorban Hajdúszoboszlót, de vajon milyen látnivalókat tartogat még a lenyűgöző alföldi város? Most kiderül!
Ha itt az ősz és lehűl a levegő, akkor sem kell otthon maradnunk a négy fal között, csak a strandolást felváltja a kirándulás, a fürdőruhát pedig a túrabakancs. Összegyűjtöttünk nektek néhány helyet, ha szeretnétek a szabadban tölteni ennek a gyönyörű évszaknak a legszebb napjait.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.