A Fehértói Halászcsárda Szeged hagyományos halételek széles választékát kínálja, köztük a jellegzetes halászlevet és a sülteket. A belső tér rusztikus, tágas, és barátságos hangulatot nyújt, amely a családi és közösségi étkezésekhez ideális. A tányérokon jellemző a bőséges adagok és a gazdag ízvilág, kiemelten a halászlé és a harcsapaprikás esetében. A kenyér különleges figyelmet kap, és a házias jelleg kiemelkedő.
A felszolgálás gyors és udvarias, a konyha hatékonyan dolgozik a forgalom ellenére. A hely különleges vonzereje a kilátó, amelyről a Fehér-tó látképe megtekinthető, ez hozzáad a gasztronómiai élményhez. A hangulatot gazdagítja az autentikus szegedi jelleg és a hagyományőrző dekorációk. Az étlap sokféle halétele mellett számos házias köret és a túrós csusza is megtalálható, gazdagítva a kínálatot. Bár az árak magasabbnak érezhetők, a minőség és a részarányos adagok ezt az értéket részben megalapozzák. A visszajelzések alapján a vendégek többsége elégedett a szolgáltatással és az ételek ízével, és gyakran megemlítik a kenyér és a halételek kiemelkedő minőségét. Összességében a Fehértói Halászcsárda Szeged a halászlé-rajongók számára kiemelkedő célpont marad, ahol a hagyományos ízek és a profizmus találkozik, és amely rendszeresen visszatérő látogatókat vonz.
Szegeden töltünk néhány napot,és ajánlás alapján keressűk fel a csárdát. Vacsorázni jöttünk,óvatosságból, foglalunk asztalt. Tömeg nincs,de vannak este 8-kor. Kiderül,hogy nonstop üzemü a hely. Asztalunk megvan,étlap azonnal jön,pincér rutinosan ,,mit hozhat inni,,kérdéssel nyit. Étlap többnyelvű,egy csárdához képest több mint bőséges.
Rendelünk,társam halászlé napokat tart Szegeden. A leves 5 percen belül érkezik,de olyan is,és két véglet. A marhahúsleves még csak nem is meleg,csak langyos,de kérés nélkül kapok hozzá erős paprikát. Kétféle adagban lehet választani,én egy tállal -2 tányér-kapok. Hát ettem már jobbat is,tartalom van benne,de 1. 400 ft-ért nem ilyen minőséget kell adni. Társam viszont ilyen jó halászlét még nem evett. Tele van hússal a szine is más mint a szokásos. Kiváló. A főételek tálalása jó,adag hz talmas,csak a hús 20 dkg étlap szerint. A köret gyenge,a hus átsült,de elég rágós,az adagok mérete viszont akkora hogy nehezen gyürjük le. Desszert nem is fér belénk,kávét este 9-kor nem kérünk. Számla jön,16. 400 ft,egy sör ls egy ponár bor valamint egy kóla mellett ez nagyon sok 2 fogásra. Étkezési idő 55 perc. Összegzés:. Hááát,többet vártam. Személyzet teszi a dolgát,rutinosan,de az egésznek olyan gyorséttermi jellege van,egyél,fizess,távozz,következő! A kitünő halászlé miatt a jó szintet az ételek -átlagban -megkapják,de minden más átlagos,futószalagos etetőlánc. Italok megfekelőek,az üveges sörből csak pilzenit tudott hozni. Hangulat még van,az árak irreálisan magasak. Egy főétel 4. 200 ft egy szelet hússal! Ezért máshol 2 adag jár. Minősités: ajánlott (halkedvelőknek) Értékelés: 7/10 pontok
Kiváló 2017. június 15., üzleti partnerrel járt itt
Több éve visszajáró társaság meghívása alapján vacsoráztunk az étterem emeleti részén. Évekkel ezelőtt már voltam itt. A felújítás, dizájn kialakítás jól sikerült. Bár óriásinak tűnik az étterem, de van családias jellege. Szépen kialakított, sajátos hangulattal. Gyors és profi kiszolgálás (nagyba akasztatható előke, óriási és célszerű!
). Az előételt és a vacsorát ajánlás alapján választottuk. Életem egyik legkellemesebb élménye. Méltó a Cégtulajdonos hírnevéhez, köszönet a profi kiszolgálásért is!
Nagyon régen jártam itt azelőtt és most újra betértünk feleségemmel. Sokat szépült a hely,hangulatos. Megrendeltük a bőséges kínálatból a vacsorát,amit elég hamar ki is hoztak,nekem nem ízlett a frissensült,de azért meg ettem. Desszert nagyon finom volt ami kicsit meghozta a kedvem. Pincérek kedvesek és gyorsak voltak.
Évek óta visszajáró vendégek vagyunk az étteremben. A kiszolgálás gyors és előzékeny volt. A halászlé finom volt, a halválogatás szintén ízletes volt, de a hal mennyisége nagyon kevés volt. A desszert válogatás is kellemes volt. Az étterem tiszta volt, de mellékhelyiségben iszonyúan büdös csatorna és vizeletszag terjengett. Az árak kissé túlzóak. Azért még jövünk.
Nem először jártunk itt, de már nem kívánkozom annyira vissza. Hangulatos hely, vérprofi módon szervezve. Vasárnap déli teltházba csöppentünk bele, de ügyesen forgatták a vendégeket. Egy cigány zenekar nyomja az élőzenét. Enélkül is ellettünk volna, de pár perc alatt megszoktuk. Szerencsére az asztalhoz nem jöttek bazseválni.
:) Vegyes halászlét rendeltünk, erre a pincér szolidan vágott egy grimaszt, de hozta szaporán. A halászlé sűrű volt és sós. A sűrűség nem lett volna baj, csak ne kezdjünk el gondolkozni rajta, hogy a passzírozástól, vagy a modern konyhai gépek aprítóképességétől lett az. Hosszú évek mehettek rá, hogy ekkora forgalmat tudjanak csinálni. A forgalom megtartásához viszont kevés lesz a látványelemek használata, a konyha nem "nagyüzemesedhet" el. Szerintem. Egyébként szép volt, jó volt.
Általában szegedre járva mindig a halászcsárda előtt utazom el. Most is így történt, viszont dolgom végeztével rávettem a családot, hogy menjünk be egy finom vacsorát elfogyasztani. Nem csalódtam. Kiválasztottuk a fogásokat, és nem sok idő elteltével már meg is kaptuk a finomabbnál finomabb étkeket.
Az évek során többször jártam az étteremben, sajnos azt kell mondanom, a színvonal erősen romlik a kiszolgálás terén. Részemről az ételek minőségével és mennyiségével meg vagyok elégedve, a párom már kevésbé. Az ételek időnként túl sósak. Amiért viszont egyhamar nem fogunk újra idelátogatni, az a személyzet.
Teltház és kisebb forgalom esetén is csak sokára érkezik valaki az étlappal. A felszolgálók gyakran lekezelőek és nem különösebben segítőkészek. Nem igazán a vendégért vannak, igyekeznek túllenni a feladaton és ennyi. Mindennel együtt a szegedi halászlé nekem itt a legjobb, az ár/érték arány nagyjából megfelelő.
Kicsit távol Szeged belvárosától, de megéri kiautózni. A személyzet kicsit közömbös, de ezt elnézem nekik, mivel általában telt ház van:). Általában rántott harcsát és harcsapaprikást rendelünk és mindig meg vagyunk elégedve. Az élő zene kicsit hangos a mi véleményünk szerint. És persze kihagyhatatlan a kilátóba felmászás és gyönyörködés a tájban.
Már többször jártam itt egyedül is, párommal is, mindig halételt ettem/ettünk. Általában azt tapasztaltam, hogy a nagy vendégszámra tervezett hal éttermekben a nem halételek felejthetőek (több helyen is tapasztaltam ezt), igen, itt halat kell enni! Délben érkeztünk, nagyüzem volt, kb. 100 vendég ebédet.
Míg ott voltunk pörgött az étterem, vendégek jöttek, mentek. Ehhez képest a rendelt ételeink minőségére nem lehetett panasz: szürkeharcsa halászlé és óriás túrógombóc. A halászlét akkora bográcsban kaptuk, hogy még maradt is. Az íze a megszokott jó minőséget tükrözte, az erőspaprika kötelező! A túrógombóc akkora, hogy egy adag gyakorlatilag kétszemélyes. Ennek minősége azért romlott: amikor utoljára ettem itt ezt a desszertet, akkor a porcukor, tejföl dara külön edénykékben érkezett és ízlés szerint használtam. Most a darában csak megforgatva, a cukor és a tejföl a tányérban mellékelve - gondolom a nagy forgalom miatt. Ez csak megállapítás - minden helyet a kategóriája szerint igyekszem értékelni. Összefoglalva: évek óta stabil minőség, ajánlani tudom.
Régen az 5-ös úton volt, amikor még az volt a főközlekedési útvonal Szegedre, ma már ki kell térni érte. Én kitérek. Igaz, sokat változott az évek alatt, mindenféle fejlesztési "tervek" valósultak meg, elveszítette barátságos, intim jellegét, ma már nagyüzemi látszatot kelt, de a halászlé még mindig az egyik legjobb és ezért benézek ide, amikor csak lehet. Még nem jöttem el elégedetlenül.
6728Szeged, Budapesti út 41.
06 62 555 960
Szolgáltatások
ingyenes WIFI kerthelyiség csoportokat szívesen fogad élő zene étel elvitelre kisállat bevihető parkolási lehetőség reggelizési lehetőség rendezvényhelyszín szabadtéri zártkörű rendezvény lehetősége