Kánya Zoli halsütőjéről jókat lehet olvasni, így aztán, amikor legutóbb Budapest fele tartottam Badacsonyból, vettem egy 180 fokos kanyart és leparkoltam az egység előtt. Több étel is csábító volt, végül a fish and chips mellett döntöttem, amit itt harcsából készítenek.
A krumpli egyszerű mirelitáru, nem csónakburgonya mondjuk, a majonézes mártás korrekt, a hal viszont egyesen kiváló. Friss, szaftos, hogy honnan szerzik a szürkeharcsát, nem tudom, de nagyon jó. Sajnos csak kommersz, nagyipari söröket tartanak, elkelne valami normális, minőségi főzet. Mondjuk Hedon Balatonvilágosról. Bort csak Feindot tartanak, ami nem rossz, de azért hal mellé dukálna több és jobb. Csak a környéken, 50 kilométeres körben van több tucat izgalmas, minőségorientált pincészet. A kiszolgálás kedves, udvarias, a kilátás csodás, az árak korrektek. Nincs szívem belenyomni őket a 4 pontosok tengerébe, bár nem volt ez 5 pont.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Kétszemélyes haltálat kértünk,vegyes sülthalakból ,sültkrumpliból,savanyúságból,friss salátából. A kiszolgáló kedvesen jelezte,hogy szerinte ez eléglesz négyünknek is. Így is lett még hoztunk is el belőle. Dél körül voltunk ott a terasz televolt,de kb 10 perc alatt megkaptuk az ételt frissen forrón . A kiszolgalás kedves figyelmes.
Ebbe a balatoni kilátással rendelkező büfébe az illat csalogatott be bennünket. A retró hangulatú büfében meglepő ételekkel is találkoztunk. Nagyon finom a moszatsaláta, a balatoni haltálhoz adott céklás heringsaláta is érdekes párosítás, bár azoknak akik az intenzív halízt nem kedvelik nem ajánlom. Finomak a házi szörpök és rétesek is. Kevés helyen tudunk ennyiért ilyen finomat enni.
A tulajdonos Kánya Zolitól rendszeresen szoktam venni saját füstölésű halakat a káptalantóti termelői piacon. Már nagyon vártam, hogy kipróbálhassam a halsütödéjét, hiszen tudom, hogy csak minőségi alapanyagokkal foglalkozik. Egyáltalán nem csalódtam. Maga a hely a régi balatoni halsütödéket idézi, de pont ezért hangulatos, családias.
Az étlap nem zsúfolt, átlátható, mégis nehéz választani a finomságok közül. Mi sült harcsát rendeltünk friss illetve céklás heringsalátával. Hamar készen lett, és tényleg azt kaptuk, amit vártunk. A heringsaláta is isteni volt. A tálalás is jópofa, mintha pizzás dobozból ennénk, igazi büfé-hangulatú, nagyon ötletes. Haza is vittünk a halchipsből, ami még másnap is nagyon ízletes volt. No meg a céklás salátából, azt nem hagyhattuk ki másnap sem. Összességében nagyon tetszett a hely, mind a kiszolgálásban, mind az ételek ízvilágában, minőségében. Maximálisan azt kaptam amit vártam. Reményeim szerint még sokszor ehetek náluk.
Az idei nyár egyik kirobbanóan jó gasztroélménye volt Kánya Zoli Halsütőjében a fogas. A tudatlan és igénytelen magyar szerte a tó partján hekket kér a sütödékben, és "balatoni ebéd"-nek nevezi az argentin halat. Brrr. Itt viszont, az autentikus helyen keszeget és pontyot eszel, fogast és pisztrángot is ha akarsz, de harcsa is van.
És egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan készítik el. itt nagymester áll a konyhában, az biztos! A Tikkadt szöcske meg kiváló ital, ha vezetsz és nem ihatod az egyébként kitűnő söröket.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Itt fényképeztem:
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.