Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Dallamokra táncoló vízsugarak és legendás szökőkutak

2022.05.23 | 6 perc

Játékos vízcseppek, elképesztő fényjátékok, történeteket mesélő szobrok és legendákkal átszőtt helyszínek szerepelnek legfrissebb programajánlónkban. Gyertek, nézzétek meg, hol lapulnak hazánk híres szökőkútjai, amiket vétek lenne kihagynotok!

 

A magyar Trevi-kút: Mátyás-kút (Budapest)

1904-ben, a Budai Várnegyed impozáns részén lelt otthonra a híres szobrász, Stróbl Alajos által életre hívott Mátyás-kút.  A lenyűgöző alkotás  azóta nem csak a magyarok, hanem a külföldiek szívét is számtalanszor megdobogtatta már. A közelmúltban teljes felújításon átesett szoborcsoport Mátyás királyt és hűséges alattvalóit ábrázolja, miközben kopóikkal épp vadásznak a Budai-hegyek között, majd ott rátalálnak Szép Ilonára. Az uralkodó jobbján Marzio Galeotto humanista tudós foglal helyet, aki gyakori vendég volt hajdanán a királyi udvarban. Látogassátok meg a hazai „Trevi-kútként” is emlegetett műremeket, mely esténként elképesztő fényjátékban tündököl. A legenda szerint pedig aki pénzt dob a kútba, az biztosan visszatér még egyszer a helyszínre. Próbáljátok ki!

Szállásajánlatok Budapesten>>

Híres szökőkutak Magyarországon - A magyar Trevi-kút: Mátyás-kút (Budapest)Híres szökőkutak Magyarországon - A magyar Trevi-kút: Mátyás-kút (Budapest)

 

 

Dalok és fények bűvöletében: Margitszigeti-szökőkút (Budapest)

Hangulatos csobogókat és ugráló vízoszlopokat láthattok, ha célba veszitek Magyarország legnagyobb zenélő szökőkútját, mely a budapesti  Margitszigeten kapott helyet. A pazar látványt nyáron délelőtt 11-től este 10-ig lehengerlő zenei aláfestés teszi teljessé, melyből minden korosztály ki tudja választani a kedvencét.

11 és 16 órakor a gyerekek kedvencei csendülnek fel, köztük Vuk dalával, a Jégvarázsból ismert Legyen hóval, a klasszikus Micimackóval. Délben és 17-kor olyan klasszikusok szólalnak meg, mint  Liszt Liebestraum-a vagy Mozart Kis éji zenéje, de 14-kor a Négy évszak-ra és a Nabucco-ra is táncra perdülnek a víz sugarai. 13-kor, 15-kor és 18-kor a modernebb dalok kedvelői örülhetnek, hiszen olyan előadókat hallgathatnak, mint Michael Bublé, vagy éppen a Paddy and the Rats. Este hétkor Budapestről szóló zenék lesznek a "színpadon", nyolckor és kilenckor pedig a napközben felcsendült dalok közül a közönség kedvencei szólalnak meg. Az esti órákban fényjáték és a vízfüggönyre vetített rövidfilmek is szórakoztatják az érdeklődőket. 

Szállásajánlatok Budapesten>>

Híres szökőkutak Magyarországon - Margitszigeti-szökőkút (Budapest)Híres szökőkutak Magyarországon - Margitszigeti-szökőkút (Budapest)

Híres szökőkutak Magyarországon - Margitszigeti-szökőkút (Budapest)Híres szökőkutak Magyarországon - Margitszigeti-szökőkút (Budapest)

 

 

Egyik látnivalótól a másikig: Zsolnay-kút (Pécs)

Nyilván, nem csak a fővárosban bukkanhattok különleges kutakra, hanem például a kultúra városában, Pécsen is. A Széchenyi teret egyértelműen Gázi Kászim pasa dzsámija uralja, de itt csodálhatjátok meg az illusztris Városházát, a Lóránt-palotát, míg a tér déli oldalán a mesés Zsolnay-kútba botlotok majd, melyet Zsolnay Miklós ajánlott fel édesapja, Vilmos emlékére. A 4 méteres, pirogránitból készült alkotást Pilch Andor álmodta meg, majd a mestermű a híres-neves Zsolnay Gyárban készült el. 1930 óta gyönyörködhetnek benne azok, akik az irgalmas rendi templom előtt elsétálnak. Baranya megye székhelye évről évre szebb lesz, és mi biztosan nem lepődnénk meg, ha kiderülne, hogy a kút mágikus erővel bír, hiszen peremébe az alábbi feliratot vésték: „Zsolnay Vilmos emlékkútja, legyen örök szemtanúja, Pécs város virulásának, lakói boldogulásának.

Szállásajánlatok Pécsen>>

Híres szökőkutak Magyarországon - Zsolnay-kút (Pécs)Híres szökőkutak Magyarországon - Zsolnay-kút (Pécs)

 

 

Két csoda egy helyen: Debreceni Egyetem szökőkútja (Debrecen)

A Cívisváros megszámlálhatatlanul sok szépség birtokosa. A monumentális, Debreceni Református Nagytemplomtól karnyújtásnyira fekszik a zenélő, Milleniumi szökőkút, melynek éke a vízgyűrűkkel körülölelt főnixmadár, ami a város újjászületését hivatott szimbolizálni. Ha pedig szeretnétek még tovább fokozni a vízi örömöket, akkor azt ajánljuk, hogy a Debreceni Egyetem Főépülete előtt elnyúló, 65 méter hosszú és 20 méter széles medencét is keressétek fel, melyet zabolátlan vízsugarak szelnek keresztül! Higgyétek el: nem fogjátok megbánni!

Szállásajánlatok Debrecenben>>

Híres szökőkutak Magyarországon - debreceni Egyetem szökőkútja (Debrecen)Híres szökőkutak Magyarországon - debreceni Egyetem szökőkútja (Debrecen)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
5 szálláshely, ahová nem ér el a világ zaja: eldugott vidéki vendégházak és panziók
Éreztétek már azt, hogy jó lenne elmenekül a hétköznapi gondok elől vagy elvonulni oda, ahol a természet ölel körül benneteket? Az sem baj, ha van wellness, vagy csodás kaland a közelben? Akkor eláruljuk, merre vegyétek az irányt! Íme 5 eldugott vidéki vendégház és falusi szálláshely, ahol igazán kipihenhetitek magatokat.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Kéz-kilátó, balatoni kitérő, tóparti lazítás és 600 méter magasan lévő étterem – ezekre a helyekre látogatunk el többek között, ha velünk tartotok Magyarország legszebb panorámát ígérő pontjaira. Higgyétek el: nem éri meg kihagyni őket!
Vízi csúszdák, sportpályák, medencék, saját strand, pompás éttermek és természetesen kényelmes és jól felszerelt szálláshelyek rejtőznek abban a 6 kitűnő balatoni kempingben, ahol minden adott lesz a felejthetetlen családi nyaraláshoz. Csapjatok le rájuk most!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.