Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kirándulás kutyával: „Kisamerika” a mesebeli Hór-völgynél ‒ szuper tippek, kutyás kirándulóhelyek

Miért gúnyolják „Kisamerikának” Cserépfalu egyik híres látnivalóját? Milyen természetvédelmi terület rejtőzik a Liszt Ferenc repülőtér mögött? Melyik balatoni várból gyönyörködhettek az egyik legszebb panorámában? Kihagyhatatlan kirándulóhelyeket sorolunk, amiket akár kutyátokkal együtt is felfedezhettek!

Állatbarát szállások Magyarországon>>

 

Némi „Amerika” egy kis magyar faluban

A bájos borsodi település, Cserépfalu a Bükk-vidék szívében fekszik, a Hór-patak völgyének kapujában, körülbelül 20 kilométerre Egertől. A legjobb módja annak, hogy egyetlen helyi látnivalót se szalasszatok el, a falu központjából induló Ördögtorony tanösvény felfedezése, amit négylábúval is megtehettek. A piros T jelzés kíséretében összesen 20 állomást járhattok be, mely valamivel több, mint 10 kilométeres távot ölel fel.

Ráérős tempóban 5,5 óra alatt felkutathatjátok a "Kisamerika" barlanglakásokat, ahol egykor a szegényebbek tufa-falba vájták a hajlékaikat azokkal a szerencsés tehetősekkel szemben, akik a világgazdasági válság idején a tengeren túlra vándoroltak. A nincsteleneknek a csípős nyelvek szerint így be kellett érniük a nekik jutó „Kisamerikával”.

Álljatok meg egy pihenőre a káprázatos panorámát ígérő, kaptárkőre hajazó Millenniumi kilátónál is, amit dácittufa tömbökből „keltettek életre”, lőrésszerű nyílásai pedig a Göncölszekér csillagképét adják ki. Fontosabb megálló lesz még: az Ördögtorony-kaptárkő, a Suba-lyuk barlang és a Berezdaljai pincesor is.

Kirándulás kutyával - CserépfaluKirándulás kutyával - Cserépfalu

 

 

Szállástippek Cserépfalu közelében

Toszkána Apartmanház - Bogács

Szállástippek Cserépfalu közelében - Toszkána Apartmanház (Bogács)Szállástippek Cserépfalu közelében - Toszkána Apartmanház (Bogács)

Tündérkert Hotel*** - Noszvaj

Szállástippek Cserépfalu közelében - Tündérkert Hotel*** (Noszvaj)Szállástippek Cserépfalu közelében - Tündérkert Hotel*** (Noszvaj)

 

 

Túra az érintetlen természetben, a Liszt Ferenc repülőtér mögött

A háborítatlan természet gazdag állat- és növényvilága tárul fel Budapest szélén, a XVII. kerületi Merzse-mocsárban. A természetvédelmi területen magas nádasok, sások, ligeterdők alkotják a tájat, de a vizes élőhely lakóival, a szürke gémmel, a vörös vércsékkel, a fácánokkal és a napozó mocsári teknősökkel is találkozhattok, ha Fortuna kegyes lesz hozzátok. Arra azonban figyeljetek, hogy kis kedvencetek ne ragadtassa el magát nagyon, és ne zavarja fel a békés, helyi élővilágot!

Barangoljátok be kutyátokkal együtt a 15 állomással rendelkező, körülbelül 6 km hosszú tanösvényt, amin kidőlt fák, kilátó és kuruttyoló békák kísérik az utatokat! Ha a fővárosban, vagy annak közelében laktok, pláne ne mulasszátok el ezt a túrát!

Kutyás kirándulóhelyek Budapest környékén - Merzse-mocsár Természetvédelmi TerületKutyás kirándulóhelyek Budapest környékén - Merzse-mocsár Természetvédelmi Terület

 

 

Szigligeten vár a Balaton vára, ahol álomszép a panoráma

Kedvcsináló, verses lépcsősor vezet fel a Balaton egyik kedvenc kirándulóhelyére, az ófalu fölé magasodó Szigligeti várba, amit a négylábú útitársakkal közösen is meghódíthattok. A kutyabarát, több mint 750 éves múlttal rendelkező erődítményben szilárd kőfalak között barangolhatjátok be a történelmet, ami bőven kárpótol majd az erőfeszítésért, melyet a feljutás jelent.

A varázslatos kiállításokon elmélyíthetitek tudásotokat a vár múltjával kapcsolatban. Az apró makettek mellé pedig érdekes tényeket sorakoztattak fel, hogy ne legyen száraz a tárlat bejárása. Az építményt behálózó rengeteg lépcsősort megjárva jólesik majd egy kis pihenés a várfalakon, ahonnan olyan szép panoráma nyílik a környékre, amit nehéz lesz magatok mögött hagyni.

Legjobb kutyás kirándulóhelyek - szigligeti várLegjobb kutyás kirándulóhelyek - szigligeti vár

 

Szigligeti szállástipp: Kardamom Apartman

Szállástipp Szigligeten - Kardamom ApartmanSzállástipp Szigligeten - Kardamom Apartman

 

 

Kutyás kirándulás a Gerecsében, a Zsámbéki romtemplomhoz

Budapest központjától alig 35 kilométer választja el az egyedülálló hangulatot árasztó Zsámbék települését, ami a Nyakas-hegy gerincének tövében pihen. A bájos város legismertebb látványossága a XIII. század első felében emelt premontrei templom maradványa, ahová jó kis túra vezet fel.  Ha ráértek, akkor a 9,5 kilométeres, 3 órás útvonalat javasoljuk, ami fenyvesek, pincesorok, mészkősziklák, szőlők mentén tesz egy kört a romtemplom előtti parkolóból. Kövessétek a sárga sáv jelzést a Nyakas-hegy hátán át, ami érinti a Töki szakadék szélét is! Útközben azonban tartsátok a szemeteket kedvenceteken és a fantasztikus panorámán!

Kirándulás kutyával Budapest környékén - zsámbéki romtemplomKirándulás kutyával Budapest környékén - zsámbéki romtemplom

 

Zsámbéki szállástipp:Szépia Bio & Art Hotel****

Szállástipp Zsámbékon - Szépia Bio & Art Hotel****Szállástipp Zsámbékon - Szépia Bio & Art Hotel****

 

 

Az erdőket, hegyeket vigyázó, szokolyai Várhegy-kilátó

A Börzsöny lélegzetelállító erdeit, hegyeit és a friss levegőt egyszerre élvezhetitek a Budapest közvetlen közelében, 359 méteren álló Várhegy-kilátóból, mely egész évben szabadon látogatható (még kutyával is). A Királyrét fölé tornyosuló, többszintes létesítmény 15 méter magas teraszára 80 lépcsőfokot leküzdve mászhattok fel. Odafent, a mellvédre illesztve rábukkanhattok egy fotóra is, mely segít azonosítani a környék csúcsait. Keressétek meg a Pilist és a Cserhátot is!

A szokolyai kilátó több jelzett turistaútvonalon át is megközelíthető, így a piros, a zöld és a sárga háromszög is elirányít az építmény lábáig. A felfelé vezető út egyáltalán nem megerőltető így nemcsak kutyával, de gyerekekkel is szuper program lehet. Különösen akkor, ha kibővítitek a sétát a Királyréti tanösvény bejárásával.

Izgalmas kirándulóhelyek kutyával - szokolyai Várhegy-kilátóIzgalmas kirándulóhelyek kutyával - szokolyai Várhegy-kilátó

 

Szállástippek Szokolya közelében

Harangvirág 36 Vendégházak - Kismaros

Szállástippek Szokolya közelében - Harangvirág 36 Vendégházak (Kismaros)Szállástippek Szokolya közelében - Harangvirág 36 Vendégházak (Kismaros)

Hotel Honti Wellness Szálloda*** - Visegrád

Szállástippek Szokolya közelében - Hotel Honti Wellness Szálloda*** (Visegrád)Szállástippek Szokolya közelében - Hotel Honti Wellness Szálloda*** (Visegrád)

 

Állatbarát szállások Magyarországon>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Szeretnivaló, mesebeli falvakból nincs hiány Magyarországon. Fedezd fel velünk a most következő, természetközeli úti célokat, amikért hol a festői völgyek mélyét, hol pedig a magas hegyek erdeit kell felkeresni!
Nem úri huncutság néha-néha elmerülni a 4 csillagos wellness hotelek kényeztetésében. A prémium szálláshelyek minőségi feltöltődést garantálnak, így ha a következő szállodákat választjátok, biztosan nem ér majd csalódás. Nézzétek meg a listánkat, amin felnőtt- és gyermekbarát wellness hotelek is helyet kaptak!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.