Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Programlehetőségek a Mátrában télen

Magyarország két legmagasabb pontjával büszkélkedik az Északi-középhegység éke, a Mátra. Minden évszakban változatos programoklehetőségeket nyújt, de a legkülönlegesebb arcát télen mutatja. Lássuk, mennyi mindent lehet csinálni ebben az időszakban!

Szállásajánlatok a Mátrába>>

 

Mátra télenMátra télen

 

 

Kirándulási lehetőségek

Kristálytiszta levegő, hófedte táj, lélegzetelállító panoráma – csak néhány dolog azok közül, amire számíthatunk, ha a Mátrában kirándulunk télen. Kékestetővel vagy Galyatetővel nehéz mellélőni, nem véletlen, hogy az Országos Kéktúra egyik legnépszerűbb turistaútja is ez az útvonal. Sok helyen gyerekekkel is bátran neki lehet vágni az útnak, de aki kihívást keres, az próbálja ki az erdei sífutást!

A túrázás után térjetek be test- és lélekmelengető finomságokra a Galya-bisztróba!

GalyatetőGalyatető

 

Kilátó

Ilyen magasságból elképesztő kilátás tárul elénk, és szerencsére a legjobb helyeket nem kell nagyítóval vadászni, mert számos kilátót építettek ki a környéken. A nemrégen felújított Galya-kilátó 30 méter magasságban áll a felszín felett, Sástón egy fúrótoronyból kialakított kilátó vár, de megemlíthetjük a több mint 100 éves Kozmáry-kilátót is.

Távközlési Kutatóintézet kőépületeTávközlési Kutatóintézet kőépülete

 

Tv-torony

Ha már kilátás: Kékestetőn tv-toronyból sincs hiány, a Tv-torony Kilátó 180 méteres magasan figyel a hegy tetején. Az elavult antennatorony váltásaként épült szerkezetben egy fedett körpresszót is építettek, ahol nem csak a panorámában gyönyörködhetünk, de egy mini palackgyűjteményt is találunk. Az összeállítás a világ minden részéről tartalmaz darabokat, összesen 8000 palack látható is.

Tv-torony, KékestetőTv-torony, Kékestető

 

Síelés és szánkózás

Ha tél és Mátra, akkor hó, így a síelés szerelmesei ilyenkor egyenesen a Mátraszentistván Sípark felé veszik az irányt. De azoknak sem kell aggódniuk, akik nem tudnak síelni: találunk hivatalos szánkópályákat Mátraházán, Mátraszentimrén, Bagolyirtáson vagy Mátrafüreden is, ahol egyből két lehetőség közül választhatunk.

A kép illusztrációA kép illusztráció

 

 

Szálláshelyek, amiket ajánlunk

 

Erzsébet Park Hotel***sup, Parádfürdő

Egy hosszú kirándulás után kevés dolog melegít fel jobban, mint egy forró fürdő, és ha ebben is szeretnénk biztosra menni, akkor érdemes valamelyik helyi hotel wellness szolgáltatásait igénybe venni. A Parádfürdőn található Erzsébet Park Hotel eredetileg egy Ybl Miklós tervei által épült rezidencia volt, melyet a 2000-es évek eleje óta folyamatosan újítottak és bővítettek, így a múlt és a jelen tökéletes harmóniája várja a látogatókat. A wellnessrészlegen úszómedencék, ülőmedencék, pezsgőfürdők és szaunák segítik a vendégek kikapcsolódását, de a hotelen belül bowlingozni és biliárdozni is van lehetőség. További részletek>>

Erzsébet Park Hotel, ParádfürdőErzsébet Park Hotel, Parádfürdő

 

Hotel Anna***sup, Mátrafüred

A mátrafüredi Hotel Anna nemrégiben egy felújításon esett át, melynek során wellness részleggel bővült a szolgáltatások sora. A családias hangulatú hotelben jól fog esni egy nagy túrázás után elmerülni a medencében vagy a jakuzziban, esetleg átmelegedni a finn szaunában. A szállás különleges hegyvidéki környezetben helyezkedik el és jellegzetes mediterrán stílusa rendkívül népszerű a vendégek körében. További részletek>>

Hotel Anna, MátrafüredHotel Anna, Mátrafüred

 

Még több fantasztikus szálláshely vár a Mátrában>>

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
Bármelyik évszak tökéletes arra, hogy kicsit elvonuljatok kettesben, de talán mégis a tél a leghangulatosabb időszak a romantikus kikapcsolódáshoz. Ha szeretnétek még tovább fokozni, meg se álljatok egy stílusos kastélyszállodáig!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.