Szomorúan tapasztaltam, hogy a nagy hírű vendéglő színvonala ennyire gyenge. Húsleves háziasan, maceszgombóccal csészében 2200 forintért felejthető, gyenge, kemény húsdarabokkal, sok sárgarépa-karikával. Libamájszeletek rántva, burgonyapürével 10800 Ft, kis darabokban sütve (4 db) hatalmas panírban, benne itt-ott rosszul átsült, papírvékonyságú limamáj darabok, melyek állaga helyenként ugyancsak furcsa.
A krumplipüré tetején valami zöldes színű, talán zsiradék, nem tudom. A tejfölös uborkasaláta 1500 forintért lézeng a tálka alján, nyers, ízetlen, csak a tejföl dob rajta valamit. Komoly árak mellett gyenge minőség, kis adagok. A kiszolgálás rendben volt. Utoljára voltam itt.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Családi ünneplésre érkeztünk az étterembe. A kevésbé vonzó környezet egy igazi gyöngyszemet rejteget. Hangulatos, családi környezet, egészen kitűnő ételek, rendkívül figyelmes, udvarias pincérek. Csak a legnagyobb elismerés illeti meg a csapat minden tagját. Az egyetlen nem abszolút pozitív észrevételem a kissé elszaladt árak. Mindenkinek jó szívvel ajánlom a felkeresését.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nincs mit töprengeni az értékelésen, ez Budapest egyik legjobb étterme. Régen sokszor megfordultam ezen a környéken, de idáig észrevétlen maradt számomra. Most direkt keresgéltem helyet, itt meg is találtam, és semmit sem szabad a véletlenre bízni, hétköznap este bizony szükséges a telefonos, webes asztalfoglalás.
Megtettem, jó cimborával jót vacsoráztunk jó helyen, a választás tökéletes. Mivel alapvetően a zsidó konyha a helyi jellegzetesség, maximálisan ezt szerettem volna kiélvezni, már a neten kinéztem a maceszgombócos levest, másodiknak sóletet szeretem volna, de elkerülte a figyelmemet, hogy az csak a hét bizonyos napjain van, így lett aztán a beugró a szalontüdő, amit elképesztően jónak ítéltem. Persze, kóser pálinkákkal kezdtük, az enyém a birs volt, és hibátlan. A végén meg flódnit kértem, mi mást? Közben meg fogyogattak a Folly arborétum meg Kovács Nimród borai. . . a felszolgálás hibátlan, sok pincér és még tanulók is tették a dolgukat szakadatlan, sok volt a vendég is, alapjában véve nem magyar anyanyelvűek. A hely is kifogástalan. Szóval, megfizeted az árát, mindezt nem adják bagóért, de megéri, mindenképpen! Ide néha el kell látogatni.
Házias, igényes magyar és zsidó konyhát visznek, de megjelenik az étlapon néhány nemzetközi fogás is. A hétnyelvű (magyar, héber, angol, német, olasz, francia és orosz) étlap egy Brilliat Savarin idézettel indít, ezt követi a séfajánlat a hremzlivel kísért fokhagymás báránycsülöktől a paprikás mártással és dödöllével kínált csirke supréme-en, rosé kacsamellen, bőrén sült fogason át a tejszínes vargányamártásos konfitált borjúpofáig.
A hétről hétre fejezeten belül a rendszeres napi ajánlatot ismertetik: hétfőn napi főzelék, kedden szalontüdő, szerdán töltött káposzta, csütörtökön pacalpörkölt, pénteken sólet, szombaton kacsasült. Innen indul a hagyományos étlap megannyi kóstolásra csábító fogással a csontvelőtől az alföldi gulyáslevesen rántott mangalicakarajon át a szarvas-, harcsa-, lazacételeken keresztül mézes-mákos palacsintametéltig. Az árak jellemzően értékarányosak, helyenként meglepően kedvezőek, a libamájas erőleves 2500 forintért kifejezetten jó vétel, a császármorzsa ugyanennyiért kissé túlzónak tűnik. Odafigyeléssel nem nehéz jó ár/érték arányban rendelni. A zsidó tojás jó ízű, jó állagú, a műfaj remeke, kiváló, helyben sültnek tűnő kenyeret adnak hozzá. A halászlé is kitűnő, jó tartású hal kifejező ízű, optimális sűrűségű lében. A rántott csontos báránykaraj ízletes, zsenge, jóféle házias majonézes burgonyát adnak hozzá. A rántott borjúláb komoly adag, kiválóan elkészítve, a sült krumpli-köret mirelitnek tűnik. A somlói galuska a hagyományos felfogást képviseli, szaftos ízletes, jó alapanyagokból készült.
Régesrégi kolléga az étterem tulajdonosa, Rosenstein Tibor, bár az életben nem sikerült találkoznunk. Az éttermét, hírből ismertem, De amígy én hosszú éveket ccsináltam a kóser konyhát, az Ő vendéglője, csak zsidó identitású! Most volt alkalmam, a fiam meghívására ki is próbálni.
Én kiváncsiságból az általam is csinált ételeket kóstoltam, míg a fiam, a vadakra tette a voksát! Én nagyon finom húslevest ettem gazdagon, macesz gombóccal, sóletet, mindennel telepakolva, ahogy illik. Hozzá házi kovászos uborkát kértem, amin valóban éreztem, hogy nem piaci portéka. Ő tárkonyos vadragulevest és vörösboros őzpörköltet kóstolt, burgonya krokettel. Desszertnek, mindketen a madártjet kértük. Nem azért mert egyformán több mint 50 éve üzzük a konyhaművészetet, de semmilyen kifogást nem tudok semmire sem mondani. Minden úgy volt és úgy ízlett, mintha magamnak csináltam volna. A felszolgálás is gördülékenyen ment, látszott a sok éves tapasztalat, és az összeszokottság. Nem mondom, hogy olcsó árakkal dolgoznak, de tudom a minőséget meg kell fizetni. Bizonyára lesz még alkalmam, hogy más típusú ételeket is megkóstoljak itt. Merem ajánlani olyanoknak, akik szeretik a minőséget, az ízeket.
Nekünk nagyon tetszett,rég kiválasztottuk az éttermet,egy újságban láttam az ajánlást,minden képpen ki akartuk próbálni.Hangulatos,családias,finom volt az étel,azok az ízek,egyszerüen kitűnő,remek a kiszolgálás,kedvesek a felszolgálók. Köszönjük a kellemes délutánt. Szerintem visszatérünk.
Úgy gondoltuk, ha már ide jövünk, akkor a legklasszikusabb ismert zsidós fogások közül kérünk, maceszgombócos leves és sólet. Finomni minden finom volt. De: a maceszleves igen kicsi volt, a gombóc benne azért omlós, finom. Hoztak mellé csípősös tálat is erőspistával, zöld hegyessel, stb.
A sóletet én nem éreztem különlegesebbnek a legtöbb más helyen kaphatónál (pedig ettem már más pesti étteremben olyat, amit azóta is emlegetek), a szépen készített színhús rajta azért jól mutatott. Ehhez képest ár-érték arányban lehet találni kedvezőbb opciókat is a bp-i éttermi világban. A ház bora tök jó volt, és mikor kérdeztük, mi az, valami olyan nevet mondott a pincér, amit amúgy is láttunk a borlapot kétszerannyiért. Nyilván nem ugyana a bor volt, de szerintem mást nem is érdemes itt kérni bornak, mint a házét, ha nem akar ínyenckedni az ember. A felszolgálók végtelenül figyelmesek, magas színvonalon végzik a munkájukat, még rövidúton beeső vendég részére is igyekeznek mindent elkövetni, hogy valahova le tudják ültetni. Távozáskor épp ott volt mindenki a bejáratnál és gyakorlatilag az egész személyzet elköszönt, maga Rosenstein úr és fia is. Az étterem belül maga nagyon jó, visszafogott és egyszerű elegancia jellemzi, festményeket-skecceket is érdemes megnézni! Összességében jó volt, egyszer mindenképpen érdemes, de nem mondanám hosszútávon emlékezetesnek. Lehet, más fogások maradandóbb élményt jelentenek. Akinek ez számít: úgy tudom, nem kóser alapvetően.
a párom kivánsága volt,hogy születésnapját a rosenstein vendéglőben szeretné egy vacsorával megkoronázni. már 3-héttel korábban lefoglalta az időpontot. még soha nem voltunk ott,igy próbáltam ismerősöktől,kollégáktól érdeklődni ki mit tud erről az étteremről.
megnéztük a neten lévő étlapot az ételeket és az árakat ugy jónak értékeltük,de nagyon sok negativ véleményt is kaptam,ami kis félelmet keltett. pld. kicsik az adagok,ne együnk készételt csak frissen sültet,lepukkant csöves hely,stb. szombat este 7h. volt foglalásunk. az étterem már majdnem megvolt telve vendégekkel,ami már megnyugtatott hogy ez már jó hely lehet. szépen teritett asztalok,figyelmes kiszolgálók,tökéletes minőségü ételek. a főételek emberes adagok. előétel és leves után már nem is tudtuk a feltálalt borju bécsit és a lazacot teljesen elfogyasztani. de azért még egy somlói galuskát megkóstoltunk. távozáskor vásároltam egy rosenstein szakácskönyvet a páromnak amit a szerző dedikált és nem akarta hogy kifizessem az árát mert megtudta hogy a páromnak szülinapja van. Rosenstein úr és csapata kellemes estét varázsolt nekünk! KÖSZÖNJÜK! ! visszamegyünk máskor is
Mindkét alkalommal üzleti partner meghívására voltam a Rosensteinben. Mivel sokan ódákat zengtek róla, először a klasszikus libacomb/törtkrumpli/lilakáposzta kombót ettem, aznap nem lehetett jó napja a szakácsnak, mert a libacomb száraz volt, a törtkrumpli ízetlen, így nekem akkor elég nagy csalódás volt A második alkalom sem indult jól, mert a raguleves nagyon savanyú volt.
Viszont aztán hozta a hírnevéhez méltó színvonalat a konyha, mert az előétel (vegyes ízelítő libamájjal, libatöpörtyűvel, zsidótojással) és a főétel (szarvasbélszín, libamáj) viszont kiváló volt. Az is igaz, hogy (mint az étlapról láttam) rohadt drága, de hát mint mondtam, üzleti meghívás volt. . . :)
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.
1087Budapest, Mosonyi u. 3.
06 1 333 3492
Szolgáltatások
ingyenes WIFI légkondícionált helyiség vegetáriánus ételválaszték csoportokat szívesen fogad étel elvitelre kisállat bevihető parkolási lehetőség széles borválaszték zártkörű rendezvény lehetősége