Szomorúan tapasztaltam, hogy a nagy hírű vendéglő színvonala ennyire gyenge. Húsleves háziasan, maceszgombóccal csészében 2200 forintért felejthető, gyenge, kemény húsdarabokkal, sok sárgarépa-karikával. Libamájszeletek rántva, burgonyapürével 10800 Ft, kis darabokban sütve (4 db) hatalmas panírban, benne itt-ott rosszul átsült, papírvékonyságú limamáj darabok, melyek állaga helyenként ugyancsak furcsa.
A krumplipüré tetején valami zöldes színű, talán zsiradék, nem tudom. A tejfölös uborkasaláta 1500 forintért lézeng a tálka alján, nyers, ízetlen, csak a tejföl dob rajta valamit. Komoly árak mellett gyenge minőség, kis adagok. A kiszolgálás rendben volt. Utoljára voltam itt.
Úgy gondoltuk, ha már ide jövünk, akkor a legklasszikusabb ismert zsidós fogások közül kérünk, maceszgombócos leves és sólet. Finomni minden finom volt. De: a maceszleves igen kicsi volt, a gombóc benne azért omlós, finom. Hoztak mellé csípősös tálat is erőspistával, zöld hegyessel, stb.
A sóletet én nem éreztem különlegesebbnek a legtöbb más helyen kaphatónál (pedig ettem már más pesti étteremben olyat, amit azóta is emlegetek), a szépen készített színhús rajta azért jól mutatott. Ehhez képest ár-érték arányban lehet találni kedvezőbb opciókat is a bp-i éttermi világban. A ház bora tök jó volt, és mikor kérdeztük, mi az, valami olyan nevet mondott a pincér, amit amúgy is láttunk a borlapot kétszerannyiért. Nyilván nem ugyana a bor volt, de szerintem mást nem is érdemes itt kérni bornak, mint a házét, ha nem akar ínyenckedni az ember. A felszolgálók végtelenül figyelmesek, magas színvonalon végzik a munkájukat, még rövidúton beeső vendég részére is igyekeznek mindent elkövetni, hogy valahova le tudják ültetni. Távozáskor épp ott volt mindenki a bejáratnál és gyakorlatilag az egész személyzet elköszönt, maga Rosenstein úr és fia is. Az étterem belül maga nagyon jó, visszafogott és egyszerű elegancia jellemzi, festményeket-skecceket is érdemes megnézni! Összességében jó volt, egyszer mindenképpen érdemes, de nem mondanám hosszútávon emlékezetesnek. Lehet, más fogások maradandóbb élményt jelentenek. Akinek ez számít: úgy tudom, nem kóser alapvetően.
Mindkét alkalommal üzleti partner meghívására voltam a Rosensteinben. Mivel sokan ódákat zengtek róla, először a klasszikus libacomb/törtkrumpli/lilakáposzta kombót ettem, aznap nem lehetett jó napja a szakácsnak, mert a libacomb száraz volt, a törtkrumpli ízetlen, így nekem akkor elég nagy csalódás volt A második alkalom sem indult jól, mert a raguleves nagyon savanyú volt.
Viszont aztán hozta a hírnevéhez méltó színvonalat a konyha, mert az előétel (vegyes ízelítő libamájjal, libatöpörtyűvel, zsidótojással) és a főétel (szarvasbélszín, libamáj) viszont kiváló volt. Az is igaz, hogy (mint az étlapról láttam) rohadt drága, de hát mint mondtam, üzleti meghívás volt. . . :)
Tényleg lepukkant környéken (Keleti Pu. mellett)igen kellemes meglepetés ez az étterem! Kulturált, kellemes környezet, kiváló étlap, kedves és udvarias fiatal pincérek. Valaki már írta, néha már túl udvariasak is! A tálalás és az ételek külleme már beindítja az ízlelőbimbókat. . . .
Ehhez képest számomra kissé csalódás volt a vargánya pörkölt galuskával. Ugyan nagyon korrektül volt elkészítve, a gyomrom sem fájdult meg utána, de sajnos elmaradt az Aha! élmény. Semmi különös! Ehhez képest az ára elég borsosra sikerült, mint a többi ételé is. Kissé furcsa az is, hogy egyetlen egy WC található a vendégek részére. Ettől függetlenül nyugodt szívvel ajánlom azoknak, akik kellemes környezetben, finom ételeket, nyugodtan szeretnék elfogyasztani. . . . . , ha a pénztárcájuknak nem túl megterhelő.
Jó: Csendes utcában, jó parkolási lehetőséggel, szívélyes fogadtatással. Kiváló ételek! Három fogást ettünk mindketten. Egyikre se lehet egy szavam sem. A levestől a desszertig minden kifogástalan, jó ízű, pont elég volt. A pincérek néha zavarba ejtően udvariasak.
Kérés nélkül viszik el a kabátot, hozzák vissza az étlapot a desszerthez és kérdeznek rá, hogy hozhatnak-e még inni, ha üres a pohár. Soha nem kellett inteni,vagy hangosan szólni. Nagyon elégedettek voltunk. Nem annyira jó: Először jártunk itt, nem voltam tisztában az étterem belső elosztásával. Két főre foglaltam asztalt. A terem közepére ültettek minket, ahol egy 6 személyes asztal volt 2-2-2 személyre széthúzva. Már ült egy pár az egyiknél, amikor mi megérkeztünk. Minden szavukat hallottuk, nem tudtunk normálisan beszélgetni, se elengedni magunkat. Őket is zavarta ez a megoldás, hallottam ahogy megbeszélték. Később mellénk ültettek két nyakkendős, kezdő brókernek tűnő vendéget. Az egyik szürcsölt, a másik csámcsogott, miközben baromságokról beszéltek. Mi távoztunk legkorábban a 3x2-es asztaltól. Hát így. :-))
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Családi ünneplésre érkeztünk az étterembe. A kevésbé vonzó környezet egy igazi gyöngyszemet rejteget. Hangulatos, családi környezet, egészen kitűnő ételek, rendkívül figyelmes, udvarias pincérek. Csak a legnagyobb elismerés illeti meg a csapat minden tagját. Az egyetlen nem abszolút pozitív észrevételem a kissé elszaladt árak. Mindenkinek jó szívvel ajánlom a felkeresését.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nincs mit töprengeni az értékelésen, ez Budapest egyik legjobb étterme. Régen sokszor megfordultam ezen a környéken, de idáig észrevétlen maradt számomra. Most direkt keresgéltem helyet, itt meg is találtam, és semmit sem szabad a véletlenre bízni, hétköznap este bizony szükséges a telefonos, webes asztalfoglalás.
Megtettem, jó cimborával jót vacsoráztunk jó helyen, a választás tökéletes. Mivel alapvetően a zsidó konyha a helyi jellegzetesség, maximálisan ezt szerettem volna kiélvezni, már a neten kinéztem a maceszgombócos levest, másodiknak sóletet szeretem volna, de elkerülte a figyelmemet, hogy az csak a hét bizonyos napjain van, így lett aztán a beugró a szalontüdő, amit elképesztően jónak ítéltem. Persze, kóser pálinkákkal kezdtük, az enyém a birs volt, és hibátlan. A végén meg flódnit kértem, mi mást? Közben meg fogyogattak a Folly arborétum meg Kovács Nimród borai. . . a felszolgálás hibátlan, sok pincér és még tanulók is tették a dolgukat szakadatlan, sok volt a vendég is, alapjában véve nem magyar anyanyelvűek. A hely is kifogástalan. Szóval, megfizeted az árát, mindezt nem adják bagóért, de megéri, mindenképpen! Ide néha el kell látogatni.
Házias, igényes magyar és zsidó konyhát visznek, de megjelenik az étlapon néhány nemzetközi fogás is. A hétnyelvű (magyar, héber, angol, német, olasz, francia és orosz) étlap egy Brilliat Savarin idézettel indít, ezt követi a séfajánlat a hremzlivel kísért fokhagymás báránycsülöktől a paprikás mártással és dödöllével kínált csirke supréme-en, rosé kacsamellen, bőrén sült fogason át a tejszínes vargányamártásos konfitált borjúpofáig.
A hétről hétre fejezeten belül a rendszeres napi ajánlatot ismertetik: hétfőn napi főzelék, kedden szalontüdő, szerdán töltött káposzta, csütörtökön pacalpörkölt, pénteken sólet, szombaton kacsasült. Innen indul a hagyományos étlap megannyi kóstolásra csábító fogással a csontvelőtől az alföldi gulyáslevesen rántott mangalicakarajon át a szarvas-, harcsa-, lazacételeken keresztül mézes-mákos palacsintametéltig. Az árak jellemzően értékarányosak, helyenként meglepően kedvezőek, a libamájas erőleves 2500 forintért kifejezetten jó vétel, a császármorzsa ugyanennyiért kissé túlzónak tűnik. Odafigyeléssel nem nehéz jó ár/érték arányban rendelni. A zsidó tojás jó ízű, jó állagú, a műfaj remeke, kiváló, helyben sültnek tűnő kenyeret adnak hozzá. A halászlé is kitűnő, jó tartású hal kifejező ízű, optimális sűrűségű lében. A rántott csontos báránykaraj ízletes, zsenge, jóféle házias majonézes burgonyát adnak hozzá. A rántott borjúláb komoly adag, kiválóan elkészítve, a sült krumpli-köret mirelitnek tűnik. A somlói galuska a hagyományos felfogást képviseli, szaftos ízletes, jó alapanyagokból készült.
Régesrégi kolléga az étterem tulajdonosa, Rosenstein Tibor, bár az életben nem sikerült találkoznunk. Az éttermét, hírből ismertem, De amígy én hosszú éveket ccsináltam a kóser konyhát, az Ő vendéglője, csak zsidó identitású! Most volt alkalmam, a fiam meghívására ki is próbálni.
Én kiváncsiságból az általam is csinált ételeket kóstoltam, míg a fiam, a vadakra tette a voksát! Én nagyon finom húslevest ettem gazdagon, macesz gombóccal, sóletet, mindennel telepakolva, ahogy illik. Hozzá házi kovászos uborkát kértem, amin valóban éreztem, hogy nem piaci portéka. Ő tárkonyos vadragulevest és vörösboros őzpörköltet kóstolt, burgonya krokettel. Desszertnek, mindketen a madártjet kértük. Nem azért mert egyformán több mint 50 éve üzzük a konyhaművészetet, de semmilyen kifogást nem tudok semmire sem mondani. Minden úgy volt és úgy ízlett, mintha magamnak csináltam volna. A felszolgálás is gördülékenyen ment, látszott a sok éves tapasztalat, és az összeszokottság. Nem mondom, hogy olcsó árakkal dolgoznak, de tudom a minőséget meg kell fizetni. Bizonyára lesz még alkalmam, hogy más típusú ételeket is megkóstoljak itt. Merem ajánlani olyanoknak, akik szeretik a minőséget, az ízeket.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.
1087Budapest, Mosonyi u. 3.
06 1 333 3492
Szolgáltatások
ingyenes WIFI légkondícionált helyiség vegetáriánus ételválaszték csoportokat szívesen fogad étel elvitelre kisállat bevihető parkolási lehetőség széles borválaszték zártkörű rendezvény lehetősége