És sikerült: a Préselő Pincészet és Vendégház egy nagy múltú, átalakított öreg vincellérházban fogadja a szállást keresőket, stílusos pihenést kínálva. A hőségriadós kánikulában estünk be hozzájuk, de szerencsére az első ajtó, amit kinyitottunk, éppen a vastag kőfalaknak köszönhetően hűs közösségi helyiségbe vezetett, ahol le is roskadtunk rögvest. Csak utána mentünk fel a szobánkba. Gyönyörű a kert is, ahol lehet grillezni, kemencés sütögetést rendezni, vagy csak iszogatni a hegy levét, de a 40 Celsiushoz közeli hőmérsékletben nem volt ehhez kedve egyik vendégnek sem. Mi még a reggelivel sem ültünk ki a fák alá, a muzeális szőlőprés mellé. Maradtunk bent, és élveztük a feltálalt étkeket, szállásadóink kedves gondoskodását. Vagyis minden, illetve majdnem minden nagyon tetszett nekünk a Préselő Vendégházban. Ami mégsem: A foci világbajnokság idején, amikor esténként a legtöbb férfi meccset néz a tévén, itt egyszerűen nem volt elem a tévé távirányítójában! ! ! Ez meg hogy lehet? ? ? De ha lett is volna, akkor is nehézséget okozott volna a tévézés, mert az egyébként normál méretű szobában nem volt egy hely, ahol kényelmesen lehetne ülni! A két szék, mint valami inkvizíciós eszköz, a tetőtér miatt pedig az ágy végénél már olyan mélyre lejön a ferde fal, hogy még mi sem tudtunk egyenesen ülni, holott kifejezetten alacsony termetűek vagyunk. Nos, ezek vitték el az ötödik pontot.