Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Hogy ez mennyire kedvező ár egy ilyen felső kategóriás étterem esetében, ahhoz összehasonlításként csak annyit, hogy a normál étlapjukon a főételek többsége bőven 10000 Ft felett árazódik, a levesek és előételek árszintje 4000-10000 Ft közötti (szervizdíj nélkül! ) Az igényesen felújított neoreneszánsz Várkert Kioszk épülete a budai Duna-parton a Várkert Bazár előtt már önmagában is egy különleges helyszín. A konyhájuk méltó ehhez, a 2005. évi Dining Guide étteremkalauzban a 100-ból 85 pontot kaptak, s ezzel az országos lista előkelő 48. helyét szerezték meg, ezen belül Budapesten a 28. helyezettek lettek. Értelemszerűen előzetes foglalással lehetett részt venni a programon. Pénteken ebédidőben az étterem zsúfolásig megtelt, igaz, jó időben a teraszon is lehetne enni, amely sok további asztalt nyújtana, de a kedvezőtlen, hűvös időjárás miatt ez a lehetőség kiesett. Ez adta az egyik negatívumot, ami miatt a Hangulat pontszámból levontam egyet. Az asztalok nagyon közel voltak egymáshoz, az intimitás nem volt biztosított, az asztaltársaságok teljesen összeértek, a fal mellőli asztalok közül nehéz volt kijutni, illetve a pincéreknek oda bejutni. Előételként házi vaj és 2 féle kenyér - fehér, barna magvas - érkezett. A kovászos kenyerek kiváló minőségűek, de nem voltak frissek, ez szokatlan hiba! Az előétel Japánt idézte meg, 3 db kis kocka kompozíció, középen csípős lazac, ropogós rizs rétegek között, külön tálkában ponzu - citromos szójaszósszal. Remek friss indítás. A főétel meglepően hatalmas adag volt, én nem is tudtam megenni. Cseréptálban érkezett forrón a borjúhússal töltött canelloni tésztatekercsek, parmezánnal, szarvasgomba szószban. A desszertek közül egy fanyar, kalória kímélő különlegességet választottam, ami szintén nagy adag volt, hófehér könnyed habok, joghurt mousse, yuzu sorbet fagylalt, Granny Smith almakockák, friss szőlővel. Az 5 dl-es klasszikus limonádé 1990 Ft, mely meglepő módon olcsóbb volt, mint az ásványvíz. Én cukormentes verzióban kértem. A személyzet profi, pörgős a kiszolgálás, elegendő létszámban, a kapuban vendégváró, asztalhoz kísérő, külön sommelier, aki egy elhivatott zseni, élvezet volt hallgatni, ahogy a borokról beszélt-mesélt. A pincér udvarias, mosolygós. Azonban talán a tömeg miatt itt elmaradt a hasonló zsánerű éttermekhez képest a fogások bemutatása, az összetevők elmagyarázása. A távozó vendégek után akkurátusan takarítottak és újra terítettek. Szépek az evőeszközök. A mosdó az alagsorban pazar luxus, mindennel felszerelt. A jelzett kisebb hibák ellenére egyértelműen 5 pontos hely és élmény.