Szokásos békéscsabai kolbászbeszerző kirándulásunkról hazafelé tartva tértünk be Kondoroson a Csárdába. Nekem nagyon bejött a hely hangulata (kicsit olyan mint egy múzeum), de ami ennél is fontosabb az étkek is. És hát mit is ehetett volna az ember egy ilyen helyen? Természetesen gulyást, utána meg frissen sült pecsenyét.
Ebéd után még körbenéztünk a Csárda környékén is, az is nagyon szép, rendezett volt. Az a nagy gond, hogy az ilyen kirándulásaink alkalmával általában Szarvason állunk meg a Holt-Körös parton halászlevet enni, így most majd a jövőben főhet a fejünk, hogy Kondoros vagy Szarvas. . . . :))
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Átutazóban megálltunk Kondoroson a csárdánál, ami a főúttól kicsit beljebb található. Kellemes idő miatt a csárda előtti részen foglaltunk helyet. A pincérek kedves unszolására az ételek elkészültéig, bementünk megnézni a kiállítást. Kedves hölgy fogadott, végig vezetett, sokat mesélt a betyárokról. Nagyon tetszett minden.
Remek környezet,tisztaság, színvonalas miliő! A környezet, a múzeum miatt megéri betérni. A konyha átlagos, a "töltött káposztáról elsikkasztották a kakas taréjt" ami szerepelt az étlapban. A kevés vendég ellenére 32 percet kellett várni az ételre. Az étlap gasztro kirándulás lehetőségeit sejtette,- csalódás volt.
A kiszolgálókon érződik a szakképzés hiánya, a szakma és vendég szeretett hiánya. Egyszer meg kell nézni, de gasztronómiailag ne legyenek nagy elvárásaink.
Útban hazafelé ebédre tértünk be a Kondorosi csárdába. Nagyon hanguatoshely , igazi csárda jelleg. Előtte gémes kút. A személyzet gyors, kedves, figyelmes. Az ételek kiadósak és ízletesek. Ez lehet az oka, a csárda tele volt. Aki ere jár, ne hagyja ki. A csardából egy csaárda múzeum közelíthető meg.
Ez egy műemlék nádfedeles parasztcsárda. Történelme van, és ebből egy kiállítás is lett. Ez a kiállítás nem az éttremben, hanem külön termekben van, de ingyenesen bejárható, nézelődhetünk nyugodtan. A régi paraszti élet eszközeit, szobáit mutatja be, a zsiványok ruháit, juhászok szerszámait. Már csak ezért megéri betérni.
Az ételek is paraszti ételek inkább, birka, marha, borju és egyebek. A kihozott étel ugyan elfogyott, azaz nem maradt a tányéron semmi, ez azt jelzi, hogy finom volt, és épp elegendő. Maga az étterem hangulata is parasztos, a kék asztalterítővel, fehér kendővel. Viszont egyetlen egy nem tetszett. Bár volt víz kancsóban az asztalon, de számomra ihatatlan. Enyhén barnás, zöldes színű meleg lé volt, lehet, hogy nem is inni tették ki, hanem kezet mosni? Jó volt, hangulatos volt, fényképezhető volt, egy jó kirándulás végcélja is lehet.
Már jártam itt egy csoportos kiránduláson, viszont nem volt lehetőségünk idő hiányában vacsorázni. Most éppen ebédidőben értünk ide a férjemmel, úgy döntöttünk, hogy pihenésként betérünk. Nem csalódtunk. Először tüzetesen végignéztük a múzeumi részt. Sok új ismerettel gazdagodtunk. Megéhezve jól esett az általunk választott menü.
Pedig minden olyan jól nézett ki. Vagyis a hely: Az épület kívül belül felújítva, csárdastíl csak annyi, amennyit a hely szelleme és történelme megkíván, de egyébként elegáns berendezés, terítés, már inkább éttermi jelleggel. Pedig minden olyan jól indult. Vasárnap fél 2 tájban érkeztünk ebédelni, és ekkor már egyáltalán nem volt sok vendég.
A pincér gyorsan az asztalunkhoz jött, pillanatokon belül hozta is nekem a kis adag szilvás Unicumot. Már ez sem volt tökéletes felszolgálású, de még nem tudtuk, hogy csak a kezdete a súlyosabb problémáknak. Innentől kezdve ugyanis majdnem minden elromlott, sőt kifejezetten rossz lett. A rendeléstől kezdve kb. háromnegyed óráig semmit nem kaptunk enni! Közben az utánunk jövő vendégek két asztalnál is már vígan fogyasztották ebédjüket. Mi viszont egyre elcsigázottabban hallgattuk a rémes háttérzenei egyveleget, amivel szórakoztatni hiszik a vendégeket. Amikor már kopogott a szemem az éhségtől, szóltam a pincérnek, hogy ennyi idő alatt legalább egy töpörtős pogácsát hozhatott volna, hogy ehessünk valamit. Ekkor beszaladt a konyhába, és hozta végre a két főételt. Hozzátéve, hogy a szakács elnézésünket kéri. Üzentem a szakácsnak, hogy tanuljon meg inkább főzni, úgy ahogy egy étteremben kell. A két főétel közül csak az egyik volt frissen készült, ám ennek az elkészítése sem telhetett annyi időbe, amíg vártunk rá, miközben sokáig nem is volt más rendelés az étteremben. A Falusi legényavató néven kínált étel ugyanis csak egy burgonyás palacsinta raguval megtöltve. Erről a töltelékről azt írják az étlapon, hogy szárnyas és sertés húscsíkok csípős paprikával, paradicsommal és gombával. Hagymát nem említenek, pedig hát a ragu nagy része az olcsó hagyma volt, a sertéshús pedig bolti minőségű baconcsík. Ráadásul a csirkehús darabkákkal együtt, összesen sem lehetett öt deka a hús, amit kaptam a 3400 forintos ételben. De legalább a palacsintát tudná a szakácsuk rendesen megcsinálni! Az egyik oldala ugyanis fekete foltosra volt égetve. A párom marhapörköltet evett, középszerűnek mondta. A desszertként rendelt túrógombóc előírásszerűen könnyű volt, de ez már nem segített az addigiakon.
Mindig örömteli, ha az ember fejlődést tapasztal. Tavaly nyáron egy kedves jóbarátommal ismét betértünk a Kondorosi csárdába. A zene sajnos nem autentikus népzene volt, hanem valami giccsbe hajló mű. A kiszolgálással nem voltunk megelégedve, sem segítőkésznek, se kedvesnek nem mondanám a pincér fellépését.
Az is abszurdum, hogy azért nem hoznak limonádét, mert elfogyott a cukorszirup. Hát akkor tegyenek cukrot bele és kavarják fel. Ugyanakkor viszont az ételek jobbak voltak, mint bármikor korábban. Ettünk egy tökéletesíthető, de azért élvezhető lazacot, továbbá egy egész korrekt pacapörköltet és túrógombócot. Az átlag megint három pontra jön ki, de legalább jót ettünk.
Ez a csárda egyszerűen csodálatos, kihagyhatatlan élmény! Hétköznap lévén menüt kértünk. Finom zöldséglevest kaptunk nagy tállal, majd mustáros sült volt tésztával. Salátát is kértünk hozzá. Minden finom volt, bőséges és gyors a kiszolgálás. Utána a múzeumi részt jártuk végig.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.