Átlagos magyar halászcsárda, se több se kevesebb. Viszont nagyon finom, ízletes halászlét és egyéb ételt lehet itt fogyasztani. Aki erre jár térjen be, megéri. A kiszolgálás szezonban is megfelelő. Minket pl. egy ,,beugrós,, fiatal pincér srác szolgált ki. Látszott rajta, hogy nem profi de nem baj, valahol el kell kezdeni a szakmát.
Kedves volt és ez tetszett. Ami tetszett még, hogy az étterem (közvetlenül a Tisza partján helyezkedik el) mellett van egy kis kikötő ahol csónakázás közben ki lehet kötni, az éhes csónakázó betérhet egy jót enni. :)
Amikor arra járok mindig megállok évtizedek óta egy vegyes halászlére és túróscsuszára, de bármit választok is arra csak azt tudom mondani, hogy izletes, finom halétel. A környezet jó hangulatot ad a halételekhez, a személyzet udvarias és a kiszolgálást gyorsan biztosítják.
Egerbe menet álltunk meg ebédelni a csárdánál. Viszonylag jó helyen fekszik, a 33-as út mellett, de kissé eldugottan mégis. Ha valaki nem tudja, hogy hol van pontosan, könnyen elhajthat mellette. Páromnak ajánlották a helyet, így bementünk. Ő harcsapaprikást kért kapros túrós csuszával.
Ez az elmondása szerint lényegesen jobb volt, mint a balatonfüredi, de még mindig nem az igazi! Én töltött csirkemellet ettem, de bánom a választásom. Kicsit olyan volt, mint, amilyen ételeket nap mint nap eszek jóval olcsóbban Debrecenben menüben. A kiszolgálással nem volt gond és összességében az ételek sem rosszak.
Ha arra járunk, mindig ott ebédelünk. Már időzítünk... Így már többféle ételüket volt szerencsém tesztelni. Finomak a halételek, és másra sincs panaszom. Jó, hogy kényelmesen lehet parkolni, és jó a fűtött terasz. Ha arra járunk, biztosan ott eszünk halas ételeket ezután is. A szép Tisza parton.
A 33-as út mellett a Tisza híd lábánál jó helyen és szép környezetben, és jó parkolási feltételekkel egy fínom halételeket (de van más is)kínáló csárda, ahová mindenkor betérünk ha arra járunk. Nagyon jó a halászlevük és jó túróscsuszát készítenek bő túró és tejföl, valamint sültszalonna adagokkal.
Az étterem teraszáról szép a kilátás a Tiszára, így az ételre történő várakozás is kellemes. Az áraik talán jobban nőttek mint azt a körülmények indokolnák.
A Fehér Amur igen népszerű étterem, annak dacára, hogy a konyha elég slendrián. Egerbe igyekezve többször is megálltunk itt, legutóbb idén nyáron, korrekt halászlét ettünk, a halételek frissek voltak, viszont hanyagul voltak elkészítve, a desszertekkel együtt. Mintha a munkaszeretet, az odafigyelés hiányzana.
Az árak rendben vannak, a kiszolgálás pincérfüggő. Van, aki munkaundorban szenved s van, aki teszti a dolgát, ahogy kell. Az elfogadhatóság és ajánlhatóság határán billeg ez a csárda. Ami szép a friss halakon kívül, az a Tisza, melyre rálátás van a zárt teraszról. Jó, hogy zárt a terasz, mert kint rengeteg a szúnyog, még így is betéved, nem egy.
Nagy tévedés egy konyhafőnök részéről, ha a túróscsuszát fodros nagykockatésztából "álmodja" meg. Gyönyörű napsütésben sétáltunk a Tisza-parton, amikor megtaláltuk ezt az éttermet. A parkolás nehézkes, de a körülményekhez alkalmazkodva megoldott. Két jópofa kutya ügyel a biztonságra. Egyéb más mondanivalóm nincs. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Nagyon lassú volt a kiszolgálás. A Második fogásra több mint fél órát kellett várni úgy, hogy körülöttünk cserélődtek a vendégek és a pincér akihez az asztalunk tartozott, a később érkezett vendégeknek előbb kihozta a rendelést, mint nekünk. Mire az étel megérkezett hideg volt. Szörnyű csalódás volt...
Általában jól készítik a halászlevet, a konyhával semmi gond. Gond a felszolgálókkal szokott lenni. Telt ház esetén, egyszerűen nem engedik meg a vendégeknek, hogy megosszák a 4-6 személyes asztalokat egymással. A vendég nem döntheti el kivel akar egy asztalnál ülni. Egyébként 10 asztalból 8-nál általában ketten ülnek.
A nagytudású főnök Úrnak, - aki durván beszél a vendéggel, és kijelenti a vendég akarata ellenére, hogy Ő a főnök, majd Ő dönti el ki kivel ülhet együtt, - nem jut eszébe, hogy ketté válassza az asztalokat, és amennyiben szükséges, egy húsz centis széthúzással ketté válassza azt. A vendég is elégedett lenne, meg a bevétel is emelkedne. Igen nagy az arcocska a pincéreknél, jól mehet a szekér. Elfelejtették, hogy ők vannak a vendégért, és nem fordítva. Nagyon kár ezért a szép kis halász csárdáért. De mint tudjuk, fejétől bűzlik a hal. A szakácsok előtt le a kalappal.
Unott közönyös kiszolgálás. Kétszemélyes halastálat rendeltünk, sem friss, sem finom, sem bőséges nem volt. Kifőzdei minőség éttermi áron. 2 kisüveg sörrel 7590 A törpeharcsa hideg, a szürkeharcsa nemtudom mi, az orly süllő nyers, rizst pedig nem is kértünk. A roston pontypatkó elfogadható lett volna, de szerintem nem tiszai, ugyanis elég mocsárízű volt.