2022. június 11.a párjával járt itt 45Egy kellemes fürdőzést követően tértünk be a debreceni wellness fürdő közvetlen közelében található étterembe. Hangulatos étterem, gondosan megtervezett berendezés, udvarias kiszolgálás. Az ételek igen finomak és bőségesek, a várakozás rövid, bár teljes teltház idején érkeztünk. Az ár/érték arány korrekt. Ajánlom mindenkinek a felkeresését.
2022. június 8.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy kedves, szépen gondozott kisvárosban, Mórahalmon található ez a nagyszerű szálloda. Kívül-belül gondosan tervezett, szépen kivitelezett, ízlésesen berendezett, barátságos hangulatot árasztó kitűnő szálló várja a vendégeket. A személyzet udvarias, segítőkész, a szobák kényelmesek és mindenütt nagy-nagy tisztaság.
A konyha nagyszerű, az ételek változatosak és finomak. A wellness részleg nem túl nagy, de a szálló vendégei igénybe vehetik a szomszédos wellnessfürdő szolgáltatásait is, így viszont már a legkényesebb igényeket is kielégíti. Minden korosztálynak ajánlom a felkeresését.
2022. február 23.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy forgalmas főút mellett található ez a sokak által kedvelt étterem. A hangsúly itt a "sokakon" van. Az asztalok szorosan összezsúfolva, errefelé úgy tűnik a bevétel maximalizálás legyőzte a pandémia miatti megfontolásokat. Egy fedett terasz szerű helyiségben kaptunk helyet, ez egy jellegtelen, nem túl hangulatos, viszont igen zsúfolt hely.
A pincérek nehezen győzik a sok vendég kiszolgálását, így a várakozás elkerülhetetlen. Az ételek jók, az adagok "emberesek". Az ár/érték arány az ár "javára" jelentősen eltolódott. A csúcsidőket elkerülve ajánlom másoknak is.
2022. január 21.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Gyönyörű környezetben, szép szálloda, a város zaján kívül, de mégis közel, ideális a pihenésre. Az értékeléssel ismét bajban vagyok-nem először- mert nagyon nehéz a lehetséges öt kategóriába besorolni. Az "átlagos"-nál jobb, a "jó"-nál visszafogottabb. Végül is a "jó" mellett döntöttem, elsősorban a kitűnő konyha miatt.
A szobák és a közös helyiségek szépen berendezettek, a tisztaság példás. Viszont a fürdőszoba már hagy kívánni valókat maga után, egy 4 csillagos szálló standard szobájában nem mutat jól az alul "rozsdásodó" tükör, a ténylegesen és erősen vízköves zuhanyozó tálca külső csempeburkolata. A hajszárító kb 30mp-es üzemelés után leáll és egyhamar nem is lehet újra indítani-nyilván hamar túlmelegszik- így marad a nagyrészt vizes haj, ami nyáron még simán belefér, de télen. . . A parkoló este rendkívül sötét, a világítás igen szerény, egy kis rásegítés jót tenne a vendégeknek az orrabukás elkerülése érdekében. A wellness és a konyha kitűnő- az előbbire azért a közeljövőben ráférne egy kis "tuningolás". Az ételek változatosak, finomak, a reggelinél és a vacsoránál egyaránt. Összességében egy 10-es skálán 7- re értékelném. De mivel a pozitívumok jelentősen meghaladják a negatívumokat, mindenkinek ajánlom.
2021. november 4.családjával járt itt 35 Jó néhány éve jártunk már ebben a vendéglőben. Az akkori kellemes emlékek hatására most ismét felkerestük a családommal. Barátságos helyiség, udvarias fogadtatás, tiszta, kellemes környezet. A levesek és a főételek finomak, bőségesek, ár/érték arányuk megfelelő, a kiszolgálás gyors, udvarias. Pont olyan volt, mint ami az emlékeinkben élt.
Az étkezés befejezéseként édességet is rendeltünk: kapitális hiba volt! Túrógombócot kértünk, ami egy végtelenbe nyúló várakozást követően meg is érkezett. Sajnos. Túrógombóc helyett túróval töltött apró, fagyasztott bolti gombóckákra emlékeztető, ízetlen valamit kaptunk. Sajnos így a kitűnően induló ebéd súlyos csalódásba torkollott. Kár érte! Ha nem kínálták volna, valamennyien jobban jártunk volna. Az ételek minőségére adott 3 csillag erősen torzító, mivel az az értékelhetetlen "gombóc" és a kitűnő leves és főétel átlagából adódik és ugyanez a helyzet a szintén 3 csillagos általános értékeléssel is. Biztosan fel fogjuk még keresni ezt a vendéglőt, de a desszerttel többé nem próbálkozunk. Másoknak is ajánlom a vendéglőt, de a desszertet csak saját felelősségre!
2021. november 1.barátokkal járt itt 25 Baráti társasággal kerestük fel ezt a Gödöllőn található vendéglátóhelyet. Egy nagyobb kerthelyiségből és egy kisebb fedett részből áll, sajnos az időjárás már csak a fedett részben való tartózkodásra volt alkalmas. Viszonylag kis beltér, hatalmas zsúfoltság.
A személyzet igyekezett a maximális számú vendéget beszuszakolni a sűrűn egymás mellé állított asztalok köré. Tömeg, meleg, óriási hangzavar, amit csak a pincérek által sűrűn elejtett tányérok és poharak robbanásszerű hangja tudott felülmúlni. A kiszolgálás lassú és nehézkes, az ételek minősége erősen változó, a belül kissé nyers hamburgertől a tejföllel (? ) lelocsolt sült csülökig, de pl. a harcsa az meglepően finom volt. Az ár/értékarány erősen az ár felé tolódott el. Lehet, hogy ha még a nyitva tartó kerthelyiség időszakában kerestük volna fel a helyet, akkor kellemesebb emlékeket őriznénk róla, bár attól az ételek minősége és ára aligha került volna egyensúlyba. Ha valaki kedvet kapna a felkeresésére, javaslom, hogy nyáron tegye.
2021. szeptember 11.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Kiállítóhely
Az ittjártam. hu értékelései között bukkantunk erre az egyedülálló repüléstörténeti kiállításra, mely Szolnokon található. A múzeum fedett és szabadtéri bemutatóhelyein főleg hadászati célú repülőgépek kerülnek kiállításra.
A bemutatott gépek, ruhák, fegyverek valósághűen mutatják be a magyar harci repülőgépek fejlődését a kezdetektől szinte napjainkig-Gripen gépek érthető okokból nem kerülhettek bemutatásra, de ezekről is kapnak a látogatók információkat. Jól szervezett, igényes múzeum, javaslom a felkeresését minden érdeklődőnek!
2021. szeptember 11.a párjával járt itt 55 Nemrég Pápán pihentünk néhány napot. Első felfedező utunk a nemrég felújított Esterházy Kastélyba, pontosabban a kastélyban található múzeumba vezetett. Kívül-belül szépen felújított épület, rendkívül gazdag,kiválóan elrendezett berendezési tárgyak, profi szervezés.
Az élő tárlatvezetés pedig egészen egyedülálló- pedig jártunk már jónéhány kastélymúzeumben, de ez valamennyit felülmúlja! A korhű ruhába öltözött tárlatvezető és segítői élethűen mutatják be a reneszánsz főúri életveitel szokásait, mindennapjait és ünnepeit. Szenzációs! Minden Pápára látogatónak feltel nélkül ajánlom a megtekintését!
Érdekes
2021. szeptember 4.a párjával járt itt 45 A közelmúltban Pápán töltöttünk néhány napot. Az egyéb látványosságok mellett így lehetőségünk nyílt megtekinteni az országban egyedülálló pápai kékfestő múzeumot. E helyen hosszú ideig működött a számtalan hazai kékfestő üzemek egyike, mely ma már "csak" múzeum.
A tárlat rendkívül gazdag, korabeli gépek, szerszámok, üzemi helyiségek, bőséges képanyag és elkészült árubemutató tárul a látogató szeme elé. Az eligazodásban jól felkészült, szakszerű kalauzolás segít, melyet a múzeum munkatársa végez igen szakszerűen. Mindenkinek ajánlom, akit érdekel, hogy egy régi textilfestési eljárással hogyan készültek a kékfestéssel készült textiliák.
2021. augusztus 31.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Sosem jártunk még Pápán, így mikor felfedeztük az Ittjártam ajánlatai között a Villa Classica szállót, ezt választottuk. Nem csalódtunk! Szép szálló, szép, kényelmes szoba, udvarias személyzet. Az elhelyezkedése is jó, közel van a városközponthoz, de csendes környezetben.
A reggelik kitűnőek, a vacsora büfé rendszerű volt, ízletes, de eléggé visszafogott ajánlattal. A legjobban talán a gyümölcs hiányzott a kínálatból, azt szívesen láttunk volna a vacsora lezárásaként. A wellness részleget nem kerestük fel, így arról véleményt formálni nem tudok. Az ár/érték arány reális. Jó szívvel ajánljuk a felkeresését.