2020. októberben, a párjával járt itt

Értékelt: 2020. október 10. -
2 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Tulajdonképpen úgy kezdődött a dolog, hogy Martonvásárban beparkoltunk a Postakocsi parkolójába, és kérdeztük, hogy milyen feltételekkel ehetünk valamit. Órákig kell várni - mondta az őszinte hang. Brr… akkor lóhalálában máshová. Gyors séta a kastély előtt, éppen tökkiállítás van, de a távolban látszanak Százhalombatta kéményei!
És ott van jó halászcsárda az ittjartam. hu ajánlásával! Több se kellett, indultunk is Százhalombattára! Ercsi után meg is lett, lementünk a Duna partjára, és eléggé jó helyet találtunk! Nem voltak sokan, de a délután nem is az az időpont volt, amikor sokan kellene, hogy legyenek. Van ponty-, harcsa- és vegyes halászlé is. Legyen a vegyes! Hogy eszek még valamit vagy sem, az a jóllalkottsági foktól függ. Nagyon finom volt a halászlé, el kel ismerni! Belsőséggel, a bogrács alatt szeletelt erős, pirospaprikával. Jó találat! Sűrű volt a leve, tényleg halból készült, nem egy híg paprikás lé. Annyira elég is volt, hogy a végén már csak egy rántottgombát nyammogtam el, még egy nehezebb étel nem ment volna simán. Feleségem nagyon finom, sokféle gombából készült levest evett, majd szarvaspörkölttel folytatta. A kiszolgálás figyelmes, gyors volt, semmi kifogásunk a vendéglátó modor ellen sem.

Értékelt: 2020. október 8. -
1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Néha ott eszel valamit, ahol éppen valami megérzésed támad. Például mész valahová, közben éhes vagy, és akkor jéé, itt egy kis mexikói büfé! A tulajon kívül senki sem volt bent, koradélután van, közel a Blahához. Ennék valamit! - közöltem köszönés után. Ok, hát mi is legyen az. . . valami, amit nem kézzel kell enni, hanem késsel, villával. . .
járványkorát éljük. Jaj, de mi legyen. . . taco? Burrito? Aztán megegyeztünk. Marhahúsból kérem és majd felvágom valahogy. Kisvilla fából akad, kés nincs, de a tulaj elővarázsolja a sajátját és kölcsönadja. Nagy jópont! Az étel finom, le is öblítettem a Baltikumból származó "mexikói" sörrel. Egyébként meg ajánlom bárkinek, a választék nem túl széles, de elfogadható, az ízek választhatók, az ár meg elég olcsó, kártyával lehet fizetni, mi kell még?
2020. októberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2020. október 6.
Tegnap megint idevetett a balsors vagy az éhség, ez mindig pillanatnyi intuíció kérdése s, néha tolom a kis bevásárlókosarat, aztán meglátok egy vigyorgó rántotthúst és na, akkor itt. . . Nem biztos, hogy kellett volna. A kajálós félkörön hol van maszk, hol nincs az embereken, néha az evőeszközöket nézem, hogy hogyan vannak kirakva, itt meg például úgy nézett ki, hogy tisztának és újnak látszottak és a nyelüknél lehetett megfogni őket.
A rántott csirkemellnek vicces alakja volt, krumplipürét kértem hozzá, meg céklát, a lány, a lány, aki kiszolgált, kelletlenül felvette a maszkját az arcára, aztán kijött hátulról egy nő teljesen maszk nélkül, ilyen most a világ, az evés is lutri mindenhol, aztán vagy megfertőződsz vagy nem.
Jó állomás az út mentén
- 2020. szeptemberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2020. október 4.
Ismerősöm sűrűn jár ide, gondoltam, biztos meg van vele elégedve, nekem is meg kellene néznem. . . A főút mellett, az állomás környékén meg is leltem. Szerencsés dolog, hogy éppen vele szemben lehet parkolni is. Kívülről nem sok jót ígér a hely, belül sokkal vonzóbb. A fogadtatás nem volt túl barátságos, egy pillanatra meginogtam, hogy szeretnék-e itt leülni, de aztán túltettem magam ezen.
A külső részen, az úthoz közelebb foglaltam helyet. Ősz van, szép napsütés, a nyári zsivaj már elmúlt, ez nekem öröm, a vendéglátóknak meg talán nem annyira. Szóval, egyre jobban akklimatizálódtam, kiderült, hogy nem annyira barátságtalanok ám, mint első pillanatra tűnt, a két hölgy folyamatosan tette a dolgát. Viszonylag gyér vendégsereg jön, a helyi erők, ismerősök, meg pár nyugdíjas. A leves nagyon finom volt, a második, talán a konyhafőnök kedvence, vagy nem is tudom, már nem volt olyan nagy élmény, szárazabbra volt sütve a szükségesnél, de élvezhető volt. Az uborkasaláta csillagos ötös! ! A legtöbb helyen, ha uborkasalátát kérsz és tejfölösen kéred, hát rápöttyentenek egy kiskanállal egy kis kupacot és kész. Itt meg tényleg tejfölös volt, diszkréten paprikás is, szóval ez egy külön öröm, tetszett a hely, azonnal több kedvem volt itt lenni! A berendezés is kellemes, bizonyos igényességet tükröz, nem visznek túlzásba semmit, jó itt tartózkodni és enni is! Kicsit magyaros, kicsit trendi is, jó ide visszajönni, még máskor is talán! A Csíki sört kínáló helyek sokszor bántóan magyarkodók is, itt nem volt semmi bántó, még az erdélyi sör sem. A falon meg a soknyelvű felirat egy sokkal befogadóbb közeget is jelent.
2020. októberben, a párjával járt itt

Értékelt: 2020. október 3.
Hallottunk róla, ajánlották, meg itt is volt, aki örült neki. . . na, ma Gemencről hazafelé jövet gondoltuk, betérünk ide. Hát, nem volt könnyű. . . mindenféle elektromos kütyü elvezetett Dunaújváros centrum felé, onnan meg átmentünk Baracsra, kétszer hosszában végigjártuk a települést, elhajtott minket a gép Dunaföldvár felé, aztán kiderült, hogy egyszerűen csak a régi 6-os út mentén áll ez a régi intézmény.
Én eddig nem tudtam. De mindegy, megtaláltuk valahogy. Nem is baj, már régen vágytam egy igazi, jó halászlére! Visszafogott berendezés, nem nagyon fejleszt itt senki, úgy tűnik, mindenkinek jó ez úgy, ahogy van. Az érdekes volt, hogy lehet harcsa és ponty vegyes halászlét kérni, ha kettő, három, négy. . . stb, adagot kérsz, ha csak egyet, akkor meg nem. Egy személynek szigorúan csak a ponty jár. (? ? ? ) Akkor hát ponty! Meg is kaptam, feleségem nem szereti, ő harcsát kért, viszonylag gyorsan érkezett az étel, nekem első kanlakra barátkoznom kellett vele, mert túl hígnak találtam a levét, nem volt itt semmiféle sok-sok hal összepaszírozva, csak halízű lében úsztak haldarabok. De sok haldarab volt, és meg is szórtam erőspaprikával, és egyre jobban ízlett, végül eldöntöttem, hogy nem lesz a kedvenc halászlém, de azért mindenképpen a jobbak közé tartozik! Tésztát is ajánlottak hozzá, azt mereven elutasítottam. A másodiknak én süllőt képzeltem rántva, mondtam is, ha becsukott szemmel eszem, olyan, mint a rántott tonhal, de sok tartárt adtam hozzá, jó petrezselymes burgonya volt, és a nejem is hagyott rám örökségük egy kazal káposztasalátát, hát örömmel végeztem ezzel a feladattal is, így utólag belegondolva nem volt ám ez rossz, a csúcsteljesítmények alatt, de bőven a jobbak közül volt itt minden! Valami zárt rendezvény lehetett, mert a kerthelyiség zárva volt. Sokszor nem fogoktudatosan visszatérni ide, de ez a mai evés és a hely megérdemli a jó osztályzatot! (de azért tegyük hozzá, hogy a személyzet egyáltalán nem viselt láthatóan maszkot, sem a vendégtérben, sem máshol)

Értékelt: 2020. október 3. -
2 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Na, ez még egy érdekes eset. . valami réges-régi éttermet vadásztam Sümegen, emlékeztem rá, hogy valahol itt, a "centrum"-ban, nem a turistazavarosban a vár alatt, hanem az óvárosban volt, valami egy ilyen utcában. Piroskockás abrosz, idős, régvilági pincés, régivilági patinás kínálat. Álltam bambán a ház előtt, ahol azt hittem, hogy ez az, d nem volt semmi kiírva.
Kérdeztem egy férfit, hogy itt volt egy étterem. . . erre azt mondta, hogy stimmel, itt egy étterem, ez az. Tátottam a számat, de azért csak bementem. És tényleg ez egy étterem, de közel sem az. Valami furcsa elegy ez itt. . . lassan szoktam meg. Trendi is, újvonalas, tele apró ötletekkel, meg valami hagyományos is volt benne, de kalandnak jó. Asztal, felszolgáló, beszélgetés. Nagyon értelmes, kedves nő volt, volt benne valami igazi vendéglátós. A leves elképesztően finom volt! A legjobb, amit a héten ettem, pedig jobbnál jobb helyeket kutattam fel! A konfitált kacsacomb is, édesburgonyával! Majd zsályás limonádé, tündéri kis bögrében kávé, hát, csak emelkedett a kedvem egyre! Végül, így utólag ez a hely nagyon ott van! Ki ne hagyja senki, aki arra jár! Csak veszíthetsz, ha nem mész be! Erről még egy fél oldalt is írnék, de minek. . . nem drága, mindezért 5000 forint az semmi!
2020. szeptemberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2020. október 2.
Gondoltam is, hogy na, itt majd biztosan belekezdek az ömlengésbe. . . de hgyan is lehetne megúszni itt az ömlengést? Kapolcsot mindenki - azaz a legtöbb ember - a Művészetek völgyéről ismeri. Esetleg voltam valakiknek, mint nekem is emlékeim a Malompart étteremről, ami elég tartósan és régóta zárva van a falu végén. Ha nincs Völgy, akkor itt hol eszel?
És most itt a válasz: egy nagyon igényes, nagyon kedves, nagyon szerethető helyen, a 84 Bisztróban! Az úton látszik a nagy lobogó zászló, felhívja a figyelmet erre, panzió és étterem egyben, rendkívül szépen megoldva, remek ízléssel, szerethető helyen. A tengeri kínálat eléggé meglepett, nem erre számítottam, hogy itt feketekagylót meg rákokat eszem, zavarba is jöttem. . . hol van Kapolcsnak tengere? Sehol, de van egy cseh cég, ami szállít. És hol van cseheknek tengerük? Mindegy, fris tengeri kínálat van, én nem azt kértem, volt még bélszínből készült húsgombócos tészta, az lett ebből. DE az ottlét minden pillanatát élveztem! Gyönyörű a hely, tele van szeretet-ötletekkel, nagyon kedves emberekkel, mindennel. De nem olcsó, azért arra készülj! De mégis, mi lenne itt olcsó? Már a hely maga egy élmény!

Értékelt: 2020. október 2. -
1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Ma itt ettem, de a hely neve már Bécsiszelet Vendéglő. Érdekes kétarcúság jellemző rá. Egészen lepukkant környéken van, ha úgy vesszük, lakótelepek és ipari romok között, de belül azért van egy bizonyos polgári patinája is, meg egy bizonyos, félig-meddig proli kültelkisége. De nézzük a jobbik oldalát! Gulyáslevest rendeltem csészében, kaptam is hozzá kérés nélkül csípős Erőspistát.
Közepesen jó volt. A csészébe két-két darab húsocska, meg talán krumplicska került, meg volt még igen apró kockára vágott zöldség is. A rántott húst pulykából kértem, a kisebbik méretet, petrezselymes burgonyával és uborkasalátával. Tejfölösen volt kérve, de csak egy uborkasaláta volt, rátéve külön némi tejfel, de a pirospaprika valahogy másfelé járt éppen, nem nálam. Ennek ellenére jót ettem, és külön feldobta az ebédet a csapolt Pilsner Urquell, amit volt szerencsém az étel után küldeni. A WC kicsit többcélú, a takarítóeszközök között mosol kezet. . . hmmm. A konyhából néha kijött három olyan fazon, valami tetovált suhogósok, akiket nem nagyon tudsz elképzelni egy étteremben dolgozni, és úgy viselkedtek, mint valami főnök, babráltak a számítógépen, ki-be jártak a konyhából. Talán szakácsok voltak. Ezzel szemben a felszolgáló teljesen rendben volt, udvarias, normális megjelenésű ember. A számla tartalmazza a szervízdíjat, kártyával lehet fizetni.
2020. szeptemberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2020. október 2.
Mindenképpen a jobb gasztroélmények közé tartozik. Valami olyan helyen van, legalábbis nekem, hogy ott nem szoktam megállni, szóval, ha arra járok, nem ott vagyok éhes, ez szinte soha nem ebédidőben történik. Ráadásul az útról nézve olyan, mintha mindig zsúfolt lenne a parkoló, azt a benyomást keltve, hogy nem is érdemes itt megállni.
Most tudatosan oda indultam, kifejezetten Huszár-látogatásra. Szép, meleg őszi napfény, hétköznap, inkább koradélután, mint csúcsebédidő. Egy kedves felszolgáló rögtön a bejáratnál fogadott, kérdezte, hogy hányan vagyok, mondtam, hogy szálmagam és azonnal mutatott is egy asztalt, kétszemélyes közvetlen a bejárat mellett, igen pocsék helyen, tűző napon. Hogy üljek ide. Nem, ide nem ülök, inkább elmegyek, ülhetek máshová? Igen, persze, az árnyékban, a tető alatt volt is nem foglalt, szabad asztal. Oda húzódtam. Az ebéd tényleg finom volt, bográcsban kapott babgulyás, Jókai bablevesként elnevezve, az asztalon találsz csípős ízkiegészítőt, igaz, ez elég nagyüzemi termék, nem valami házias dolog. Ez így nem annyira illik ide. A leves viszont kifogástalan. Közben nézegetheted a sajkodi öblöt és ez még plusz élmény. A második fogás (magos csirkemell is abszolút rendben van, a hozzá kapott házi káposztasaláta meg egyenesen kiemelkedik a sorból, annyit hibátlanra sikeredett! Meg kell dicsérnem a ribizlis limonádét is! Fizettem kb. 6000 forintot, de ezt így, összességében nem tartom drágának, a hely és az ételek színvonala bőven megéri ezt. A felszolgálók kedvesek, figyelmesek, kommunikatívak voltak, egyedül az volt a főbajom, és ebbe szinte mindig belefutok, hogy mindig, mindenhol megkérdezik étkezés előtt, hogy mit szabad hozni inni. . . én erre mindig, mindenhol azt válaszolom, hogy köszönöm, majd étkezés UTÁN iszom. Ennek ellenére eljön néha az a baki, ami itt is, hogy bemondtam, hogy majd egy limonádét kérek, de csak akkor, ha megettem a fogást, de a limonádét azonnal hozták, a hús előtt. . . ha sörről lett volna szó, hát ilyenért már hagytam ott helyet azonnal! De a limonádéért nem, ezt elnéztem, azért, mert talán valami gyors figyelmesség volt a részükről, nem valami hiba. Egyébként ajánlom a helyet másoknak is, akik szeretnek pl. nagyarcú környékbeli maffiózók között - akik itt tárgyalják meg a Balaton újrafelosztását -, ebédelni. (a bográcsos képen látszik, hogy a kanál úgy van benne az edénytartó fadobozkában, hogy túlér a szalvétán, és te majd azzal eszel. A fatálcát nyilván nem mosogatják el külön-külön a vendégek után)
2020. szeptemberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2020. szeptember 29.
Ne keressünk semmit ott, ahol nem érdemes hibákat kutatni. Sima ötös. Kijöttem a könyvesboltból és besétáltam ide. Nem ide készültem, a sors tolta ide elém. Nagyon vonzó kívül is, meg belül is. Ízléses, hangulatos. . . Sokat nem töprengtem a kínálaton, leakadt a szemem a kacsabrassóinál, és már kértem is.
Jogos idő eltelte után, mivel érezhetően frissen készült, meg is érkezett, szépen tálalva, ízletesen, gusztusosan. Az evőeszköz úgy van elhelyezve a kis tároló vödörben, hogy a szalvéta van alatta, nem ér hozzá a vödörhöz. Külön téma a szalvéta, 10 étteremből nyolcban silány, szakadékony, olcsó szalvétát adnak, itt nem. Nagyon puha, nagyon finom és többréteg. A zene, ami végig szólt, nagyon kellemes, igazán nem zavaró, csak fokozza a hangulatot. A kiszolgálás nagyon kedves, barátságos, a csapolt Pilsner Urquell meg kitűnő! Na, akkor erre mit is adhatnék ötösön kívül? (kártyával lehet fizetni, a számlában benne van a szervízdíj is)