Népszerű író még 185 hasznos szavazat kell
2019. június 27.egyedül járt itt 45 Tegnap súlyosan vegán napot tartottam, mert mielőtt a Vegán Sweet nevű cukrászdába mentem volna, az Allee mögötti Las Vegan's-ban abrakoltam alá. Ugyebár, ilyen máshol is van, talán a Kazinczy utcából ismeri mindenki, a Karaván udvarból. Tehát szójafalatkák a kánikulában, steak-burgonyával és fokhagymás szósszal.
Jól elvoltunk egymással, a kaja meg én, ő fogyott, én meg közben híztam. A sör ütött szöget a fejembe, a vegán sör. Hogy a mi a frásztól vegán? És ennek is van valami zizzent magyarázata. Itt volt négyféle vegán sör, meggyest ittam, egy 3 decis üvegcse volt 750 forint, és nyertem vala egy kicsit kesernyés meggysört, meg némi tapasztalatot. De az üzletet ajánlom! Különösen azért, mert csoda történt, amit lábon hordtam ki. Némi neheztelő megjegyzést tettem az evőeszközökre, amiért azok a hegyükkel kifelé állnak a tartóból. Úgy látszik, ez a mániám. És mire térültem-fordultam, visszamentem a pulthoz, meg is voltak fordítva! Ezt nevezném figyelmes rugalmasságnak!
2019. június 26.egyedül járt itt 55 Szóval, a simán az "odavagyok érte" kategória. Egy hónapja nyílt, már egy ideje vadászom is, de pl. hétfőn-kedden zárva is van, ilyenkor rendre elfutok mellette. Ma ügyes voltam és nyitva is találtam. Kis tünemény. Láthatóan rövid időn belül népszerű lett, szinte nem volt üresjárat, amíg ott ettem, jöttek-mentek az emberek.
Többen csak érdeklődtek, hogy mi a fenétől vegán egy cukrászda. . . a kislány meg tündéri kedvességgel, fáradhatatlanul csak mondta és mondta. . . igazán nagyon finom volt, amit választottam magamnak, a fügés-barackos torta is, az almalimonádé is, a kávé is. . Fa evőeszközök vannak, de sajnos a hegyükkel kifelé állnak a villák. Meg is beszéltük. A hely kutyabarát, kártyával is lehet fizetni. Többször kipróbálandó!
2019. június 25.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Volt már valaha, de igazán régen, problémám a hellyel, aztán akkor azt meg beszéltük, fel is dolgoztuk, ma meg újra benéztem, mert enni jó. És van, ami jobb lett, például ez a hely is. Menüt kértem, nem is egészen béltájt. Volt, persze. Egy nagy tányér zöldségleves, kedves, figyelmes, gyors kiszolgálás, és amikor befejeztem a levest éppen, már kaptam is a második adagot.
Elég tapasztalt menüista vagyok, tudom, m mennyi szokott lenni. Ez itt egy NAGY adag volt levesnek is, második fogásnak is, szépen szervírozva, kevés savanyúsággal díszítve, és kifogástalanul friss volt és jóízű. Az utána kapott somlói már csak szó szerint hab volt a tortán, bőségesen egészítette ki az ebédet, közben megittam egy menün kívüli Staroprament is, és így összesen fizettem kb. 17. 000 forintot. Figyelembe véve az igényes helyet, környezetet, ez egy kiváló ajánlat! Csak így tovább, és köszönöm!
2019. június 20.egyedül járt itt 45 Rájöttem, hogy mindig csak elmegyek mellette. Aztán arra is rájöttem, hogy nyilván azért, mert itt régen más volt. Így is van. De most meg ez. Így betámadtam a pultot, de nem váltottam ki valami nagy lelkesedést. Elég enervált volt a hölgy, talán melege volt talán csak elege. Kissé türelmetlenül világosított fel a lehetőségeimről.
De azután pár mondatban megegyeztünk a fokhagymás tarjában, némi körítéssel. , meg dzadzikivel. És jól képzeltem. A piacon kapható egyik legjobb élet jött ki ebből, le a kalappal, csak jót mondhatok rá! Kár, hogy elfelejtettem lefényképezni, de amúgy sem jött volna át a kapor, meg a fokhagyma íze. Az evőeszközök elvétele rendkívül gusztustalan, a villa a hegyével áll ki a tartóból, a kés is a pengéjével. Kérdésemre, hogy miért van ez így, azt a választ kaptam, hogy nem a tetejét kell megfogni, hanem a nyelét. Na most, aki abba szűk hengerbe be tud nyúlni úgy, hogy ne koszolja össze az összes többi evőeszközt, az varázsló. Később már barátságosabban is beszélgettünk a pultban lévőkkel, és oldódott a hangulat. Ez egy jófej-hely! Kár volt a rossz kezdésért. . .
2019. június 19.egyedül járt itt 35 Tettem egy próbát a "Friss hallal". Szép, nagy pontyszeletek voltak, azt kértem, abban nem lehet annyira tévedni. Finom medvehagymás krumplipüré, határozottan jó volt mellé. A hagymás burgonyasaláta is majonézzel, bár krumpli a krumplihoz, de nem volt ebben semmi rossz, mert a hideg saláta jól jött a kánikulához, a majonézes meg a pontyhoz.
Az undorító, hogy a műanyag villákat csak a hegyüknél fogva lehet kivenni a tartóból, a késeket meg csak pengéjüknél. Az asztalok sem voltak a tisztaság szimbólumai, de hát ez egy piac, mindenféle emberrel. Kis macera volt, hogy nem volt annyira tiszta a kezem, hogy a halat kézzel egyem, késsel meg ugyebár nem lehet, szóval villával küzdöttem meg vele. Egész jó ebéd volt. 1800 forintot meg is ért.
2019. június 18.egyedül járt itt 35 A kiszolgálás, az ár jobb, mint az átlag, de azért nem ajánlom különösebben mégsem. Lógó orral mentem tovább a Wesselényin, az afrikai étteremben elszenvedett kudarc után, és akkor megállított egy kis tábla a járdás, hogy gulyás, pörkölt, rántott hús, miegyéb. Hopp, itt a helyem!
Egy elképesztően retro hentesbolt, a hajdani, nemzetinek nevezet színház éppen hátamögött, de már tényleg éhes voltam. Zsírszag, hentesszag, ritka óvilági hangulat. A szőke hölgy nagyon kedves, kértem egy kisadag gulyást a melegre való tekintettel, meg azért, hogy mást is ehessek még. Kis adag nincs, de nem baj, jó lesz úgy is. Egész jó volt a gulyás! Sűrű, rendesen tele hússal, krumplival, és nem mócsingos darabkákkal, spórolásképpen. De az íze egy kicsit kívánnivalót hagyott maga után. Nem volt rossz, de valami még hiányzott, hogy az igazi legyen. De hát ez csak egy retro hentes, egy embernemjárta helyen. Azután rántott húst szemeltem ki, kifejezetten jó, burgonyával, újabban egy csomó helyen éppen a krumpli a rossz az ételben, nem tudom, hogy van, de ez tényleg jó volt. Hideg uborkával meg egyenesen kiváló. Míg eszegettem a pulton, ember ki és be nem jött. , az utcán nem ment el semerre. Talán egy kihalt városban eszem és 50 évvel ezelőtt. . . ja, persze, itt a színház és azért. . . végül a hölgy nem fogadott el borravalót.
2019. június 18.egyedül járt itt 15 A körúton mászkáltam és ettem volna valamit. Az ilyen-olyan büfék sarkig tárva, kánikula van, a székek, asztalok az utcán, a járművek felkavarják a port, ami esetünkben szárított kutyapiszokkal vegyes. . . azután leülepszik a por a tányérokra is, és ott esznek. Gondoltam, egy kicsit arrébb megyek.
Végig a Wesselényin, forgatom a fejem jobbra meg balra, sehol semmi ehető. Azután az Almássy tér sarkán végre! Afrikai étterem! A jó ég küldte! Hajrá! A legnagyobb várakozással mind az egyen beözönlök, a fekete srác a pultban háttal ül, befelé fordul és a számítógépével matat. Próbálkozom többször egyre hangosabb "hellókkal" meg "jónapotokkal", semmi. Rámnéz, aztán matat tovább. Nézegetem a feliratokat a falon, mit lehet itt enni, telik az idő. Aztán végre feláll a fiú, kijön a pultból, azt hittem, hozzám végre, de kikerült és valami nejlonzacskót túrt az egyik asztalon. Ennyire senkinek ritkán néznek, az biztos. A kezemet széttárva, motyogva kitámolyogtam és elmentem tovább.
2019. június 17.egyedül járt itt 45 Dübörgő forgalom van az 1-es főúton, meg nyomorúságos kánikula is. Az ember valami árnyas helyre vágyik inkább. . . és ez éppen az! Egy körforgalom kellős közepén áll Budaörsön, egy fagylaltos szomszédságában, de harmincat lépsz befelé a forgalmas útról és egy árnyas, csendes helyen vagy, nagy, hűs lombok alatt, magyaros vendéglő-fílingben.
Régen Rózsakertnek hívták, már egy ideje Budakert néven működik. Kinéztem a tábláról egy pármai sonkával, olívával, fetasajttal töltött rántott csirkét és azt kértem. A képen látszik, gusztusos elrendezésben, jelentős adagban hozzák ki, érezhetően friss is. Először harmonizál az összes összetevő, később egy kicsit felülkerekedik a feta erős sóssága, és elnyomja egy kicsit a többit. De csak egy kicsit! Végig élvezhető! A kiszolgálásra semmi panasz nem lehet, a felszolgáló kedves, udvarias, figyelmes és közvetlen, de nem tolakodó. Kedvem támadt máskor mást is megkóstolni itt, ma autóval voltam, de a legközelebb talán a csapolt Pilsner Urquell is tesztelésre kerülhet! Ez a választék jó ízlésre vall.
2019. június 14.egyedül járt itt 45 Persze, a határán van annak, hogy ajánlom vagy nem. Mert azért piaci viszonylatban a jobbik kategória, mindenképp! Volt ezen a helyen török, arab, kínai stb. büfé, nem jöttek be, most egy magyaros, de egy kicsit azért többet is kínáló cég bérel itt. Ma rakott tésztát ettem egy csirkecomb-darabbal, kiegészítve uborkasalátával, nem volt rossz kompozíció.
Az csirkecomb és az uborkasaláta különösen jól el lett találva, mert már régóta tudjuk, hogy ezt is el lehet rontani, érdektelenné lehet tenni. Bankkártyával is fizethetsz, ha akarsz. Ami a tálcámon van, az kb. 1100 forint! Hát ezért érdemes itt leülni.
2019. június 14.egyedül járt itt 45 Talán kilóg a környezetből, mert egy fokkal kulturáltabb benyomást kelt, mint néhány lelakottabbnak tűnő büfé az étkezősoron. Most időm volt, éppen ebéd után egy üdítőre meg egy kávéra helyet foglalni itt. . . az emberek többsége már hazament, délután van, zár a piac is. Nagyon kellemes kis tér ez a sarok, ahol ez a kávézó van.
Tényleg nem más, szinte minden csak a kávéról szól itt. Érdemes egy próbára, nem kell elmenni mellette, ahogy én is tettem sokáig. És nem drága.